Prestationspodden

By Caroline Norbelie

Listen to a podcast, please open Podcast Republic app. Available on Google Play Store.


Category: Mental Health

Open in Apple Podcasts


Open RSS feed


Open Website


Rate for this podcast

Subscribers: 72
Reviews: 0

Description

Sveriges största podcast om stress. Prestationspodden är en podcast om prestation, stress och personlig utveckling. På varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns det någon som är eller har varit utbränd. Men få vill prata om det. Med den här podcasten vill vi lyfta på skämskudden, sätta igång snacket och hjälpa människor till en sundare tillvaro med mindre stress och press. Prestationspodden produceras av Caroline Norbelie och Per Lundevall. Sedan Mars 2019 produceras podcasten av Caroline.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Episode Date
En meditation
13:21

Jag får många förfrågningar om att släppa meditationer. Den här är för dig som är nybörjare och för dig som vill ha en röst att följa när du mediterar. Hoppas du gillar det. Vill du ha fler meditationer så låt mig veta. Skicka ett DM till mig på carolinenorbeliecoaching.


Tack för du lyssnar. Vi ses på torsdag igen som vanligt.


CarolineHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Oct 03, 2022
Våga leva det liv du vill ha - Frida Boisen
1:12:44

Den här intervju berörde många ämnen. Jag träffade Frida Boisen och det var en härlig stund. Frida är journalist, författare, föreläsare, programledare och digita expert dessutom. Hon har varit med om så mycket att jag nästan hade svårt att välja vad jag skulle fråga om.


Vi talar om Fridas uppväxt eftersom Frida har skrivit "Berätta aldrig det här", en sann berättelse om hennes uppväxt, relationen till sina föräldrar och framför allt om hennes mammas självmord. Som Frida fick skulden för, av sin mamma. "Nu fick du som du ville" stod det i avskedsbrevet.


Dessutom har Frida skrivit boken: Du är inte längre min dotter är en berättelse om att bli förnekad som barn och om en uppväxt kantad av våld, missbruk och övergrepp. Men den skildrar också ett barns oförtrutna sökande efter kärlek och vikten av att aldrig ge upp.

Fridas barndom har varit tuff men också har givit henne modet att våga. Se bara på allt Frida har vågat och lyckats med. I detta avsnitt pratar vi om att våga. Att leva det liv man drömmer om. Frida och Kristina Hagström Ilievska har skrivit en bok om att våga. Boken innehåller över 200 tips på hur du kan leva ditt drömliv. Hur du ska våga! Lyssna till ett toppen avsnitt.


Vill du veta mer om Frida Boisen besök hennes hemsida: www.fridaboisen.se/om-frida

Instagram @fridaboisenTack för att du lyssnar.

Kram CarolineHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Sep 29, 2022
Prestation, ritualer och mod - Johanna Hector
1:03:18

Jag blev själv så otroligt inspirerad av Johanna efter ha lyssnat på en intervju med henne så jag kunde knappt vänta till att få en intervju med henne. Vi pratar om hennes inställning till prestation, hennes spännande ritualer och att ha mod att vara sig själv och våga. Johanna jobbar som konceptutvecklare, coach, tränare och utbildare över hela världen. Hon driver utbildningsföretaget Global Yoga, och SoulWorkClub, en holistiskt wellnessklubb online.Men framför allt är hon otroligt cool och inspirerande!


Ni måste lyssna.


Johanna hittar ni på instagram @johannahector_


Tack för att ni lyssnar.

KRAM

CarolineHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Sep 22, 2022
Stress, utmattning och medberoende - Helena Tennhage
48:40

Helena Tennhage har arbetat som rektor i många år och på olika arbetsplatser bränt ut sig tre gånger. Hon berättar om hur det är att vara ensam utan förståelse när hon som chef mattade ut sig. Vi pratar om att man visst har man ett personligt ansvar, men att arbetsgivare har ett ansvar. Helena slet hårt för att tillgodose alla. Och på en skola finns det många att tillgodose. Idag för står Helena att det berodde på hennes medberoende. Idag har Helena skolat om sig till ledarskapscoach och hjälper ledare och medarbetare att utvecklas och ta hand om sig själva.

Samtalet kunde varit mycket längre. Helena har otroligt mycket intelligent att säga om utmattning och stress.


Sprid gärna de avsnitt du gillar till vänner och bekanta.

Tack för att du lyssnar.

Kram,

CarolineHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Sep 15, 2022
Tankar från utmattningsresa - Karolina Lundin
51:22

Innan sommaren intervjuade jag Karolina Lundin som är beteendevetare. Hon har en bakgrund med en lång period av utmattning, vilken hon använde för att verkligen gå på djupet av henne själv och skapa förståelse för hur hon fungerar, vad hon behövde och vad hon vill här i livet. Lyssna till Karolina som på ett ärligt och öppet sätt delar med sig av sin erfarenhet. 

Följ henne på @genuinkontakt!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Sep 08, 2022
Tankar från utmattningsresa - Amalie Angelskär
47:22

Vilken härlig person med energi som lyfte hela Yogamana. Amalie Angelskår arbetade som vd redan vid 25 års ålder.

Men det blev för mycket och en dag när Amalie skulle köpa lunch (vid 1600 tiden) så brakade allt och tårarna flödade.

Amalie är inte bara härlig som person utan har otroligt mycket kloka tankar om varför vi mattar ut oss och hur man tar sig tillbaka.


Sprid avsnittet till vänner och bekanta.

Ha en fin vecka.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Sep 01, 2022
Skärmtid? - Siri Helle
44:43

Siri Helle, psykologen ni inte kan missat på Tv4 i sommar där hon kom med sin raka tips har även för andra gången gästat Prestationspodden. Siri har skrivit boken Smartare än din telefon, där hon skriver sin syn på hur man kan hantera skärmen på ett bra sätt. Detta är ett ämne som jag vill ta upp i podden då skärmen har kommit att ändra våra liv. Och få av oss kan hantera den.


Kontakta Siri Helle på Sirihelle.com


Lyssna och sprid gärna till andra.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aug 25, 2022
Self Hatred - Sarah Stein Lubrano
46:46

Bakom många av de känslomässiga svårigheter som blyghet, människor som behagar, hatar hur vi ser ut, perfektionism och

överpresterande ligger ett vanligt problem: vi tycker inte så mycket om oss själva.

Det är på grund av självhat som vi försummar vår potential på jobbet och har dåliga relationer, att vi saknar förtroende för våra sociala liv och lider av

ångest och förtvivlan. Detta pratar jag med Sarah Stein Lubrano om i podden i dagens episode.


Sarah har en kandidatexamen från Harvard College och en MPhil i politisk tanke och

Intellektuell historia från Cambridge University. Hon läser för närvarande för en DPhil i

Politisk teori vid Oxford University, som studerar förhållandet mellan kognitiva

dissonans och demokratiskt liv. Och idag arbetar hon för School of life. School of Life är ett företag som erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inklusive böcker, en app, online psykoterapi och utbildning (för individer och för organisationer).


Intervjun är på engelska. Det är inte lätt i värmen och tekniken som oroar än. Men jag kör på. Lyssna! väldigt intressant!


Kolla in deras hemsida:

The School of Life | Wisdom For Resilience
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aug 18, 2022
Inspiration till förändring - Caroline Norbelie
18:58

Vill du att din tillvaro skulle se annorlunda ut? Mindre stress? Att du skulle känna dig dig mer självklar. Och kanske till och med

vara så att du hittade vad du älskar göra i livet. Då ska du lyssna på detta. Jag pratar om att medvetenheten är starten till förändring. Om tankar, rädslor och hinder.

Lyssna och sprid till vänner.


Kram!Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aug 11, 2022
Med kunskap om hormoner - Alexandra Lövquist
52:00

Vi träffades där jag tar emot mina kunder alltså på Yogamana. När jag slutar dagen börjar Alexandra och har ett pass som heter Strålande kvinna- hormonbalans. Alexandra har en PHD i medicin och dessutom är hon yogalärare. Jag intervjuade Alexandra för att varje gång vi ses så säger hon något som för mig till en bättre plats och dessutom besitter hon ett lugn som indianen i Gökboet. Men det är hennes kunskap om hormoner som jag vill dela med mig till er. Lyssna till en klok kvinna. 


Om ni vill nå Alexandra så följ henne på facebook Alexandra Löfquist.


Tack till dig som lyssnar! Sprid gärna avsnittet. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aug 04, 2022
Lyssnarfrågor om Stress, Prestation och utmattning
29:15

Frågor från er! En frågepodd helt enkelt. Jag kanske inte fick med alla frågor men samlar resterande till ett avsnitt framöver. Ni har frågat mig om om min resa, om stress, prestation och utmattning. Och jag svarat så bra jag bara kan.

Tack för alla frågor. Hoppas ni gillar avsnittet. Kom gärna med tips till mig om personer att intervjua i höst.

Sprid podden till vänner som behöver! Och lämna en recension på itunes. För då hittar fler stressade människor Prestationspodden.

Kram!Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jul 28, 2022
Yoga - Vad är hälsofördelarna? - Sara Granström Powiecki, Christina Andersson
44:48

Sara och Christina gästade Prestationspodden innan sommarledigheten. Det är en ära för mig att ha dem som gäster. De har båda varit med i podden innan. Sara är en fantastisk yogalärare som jag hade på utbildningen på Yogayama. Och Christina är psykolog och kunnig inom bland annat compassion. I detta avsnitt pratar de om deras nya bok: Yogahjärnan. Som handlar om vad som händer med oss när vi yogar. Även om du inte är intresserad av yoga så är dessa kvinnor kloka och kunniga. 

Tanken att jag skulle lotta ut boken men pga av semester hann jag inte med det. Men hoppas på att göra det nästa vecka. 

Tack Sara och Christina för ett inspirerande samtal! 


Gillar du avsnittet? Sprid till vänner eller lämna en recension på itunes. 

Ha en fin vecka. 

Caroline Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jul 21, 2022
Ett avsnitt om medberoende - Emma Nybom Johansson
55:04

Ett härligt möte. Ni vet när det är så där att man pratar om allt redan efter två sekunder. Emma Nybom Johansson. Emma känner ni kanske igen från att hon har ett instagramkonto som heter @sjuktfriskcoaching där hon tar upp medberoende och peppar till ett bättre liv. 

Emma delar med sig om hennes medberoende. Hon fick en svår inflammation i sina leder och diagnostiserades med Reumatisk Artrit. Den var en bieffekt av hennes tarmsjukdom och den extrema stress hon hade utsatt sig för under många år. 


Lyssna till en klok och härlig person! 


Kom ihåg att lämna en recension på itunes eller fem stjärnor om ni gillar avsnittet.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jul 14, 2022
Lärdomar från utmattning - Linda-Marie Ohlsson
43:13

Linda-Marie berättar i avsnittet om sin utmattning. Hennes upplevelser och lärdomar. Hon beskrev det så bra själv att hon är en ”notorisk återfallsförbrytare” inom utmattning. Hennes enorma prestationsinriktning har hindrat henne från att läka på ett sånt sätt som krävdes, hon ville även under sin sjukskrivning prestera och göra det bra, och rätt. Lyssna till en klok person med förmågan att sätta ord på vad hon varit med om.


Sprid gärna till vänner som behöver eller lämna en recension på appen du lyssnar ifrån.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jul 07, 2022
KAP - Energi Healing - Julia Bergh
1:11:18

Jag träffade den varma och härliga Julia Bergh som driver Ayam studio för att jag var mer en intresserad av KAP alltså Kundalini Activation Process. Jag hade hört talas om det och att vänner hade testat. Jag sprack nästan av nyfikenhet. Jag hade hört att kroppen rörde dig sig utan att hjärnan kontrollerade det och att man skulle må så bra efteråt. Julia som tidigare arbetat inom mode har sadlat om och dessutom har modet att öppna eget ställe. Syftet med KAP är att det omprogrammerar vissa strukturer i hjärnan, sådana som inte längre tjänar oss. Om du till exempel har svårt att sätta gränser eller svårt att släppa taget om händelser kan detta förändras drastiskt efter KAP.


Nu har jag testat om du vill höra hur jag upplevde det. Och dessutom höra en modig kvinna berätta om sin resa.


Gillar du avsnittet gå gärna in i appen du lyssnar från och lämna en recension.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jun 30, 2022
Arbetet i krigszon ledde till utmattning - Sofia Zitouni
48:27

Sofia var sjukskriven för utmattning i 9 månader efter att ha  arbetat en stor av sitt liv i krigszoner och utan att hon visste det så hade hon drabbats av en svår PTSD. Hon hade dessutom ett arbete med ett högt tempo och hon jobbade dag och natt. Utöver detta så levde hon utanför sig själv. Hon ville bli uppskattad för allt jag gjorde och tog inte hand om sig själv. Utmattning ledde som för så många andra till en stor förändring. Lyssna till en härlig person med ett stort hjärta och erfarenheter att dela med sig av.


Sofia berättar om ett konstprojekt och om att hon börjat arbeta med Reiki. Kolla in hennes projekt här: 
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jun 23, 2022
Hantera dina känslor - Siri Helle
52:29

Prestationspodden gästas av psykologen Siri Helle som dessutom är författare och skrivit flera böcker. Vi talar om Känslofällan i dagens avsnitt. Om hur man genom att förändra beteende också förändrar hur man känner. Och dessutom hur man kan minska stressen i livet. Hur blir man lyckligare helt enkelt. Och vi pratar om väldigt mycket mer. Jag ville knappt släppa i vägen henne men hon ska ju gästa Tv4 i sommar så det var bäst att hon fick gå. 

Siri ska komma till podden och prata skärmen i augusti! Då hon också skrivit boken Smartare än din telefon. 


Följ Siri @psykologsiri eller köp hennes böcker där böcker finns! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jun 16, 2022
Ta plats och stå i din energi - Caroline Norbelie
31:25

Jag får ofta frågan varför människor mattar ut dig. Här kommer en anledning. Vi vågar inte ta plats. Inte på jobbet, i hemmet, i relationer eller i livet. Vi till och med har svårt att få plats med vårt andetag. Jag talar fritt om mina tankar kring detta och avslutar med frågorna som ni ställde mig i veckan på instagram. 


Tack för att du lyssnar! Och tack för frågor!  


Avsnittet är sponsrat av Pureness och de säljer vitaminer och mineraler på nätet. VIll du ta del av deras rabatt som är 20 procent. Så gå in på pureness.se använd rabatt koden prestation_22
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jun 09, 2022
Breathwork - Michelle Baker
1:20:10

Jag ställde frågan:Vem ska jag intervjua om Breathwork och ett entydigt svar kom ganska direkt: Michelle Baker. Jaha, tänkte jag och kontaktade henne.

Och nu efter att testat en breath work klass och intervjuat henne på knagglig engelska så fattar jag! Jag blev tagen av vårt samtal för att hon pratar med sån äkthet. Jag blev redan förtjust innan intervjun när jag testade hennes klass. Som jag säger i intervjun. Det är inte bara breathwork det är konst som måste testat för att förstå.


Michelle Baker har tidigare bott i New york och bor nu i Sverige. Hon arbetar i dag som Breathwork instruktör, Reiki Healer och coach. Med hennes egen erfarenhet av stress och en svår astma delar hon sin resa i Prestationspodden.I asked the question: Who do you want to listen to about Breathwork. The answer was clear: Michelle Baker. After I tried a class and talked to her, I understood why! I was affected by her way of being real. As I say in the episode, her Breathwork is a piece of art. And the feeling afterward is fantastic.


Michelle Baker has previously lived in New York and now lives in Sweden. She currently works as a Breathwork instructor, Reiki Healer and coach. With her own experience of stress and a severe asthma, she shares her journey in the Prestationspodden. Thank you Michelle!

Contact her at https://michellebaker.co


Lämna gärna en recension i appen du lyssnar ifrån. Det hjälper mig att sprida kunskap om stress och ta reda på hur vi kan leva och må bra.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jun 02, 2022
Du är allt du behöver vara - Emilia Karlsson
48:16

Du är allt du behöver vara! Du behöver inte förändras utan du ska leva ut mer av dig. Var dig själv till fullo! Det pratar jag pratar med Emilia Löf Karlsson. En riktig energigivande kvinna med stor övertygelse att vi räcker som vi är. Dessutom så sprider hon energi med sitt mod att klä sig i det hon verkligen gillar.

I avsnittet så får du rabatt på hennes hudvårdsserie. Rabattkoden

ANDASIN20 ger 20% rabatt på hennes underbara produkter. På krämerna står ett budskap som peppar dig till ett bättre liv.


https://breathesoulcare.com/

För att nå henne på instagram: namaste_by_emiliaHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

May 26, 2022
Utmattning, medicinsk yoga och mod
49:11

Idag intervjuar jag Madeleine Wilhelmsson som jag ofta nämner i podden eftersom hon är grundare av YogaMana som jag tillhör och som ni kanske vet sitter jag i en av hennes lokaler tar emot mina kunder. YogaMana är ett helhetskoncept inom lugna terapeutiska yogaformer, terapi, föreläsningar, workshops, retreats och massage.

Redan vid 27 års ålder så brände Madde ut sig. Madde hade levt ett prestationsinriktat liv och pressat sig hårt. Efter en flytt till USA var hon med i en bilolycka som förändrade hennes liv.

Hon har en bakgrund som civilingenjör i Industriell Ekonomi och har tidigare arbetat inom marknadsföring och meningen var att hon skulle göra karriär i Usa men hon var så utmattad att hon fick bryta och åka hem till Sverige. Där sökte hon hjälp och fann att hon hade problem med sköldskörteln. Vården gav henne mediciner men hon blev bara sjukare. Madde sökte hjälp på egen hand och fann medicinsk yoga som på ett fantastiskt sätt hjälpte henne. Till slut utbildade hon sig till yogaterapeut. Lyssna till en kvinna med en stor skopa mod som inspirerar mig mycket. I dagens avsnitt berättar hon om hennes resa.


YogaMana erbjuder dig som lyssnar: 15% på valfritt kort hos YogaMana vid köp innan 1/7 med koden ”Prestationspodden” maila info@yogamana.se för att boka och få rabatten. 

När man köper terminskortet får man även sommarens och höstens ALL live stream yoga på köpet. 

Dvs 15% på priset samt live stream kortet värde 1250 kr. = super deal!


Här är låten Hjärtat dunkar på med Fanny Wandel! Klicka och lyssna.


https://open.spotify.com/track/6wyzmou4OCZQWb5dB7K2Gw?si=PO0ScZRMRT6wFM8uxgR94w
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

May 19, 2022
Vikten av att andas rätt - Anders Olsson
58:32

För över 10 år sedan beslutade sig Anders att bli världens främsta expert inom andning. Han gjorde det då han levde ett liv som liknar många andras. Ett stressigt liv. Utåt sett var han framgångsrik, men inombords kände han sig inte bara utarbetad och dränerad på energi utan också förvånansvärt tom. Idag driver Anders företaget Medveten Andning där han föreläser och utbildar om andning. Det han talar sig varm om är att andas genom näsan och förespråkar till och med att vi tejpar munnen när vi sover.

Och det kan du inte missa. Jag har sedan vårt möte börjat bli medveten om min andning. Och det känns mycket bättre.


Vill du kontakta Anders, gå in på medvetenandning.seHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

May 12, 2022
Prestera och må bra - Caroline Norbelie
32:16

Detta avsnitt handlar om att prestera och må bra. Jag pratar om förberedelse, att prestera utan ångest, prestera från hjärtat, att inte jämföra sig och när man väl presterar var närvarande. Detta kanske var lösryckt och flummigt men in och lyssna så kommer du förstå och dessutom vara redo för din prestation på ett helt nytt sätt. Lyssna och sprid till dina vänner.


Tack för att du lyssna. Lämna en recension på appen du lyssnar ifrån om du tycker om podden och vill att den ska fortsätta.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

May 05, 2022
Bonusavsnitt: En meditation
11:56

Bonusavsnitt så här på en måndag! Många av er lyssnare har önskat en meditation av mig. Det var längesedan jag gjorde en i podden. Den här är till dig som behöver landa och "connecta" med dig själv i en stressig vardag.


Om du vill att jag fortsätter med mina meditationer så maila caroline@prestationspodden.se! Jag vill höra vad du tycker.


Gillar du Prestationspodden lämna en recension i din podcaster, acast eller spotify app. Var du än lyssnar ifrån. Då växer podden och fler kan få chans att lyssna.


Tack för att du lyssnar.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

May 02, 2022
Att vara snäll mot sig själv och vår jord hänger ihop - Annika Sundin
53:56

Annika Sundin blev gravid och började tänka mer på vad hon åt och hur de levde. Hon ställde om sitt liv till ett liv där hon bryr sig om planeten. Omställningen till hållbarhet gick alldeles för sakta, tyckte hon. Därmed startade hon instagram kontot: @medveten_i_stan I dag har hon 14000 följare på kontot på Instagram, där hon ger tips och råd om hur vi ska leva och må bra samtidigt som vi tänker på vår planet. Jag bjöd in henne då jag vill sprida hennes viktiga tips eftersom jag lider själv av klimatångest och vet att jag har mycket att lära. Vår planet lever i symbios med oss människor. Och därför anser även jag att det är viktigt att tänka på hur vi lever och tar hand om oss. Vi pratar även om prestation och stress. 


Tack till dig som lyssnar! Sprid gärna Prestationspodden eller gå in på itunes eller appen du lyssnar ifrån och lämna en recension.


Följ Annika och få tips om hur du kan leva för att världen ska må bättre. @medveten_i_stan
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Apr 28, 2022
Inspireras av de blå zonerna - Charlotte Fredriksson
54:07
Jag lägger ut detta igen för att tekniken strulade. Detta är ett viktigt avsnitt. Enjoy! Hur lever man ett lyckligt och långt liv med mindre stress? Det vet människorna som lever i de blå zonerna. I dagens avsnitt talar jag med Charlotte Fredriksson om det. Om att fokusera och inte tro att man hinna allt och om vikten av att ha nära relationer. Hon är yogalärare, kostrådgivare och föreläsare. Vi har träffats tre gånger för att spela in. Det gäller att luta sig på acceptans när tekniken strular. Lyssna till härlig person med mycket kunskap om hälsa. Jag uppskattar hennes sunda och kravlösa inställning till hälsa. Det behöver folk i en tid med mycket starka åsikter om hur man ska leva. 

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Apr 27, 2022
En inre resa - Helena Önneby
48:35

Helena Önneby drabbades tidigt av autoimmuna sjukdomar. Efter många år av sjukdom hade Helena fått nog. 

Hon valde att hitta sin väg tillbaka genom att ta tillbaka sin kraft. Idag arbetar hon som författare, föreläsare, coach och hr-konsult. Vi pratar om att göra en inre resa, stress och att hitta sin väg. I avsnittet lottar jag ut hennes bok: Det inre skiftet. Vill du ha den Maila mig på caroline@prestationspodden.se och skriv varför just du ska få boken. Och gå in på carolinenorbelie.com och signa upp för nyhetsbrev. 


Vill du komma i kontakt med Helena. Gå in på Instagram @purepursanalpowerHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Apr 14, 2022
Hur tar vi hand om oss i svåra tider? - Psykolog Lotta Kashe
53:00

Lotta Kasche är psykolog och kan mycket om nervsystem och anknytning. Hur kan vi ta hand oss nu när kriget pågår och oron är högre? Vi talar om Somatic experience en terapiform som Lotta förespråkar. Vi pratar även om tillståndet social engagement när man är här och nu och får kontakt med andra på riktigt. Jag hoppas Lotta kommer tillbaka igen för detta ämne kan jag prata om ofta och länge.


Tack för att du lyssnar. 


Vill ni följa mig på instagram finns jag på @carolinenorbeliecoaching

Eller på carolinenorbelie.com


Vill du komma i kontakt med Lotta 

http://lottakasche.seHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Apr 07, 2022
Oro och att hitta sitt lugn - Caroline Norbelie
25:36

I dagens avsnitt pratar jag om oro och hur du kan hitta lugn. Känns som det mest aktuella ämnet idag.

Jag pratar om att vi lever ett liv som är så pressande för våra kroppar och själar att vi känner oro för att vi är helt slut. Det finns olika anledningar till oro. Och idag pratar jag om hur vi kan arbeta med oss själva och hur du kan hitta glädje.


Tack för att du lyssnar.


För att signa upp för Prestationspodden nyhetsbrev:

https://www.carolinenorbelie.com/Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mar 31, 2022
Sömn, stress och viljan att prestera - Henrik Ståhl
53:41

Henrik kan konsten att få folk att sova. Mig får han att skratta och det är jag så tacksam för. Henrik är skådespelare, författare och dramatiker men framförallt driver han podden Somna med Henrik. En populär podd där lyssnarna antingen somnar av att lyssna på honom eller skrattar. Vi pratar om prestationsångest, bekräftelse och rädslan av att förlora det man har byggt upp. Det var en väldigt härlig intervju med både skratt och allvar.

Tack Henrik. Vill ni nå honom gå in på:https://somnamedhenrik.se


Jag blir så glad om ni sprider podden till vänner, på instagram eller var du föredrar.

Tack för att du lyssnar.

CarolineHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mar 24, 2022
Vägen tillbaka från utmattning - Sigrid Bernson
59:13

Sigrid Bernson är en dansare, sångerska och danslärare, främst känd för sin medverkan i TV-programmet Let's Dance. Sigrid mattade ut sig efter en lång tid med för mycket av det allt, jobb, prestation och dessutom en tid av mycket skriverier. När hon berättar om den tiden så förstår man att ingen skulle orka det tempot och den press som fanns. Hon drabbades av svåra symtom. Hon kunde få hjärtklappning och svårt att ta till sig luft. Hon fick dessutom nässelutslag, och kunde vakna upp med uppsvullet ansikte. Sigrid sökte vård för utslagen och svullnaden men hon trodde att det var allergichock. Det var först senare hon skulle förstå att allt det här var kroppens sätt att signalera att något är fel och att utmattningen var ett faktum. 

Lyssna till en fantastisk person med många insikter och erfarenheter. 

Gillar du podden! Visa ditt support genom att skänka pengar till Ukraina. 

https://unicef.se/egna-insamlingar/7546-prestationspodden/


Och sprid till vänner och bekanta. Eller gå in på itunes och lämna en recension. 


Vill du komma i kontakt med Sigrid gå in instagram @sigridbernson.


Tack för att du lyssnar. 
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mar 17, 2022
Hur relationer stärker vår hälsa, lycka och motståndskraft - Katarina Blom
55:24

I det här avsnittet startar jag en insamling till Ukrainas barn. Gillar du podden? Har den hjälpt dig? Var med och bidra! länken ser du nedan.


Att vara ensam är lika farligt som att röka femton cigaretter per dag. Och visste du att det även är viktigt med de relationerna så om inte är så nära, såsom grannar, han i kassan eller gubben som alltid hälsar. Jag lyftes av att träffa Katarina Blom som är psykolog, föreläsare och författare. Jag kände effekten av umgås, hennes härliga energi och hennes kunskap. Katarina har släppt boken Tillsammans-effekten som handlar om vikten av att träffa andra. Detta pratar vi om. Och jag hoppas detta samtal inspirerar er till att umgås mer med ytliga och nära relationer. Jag lottar ut Tillsammans-effekten. Vill du ha den gå in på carolinenorbelie.com och signa upp på mitt nyhetsbrev. Och skicka ett mail och beskriv varför du ska få boken, caroline@prestationspodden.seMen framför allt skänk pengar till Ukrainas barn vi Prestationspodden

Använd länken:

https://unicef.se/egna-insamlingar/7546-prestationspoddenNi är de bästa lyssnarna, kramHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mar 10, 2022
Kärleken till dig själv - Louise Strömberg
57:10

Louise Strömberg fick problem med sköldkörteln, så pass allvarligt så att hon inte längre ville leva. Det var tuffa år som gav henne massor med erfarenheter. Hon lärde sig älska sig själv. Idag är hon coach, författare och yogalärare. Och inspirerar massvis med människor att älska sig själv. Lyssna på en härlig person. 

Lämna gärna en recension på itunes och skriv vad du tycker om podden. 


Kram! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mar 03, 2022
Förstå anledningen till din utmattning - Neela Zarif
58:14

Neela är en driven kvinna med höga mål och arbetar inom mode. Tidigt inspirerade hennes mamma med att sy kläder som hobby. Tidigt stod det klart för Neela att hon skulle arbeta med kläder. Hon har alltid jobbat hårt ända från tidig ålder och att sätta gränser har inte varit naturligt. Det resulterade i tre utmattningar. Idag är Neela tillbaka till jobbet men med en ny medvetenhet. Att inte glömma sig själv. Lyssna till en fantastisk kvinna. Jag önskar vi tog det irl. Dels för att hon är så härlig men dels också för ljudet. Ibland är teknikgudarna inte med mig. Och det gillar jag inte.


Njut av hennes klokskap. 


Tack för att ni lyssnar. Ni är bäst. 

Caroline Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Feb 24, 2022
Höga prestationskrav & spiritualitet - Frida Westerdahl
44:10
Hur kan spiritualitet hjälpa vid stress och prestationskrav? Frida Westerdahl arbetade som skådespelare. Hon har framför allt varit verksam vid Stockholm Stadsteater och där har hon gjort ett flertal framträdande roller. Detta innebar inte bara glädje och passion. I avsnittet pratar Frida om sina prestationskrav när hon arbetade på teater. Idag arbetar hon med yoga och som medium. Lyssna till en varma och smart person! 

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Feb 17, 2022
Att dagligen arbeta med sin stress - Julia Hagnäs
54:45

Julia Hagnäs ser allt i färg, hon har något man kallar för synesthesia. Caroline är turkos och Prestationspodden är grön. Allt har en färg. Det låter underbart att ha det så. Julia har i många år levt med stress. Tidigare arbetade hon som fastighetsmäklare. Hon pressade sig hårt och ledd av panikångest attacker. Idag driver hon Lamb coworking space, ett anti-burnout space. Där allt du kan finna inom stresshantering finns tillgängligt.

Det är drivet från hjärtat. Men är också är en utmaning såklart. Men varje dag tar Julia hand om sig på olika sätt. Hon kör breathwork, meditation och håller kalendern mindre ockuperad. Lyssna till en härlig och inspirerande kvinna. 


Låt dina vänner veta att Prestationspodden finns! Eller lämna en recension i din app så blir jag glad.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Feb 10, 2022
Being Real - Neo Moreton
59:14

När människor mattar ut sig så handlar det ofta om att det har stängt av. Inte varit sig själva av olika anledningar.

I det här avsnittet pratar jag med Neo Moreton som tidigare arbetat med tech i Usa men efter 9/11 förändrade sitt liv. Han flyttade till Australien spenderade stor del av sin tid med att meditera och yoga. Idag arbetar han i företaget Beyond där han arbetar med företag och får människor att växa.

Han har skrivit boken Being real for a change. Det pratar vi om. Att vara äkta. Kanske mitt favoritämne. Neo pratar och jag haltar lite med min engelska. Men ni måste lyssna. Ett spännande avsnitt.


Gillar du podden: Lämna en recension! Då får fler människor reda på att podden finns. Och då lever podden vidare.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Feb 03, 2022
Gör det som är bra för dig - Annette Forslund
52:00

Annette Forslund hade allt. Ett bra jobb som försäkringsmäklare, pengar, hus och från utsidan såg det ut som hon hade allt. Men livet tog en vändning. Alkoholen blev ett problem och Annette stod inför en behövlig förändring. Idag ser livet helt annorlunda ut. idag är glädje något annat. Idag bor hon flera månader om året utomlands och gör det som ger henne riktig glädje. När vi spelar in detta är Anette i Nicaragua och spelar in från en bungalow. Det kan vara nåt som stör en stund men sen försvinner ljudet. 


Lyssna till en inspirerande person. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jan 27, 2022
Skapa hem att må bra i - Nina Tegenfeldt
1:06:36

Under dessa 200 avsnitten har jag aldrig nämnt hemmet som en stressfaktor. Alltså vikten av att må bra i sitt hem. Kanske för att jag inte kan så mycket om detta. Men det kan Nina Tegenfeldt som efter en utmattning skapade företaget Äkta hem där hon inspirerar människor att skapa hem att må bra av. Lyssna till hennes resa! Vill du veta mer om Nina och Äkta hem: 

Info om Hemmet som Kraftplats:   https://aktahem.se/hemmet-som-kraftplats/

Hemsida:  https://aktahem.se/

Instagram @nina.elisabet.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jan 20, 2022
Att skapa tilltro från hjärtat - Sofia Sivertsdotter
56:38

Sofia Sivertsdotter, författare och dessutom en inspiratör. 

Hon skriver och inspirerar om livet och om att följa sitt hjärta. Jag bjuder in gäster på nytt när jag känner att samtalet inspirerat mig. Och Sofia är verkligen en av dem. Hon gästar podden för andra gången. Hon har en klokskap och ett gåva att sätta ord på det som för oss flesta andra kan vara svårt. 

Har du inte läst hennes böcker så gör det. De ger hopp, tröst och tillit. 


Tack Sofia för din medverkan.


Om du vill bidra till podden så gå in på din podcaster app och lämna en recension. 

Tack för att du lyssnar.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jan 13, 2022
Skapa förändring 2022 - Caroline Norbelie
27:39
Detta avsnitt var inte självklart. Helt klart svårt. Jag ville starta igång detta år med något inspirerande, Och eftersom jag suttit i karantän var inte min inspiration på topp. Men jag kokade ned mina tankar kring hur jag ser på förändring. Hur skapar man det? Vad ska man tänka på? Tack för att du lyssnar! Nu startar vi tillsammans ett Prestationspoddens år med massa spännande gäster.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jan 06, 2022
Blickar tillbaka, lite ritualer, nyår och lyssnarfrågor - Caroline Norbelie
33:17

Hur har detta år varit i stora drag? Vad har jag lärt mig och vad tror jag vi ska lära oss av 2021 Och hur har det på riktigt varit för mig. Vad är mina lärdomar och vad har varit svårt. Dessutom beskriver jag ritualer som jag använder för att släppa det som varit och sätta intentioner. Jag har fått lite lyssnarfrågor och svarar på vissa av dem. Det vill ni inte missa:) 

Detta är inspelat innan jul. 


Tack fina lyssnare för ännu ett år! Om du gillar podden. Sprid till andra eller gå in på appen du lyssnar ifrån och lämna en recension eller varför inte berätta för andra om podden.


GOTT NYTT ÅR!!!!!Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Dec 30, 2021
Utmattning ledde till ny karriär - Rebecca Toll
48:16
Det här med att växla upp i karriären när du precis blivit mamma är tufft. För Rebecca var det så. Hon fick en chef roll samtidigt som hon har tre barn och det yngsta barnet var ett år. Det kändes inte rätt inombords. Det var precis som om hon fick gå emot hela sitt hjärta när hon gick till jobbet. Detta ledde tillslut en utmattning. Att gå emot vad som är sant för sig själv leder ofta till utmattning. En utmattning som fick henne att börja tänka på nya sätt. Rebecca separerad, skaffade eget boende och fann sig själv. Detta ledde även till en ny karriär. Och idag lever hon tillsammans med sin man igen. Men på nya premisser. Lyssna till en modig kvinna.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Dec 23, 2021
Meditation - Verktyg för att må bra, prestera och skapa klarhet - Axel Wennhall
1:09:18

Axel Wennhall arbetade inom kommunikation. Det var väldigt mycket jobb och en hel del stress. Vändningen kom när Axel gick till en coach. Besöken gjorde att ny värld öppnade sig och meditation är en del i det.

Idag arbetar han som meditationscoach, driver meditationsappen Mindfully och en podd Meditera mera. Men som det verkar är det den inre resan som är den största skillnaden.


Vill du vara med på utlottningen av Axels bok Ett inre äventyr:

1: Prenumerera på nyhetsbrev på Carolinenorbelie.com

2. Skriv varför du ska ha boken till caroline@prestationspodden.se


Tack för att du lyssnar!Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Dec 16, 2021
Förhållande som skapar stress - Matilde Wergeland
1:06:56

Jag träffade Matilde för att prata om prestationskrav. Men vi pratade länge om det som har varit väldigt tufft i hennes liv. En destruktiv relation. Relationer i sig är stressande och kan vara krävande. Och vi kan nog alla räcka upp handen och medge att relationer kan stressa. Och att då få uppleva en destruktiv relation är fruktansvärt. Matilde öppnar sig så generöst om detta för att det kan hjälpa andra. Idag arbetar Matilde med Reiki och dessutom skriver artiklar om hälsa för Vogue. Lyssna till en underbar person.


Tack till dig som lyssnar. Sprid gärna podden till andra eller gå in på itunes och lämna en recension.


Kram!Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Dec 09, 2021
Ge dig själv andrum - Frida Ronge
59:06

Frida Ronge skapar mat som ger energi och glädje. Det tycker jag även hon sprider som person. Hon är känd på grund av sin nordisk-japanska matlagning och för att hon är kreativ ledare på restaurang Tak. Idag gästar hon Prestationspodden! Vi talar om vikten av återhämtning. Hur man når framgång

och vikten av hållbarhet. Ett härligt samtal med kloka tankar kring prestation och stress. Lyssna!Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Dec 02, 2021
Ett space att må bra i - Lindsey Hedenskog
1:03:42

Jag önskar att alla hade hennes härliga syn på livet. Lindsey Hedenskog driver ett co-working space tillsammans med Julia Hagnäs. De har tillsammans skapat LAMB - Stockholms nya Anti-burnout space.Om ni inte varit på Lamb MÅSTE ni dit. Där kan du jobba, träna, yoga, meditera och möta människor med ett öppet sinne. Jag ska dit redan i dag! Och framöver kan det bli så att jag har små föreläsningar eller cirklar där. Lindsey är en färgsprakande med tankar på personlig utveckling och hur vi blir mer hållbara. Det vill jag såklart sprida till alla er som behöver.

Varning! Intervjun är på engelska och jag har svårt att gå från en arbetsdag med svenska kunder till att prata loss på engelska. Men som tur är så är Lindsey i fokus.  Enjoy!Jag önskar att alla hade hennes härliga syn på livet. Lindsey Hedenskog driver ett co-working space tillsammans med Julia Hagnäs.De har tillsammans skapat LAMB - Stockholms nya Anti-burnout space.Om ni inte varit på Lamb MÅSTE ni dit. Där kan du jobba, träna, yoga, meditera och möta människor med ett öppet sinne. Jag ska dit redan i dag! Och framöver kan det bli så att jag har små föreläsningar eller cirklar där. Lindsey är en färgsprakande med tankar på personlig utveckling och hur vi blir mer hållbara. Det vill jag såklart sprida till alla er som behöver.

Varning! Intervjun är på engelska och jag har svårt att gå från en arbetsdag med svenska kunder till att prata loss på engelska. Men som tur är så är Lindsey i fokus.  Enjoy!Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Nov 25, 2021
Prestation, stress och att må bra på jobbet - Maria Ergül
54:44

Maria Ergül grundaren av Vägra väggen gästar Prestationspodden för andra gången. Maria har länge arbetat inom Hr. Hela hennes resa med Vägra väggen startades efter att hon själv mattat ut sig. Det var så härligt att få tala med henne. Vi har en del gemensamt om man säger så.  

Vägra väggen arbetar för att motverka stressrelaterad ohälsa. Vägra väggen är en organisation med syfte att utrota Utmattningssyndrom. För att nå dit arbetar de bland annat med förebyggande med information- och kunskapsspridning och dessutom bidrar till forskning. Jag är så tacksam för de jobb Maria gör. Hon har dessutom skrivit en bok Vägra väggen, årets bok inom Hr. Som jag lottar ut i mitt nyhetsbrev. Gå in på Carolinenorbelie.com anmäl dig till nyhetsbrevet och maila mig på Caroline@prestationspodden.se om varför just du ska få boken hemskickad till dig. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Nov 18, 2021
Vad säger en stressforskare om stress? - Niclas Almén
1:06:04

Vad säger en stressforskare om stress? Det var jag nyfiken på att höra. 

Niclas Almén engagerar sig i att sammanställa, utveckla och beforska samt sprida kunskap om hur stress och utmattningsproblem kan utredas, analyseras, förebyggas, hanteras och behandlas. Och förutom att han forskar, skriver böcker om stress så tar han även emot klienter. Intressant tänkte jag, här finns det mycket kunskap. 


Lyssna till ett avsnitt fullspäckat med bra tankar och kunskap om stress. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Nov 11, 2021
Tankar om stress och utmattning - Fia "PT-Fia" Ståhl
57:57

Pt-fia är tillbaka till Prestationspodden. Mycket har hänt sen vi sågs för 4 år sedan. Hon har fått barn, skilt sig, varit med i tv och mycket mer. Och jag har blivit äldre. För 12 år sedan mattade Fia ut sig. Vi pratar om det, om träning och utmattning men främst får vi del av hennes fantastiska reflektioner kring livet och stress. Jag är glad att hon finns och bidrar med hennes naturliga sätt.


Tack @ptfia


Lämna gärna en recension om du gillar podden. Då växer podden och når ut till fler behövande.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Nov 04, 2021
Utmattning & vad gör man när man har en lucka i sitt CV - Psykolog Kajsa Bergwall 2
1:02:52

Har du också en lucka i Cv:t? Många som mattat ut sig har just det. 

Det kan skapa problem när man söker jobb för att man inte vet vad man ska säga. För att bryta stigmat och få flera att våga vara öppna med sina erfarenheter startar Mindler #ownthegap - ett initiativ som syftar till att få fler att dela med sig av sina erfarenheter av psykisk ohälsa, istället för att dölja detta.. För att du ska våga stå för att du varit sjukskriven. Detta pratar jag och psykolog Kajsa Bergwall om. Kajsa arbetar för Mindler. Vi pratar kring det och dessutom kommer Kajsa med mängder av tips och tankar kring stress och utmattad. Jag var imponerad av hennes kunskap!! 


Lyssna och gå gärna in på appen du lyssnar ifrån och lämna en recension. Så kan podden nå ut till fler stressade människor. 


Kram! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Oct 28, 2021
Avsnitt 200
29:03

200 avsnitt. Det trodde jag inte när jag och Per startade podden. Snarare att jag skulle göra 20 avsnitt.

Detta avsnitt handlar att lyssna på sitt hjärta och lita på processen. Jag berättar om hur det gick till när jag startade podden. Jag frågade er om vad jag mer skulle prata om och många av er vill höra hur jag bytt karriär och blev coach. Dessutom pratar jag om stress och utmattning och vad jag tror är det anledningen till det.


Nästa vecka och veckorna framöver blir kommer det intervjuer!


Tack för att du lyssnar gå gärna in på itunes och lämna en recension.

Då växer podden! Och andra kan bli hjälpta med sin stress.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Oct 21, 2021
Prestationskrav
19:38

Tekniken strulade och intervjun jag tidigare gjort blev inte inspelad. Så är det ibland för en poddare. Jag hade inte förberett ett eget avsnitt så jag gjorde ett avsnitt som handlar om det som är aktuellt när jag coachar. Prestationskrav! Jag pratar om vad man kan göra och kommer med en del tips. Jag är glad över att det blev ett avsnitt. Och hoppas ni gillar det trots att jag fått improvisera.


Tack för att du lyssnar! Tack för att ni lämnar en recension i er app! Det göra att podden sprids till fler som behöver och att jag kan fortsätta. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Oct 14, 2021
Kost, stress och tarmflora - Lina Nertby Aurell & Mia Clase - Food Pharmacy
50:51

Vill du veta mer om hur du kan påverka ditt mående med kosten? Och är du dessutom nyfiken på att höra Lina Nertby Aurell och Mia Clase prata om deras resa med Food Pharmacy från att de hade anställningar på olika företag till vad de skapat idag. En av Sveriges största hälsoplattformar. Jag har alltid imponerats av deras arbete och inte minst av deras kokböcker. Jag tycker om deras inställning kring kost och att det finns saker vi kan göra för att må bättre. Det här avsnittet är fullproppat med tips, tankesätt och reflektioner kring hälsa.


Lyssna! Och sprid till andra som behöver höra. Gå gärna in på appen du lyssnar ifrån och lämna en recension.


Tack för att du lyssnar!Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Oct 07, 2021
Ta hand om din högkänslighet - Louise Henning
54:41

Högkänslighet kan vara en anledning till att känna hög stress. Då vi lever i en värld som inte är anpassad högkänsliga. Högkänslighet, vad är det? Hur anpassar man sitt liv efter det? Det och mycket annat pratar jag med fantastiska Louise Hennings om. Hon har instagramkonto highlysensitive_person där hon tar upp högkänslighet. Dessutom ställer jag era frågor som ni skrivit på instagram. Stort tack till er som bidragit med frågor.


Vill du själv testa dig om du är det. Klicka på länken:

https://hsperson.com/test/highly-sensitive-test/Tips på tre böcker:


Elaine N. Aron – The Highly Sensitive Person

Melody Wilding – Trust Yourself

Nedra Glover Tawwab – Set boundaries, find peaceLyssna och sprid till de som behöver. Lämna gärna en recension om du gillar podden.


Kram CarolineHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Sep 30, 2021
Utmattning tog Yohanna närmare sig själv - Yohanna Mannelqvist
1:00:44

Yohanna arbetade inom mode och var många år utomlands och levde ett liv många drömmer om. 

Men kroppen sa ifrån och det resulterade i en utmattning. Yohanna drevs av perfektion och dessutom led av ätstörning. Hon började jobba med sig själv och idag hjälper om människor som fantastisk yogalärare, hälsocoach och dessutom som en väldigt fin person. Lyssna och sprid till andra och njut av en klok person.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Sep 23, 2021
Forskningsbaserad stresshantering - Göran Boll
53:46

Det här var ett speciellt möte för mig. Jag möttes av ett lugn som de flesta av oss skulle behöva. Dessutom var det på något sätt extra intressant att lyssna på vad han har att säga.

Göran Boll är en drivande kraft bakom yogaträning i stor skala inom det svenska näringslivet. Han är skapare av yogaformen MediYoga som dessutom är forskningsbaserad. Vi pratar kring stress och stresshantering. Göran har ett erbjudande yoga gratis  https://www.iamyoga.online/prestationspodden

In och testa i två månader! Jag ska göra det jag med med start idag.Lyssna, yoga och sprid! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Sep 16, 2021
Sorgen visade vägen till drömyrket - Camilla Dellion
46:54
Det här avsnittet kunde varit längre. Det var så intressant. Men vi hade olika agendor och Camilla skulle i väg på och filma med sin drönare. Hon arbetar med sin dröm: att filma och fota med drönare. Och hon fotar och filmar fantastiska platser över hela världen. Men så har det verkligen inte sett ut hela livet. Ensamhet i barndomen och dessutom förlust av sin mamma och pappa. I det här avsnittet ska ni få höra en stark kvinna som förlorade sin mamma och beslutade sig att resa utomlands för att finna sig själv. Med detta avsnitt vill jag inspirera till att gå din egen väg även när det är svårt.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Sep 09, 2021
Inspiration till meditation- Jimmy Tjärnlund
1:12:14

Jimmy Tjärnlund började sin inre resa tidigt och blev introducerad till meditation som 12 åring; han utvecklade sedan sin kunskap inom Vipassana tekniken i Indien. Jimmy har tidigare startat ett dussintal företag och är numera business coach och livscoach, han coachar män och kvinnor till att leva ett sant liv och nå sin fulla potential. Jag bjöd in honom en ANDRA gång till podden för att denna gång fråga honom frågor om meditation i syfte att inspirera er och mig själv.


Lyssna till detta avsnitt! Och kom ihåg att sprida till andra och lämna en recension i din podcaster app eller var du lyssnar ifrån.


Tack för att du lyssnar. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Sep 02, 2021
Stressen över våra kroppar - Karin Björkegren Jones
1:05:39

En härlig intervju! Och jag fylldes med energi. Jag bjöd in Karin Björkegren Jones för att tala om vår relation till våra kroppar och om hennes tid när hon hade cancer. Karin är journalist och yogalärare som älskar ta reda på hur det egentligen är, för att sen skriva inspirerande böcker inom hälsa och förmedla det svårbegripliga mer lättförståeligt till andra. Vi pratar om också om lymfsystemet, stress och mycket mer. Lyssna till en stark och energigivande kvinna.


Tack för att du lyssnar. 

Caroline Norbelie  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aug 26, 2021
Från trygg anställning till passion - Caroline W Söderblom
48:41

Som en uppföljning på förra avsnittet, då jag pratade om hur man kan skapa förändring och våga gör det man vill. Detta avsnitt är mer konkret och till för att inspirera dig som känner stress, och känner dig fast på ett jobb som du inte trivs med. Jag vill inspirera dig till att våga följa ditt hjärta och till att arbeta mer lustfyllt. Caroline W Söderblom arbetade inom marknadsföring. Efter skilsmässa tog Caroline beslutet att göra det som hon brinner för. Lyssna på Caroline och hennes mod då hon sadlade om till personlig tränare och startade sitt företag Movology. Hon ger massor av konkreta tips om hur man ska tänka..


Tack för att du lyssnar!Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aug 19, 2021
Skapa förändring, ny karriär eller hitta din passion - Caroline Norbelie
25:24

Hur man förändrar sitt liv och hittar sin passion finns det många svar på. I detta avsnitt berättar jag en väg som jag tror på. Att identifiera vem du är, rädslor, hinder, att hitta nya sätt att leva på och att gå all in när du hittat något som intresserar dig och väcker intresse. 


Lyssna gärna och sprid! Hoppas jag inspirerar dig! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aug 12, 2021
Natur, örter och stress - Carmela Guida
46:25

I det här avsnittet berättar Carmela Guida om örter och hur vi kan använda örterna för att må bra. Jag tycker det är spännande. En del av vår stress är att vi kommit för långt ifrån naturen. Vi är inte längre en del av den. Även om jag tror alla kan skriva under på att när vi är i naturen så mår vi bättre. Carmela har växt upp med att använda sig av naturen. Jag är intresserad av hur vi stressade människor kan använda oss av den. Lyssna! 


Ha en bra vecka / Caroline Norbelie Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aug 05, 2021
Vilka lärdomar har jag fått av Prestationspodden?
32:14
I år firade podden 5 år! Och jag har fått frågan att summera vad jag lärt mig under dessa fem år. Det tog lite tid för mig att få tid att fundera över vad det är jag lärt mig. Så vill ni ta del av den kunskap jag fått under åren. Jag tycker det är en utmaning att prata utan gäst. Så gillarna detta låt mig veta. Och framförallt tack att du lyssnar.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jul 29, 2021
Osteopati: Ett sätt att läka kroppen efter stress - Pierre Lundqvist
47:32

Jag hade turen att för länge sedan testa osteopati när min kropp var trött då jag var småbarnsmamma. Sömn kan i stunder var svårt för mig och i våras när jag märkte att jag igen hade svårt så testade jag allt. Köpte alla vitaminer i världen, gick på akupunktur för halv min lön för att jag tillslut kom på att Osteopati hjälper mig. Jag känner mig som en ny människa efteråt. Totalt centrerad och glad. Min man brukade fråga mig vad är det han gör och jag hade svårt att beskriva.


I det här avsnittet intervjuar jag Pierre Lundqvist om vad Osteopati är. Pierre har själv upplevt stress och har många kloka tankar kring det. 


Kom ihåg att gå in på er podcaster app och lämna en recension då sprids podcasten till fler och fler kan bli hjälpta med stressen.


Ha en härlig vecka! Caroline Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jul 22, 2021
Resan efter utmattningen och förlusten av en mor - Lotta Sirc
58:24

Det är inte bara Lotta Sircs resa efter utmattning där hon sadlade om från lärare till att starta eget som skribent jag vill belysa med detta avsnitt. Hon berättar om hur det var att förlora sin mamma tidigt och hur omvärlden inte ville veta av det. Inte vågade prata om det. 

Är du utmattad och behöver inspiration att våga ta steget till något nytt- så lyssna! 

I avsnittets försnack uppmanar jag till att gå emot dina rädslor. 


Ha en fin sommar vecka och kom ihåg att lämna en recension i din podcaster app. 

Caroline Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jul 15, 2021
Vad är Ayurveda och hur hjälper det mot stress? - Dr. Tejal
54:54

Hur kan man må bra i denna stressiga värld? Jag vill undersöka olika sätt att leva på som gör det lättare att må bra och att applicera Ayurveda är ett sätt. Jag intervjuade Dr Tejal som har en lång utbildning inom Ayurveda. Jag tycker hon är intressant på många sätt. Hennes kunskap, närvaro och att hon levt på flera olika ställen i världen vilket ger henne en bredare syn. Vad är Ayurveda? Och hur kan det läka dig från stress?

Avsnittet är på engelska och jag ber om ursäkt i förväg för eventuell svengelska:)


Tack för att du lyssnar! Sprid gärna podden genom att gå in på din podcaster app och ge en recension eller ett par stjärnor. Gärna fem:)


Ha en fin vecka

CarolineHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jul 08, 2021
Förhållningssätt till prestationskrav - Stina Lönnkvist
50:48

Stina som är influenser och driver företaget Mantle. Som influenser vill hon inspirera andra att nå sin fulla potential med allt vad det innebär. Och i det här avsnittet pratar vi om prestation, prestationskrav och hur hon hanterar det. Stina har en förmåga att nå sina drömmar och hur hon gör talar vi om i detta avsnitt.


Lyssna till en klok person.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jul 01, 2021
Stark genom klimakteriet - Monika Björn
59:57

Nu är det tredje gången jag lyfter klimakteriet i podden. Det gör jag för att 

det är något som inte prioriteras av samhället eller sjukvården. Det behöver pratas om. Och jag antar att stressen hon kvinnor under klimakteriet är stort. Hur man ska må bättre och vad man kan göra talar jag med Monika Björn som skrivit boken: Stark genom klimakteriet. Dessutom föreläser hon, har retreats och coachar inom ämnet. 


Lyssna till en kunnig och inspirerande person. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jun 24, 2021
Stressen och nervsystemet - Lotta Kasche
1:01:21

Lotta Kasche är psykolog och kan mycket om nervsystem och anknytning. Det avsnitt handlar om det och hur man kan jobba med sig själv för att få ett lugnare nervsystem. Vi pratar om tillståndet social engagement när man är här och nu och får kontakt med andra på riktigt. 


Lyssna till en kvinna med mycket kunskap och hög närvaro.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jun 17, 2021
Ett samtal om medberoende - Tess Engdahl
59:48

Vårt medberoende till andra skapar stress. Ett medberoende behöver inte vara bara till någon som dricker. Som man kanske tror när man hör ordet. Det behöver inte vara ett medberoende till någon som missbrukar alkohol, det kan vara till en person som är arbetsnarkoman, som missbrukar sociala medier, medberoende till någon som är psykisk sjuk eller många andra orsaker. I det här avsnittet så berättar Tess som är yogalärare och sångerska om sitt medberoende och hur hon aktivt jobbar med det. Jag blev inspirerad av Tess och hennes styrka och tycker vi hade ett fantastiskt samtal.


Lyssna till en cool kvinna! Med ett ämne som är viktigt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jun 10, 2021
Compassion - Susanne Engren & Maria Elmfeldt Öhrskog
47:22

Compassion är förhållningssätt till livet som hjälper oss att komma i kontakt med värme, vishet och förståelse för att bättre ta hand om oss själva och vår omgivning. Compassion är något som många önskat att jag ska ta upp i podden. Susanne är affärsekonom och yogalärare och Maria är psykolog och tillsammans har de skrivit en bok som heter Vila i dig själv som handlar om compassion. Lyssna till två kloka kvinnor.


I avsnittet lottar jag ut deras bok!Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jun 03, 2021
Yoga Nidra för en bra sömn & att sätta intentioner från det undermedvetna - Fredrik Binette
1:14:40

Jag träffade Fredrik första gången på Yogamana i Stockholm. Trött och förvirrad la jag mig ned på yogamattan för att för första gången utöva Yoga Nidra. Helt blown away av hur härligt det var det vara att bli guidad av Fredrik och dessutom efteråt så var det som om jag hade sovit i 4 timmar. Jag var återställd. 

Det var en period då jag hade svårt med sömnen. Och då lyssnade jag även på passen nattetid via en digital länk.


Den här intervjun handlar om mycket mer än så. Vi pratar om att sätta mål och intentioner från sitt undermedvetna. När vi avslutade intervjun var min första tanke. Det här gör vi igen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

May 27, 2021
Lust är stressens motpol - Annika Munter
50:32
Lust är en motpol till stress. Och med detta avsnitt vill jag inspirera till att börja undersöka vad som är lustfyllt i livet. Det kanske så att livet du lever saknar passion, sex, glöd och kreativitet? I den värld vi lever i så är vi många som stänger ned och inte lever fullt ut. Det leder ofta till utmattning. Annika Munter är skribent och arbetar på Blachestories. Hon är en härlig och färgsprakande kvinna med en törst efter att leva ett roligt och lustfyllt liv.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

May 20, 2021
Personlig utveckling som hobby - Kristin Kaspersen
56:21

Jag inspireras av människor som tar ansvar för sina handlingar och som ständigt är i utveckling. Kristin Kaspersen är dagens gäst och hon arbetar med sin personliga utveckling. Det var en tid då Kristin upplevde utmattning. En utmattning som blommar upp när det är för mycket. Varifrån det kommer är oklart då hon drabbades av en 

 luftrörssjukdom där symptomen som varierar. 


Vi pratar om vad förväntningar gör med oss och hur det blir när vi antar utan att ta reda på vad som är .


Lyssna till en inspirerande kvinna. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

May 13, 2021
Utmattad hjärnforskare - Hedvig Söderlund
58:53

När Hedvig Söderlund blev befordrad till professor i psykologi var hon sjukskriven på grund av utmattningssyndrom. Hon hade, på både nationell och internationell nivå, framgångsrikt forskat på hur minnet är organiserat i hjärnan. Minnet påverkas i hög grad vid utmattning

I podden berättar hon om sin egen historia, om framgång och motgång, om iakttagelser hon gjort i forskarvärlden, om hur hon som kvinna blivit sämre behandlad än männen. Det pratar vi mycket om samtidigt som jag inser att jag kommer vilja ta upp det ämnet i podden mer. För vad kan vara mer dränerade än att bli diskriminerad pga av kön.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

May 06, 2021
EMDR kan lösa trauman - Fredrik Holmborg
42:10

Vissa saker som händer sätter sig i kroppen och hur mycket vi än pratar så försvinner inte känslan. Då kan Emdr behandling vara precis vad du behöver. 

EMDR (Eye Movement Desenssitization and Reprocessing) är en evidensbaserad metod. Bearbetning med EMDR lyfter upp och bearbetar traumatiska händelser som olyckor, dödsfall, övergrepp, men även långvariga missförhållanden som en dålig uppväxt. Även depressioner, fobier, tvång, missbruk och smärta kan behandlas. Ofta ser vi inte våra egna trauman som tillräckligt stora att behandla. Men det tycker jag vi ska ändra på. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Apr 29, 2021
Näring som vi behöver vid stress - Marie Levin
1:05:06
Mari Levin drev en klädbutik i London samtidigt som hennes tvillingsöner var 3 år gamla. Att jobba hårt och hålla hög nivå var en självklarhet. Till utmattning var ett faktum. En utmattning som ledde henne in på en helt ny karriär. Mari tog reda på allt som kunde få henne att må bättre och det ledde henne in på att bli näringsterapeut. Detta avsnitt är verkligen fullproppat med tips om vad du kan göra för att boosta dig själv som både utmattad eller om du är stressad.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Apr 22, 2021
De bästa tipsen för en bra sömn - Claire Anne Eriksen
54:34

Sömnen är något många svenskar lider av. Jag bjöd in Claire Anne Eriksen som är en forskare inom sömn för att svara på hur får man skapar en bra nattsömn. Och jag måste säga att hon levererade otroligt många handfasta tips och många av tipsen har jag aldrig tidigare hört.


Så in och lyssna och sov gott! 


Kom ihåg att sprida podden till vänner!Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Apr 15, 2021
Det aldrig försent med en ny karriär - Annica Liljeblad
59:09

Med detta avsnitt vill jag inspirera er alla till att det är aldrig försent att skapa förändring. Det spelar ingen roll om det gäller förändring inom dig, nytt jobb eller kanske hitta en ny hobby. Varje dag är en ny chans. Eller kanske snarare varje andetag är en ny chans.

När Annica fyllde 50 år kände hon att hon var på väg att vissna. Hon tog mod till sig att uppfylla sin livslånga dröm. Hon utbildade sig till skådespelare. Tveklöst äldst i klassen men med ett mod som är imponerande.

Sedan dess har Annica landat i flera spännande roller och har medverkat i bland annat

Ruben Östlunds Oscarsnominerade ”The Square”.


Lyssna till en inspirerande person och en fantastisk resa. 
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Apr 08, 2021
Mod, inre styrka och stress - Annie Lööf
1:14:25

Äntligen kan jag släppa detta efterfrågade avsnitt med Annie Lööf. 

Vi pratar om hur hon hittar mod, hur hon finner styrka i kris, hennes bok, målsättningar. Annie berättar om de tuffa åren då båda hennes svärföräldrar gick på kort tid bort i cancer, samtidigt var hon en av tre som kandiderade till att efterträda Maud Olofsson som partiledare för Centern. Lyssna till en modig och stark person!Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Apr 01, 2021
Vad är stress? - Giorgio Grossi
59:16

Giorgio Grossi är beteendevetare, legitimerad psykoterapeut och docent i medicinsk psykologi och forskare. Jag är nyfiken på hur han ser på stress och hur han ser på den typiska personligheten som bränner ut sig.

Jag lottar ut hans senaste bok:

Krisstress: att hantera en pandemi, coronaoro och andra långvariga påfrestningar

Gå in på carolinenorbelie.com och signa upp för mitt nyhetsbrev. Skriv en rad om varför just du ska ha boken. Lycka till!Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mar 25, 2021
Hur lite behövs för att du ska sättas ur spel? - Micke Gunnarsson
1:07:18

Micke har över 20 års erfarenhet av personlig utveckling, lärande, digitalisering och framförallt vår relation till våra barn och unga. Han brände ut sig och har sedan dess tagit tag i sitt liv på ett imponerande sätt. Vi hade ett härligt samtal och vi pratade om hur vi är med våra barn, att vi bygger upp orimliga nivåer och en vilja hur vårt liv ser ut och hur bland annat konsumtion driver oss till att gå in i väggen. Vi pratar om digitaliseringen, rädslor och ja, om livet själv. Detta är ett fullspäckat avsnitt med där vi pratar kring personlig utveckling. Lyssna! 


Gå in på carolinenorbelie.com om du vill läsa mer om podden eller prenumerera på Prestationspoddens nyhetsbrev. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mar 18, 2021
Var dig själv och finn din potential - Christer Olsson
58:44
Jag inspireras av Christer sätt att sätta fingret på hur vi människor är, var vi brister och vad som gör att vi frigör vår potential. Christer Olsson är en inspiratör, en fantastisk föreläsare och coach. I det här avsnittet talar vi bland annat om att känna sig som en bluff och vikten av att vara oss själva och att våga tro att det duger.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mar 11, 2021
Vad är lycka?
41:54
Vad innebär det egentligen att vara lycklig och hur blir man det? Det har jag pratat med Agnes Sjöström om som har Lyckopodden. Precis som jag nördar hon ned sig i människans mående. Agnes pluggar psykologi och har träffat massor av människor som hon diskuterat lycka med. Lyssna till en underbar människa.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mar 04, 2021
Sprider kunskap om stress - Markus Runhager
1:01:11
Markus Runhager drabbades av en panikångest attack och trodde att skulle dö. Det blev en vändning i hans liv. Han började se livet med andra ögon. Markus var bara 25 år när han gick in i väggen. Efter att ha haft en jobbig tid, mycket jobb och dessutom en jobbig skolgång bakom sig så gick det inte längre. Idag arbetar Marcus delvis med sin dröm – att föreläsa om sin historia, psykisk ohälsa och personlig utveckling.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Feb 25, 2021
I tystnad finner du nya idéer - Linn Ajland Liffner
58:12

Linn Ajland Liffner är en härlig och minst sagt driven person som mattade ut sig och under sin sjukskrivning få fick chansen att äntligen stanna upp och lyssna vad hon egentligen ville i livet. 

Är du sugen på att testa dreja då ska du gå till Drejverkstaden. Inte bara för att det är ett vackert och härligt ställe utan för att dreja i sig är meditativt och väldigt bra om du är stressad eller utmattad.

Vi pratar om mycket, varför hon pressat sig själv, har höga krav och hur hon har tagit hjälp med sitt medberoende.


Lyssna till en klok person. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Feb 18, 2021
Lev din sanning-Doctor Diamantis
1:07:47

Av ren tur hittade min man Doktor Diamantis inlägg på instagram om att vinterbada.

Det är jag väldigt tacksam över. För vilket härligt samtal om livet, hitta sin sanning och stress och hälsa. Jag har sällan blivit så glad och tillfreds efter ett samtal. Doktor Diamantis är läkare i Kinesisk medicin, utbildad inom funktionsmedicin och inom Naprapat. Men framför allt en väldigt klok människa.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Feb 11, 2021
Stress, trauman och tapping - Ulf Sandström
55:26

Vad är tapping och hur fungerar det? Ulf har hjälpt tusentals klienter att nå sin fulla potential privat och som företagsledare, OS-atleter, elitfotbollsspelare, artister eller hjälparbetare. 

Han åker till krigsdrabbade områden och arbetar med människors trauman. Dessutom har han en spännande bakgrund som pianist och hypnotisör. Som tidigare pianist var slaget hårt när hans armar slutade fungera. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Feb 04, 2021
Klimakteriet och din superkraft - Katarina Wilk
46:42

Det kan vara så att du är i klimakteriet även om läkarna vill behandla det som en utmattning. Katarina Wilk är författare och journalist inom medicin och hälsa. Katarina var med om att må otroligt dålig och läkarna ville ge henne serotonin. Enligt dem var hon utmattad. Hon kände att det inte stämde, som den journalist hon är tog hon reda på vad det egentligen var. Det ledde till att hon skrev boken:

PERIMENOPOWER - HITTA DIN SUPERKRAFT NÄR HORMONERNA SVÄNGER

Lyssna till ett viktigt avsnitt med tips om hur du kan må bättre även när hormonerna spökar.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jan 28, 2021
För inre glöd och lyskraft - Cecilia Gustafsson
49:44
Cecilia vill bidra till inre glöd och yttre lyskraft och det gör hon genom en mångsidig träning som där kraft, rytm, grace och stillhet ingår. Bara genom att träffa Cecilia digitalt så såg jag att hon själv utstrålar det hon vill uppnå för sina kunder. Ett jättehärligt samtal om stress, träning och skogsbad. På fråga hur ska vi må bättre så svara Cecilia att hon tror vi ska försöka vad mer danska! Alltså vara lite mer softa. Vilket bra svar. Ingen kan hålla med henne mer än jag.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jan 21, 2021
Psykisk ohälsa inom idrotten - Richard Magyar
49:30

Richard Magyar är fotbollsspelare och spelar för Hammarby. I vårt samtal berättar han om sin psykiska ohälsa som han tidigare har kämpat med och om att han bevittnat ett självmord som 18 åring vilket lett till att han är ambassadör för Suicide Zero, en organisation som arbetar med självmordsprevention och med att belysa ämnet psykisk ohälsa. 

Jag är inte bara imponerad av honom som fotbollsspelare utan även av hans personliga utveckling, styrka och mod att våga berätta som det är. Jag är så glad att han finns och är en förebild för många unga och inte minst för min fotbollsgalning till son Lucas. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jan 14, 2021
Andning
1:07:13
Ulrica Norberg är föreläsare, yogalärare, andningscoach och har skrivit ett flertal böcker bland annat boken Andas. Hur påverkas vi av vårt andetag? Det pratar vi om i dagens avsnitt. Andetaget är så viktigt och vi avsnittet blev betydligt längre än tänkt då vi kom in på livet, naturen innan vi väl pratade andning. Lyssna till ett intressant och högaktuellt ämne med tanke på Covid19. Andning. Jag tror ju starkt på att vi skulle minska den psykisk ohälsan om vi lärde ut andning till våra barn.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jan 07, 2021
Nyårsceremoni
20:33
Detta är igen ett lite panik insatt avsnitt. Det har varit krångligt med intervjuer innan jul. Jag knåpade ihop det dagen efter julafton. Det blev en nyårsceremoni precis en sån jag gör varje år. Ni sätter upp mål. Jag guidar er. Ni lyssnar, pausar och arbetar med era mål. GOTT NYTT ÅR UNDERBARA LYSSNARE!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Dec 31, 2020
Reflektioner från 2020
30:50
Hjälp. Som mycket annat ställdes min intervju med en person in! Två dagar innan jul och jag vill ju ändå leverera ett avsnitt. Jag blir intervjuad av Linda om hur jag ser på detta år. Det blev ganska spontant. Hoppas ni gillar det. Det är svårt med ljud på distans men jag tror det blev ganska bra. Även nästa avsnitt är ett eget avsnitt där jag pratar om målsättning och guidar er genom en nyår! Nästa år är fyllda av spännande intervjuer. God jul!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Dec 24, 2020
Tips och tankar från en utmattning
59:31
Det blev för mycket. Under för lång tid har Natasa tryckt undan känslorna från att flytt ett krig. I detta avsnitt berättar Natasa om hennes utmattning som till mycket grundar sig på vad hon tidigare varit med om. Och även om du inte upplevt ett krig som liten så finns det mycket som händer i uppväxten som kokar inom oss och till slut ligger till grund till en utmattning.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Dec 17, 2020
Ljudets påverkan på stress: Allan Montan
1:04:34

Hur påverkar ljud oss? Och hur påverkas vi av alla sinnesintryck. Det är något Allan har funderat över och har spännande tankar kring. 

Detta är spännande tycker jag eftersom många jag möter efter utmattning är ljudkänsliga. Det är som om våra sinnen inte orkar med. Och att stress göra att vi inte längre använder alla våra sinnen. 

Lyssna!Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Dec 10, 2020
Lärdomar från en utmattning
45:10


Efter utmattning kommer faktiskt väldigt bra saker. Speciellt om man är beredd att ändra beteenden. Fia fann sitt värde och började sätta gränser. Att matta ut sig kan vara början på ett helt nytt liv. I detta avsnitt pratar jag med Fia Feljde, som arbetar som Copywriter om hennes tid som utmattad och hur hon har det idag då hon är tillbaka på jobbet igen.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Nov 26, 2020
Lärdomar från utmattning - Babben Larsson
1:06:06

Babben Larsson är verkligen inte bara rolig, hon är väldigt insiktsfull också. Vi pratade om hennes utmattning och hur hon har förändrat otroligt mycket i hennes liv sen dess. På frågan om varför vi svenskar är så stressade svara Babben att vi manifesterar vårt värde genom att jobba hårt vi har ett kollektivt dålig självkänsla. Och det stämmer ju. Vem är vi utan våra jobb och prestation? Lyssna till ett avsnitt fullt med insikter och kloka tips.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Nov 19, 2020
Att prestera och må bra
57:26

Vad händer när vi presterar för andra? När vi presterar från våra rädslor? Sofia Viotti som är Psykolog och skrivit boken Utan press beskriver i detta avsnitt prestationssvårigheter och hur man kan prestera och må bra.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Nov 12, 2020
Homoner och stress
1:11:43

Ta fram dansen inom dig och dansa loss hemma eller ännu bättre dansa i grupp. Det är ett av tipsen vi får av kloka Jenny som utbildar i hormonhälsa och Justissemetoden – en symptothermal metod för fertilitetsförståelse. Jenny tycker att

PMS, mensvärk eller PCOS är inte något vi måste må dåligt av utan att det är signaler om underliggande problem. I detta avsnitt pratar vi om kvinnokroppen och vad den behöver och hur vi ska tänka gällande stress och hur vi kan leva för att våra binjurar ska må bra igen.


Lyssna till en skärpt kvinna med massor av kloka tips.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Nov 05, 2020
Medberoende
1:10:11

Medberonde. Vad är det? Hur påverkar det att växa upp eller leva med en missbrukare? Någon som t.ex dricker. Vad händer med barnet som växer upp och ska tackla livet, skapa relationer och prestera. Det pratade jag med härlga Bo Blåvarg, psykolog och enhetschef på Ersta vändpunkt.

Att vara medberoende skapar stress och kan verkligen vara anledning till att man mattar ut sig.


Jag har tekniska problem så bilden kommer senare.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Oct 22, 2020
Skapa förändring
39:19

Alla intervjuer jag gör handlar om att ge lyssnaren tips och hopp om att man kan förändra. Förändra livet från hög stress. Hitta ett nytt sätt att leva med nya tankar. Men hur skapar man förändring? Denna gång intervjuar Linda Orbert mig och jag delar med mig av min kunskap och mina erfarenheter.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Oct 15, 2020
Att hitta ett förhållningssätt
1:04:28

När jag bjöd in Lasse Gustavson till podden var det inte för att höra om hans stress utan för att ge er lyssnare perspektiv. Lasse var med i en eldsvåda, han var nära döden och hans liv förändrades totalt. Första veckan som brandman fastnade Lasse i en gasexplosion lika stor som globen. Hans kollega dog men Lasse hamna i koma i 2 månader och vaknade upp med ett annat liv. Öronen, näsan och fingrarna hade bränts bort. Han var brännskadad över hela kroppen han var oigenkännlig. Idag är han filosof och föreläsare och föreläser han och ger människor verktyg att må bra.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Oct 08, 2020
Trauma och nervsystemet
42:11

Leila Andersson är skribent, holistisk livsstilscoach, utbildare, yoga och meditationslärare. Länge var 9 till 5, kontorslandskap och stress hennes vardag. Nu inspirerar hon istället andra till att byta livsstil, känna sig hela och må bättre.

Hennes grundpelare är läkning, näring och motivation. Och det börjar alltid med läkning.

I detta avsnitt pratar vi om trauma och nervsystemet. Något som intresserar mig mycket. Lyssna till ett spännande avsnitt.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Sep 30, 2020
Rensa bort stressen
57:17

text kommer

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Sep 22, 2020
Resan tillbaka från utmattning
1:02:23

beskrivning kommer imorgon. Jag måste leva som jag lär.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Sep 15, 2020
Stress på elitnivå
59:59Att Robin Söderling har varit tennisproffs, det visste vi ju alla. Men att han är otrolig på att beskriva utmattning, stress och tankar kring hur livet förändrades efter att han fick sluta med tennis för att han mådde för dåligt.

Efter att lyssnat till Robins sommarprat och dessutom hans tenniskarriär är jag så tacksam att han ställde upp och prata om psykisk ohälsa inom elitidrott.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Sep 09, 2020
Lite stresshantering
24:52

Jag har precis gjort färdigt detta avsnitt. Jag måste erkänna att jag är lite trött. Det har varit mycket. Nya kunder, klippning och hösten som drar igång.


Jag hoppas att jag höll en rödlinje och att du får ut något av detta avsnitt.


Tack


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Sep 02, 2020
Titti Schultz
55:34

Befriande är ordet. Efter att ha träffat Titti känner jag att det är det ordet som poppar upp. Äntligen en människa som vågar stå upp för sig själv och vågar säga vad hon tycker. Man kan öva sig till att våga säga vad man tycker och det blir jag så inspirerad av. Titti berättar om sin stress, känslan att vara utbytbar och hennes tid då hon var sjukskriven för att stressen var alldeles för hög.


Lyssna till en inspirerande person.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aug 24, 2020
Claudia Gaili Concha: Stressen över kroppen
1:12:57
Jag kan själv erkänna att stressen över kroppen helt klart funnits i mitt liv. Det här sjuka att man ska vara smal. Claudia har tröttnat på detta och visar upp sin kropp och har lärt sig älska sin kropp. Hon inspirerar mig så mycket. Jag sprang hem och ville bara ropa till min dotter att jag också älskar min kropp. För som Claudia säger vi sprider vår skeva uppfattning till barnen. Claudia berättar om hennes barn som hon har hemma samtidigt som hon brinner och har en enorm drivkraft, hennes planer och dessutom om ångesten hon haft.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aug 18, 2020
Vad är utmattning?
28:12

Utmattning är dagens ämne. Jag har ingen gäst utan bidrar med min kunskap om varför vi mattar ut oss, hur det är, symtom och om vikten av att skapa förändring och lär dig nya beteende. Jag pratar om att vi inte är designade för den här världen Lyssna och sprid gärna! Gillade du dagens avsnitt? Hoppas det. Sprid till den som behöver.Boka mig som coach på carolinenorbelie.com

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aug 12, 2020
Semester
0:55
Jag har tagit semester från Prestationspodden då jag befinner mig i bergen och tekniken inte räcker till. Tillbaka nästa vecka. Ha en härlig semester/ Caroline

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aug 04, 2020
138 Johan Holmsäter: Barndomen lärde honom kämpa
1:07:13
Johan Holmsäter är eldsjälen som en gång i tiden byggde upp Friskis&Svettis-rörelsen. Han har givit svenskarna chansen till rörelse glädje. I detta avsnitt berättar han om sin barndom. Han bodde på barnhem. Men hans barndom har givit honom styrkan att aldrig ge upp. Lyssna till Johan Holmsäter.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jul 28, 2020
137 Min sanning
49:33
Jag vill vara lika modig som mina gäster och berätta vad som ligger till grund till mitt stora intresse för människor, stress och psykisk ohälsa.Här intervjuas jag av Linda min kära vän och berättar om vad jag tampats med under livet. Lyssna!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jul 21, 2020
136 Sofia Sivertsdotter: Gör mer plats för mindre stress
55:46
Nu är jag färdig med ett rykande färskt avsnitt med Sofia Sivertsdotter. Sofia arbetar som författare och skriver fantastiska texter som hjälper mängder av människor. Tankar och funderingar som öppnar upp. På min fråga varför är vi så många som bränner ut oss. Så svara Sofia, jag är förvånad att vi inte är fler. Lyssna till en klok kvinna!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jul 15, 2020
Thomas Andersson: Förändring kräver tid
59:07
Thomas Andersson: Förändring kräver tid by Caroline Norbelie

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jul 08, 2020
Josefin Landgård: Stress, höga mål och modet att skapa förändring
45:26
Josefin Landgård som tidigare förändrade sjukvården då hon grundade Kry berättar i detta avsnitt om hennes stress och höga prestationskrav. Lyssna till en härlig person.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jun 30, 2020
Elsa Billgren: Modet att vara sig själv
49:42
Inspiration är ordet som kommer upp när jag tänker på Elsa Billgren. Jag tycker att hon är sig själv på ett härligt sätt och det krävs mod för det. Men vad är hennes stress och hur hanterar hon det? Lyssna på ett härligt avsnitt

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jun 24, 2020
Isabel Boltenstern : Träning vid stress och utmattning
57:04
Isabel Boltenstern hann inte ens gå färdigt journalistutbildningen innan hon blev upptäckt av ett stort tv-hus. Men efter en jobbig tid, dålig arbetsmiljö och en dålig chef var Isabel utbränd och sjukskriven för utmattningsdepression. Nu flera år efteråt har hon skrivit boken ”Lycka till med resten av livet” om sina upplevelser. I detta avsnitt pratar vi om hur man ska tänka kring träning och utmattning. Isabel har en fantastisk förmåga att sätta ord på det vi upplever som utmattade. Lyssna och sprid till de som behöver.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jun 16, 2020
131 Åsa Nilsonne: Må bra utan antideppressiva
58:16
Vilka gäster jag får in. Jag blir helt tagen av varje samtal. Åsa berättar om hennes tankar kring mindfulness och om vikten av att leva med våra känslor. Vi pratar om hurvida vi ska äta antideppressiva, om det är ok att doktorerna skriver ut utan att följa upp patienten och ska människor äta antideppressiva genom hela livet. Lyssna till en smart och erfaren kvinna. Åsa Nilsonne. Läs Åsas senaste bok: Mindfulness utan flum- Att leva med sina känslor

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jun 10, 2020
130: Matilda Nygren Stressen hos en intensivvårdssjuksköterska
42:22
Länge har jag velat prata om stress med någon från vården. Nu känns det viktigare än någonsin.Lyssna till en fantastisk person som brinner för sitt jobb. Hör hennes berättelse om hur det är idag under Covid-19.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jun 03, 2020
Lotta Borg Skoglund: ADHD och utmattning
45:56
ADHD kan ligga till grund till utmattning. Jag pratade med Lotta Borg Skoglund som är överläkare och forskare och en av grundarna till SMART Psykiatri. Lotta har skrivit boken ADHD från duktig flicka till utbränd kvinna. I vårt samtal beskriver hon hur det är vanligt att kvinnor kämpar med att dölja sin Adhd vilket leder till att de inte får hjälp. Det resulterar ofta i utmattning. Lyssna!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

May 27, 2020
128 Josefin Dahlberg: Alkohol och stressen
46:14
128 Josefin Dahlberg: Alkohol och stressen by Caroline Norbelie

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

May 20, 2020
127 Linda Henriksson: Lärdomar av en utmattning
1:02:36
När Linda drabbades av utmattning så ville hon ta reda på hur hon skulle bli frisk och sprida till andra. Hon skrev boken stressfrid och dessutom skapade hon ett jättefint instagramkonto med tips om hur man tar sig ur en utmattning och lär sig leva med det. Lyssna till en härligt kvinna.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

May 13, 2020
126 Caroline Norbelie: Ensamhet och livsläxa
26:15
Dagens ämne är ensamhet, jag tror många av oss är ensamma just nu. I slutet av avsnittet pratar jag kring vad Coronakrisen är här för att lära oss personligt. Många frågar om att jag ska spela in eget avsnitt hoppas ni gillar detta.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

May 06, 2020
125 Malin Berghagen: Sätt foten under egot
49:57
Ödmjukhet är något Malin Berghagen besitter. Vi talar om stress, yoga och om att vara äkta och hur viktigt det är att inte låt egot styra. Malin berättar om sin stress i livet och hur hon hanterar det. Dessutom så pratar vi om hennes bok: LIVS LUST OCH HÄLSA AV MALIN. Lyssna till en inspirerande kvinna.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Apr 29, 2020
Henrik Fexeus: Återhämtning is the new black
58:28
Mentalist. Mästermanipulatör. Psykologisk illusionist. Författare. Föreläsare. Programledare. Efter mycket stress skrev han också boken Reloud om återhämtning. Jag är nyfiken på vad en mentalist gör. Vi pratar även om hans barndom som var jobbig eftersom han blev mobbad. Lyssna till en rolig och klok person.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Apr 22, 2020
Meditation
12:37
Här kom den meditationen jag pratade om. Jag tar upp ämnet acceptans. Det är så mycket som vi behöver acceptera just nu. Och jag tror meditation är ett bra verktyg för det och mycket annat som tex minnet, förmåga fatta beslut och återhämtning. Hoppas du gillart!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Apr 17, 2020
Sofi Bonde: Våga följa dina drömmar
46:30
Att våga följa sina drömmar är modigt. Sofi är musiker. Jag älskar hennes låtar. För Sofi har det alltid verkat självklart men inte spikrakt. Sofi berättar om vikten av att aldrig ge upp. Att våga och satsa gång på gång. Att inte bry sig om ett nej. För mig är hon så inspirerande. Och vad behöver vi idag i denna jobbiga tid: inspiriation.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Apr 15, 2020
122 Katarina Blom: Krishantering och skapa lycka
56:27
122 Katarina Blom: Krishantering och skapa lycka by Caroline Norbelie

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Apr 08, 2020
Stresshantering i Coronakrisen och en meditation
26:49
Nu behövs stresshantering mer en någonsin. Därför spelar jag in ett specialavsnitt där jag pratar om stresshantering i Coronakrisen. Allt annat känns oviktigt just nu. Här ger jag er mina tankar och tips som jag hoppas underlättar er vardag. I slutet av avsnittet sänder jag en meditation som kan hjälpa er att släppa tankar och oro. Hoppas ni gillar det. Kram

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Apr 01, 2020
Peg Parnevik: med intention att sprida kärlek
1:01:48
Peg Parnevik fick skivkontrakt med Sony Music i slutet av 2015 och sen dess har hennes liv och framgång rullat på snabbt. Vilken härlig och vilken cool kvinna. Vi pratar om hennes stress och om stressen hos unga. Det hon visar upp är modet att vara sig själv. Och det tycker jag är fantastiskt. Hon sjunger, klär sig och gör vad hon vill. Precis som man ska. Som vi alla skulle vilja. För egentligen vill vi det. Vara oss själva alltså.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mar 25, 2020
Hantera din rädsla
19:40

Hantera din rädsla by Caroline Norbelie

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mar 18, 2020
118 Erik Fernholm: Vad gör oss lyckliga?
56:39
Jag var på Norrsken och pratade med föreläsaren, entreprenören Erik Fernholm, han pratar om hur innovation, motivation och kreativitet skapar välmående för både oss som individer och för hela samhället. Han ligger bakom den nya plattformen 29K som är en app som är till för att hjälpa människor med sin personliga utveckling . Vi pratar om vad lycka är, gamla och nya ledare, varför företag som bryr sig om världen kommer bli mer lönsamma, om hur vi påverkas av de vi umgås med och mycket mer. Gå in och lyssna, sprid och skriv på itunes en recension om vad du tycker om podden generellt. Då sprids Prestationspodden till andra. Och fler kan bli hjälpta med sin stress. Tack för att du lyssnar. --

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mar 11, 2020
11 7 Niklas Huss: Med männsklig kontakt i fokus
53:14
Niklas Huss, en man med mycket driv och kreativitet. Som inspirerar med sitt engagemang att skapa förändring. Niklas har haft en period då han arbetat för hårt, sov fyra timmar per natt och var vid ett tillfälle riktigt illa däran. Han berättar om sina visioner och om hur hans kropp sa ifrån. Idag är Niklas Innovationschef på Länsförsäkringar och nu på väg mot nya möjligheter där han vill vill fortsätta skapa förändring för människor. Han pratar om att det är viktigt att vi nu arbetar och fokuserar på den mänskliga kontakten, inför 3 fikat och satsa på vårt behov av att ses på riktigt.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mar 04, 2020
116 Linus Jonkman: Var dig själv på jobbet
49:27
116 Linus Jonkman: Var dig själv på jobbet by Caroline Norbelie

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Feb 26, 2020
115 Ardalans Shekarabi: Stressen hos politikerna
48:51
Vi pratar om Ardalans livsresa och hur han upplevde det att komma till Sverige, om att har en stark drivkraft att göra förändring. Dessutom pratar vi om stressen av att vara politiker och vikten av att politikerna behöver bra förutsättningar för att kunna göra ett bra arbete och samtidigt må bra. Vi vill ju ha människor som är hållbara som styr vårt land. Vi gick även in på hur han ser på sjukförsäkringen och att det ligger på hans bord att skapa förändring.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Feb 19, 2020
114 Holycrap: Glöm konkurrensstressen-det finns en plats för alla
53:18
Jag träffade Amanda och Mathilda, vi kom osökt in på hur det är att vara ca 30 år i karriären, alla krav och vad som är deras stress. Med fasa förstår jag att jag är mer än 10 år äldre, alltså hjälp vad tog åren vägen! Men ändå har jag sällan känt en sån gemenskap. Vi pratar om teknikens framfart. Men framförallt pratar vi om deras kloka syn på stress, hur man kan ändra beteende genom spiritualitet och personlig utveckling.Det vi verkligen berörde denna gång var konkurrens och hur onödigt det är. Vi måste våga stötta varandra till framgång. Det finns en plats för alla. Vi kvinnor måste hjälpas åt. Boosta varandra, tips om jobb och inte känna rädsla för konkurrens. Och det ska vi göra något. Vi kommer testa att starta ett kvinnligt där alla hjälper varandra. Med jobb, spiritualitet, ja allt mellan himmel och jord. Ni kommer få höra mer om det.De arbetar som konsulter inom marknadsföring och så driver de en podcast Holy Crap där pratar Amanda Miklin och Mathilda Ritzén om ämnen inom spiritualitet och självutveckling tillsammans med gäster och experter. Gå in och lyssna på dem. De är så bra. ⭐️@holycrappodcast #stress #30 #boost #personligutveckling #holycrap #tech #konkurrens #woman #nätverk

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Feb 12, 2020
113 Linda Häggkvist: Driven att göra skillnad
49:35
I dagens avsnitt möter vi Linda Häggkvist, social entreprenör och grundare till det syftesdrivna varumärket Wangari Sthlm som tillverkar och säljer silkessjalar samtidigt som deras arbete stödjer ideella hjälporganisationer. Vi pratar om varför vi stressar och att många av oss arbetar och stressar för att göra andra nöjda. Lyssna till en cool person.Dessutom hör vi Lindas spännande historia som tar oss från uppväxten i Sundsvall till rikskändis i Robinson och vidare till framgångsrik företagsledare.​ Lyssna på Lindas story i din podd-app, till exempel i Itunes, Acast, eller på Spotify!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Feb 05, 2020
112: Fann en otrolig styrka trots cancer
47:43
Vilken människa. Hon drabbades av det värsta som man kan tänka sig. Graviditet och cancerbesked inom samma dygn. Men det är inte mitt fokus och det som får mig att nästan trilla baklänges. Det är hennes styrka. Hon arbetar som är diplomerad örtterapeut (fytoterapeut) och dipl. rengdroppsmassör, dipl. inom olika gua sha tekniker och ansiktsbehandlingar. Jag är också författare till boken “Gravid med livet som insats” och föreläser med temat hälsa och natur.Lyssna till en fantastisk människa med fötterna på jorden.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jan 29, 2020
111 Kali Andersson: Klimatstressen
49:59
111 Kali Andersson: Klimatstressen by Caroline Norbelie

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jan 22, 2020
110: Agneta Sjödin
1:01:35
Att Agneta går i genom tv- rutan och är en riktigt stjärna har väl inte gått någon förbi. I mitt samtal med Agneta visade hon en sida som var helt ny för mig. En person som reflekterar och lyssnar inåt. Hon berättar om hur hon har förändrat sitt liv och hanterat sin stress. Och att hon har märkt att det blir ingen förändring i livet genom att gå och anklaga sig själv om det förflutna. Hon berättar om att hon alltid haft ett starkt pannben (som Gunde kallar det) och bara kört på. Men det har inte alltid varit lätt, det har varit tuffa perioder och händelser i hennes liv och därför började hon blicka inåt. Med hjälp av meditation och möten med kloka personer har hennes livsresa tagit henne till en bra plats i livet. Och dessutom har hon skrivit ett flertal böcker. Lyssna till en klok och ödmjuk person. Sprid gärna 🙏🏻 . #stress #Agnetasjödin #TV4 #stress #media #böcker #prestation #prestationspodden #utanförskap #andlighet #styrka #öde #påverkan

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jan 15, 2020
109: Inspiration och glädje från L.A
31:30
Maya är energi och glädje. Det var underbart att träffa henne. Solen i Los Angels hjälper nog till men annars så är hon född energirik. Hon är en författare, yogi och musiker som reser runt om i världen och Kundadance. Hon var tidigare konsertpianist men blev för stressad och sadlade om till yogi är en bekräftelse på att allt är möjligt om vi tillåter det och tror på det! Jag tycker att hon fortfarande är artist. Hon vill nå stora massan och det gör hon tillsammans med Deepak Choprak.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jan 08, 2020
108 Cecilia Eliasson: Måste vi förändras
39:34
Vi möts dagligen av budskap från media att vi måste förändras. Alltifrån att gå ned i vikt, till att maximera oss själva och bli det ditt bästa. Det skapar en rädsla och ett driv att ständigt jaga det vi inte är. Det samtalar jag och Cecilia Eliasson om. Måste vi förändras?

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jan 01, 2020
107: Best Of 2019
27:08
Här kommer ett avsnitt med det jag tycker är det bästa från året som gått.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Dec 25, 2019
106 Rosanna Igrensdotter: Ta hand om dina energier
45:24
Rosanna som är en klok och underbar kvinna, var i fullgång i en karriär inom mode på H&M men hennes kropp gav tydliga tecken att hon inte var på rätt plats. Modig som hon är satsar hon på det som alltid velat göra. Idag driver är hon Reikirossi, ett healingbolag där hon healar människor och ger dem space att få prata. Lyssna till ett spännande avsnitt med en stor skopa andlighet. Tack till Cellexir som gör detta avsnitt möjligt. @cellexir.se #cellexir @reikirossi

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Dec 18, 2019
105 Alexander Rosental: Perfektionismen ökar
42:09
Perfektionismen ökar i samhället i takt med att vi också blir mer självkritiska.Jag känner att jag är en motpol till perfektion. I mitt fall skulle lite perfektion vara bra faktiskt men för många är det förödande och man till och med hindrar sig själv att leva det liv man önskar för att man drivs av perfektion. Psykologen Alexander Rosental har forskat i ämnet och berättar vad man kan göra om man inte mår bra på grund av perfektionismen.Tack till @cellexir.se och @middagsfrid

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Dec 11, 2019
104: Bli inte äldre med åren
51:38
Vi har inte talat tidigare om åldrande i Prestationspodden. Stressen att bli gammal är stor i vårt samhälle. Det ser man ju tydligt med tanke på botoxen framfart. Vi vill inte bli äldre. Jonas bevisar med sin cykelsatsning att vi inte måste bli äldre med åldern. Hans dotters kommentar: Pappa du har fått ölmage fick Jonas att börja cykla till jobbet. Snabbt insåg att att det var hans grej och att han mådde bra av träning. Att han sen skulle börja tävla mot yngre och dessutom vinna var inte väntat. Jonas stöter på boken Growing young som har förändrat hans liv. Lyssna på ett avsnitt som inspirerar till att fortsätta leva, träna och tro på att du inte behöver begränsa dig för att du bli äldre. Jonas inspirerar mig med sina tankar om åldrandet och till att gå ut och träna på lunchen! Tack @cellexir.se för att ni gör Prestationspodden möjlig och hjälper människor till ett bättre mående. #stress #cellexir #growingyoung #vitamin #celler #träning #mentalträning #tankar

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Dec 04, 2019
103 Mia Lundin: Hormoner och stress
1:00:38
103 Mia Lundin: Hormoner och stress by Caroline Norbelie

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Nov 27, 2019
102 Navid Modiri: Vad flyr vi ifrån
49:04
Jag träffade Navid för att tala om stress, livet och hans ptsd diagnos. Dessutom var jag nyfiken på vad han menar med att allting är påhittat. När jag gjorde research läste jag hans bok Hej Syster. Den berörde mig. Den handlar om om integration, flykt och utanförskap. Navid har otroligt många tankar och funderingar som inspirerar att tänka efter. Han ställer frågan vad flyr du ifrån? När det gäller stress och utmattning så tror jag också att vi springer så snabbt för att vi flyr från något. Frågan är vad. Lyssna en klok man med ett otroligt sätt att sätta ord på tankar och känslor.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Nov 20, 2019
101 Anna Bennich: Ensamheten
48:10
Det är inte så konstigt att vi är ensamma när vi inte bjuder hem varandra innan vi har putsat silvret, tänt alla doftljus och att vi dessutom vill bjuda på middag som ska imponera . Hallå! Sänk standarden säger jag! Lyssna till Anna Bennich @annabennich_ , psykolog och terapeut som har mycket kunskap om ensamhet. Detta avsnitt är sponsrat av Middagsfrid och vill du förändra din matlagning alltså inte laga samma mat hela tiden och slippa tänka på vad du ska äta till middag i kväll. Då tycker jag du ska testa deras matkasse, gå in på middagsfrid.se och använd koden: PP50, skriv med stora bokstäver. @middagsfrid

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Nov 13, 2019
100: En intervju med mig helt enkelt
46:06
Jag visste inte vem jag skulle intervjua till det 100e avsnittet. En av mina absolut bästa vänner Linda Orbert intervjuar mig. Hon känner mig bättre än någon annan så hon slapp göra research om man säger så. Jag får en del frågor av lyssnare om att berätta mer om mig. Så jag tänkte att detta kunde vara ett bra tillfälle för er att få höra vem jag är, vad är min stress och varför jag gör Prestationspodden.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Nov 06, 2019
99 Jannice Wistrand : Vänder kris till möjlighet
41:50
Jannice Wistrand arbetade som marknadschef, hon arbetade hårt och för mycket. Men kroppen sa ifrån och efter en tid upptäcktes en blodkärlssjukdom. Man skulle kunna tro att det var slutet för Jannices karriär men istället har hon skapat en karriär som passar henne. Hon vågade följa sitt hjärta. Idag arbetar hon 50 procent och driver Add Simplicity AB och arbetar som Fengshui och inredningskonsult och dessutom bloggar och driven podcasten Stilsnack. Lyssna på en superfin tjej. Jag gick direkt hem och städade undan efter intervjun! Superinspirerad.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Oct 30, 2019
98:Alkohol och stressen
59:18
Av alla dessa 98 avsnitt har vi inte pratat om vårt förhållningssätt till alkohol. I Sverige är det en norm att dricka. Och gärna dricka mycket. På helgerna alltså. Cissan drivs av att ta reda på hur hon ska må bra. Hon har länge sökt inom yogan och på olika sätt försökt hitta ett sätt att må bra. Till slut såg hon att alkoholen satte stopp för att må bra. Lyssna till en sökande och inspirerande person.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Oct 23, 2019
97: Män stress och utmattning
54:25
Det finns ett stort mörkertal när det gäller män, stress och utmattning. De tar ofta till annat så som t.ex alkohol och därför hamnar inte i statistiken. När SvD:s Adam Svanell drabbas av utmattningssyndrom tvingas han ifrågasätta allt. I ett rum med andra Anonyma Prestationister får han träna på att bete sig tvärtemot sina instinkter. Men är det bara de sjuka som behöver förändras – eller är det vi allihop? skriver Adam i SvD. Han berättar om sin utmattning. Vi har ett intressant samtal då han tagit reda på mycket om stress och dessutom reflekterat då han skriver en bok som kommer heta Anonyma Prestationister. Den ska jag läsa.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Oct 16, 2019
96 Yoga girl: To love and let go
54:29
Rachel Bråthen eller “Yoga Girl” är aktuell med sin nya bok “To love and let go” . Den handlar om en jobbig tid då hennes älskade bästa vän Andrea dog i bilolycka och hennes mamma försökte ta livet av sig. Vi pratar om det och om hur hon hanterar sorgen och hennes rädslor. Vi går även in på varför vi bränner ut oss på löpande band i Sverige. Hennes svar resonerar så bra med vad jag tror är den största anledningen till utmattningsantalen: Vi är så rädda för att sticka ut, rädda för att vara oss själva helt enkelt. Vi svenskar måste passa in i en mall som vi har skapat. Vi träffades via Skype, vilket är svårt då vi är på avstånd och tyvärr är teknik guden inte med oss. Det sprakar lite. Men jag tycker man vänjer sig och Rachel är så klok och smart och alltid så värd att lyssna på. #yogagirl

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Oct 02, 2019
95 Thomas Eriksson: Är du omgiven av idioter?
1:00:02
THOMAS ERIKSON arbetar som författare och föreläsare. Efter att ha gjort karriär inom bankvärlden blev han 1999 konsult med ledarskap som sin specialitet. Bländverk. Men det som jag tycker är mest intressant är att han älskar att skriva. Han skrev thriller och efter att ofta ha fått frågor om huvudpersonen Alex Kings arbetsmetoder, bestämde sig Thomas för att skriva Omgiven av idioter – den populärvetenskapliga succéboken där han med glimten i ögat beskriver mänsklig kommunikation med avstamp i DISA-modellen. Det jag gillar med hans böcker är att den hjälper till att skapa en medvetenhet. Det är viktigt att människor för står vem de är och vilka de har runt sig för att skapa en harmonisk värld och om hans böcker bidrar till det så säger jag bara: YES!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Sep 18, 2019
94 Sanna Karlsson: Lär känna dina energi
59:06
Rädslor ringer bakom stressen säger Sanna när jag frågar henne om varför vi är så stressade. Prestationspodden öppnar dörren till det spirituella. Mötet med Sanna på Bodhish var superintressant och hand i hand med tankar och verktyg som jag själv har använder samt hittar inom psykologin. Sanna berättar om naturen och hur den läker oss. Det känner jag med. Lyssna till en cool och klok person.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Sep 04, 2019
93 Johanna Mescke: Utmattning kan lära oss leva mer sant
42:09
Johanna arbetade inom marknadsföring, samtidigt som hon tog hand om hemmet och hade små barn som inte sov på nätterna. Dygnet runt jobb. Kroppen sa ifrån vilket Johanna nu ser som en räddning. Äntligen fick hon andas ut. Slapp köra över sig själv. Det var start skottet på en resa tillbaka till sig själv. Johanna dök ner i all kunskap gällande hälsa och insåg att det är hälsa, mentalträning som hon brinner för. Nu är hon utbildad stresscoach och idag lever hon sin sanning.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aug 21, 2019
92: Mia Ingelström- Ekonomi och stressen
1:04:52
Vi har talat för lite om hur ekonomin stressar oss i Prestationspodden. Jag har försökt hitta personer som kan tala om ämnet. Jag hittade Mia Ingelström som arbetar som ekonomiPT. Hon hjälper människor att ta reda på vad de behöver göra för att skapa sig sin bästa möjliga privatekonomi genom att visa VAD de behöver göra samt HUR de gör det! Lyssna till ett samtal med en super härlig kvinna med kloka råd gällande livet och ekonomin.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aug 07, 2019
Ann- Katrin Tottie Hur hanterar vi stress 2025?
45:15
Framtidsanalytikern Ann-katrin Tottie försöker lägga pusslet för framtiden. Via intervjuer, spaningar, artiklar och en ständigt pågående egen reflektion. Så fakta- och vetenskapsbaserat som möjligt och tillsammans med experter och forskare. Jag pratar med henne om klyftorna i Sverige och hur det påverkar stress. Hon berättar om hur hälsa 2025 kommer se ut och det som både är spännande, intressant och lite läsktigt: hur kommer artificiell intelligens hjälpa oss med vår hälsa.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jul 24, 2019
90: Utmattning och barndomstrauman
1:18:06
Selene Cortes berättar personligt om sin egen historia. Hon går från sin tuffa barndom till sina två sjukdomsperioder som resulterade i långvariga sjukskrivningar. Hon berättar om ångestdriven duktighet och det utanförskap som drabbar de långtidssjukskrivna med stigmatisering, skam och rädsla att aldrig komma tillbaka till en fungerande vardag igen. Hennes berättelse är ärlig och osentimental. Jag älskar hennes mod att våga berätta.Selene har precis skrivit en bok om stress: Man slutar bara att leva - om utmattningssyndrom tillsammans med Marie Åsberg. Läs den efter du lyssnat.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jul 09, 2019
89 Kalle Ström: Ledarskap att må bra av
1:09:45
Kalle Ström har många intressanta tankar om vad som är anledningen till stressen idag. Kalle Ström är nördig och djupdykande. Min favorittyp. Vi prata om att vi har otroligt många val i dag och hur påverkar det oss. Han är forskare i etnologi på Stockholms Universitet. Och har hunnit med mycket för att vara 30 år. Förutom erfarenhet av frågor som rör det kulturella lagret av mänsklig erfarenhet, som ständigt görs aktuellt för organisationer och är centralt för lyckade förändringsprocesser, är han särskilt inriktad på relationen mellan mjuka och hårda värden. Han ställer den provocerande men alltmer aktuella frågan – är vårt samhälles besatthet av valfrihet, individens självbestämmande och njutning alltid det goda? Vad betyder egentligen ”hårt” och ”mjukt” ledarskap.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jun 26, 2019
88 Susanne Birgersdotter: Hitta mod
57:23
Jag intervjuade den digitala entreprenören Susanne Birgersdotter har grundat spelbolaget iGotcha, som hon idag har lämnat och tagit fram mer än 20 snabbväxande appar. En av dem har tom lyckats hamna på första plats i AppStore. Resan började i hennes kök då hennes dotter skulle lära sig gånger tabellen och det inte fanns någon app för det. Sveriges tech-drottning kallas hon. Med detta avsnitt vill jag inspirera er att våga göra annat. Om du vantrivs på jobbet eller inte vill tillbaka för att du är utmattad finns det en annan väg att gå. Det gäller bara att hitta modet. Dessutom är Susanne öppen och berättar om stressen hon har. Lyssna till en cool kvinna.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jun 12, 2019
87 Michael Angress:TRÄNING VID STRESS OCH UTMATTNING
59:55
Jag får många frågor om träning och jag har märkt ett stort intresse när det gäller träning och stress. Vad och hur mycket ska man träna som utmattad? Och är det farligt att träna högintensivt när det är mycket stress? Det är några av frågorna jag ställer till Michael Angress, Medicinsk pt och grundare av Mykey studio Han arbetar med människor som har olika diagnoser och anpassar träningen efter behov. Ni kanske känner igen Michael från Malou efter 10. Det borde finnas fler av Michael, fler Medicinska tränare. Vad jag vet är behovet jättestort.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

May 29, 2019
86 Yasmin Nilson: Hitta strykan
1:06:48
När katastrofen som ödelägger livet inträffar redan i 15-årsåldern vet man inte hur man ska gå vidare. Dansen var Yasmin Nilsson liv, hennes identitet och hennes stora passion. Hösten 1999 skulle hon börja på dansgymnasium, men på sommaren hände det otänkbara – hon bröt nacken i en dykolycka och blev förlamad. Lyssna till en fin och stark person som idag lever ett liv många drömmer om. Med detta avsnitt vill jag inspirera er till att komma tillbaka är möjligt även när livet ser mörkt ut.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

May 15, 2019
85 AlbinHagberg Medin: Modern mindfulness
1:15:04
Albin utstrålar kraft och energi och framför allt närvaro när vi träffas i ett litet rum på Luntmakargatan 52. Som 22-åring hade Albin både lyckats få anställning som forskningsassistent på Chalmers och dessutom deltagit i forskarkonferenser runt om I Europa inom sitt dåvarande livsmål, fusionsfysik. Samma extrema ambitionsnivåer som tog honom dit, medförde tyvärr även en svår stressproblematik som innebar både sömn och magproblem, oro och ryggsmärtor.Genom hans intresse för hjärnforskning upptäckte han att meditation och mindfulnessövningar kunde hjälpa honom hantera stressproblemen. Efter en tids intensivt övande så upplevde han ett skifte som inte bara lindrade hans stressproblematik, det gjorde honom ännu mer intresserad av hjärnan och det mänskliga sinnet. En fascination som fick honom att helt överge fysikens värld för att istället djupdyka i psykologin. En tid senare hade han grundat företaget Modern Mindfulness Sweden AB och genom detta hålla mindfulnesskurser och föreläsningar om metoder och tekniker för ökat välbefinnande och mindre stress. Hans mål med företaget är att fler människor ska få möjlighet att ta del av vetenskapligt beprövade metoder för ökat välmående och bättre hälsa, såsom mindfulness. Lyssna på ett avsnitt där Albin berättar om stress, om att pressa sig själv även om det inte fanns kraft. Om hur en fredsvandring blev till ännu en prestation.Detta avsnitt är speciellt för podden. Och för mig och Per. Per berättar att han slutar i podden. Vi blir tvungna till detta då Per jobbar heltid och tiden räcker inte till. Avsked är något jag starkt ogillar. Tårarna bara rann ned för mina kinder. Det blev ett väldigt känslosamt avsnitt. Jag kommer köra podden själv och det kommer bli en del förändringar. Jag kommer satsa på djupare intervjuer, mer inspiration för att skapa ett bra liv. Men givetvis kommer det handla om stress och utmattning. Jag är intresserad av människor och livsöden. Så mer av det i Prestationspodden. Hoppas ni kommer att gilla det.Är du precis som jag intresserad av mindfulness? Här är länken till hemsidan för onlinekursen med rabattkoden: presteramindrewww.mindfulnesstraning.seTesta!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

May 01, 2019
83 Martin Hollstrand.: Är det skärmtid nu?
1:03:01
Med frasen “Stillasittandet är den nya rökningen” och frågor som “Hur kommer man ur paddkoman i soffan?” och “Hur mycket ska vi egentligen röra oss? "Är det skrämtid och nu med helgens skärmkonfliker i våra familjer färskt i minnet träffade vi pappan och entreprenören Martin Hollstrand. Efter en kort stund insåg vi att Martin tillsammans med sina kollegor verkligen gör konkreta saker för allas vår hälsa. De hjälper dig att få insikt och bygga balans mellan skärmtid och fysisk aktivitet. Bryta med ditt stillasittande liv med en smart blandning av teknik och psykologi.Vi fick svar på alla våra frågor och mycket därtill i ett intressant och trevligt samtal med en ödmjuk kille som väljer att leva livet i naturen.Lyssna på Martins egen historia om hur han varit med om att bygga Internetsverige vi känner idag till att bryta med storstadsstressen och flytta till Åre med familjen.Läs mer på https://www.scriin.com/ och https://www.scriin.org/. Följ SCRIIN på Instagram på @scriin

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Apr 16, 2019
83 Tjejzonen: Lyssna till tjejer - Tjejzonen
1:01:10
Tjejzonen, kan man ligga mer rätt i tiden? Eller de kanske alltid legat rätt i tiden. Tjejzonen startades av Tintin för att hjälpa tjejer som behöver någon som lyssnar. Idag lyssnar genom en chat på tjejer som kanske är utsatta på ett eller annat sätt. Det kan vara allt från övergrepp, sorg, stress, eller ätstörning. På Tjejzonen kan du prata med en Storasyster som lyssnar på dig när du känner att du behöver det. Du bestämmer alltid själv vad ni ska prata om – inget är för stort eller smått! Du kan vara anonym om du vill. Tjejzonen lyssnar på dem som behöver prata till punkt. Sprid detta till alla som behöver. Ni kan använda er av hashtaggen #vilyssnarLäs mer om tjejzonen på tjejzonen.se och @tjejzonen

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Apr 03, 2019
82 Martin Lidberg och Magnus Nylander: Stressen och näringen
1:28:21
Dubbelavsnitt! Vad har Martin Lidberg och Magnus Nylander gemensamt. Jo! Magnus som är en sverige mest framstående näringsforskare, hjälpte martin ur utmattningen. Martin Lidberg är den tidigare Världsmästaren i brottning. Men som han säger i avsnittet så lever han inte på gamla meriter. Idag arbetar som Hälsocoach. Han är även känd som vinnare av tv-programmen Let’s Dance och Superstar. Han har också medverkat som programledare och personligtränare i flertalet TV program, samt arbetat som Aftonbladets egen hälsocoach i många år. Tack Biogaia.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mar 20, 2019
81: Marie Åsberg professor Utmattningssyndrom
1:13:14
Vi träffade en riktig krutkvinna. Med sina 53 år inom psykiatrin har Marie Åsberg påverkat mycket av vad vi idag ser i behandling av stress. Hon är för psykiatrin vad GW är för kriminologin. Hon var med att i början av 2000-talet beskriva diagnosen utmattningsdepression, något hon ångrar en del av idag. Hon avslöjar vilken yrkesgrupp som är minst stressad och att utmattning inte är något nytt, utan beskrevs för länge sedan men att Freud "kom emellan". Du har ett fantastiskt avsnitt framför dig!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mar 06, 2019
80 Christian Benedict: Sömn sömn sömn
1:14:04
80 Christian Benedict: Sömn sömn sömn by Caroline Norbelie

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Feb 20, 2019
79: Vad är stress 2019?
49:15
Hur ser stressen ut 2019? Hör listan och vår kunskap och personliga erfarenheter. Vi börjar från början och djupdyker i allt från jämställdhetens och mobilernas så väl som medias, politikens och våra egna tankar som påverkar vår stress. Det är komplext men vi benar ut vad som är vad, och vi hoppas du känner igen dig så vi kan hjälpa att få syn på saker - och därmed föra förändringar i ditt liv! Häng med oss och få koll på stressen 2019 med oss! Skicka mer än gärna frågor och kritik! Högt och lågt, stort som smått är välkommet! info@prestationspoden.se - Nu kör vi!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Feb 06, 2019
78: Fixa första jobbet efter utmattningen
47:56
Fixa första jobbat efter utmattningen. Vad ska man säga? Hur ska man säga det? Vi träffade Annelie Wallin, senior rekryteringskonsult med 20 års erfarenhet inom ledarrekrytering på Wimen Executive Search. Vi hade ett härligt samtal och knepiga saker. Vad bör man tänka på när man ska fixa första jobbet efter utmattningen / sjukfrånvaron? Vad ska man säga om vad som hände när man söker jobb? Vad kan man göra för att öka sina chanser att gå vidare i karriären? Hjälp, mitt CV har ett hål mitt i! Många konkreta tips fick vi! Det kanske lös igenom vilka frågor Per och Caroline hade gått och burit på sedan sina utmattningsdagar! Tack till alla härliga lyssnare som bombar oss med så bra frågor! Ni hjälper oss att ställa just de där frågorna ni bär på!Läs mer om WES på http://wesgroup.se/Tack för att ni lyssnar!Tipsa gärna en vän om podden så kan vi hjälpa fler!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jan 22, 2019
77: Best of Prestationspodden
38:34
Vi har klippt ihop godbitar, vissa säger best of, andra säger russinen ur kakan, från alla våra tidigare 76 avsnitt av klokheter. Våra kära gäster har verkligen bjudit på mycket kunskap, erfarenhet och mod till podden sedan starten. I avsnitt 53 berättar Christina Andersson, psykolog och forskare på Karolinska Institutet och Handelshögskolan i Stockholm, att självmedkänsla är avgörande för det mentala måendet. Metoden Compassion-träning har signifikant påverkan på självmedkänsla. Fysisk träning ger inte alls samma resultat. Du kan inte enbart bygga muskler eller springa långt för att tycka om dig själv. Du behöver komplettera med att bygga en inre trygghet för att må bra och prestera, om du vill det. I avsnitt 74 berättade regissören Kay Pollack att han tänker, delvis av egen erfarenhet, att vi bränner ut oss för vi tror att vi är “not good enough”. Vi tänker att vi inte är tillräckligt bra. Vi värderar oss själva väldigt lågt. Han säger också att “du är den den enda som kan ändra på dig”. Vi lägger till: Ta hjälp från andra! Psykiatern som gick in i väggen, Pia Dellson, berättade i avsnitt 29 att vi inte är byggda att använda hjärnan så mycket och röra oss så lite som vi gör i dagens samhälle. Hon håller med om att aktiv vila som Mindfulness och yoga är bra för återhämtning. “Vi behöver aktivt ändra vårt beteende lägga in fysisk aktivitet som en motvikt [till den mentala aktiviteten]”. Jag är inte min hjärna. Hjärnan är en kroppsdel som alla andra delar som behöver vila, säger hon.Hennes bästa tips på att somna: “Jag nattar min hjärna i god tid innan jag går och lägger mig” berättar hon. Ulrika Fallenius berättar i avsnitt 64: “Våga var så öppen som möjligt. Våga visa sig sårbar, ledsen, utan att någonsin ge barnet skulden. Barn är väldigt bra på att tro att det är deras eget fel. Ta ansvar för vad vi säger och vad vi gör, oavsett om vi är utmattade eller inte.““Hur vi mår och vad vi gör, oavsett om vi är utmattade eller inte. Fil dr Åsa Lundquist Coey berättar I avsnitt 56 att relationer inom i arbetslivet är allt. Många ser organisationer som maskiner. Man kan inte ta ut personen ur produktion som en trasig kugge och laga den med terapi och coaching och sedan bara sättas tillbaka och det fungerar. Man måste förstå att det sköra maktrelationella nätverket som finns kring personen förändras. “Det är relationer som gör folk sjuka, och friska. Så det är relationerna som behöver repareras, inte personen.”

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jan 09, 2019
76: Hot, trygghet och sömnen
30:10
Riktigt bra spaningar för att prestera och må bra. Per berättar om sinnestillstånd och hur man kan enkelt dela upp de i färger. Caroline tar upp om hur man förbättrar sömnen. Konkreta tips som fungerat för oss. Kan man prestera när man är arg? Varför behöver vi trygghet? Hur gör man för att komma till prestation? Vi pratade även om vikten av ha en vision. Vilken vision har du för 2019? Det och mycket mer får ni tips om i det här lite kortare avsnittet av Prestationspodden. Gott nytt år alla lyssnare!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Dec 26, 2018
75: Konsten att leva hållbart
57:59
Vi har träffat två eldsjälar och fina personer, Linda Michelin och Anna Ahrenfelt som driver företaget Hållbar vardag.En hållbar vardag är förutsättningen för ett välmående på både kort och lång sikt. Och det är först när vi själva mår bra som vi får förutsättningar att gör ett bra jobb tillsammans med andra. Hur den enskilda individen mår påverkar omgivningen, oavsett var vi befinner oss.Hållbar Vardag är övertygade om att det finns mycket i arbetsvardagen vi kan göra någonting åt. Och att det därför är viktigt att vi ständigt gör medvetna val, även i det lilla. Många små förändringar gör stor skillnad. Nyckeln till att lyckas genomföra förändringarna och skapa en hållbar arbetssituation för alla inblandade är att ta ett gemensamt ansvar och att göra det tillsammans. I detta avsnitt delar de med sig av sina kloka och proffsiga tankar kring att leva hållbart.Heja dem!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Dec 12, 2018
74: Kay Pollak - Att växa genom möten
49:39
Hur man prestationsångest? Lösningen kommer kanske i övermorgon när man kliver på bussen." 75-80% känner att man inte duger "I'm not good enought" Jag är inte värd att få det bra.Ingen kan ändra trossatsen att man duger, att man kan nå målet. Fokusera Öva på att jag är värd det bästa. Säg vad du är bra på varje dag, vad man är bra på. Simpelt men. "När man är i dans med ditt bästa jag". Skriv ner vad du är bra på se dig i spegeln. Kay rekommenderar "Modet att skapa". Kay är tacksam för alla som kommer på hans. All förändring börjar med tanken. Jag kan välja att tolka tankarna och vad som händer omkring mig. Gäspar någon i publiken kan jag välja om jag ska ta det som en attack. Varje gång jag går igång lämnar jag mig själv.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Nov 28, 2018
73: Özz Nûjen - Var inte tyst!
49:55
Det var en djup allvarsam Özz Nûjen vi mötte, eller var det våra frågor som gav oss en ny bild av komikern, författaren och skådespelaren?Özzs berättade om stressen och att hans flykt från Kurdistan som 8 åring höll på att ta slut vid de Turkiska minfälten för han redan då inte ville vara tyst. Vad stressen gör med honom på scen som stand-up under de 5 sekunderna precis innan det första förlösande skrattet kommer.Vi har förlorat medmänskligheten, säger Özz när vi pratar om invandringen och hur folk dör på vägen till Europa. Vi alla skulle kunna vara i den sitsen fortsätter han. Vi bor i en av världens bästa länder. Bara för att vi fötts in i ett privilegium, betyder det inte att vi har rätt till det. Vi pratade vidare om att vi stänger av för att det är för jobbigt att se att människor far illa på flykt, just för att vi är människor. Özz menar att vi människor har allt i oss; godhet och ondska. Omständigheter som hur vi behandlas på grund av hudfärg, kön, etnicitet, kroppsstorlek, privilegium kan göra att vi tvingas välja det goda eller det onda, men oftast väljer vi själva. Stress är enligt oss en sådan omständighet.Vi pratade om självkänslan som sviker och han inte känner sig tillräcklig, att inte känna sig värdig nog, men att man kan pröva! och ta chansen! Vad är det som säger att andra är bättre än jag på det här? Tryggheten med familj och vänner som han menar har en stor roll i att han presterar så bra på scen. “Man kan bli ålagd saker.” Man bör göra dem för respekt för dem. Özz fortsätter och säger att stand-up är som sex - riktigt bra när det är bra, men herre gud va dåligt när det är dåligt! Han berättar om det fantastiska känslan att uppfyllas av glädjen inifrån av att skapa glädjen och skratten hos andra.Var inte tyst - ens när livet hänger på det!Vi tackar Özz Nûjen för en fantastisk pratstund och önskar honom all lycka till på Sverigeturnén! KramPer & CarolineVi passar på att tipsa om att biljetter till hans och Måns Möllers show “Världens historia” skaffas säkrast på http://www.varldenshistoria.com/

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Nov 14, 2018
72: Micke Gunnarsson Stressen, livet och ungdommarna
53:00
Micke Gunnarsson är en entusiastiske entreprenör, pedagog och pappa som brinner för att vi ska komma närmare nuet, oss själva och varandra. Han är en sann inspirationsföreläsare och expert när det gäller mötet med oss själva och våra barn, den digitala världen och sociala medier. Lyssna till en person med kloka tankar och energi.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Oct 31, 2018
71 Peter Munteanu: Sprider verktyg som skapar balans
53:13
Peter Munteanu njöt av framgångar. På pappret var allt perfekt. Han var entreprenör och arbetade ihop med några vänner. Efter att varit med om en bilolycka fortsatte Peter i samma intensiva takt. Till slut sa kroppen ifrån. Han började med yoga som faktiskt läkte hans kropp men insåg snart att det var något som saknades. Yoga på nätet som var användarvänligt och samtidigt höll hög kvalité. Det dröjde inte så länge innan Peter byggt upp Yogobe, en sajt med yoga på nätet. Nu kan vi alla träna yoga med de främsta lärarna i Sverige. Vår nyfikna fråga till honom var naturligtvis: hur håller han sig själv i balans och samtidigt presterar så bra? Vi pratar även om hur det är att vara man idag. YOGOBE erbjuder er lyssnare, mig och Per 30 dagar gratis träning om ni uppger “prestationspodden” som rabattkod.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Oct 17, 2018
70: Scenstress - David Batra
53:43
Hur är det att prestera på scen? Hur varvar David ner efter att fyllt hela globen och adrenalinet pumpar i blodet? David berättar om hur han hanterar stressen i yrket som komiker. Sömnen, tinnitus, mobilstressen och Pomodoro metoden. Lyssna till David Batra. En av sveriges roligaste, snart Indiens roligaste komiker!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Oct 04, 2018
69: FÖRLÅT - Vad ska man göra när man gjort fel?
35:46
Säger du förlåt? Gräver du ner dig sanden eller faller du platt? Det finns många sätt att undvika ordet förlåt på. Att gå runt med känslan av att ha gjort fel, att känna skuld, utan att gottgöra, kan bidra till stor stress. Gottgöra. Att göra gott igen. Göra det bra igen. Lyssna på ett avsnitt där Per och Caroline vänder och vrider på att säga förlåt och gottgöra och ställa i ordning det man kan ha ställt till med och gå vidare utan skuld.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Sep 20, 2018
68 Underbara Clara: Livet på landet
50:28
Underbara Clara eller Clara Lidström som hon heter bor på en gård på Västerbottens landsbygd. Hon är skribent, författare, fotograf och stylist. Hon bloggar om att leva ett enklare liv på landet och som motpol mot Stureplansbloggarna har hon blivit en av Sveriges största bloggare. Clara är en otroligt kapabel person med många strängar. Men det blev en dag för mycket och hon mattade ut sig. Lyssna till en stark, cool och proffsig kvinna.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Sep 06, 2018
67: Feedback
46:12
Per och Caroline pratar om valet. De går igenom vilka som ger inspiration, vad feedback kan vara läskigt och att det gör ont med beröm. Vad ska de göra för att växa som människor i höst. Lyssna till ett nära samtal från sinnesträdgård i Vasastan.Bild kommer i kväll. Lite sen pga av flytt.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aug 23, 2018
65: Ta hand om dina nära vänner
48:19
Per och Caroline pratar om tankar som dykt upp under sommaren. De sitter på olika håll denna gång och spelar in. De tar upp ämnen som Moais och vikten att ha nära vänner. Hur klarar sig männen som många av dem har svårt att dela sina känslor? Om hur det är när man mattar ut sig och inte vill ha kontakt med sina vänner. Vad händer med psyket när livet står på sin spets och vad menar Eckart Tolle med sin bok The power of now. Att vara här och nu.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aug 09, 2018
64: De stressade föräldrarna
53:45
I sitt vardagsrum håller Ulrika populära yogaklasser, clean eating-workshops och föräldrapeppkurser. Caroline och Ulrika träffades i vardagsrummet och pratade om hur barnen upplever stress och hur vi som föräldrar kan kommunicera det till barnen på bästa sätt. I detta avsnitt lottar vi ut Ulrikas bok som inspirerar både barn och föräldrar att prata om annat än hur var det i skolan i dag som t.ex om du hade en superkraft, vilken skulle det vara? Lyssna till en inspirerande kvinna Ulrika Fallenius, Glowbyu.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jul 26, 2018
63: Tiden och stressen
42:20
Prestationspodden 2 år! Hurra! Hur har det varit för Per och Caroline. Och vad har de lärt sig? Dagens ämne är tid. Hur upplever vi tid? Och hur upplever vi tid som utbränd? Caroline vältrar sig i åldersnoja medan Per kommer med tröstande tankar. Lyssna till avsnitt inspelat innan sommaren. --

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jul 12, 2018
62: När pressen blev för stor
44:33
Varför måste kvinnor ha skinn på näsan i arbetslivet? Hur är det att känna sig utbytbar och kämpa så hårt att utmattningen blev ett faktum? Detta hände Isabel Boltenstern när hon arbetade som sportreporter. Isabel Boltenstern började sin karriär som sportreporter och tv-profil genom att helt på egenhand fotografera alla Rögles hockeymatcher. Hon blev nominerade till årets sport-tv-profil inför Kristallen 2017. Lyssna till en cool och klok tjej som blir intervjuad av Caroline utomhus, då de var utelåsta.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jun 28, 2018
60: Dina tankar
42:47
Tro inte på alla dina tankar. Per och Caroline grottar ned sig i ämnet tankar. De pratar kring oron för världen och om det är dags att börja preppa. Per läser upp lyssnar mail och i slutet spelar Caroline upp en hyllning till sin pappa och er lyssnare. Cliffhanger.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

May 31, 2018
59: Andas ur stressen
1:09:24
“Freedom is as immediate as breathingand as fundamental as a footstep.” skriver Sara Granström på sin hemsida. Caroline intervjuar Sara Granström, Yogalärare på Yogayama där Caroline också utbildar sig. Varför ska vi andas? Hur påverkar andning psykisk ohälsa? Hur går socialmedier och snygga poser i hop med Yoga filosofin. Sara är lite magisk, hon lever ett liv som en sann yogi och hennes klokskap är intressant att få ta dela av. De pratar om pranayama, andningsövningar och andlighet och ja livet. Försnacket mellan Per och Caroline är extra långt då de pratar om den fruktansvärda stress och press Tim Berglin, Avicci utsattes för.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

May 17, 2018
58: Kosten och stressen
53:49
Idag kan du lyssna till experterna Lotta Lagerqvist och Victoria CarincI som är diplomerade hälsocoacher och certifierade funktionsmedicinska terapeuter. De berättar om sina livsresor, hur det förändrat livet från stress till att leva hälsosamt. De brinner för att sprida ett sunt och klokt hälsobudskap. De är hälsocoacher och de har skrivit en bok - CLEAN RESET - 3 effektiva steg till din läkande kost. Och dessutom har de en podcast som Caroline lyssnat till länge, varje avsnitt: HÄLSOSNACK.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

May 03, 2018
57: Vägra väggen
43:18
Vilken härlig, kraftfull och kunnig person, Maria Ergül, kvinnan bakom Vägra Väggen! Maria har varit HR-chef inom tung industri, på både på ABB och Bombardier. Hon är en debattör som inte räds för att sticka ut hakan för att åstadkomma förändring. Vi hade ett superintressant samtal, säkert inte det sista med henne i Prestationspodden. Vägra Väggen är en fristående, ideell insamlingsorganisation utan vinstintresse. De vänder sig till människor i alla åldrar oavsett bakgrund, kön och sexuell läggning. Deras vision är att motverka stressrelaterad ohälsa och utmattning. Det vill vi såklart supporta i podden! Lyssna och hör hur ett riktigt medveten personalchef tänker! #vägraväggen #stress #välgörenhet #starkkvinna #driv #mot #stoppastressen #utmattning #hr #personal

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Apr 19, 2018
56: I (företags)livet är relationer allt - Fil. fr. Åsa Lundquist Coey
53:16
Stress uppstår i skillnaden mellan verkligheten: vad vi gör och vad vi borde göra säger Åsa Doktor (Ph.D) i Management & Complexity. Hon berättar om att det är inte bara individen som ska ta hjälp och ändras efter en utbränning utan företaget och gruppen måste se över relationerna. Vidare berättar hon att det är den vinstdrivande och den evangelistiska tanken, att vi inte duger som vi är som smält samman till det samhälle vi har i dag. Dalai Lama blev ju förskräckt när han förstod att vi i västvärlden inte gillar oss själva. För honom var det helt främmande. Arbetslivet präglas av en mängd ideal. Åsa har forskat kring komplexitetens vetenskap föreslår ett mer verklighetsnära och pragmatiskt synsätt. Det är förmågor, instrument och metoder som vi alla har tillgång till – dags att upprätta det viktiga i arbetet. Lyssna till vårat samtal med Åsa. Hon har många spännande tankar!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Apr 05, 2018
55: Victoria Palm Digital tystnad
1:14:56
Den ständigt uppkopplade och digitala vardagen gör oss sjuka. Pushnotiser, mailtrådar och brus vill ha vår uppmärksamhet dygnet runt och våra hjärnor bombas av ett ständigt informationsflöde. Reklam, nyheter, jobb, prat, multitasking, mail, sms, telefoner och sociala medier fyller våra hjärnor och vi får aldrig en paus för att återhämta oss. Det är något jag och Per har pratat i timmar om. Här kommer en kvinna som gör något åt det.Victoria Palm, som förövrigt är en magnetisk som person har tillsammans med Navid Modiri startat företaget Oas. De driver ett unikt stresshantering företag och till och med tysta afterwork. Vår klippare skrev just att han inte har klippt så mycket för att detta avsnitt är mer som ett samtal med väldigt mycket klokheter.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mar 19, 2018
54: Per Holknekt- Driven av låg självkänsla
45:18
Per Holknekt har många gånger om visat en fantastik förmågan att skapa och prestera. Han drivs av låg självkänsla som skateboardåkare och grundare av Odd Molly. På toppen är jag som sämst säger Per där känner jag mig ensam och värdelös. Han berättar att han trivs bäst som den som spelar i underläge och liknar sig själv som David i David och Goliat. Ett starkt samtal med en stark man.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mar 01, 2018
53: Lycka genom Compassionfokuserad Terapi - Christina Andersson
36:12
Vi är mer än glada! Tidigt imorse intervjuade vi Christina Andersson som är psykolog, yogalärare och forskar vid Karolinska institutet på och utvecklar Compassionfokuserad Terapi, CFT, som är en ny stresshanteringsmetod. Hon är även kopplad till Handelshögskolan i Stockholm där hon gör studier. Jag och Per var helt till oss efter en timme med Christina. Med sin forskning och praktik formulerar hon så bra vad vi också kommit fram till efter alla dessa avsnitt om stress och prestation, men inte kunnat sammanfatta och knyta till forskning på det här viset tidigare! Vi pratade om hur man blir lycklig på ett hållbart sätt, om hur man presterar och mår bra genom FAVO, CFT och de tre systemen. Vi är lite sena med detta avsnitt för livet bara fortsätter att hända kring oss. Men den som väntar på något gott! Ljudkort är känsliga grejer säger vår klippare Alex och denna gång fungerade det inte, hela intervjun kom inte med. Men Christina kommer tillbaka igen under våren! Lyssna och lär!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Feb 17, 2018
51 Elaine Eksvärd: Posttraumatisk stress
52:00
Posttraumatisk stress, vad är det? Äntligen pratar vi om det i podden. Vi intervjuar Elaine Eksvärd som har upplevt övergrepp av sin pappa. Hur det var för Elaine, hur tog hennes familj och omgivning det när det uppdagades och vad vi kan göra för att skydda barn från att övergrepp händer? Vilken tur att modiga eldsjälar som Elaine finns, hon besitter en stor styrka att våga stå upp för sig själv och det hon tror på. Dessutom har hon gåvan att tala inför folk. Genom hennes företag Snacka snyggt lär hon ut retorik och vi hoppas att hennes planer på att även lära ut retorik till Sveriges barn kommer bli verklighet. För det behövs också.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jan 18, 2018
50: Produktivitet och stress - Del 2
53:33
50e avsnittet, så kul tycker vi. I detta avsnitt,intervjuar vi ett proffs på produktivitet. Stefan Graff Lonnevig, som arbetar med att få folk mer produktiva och mindre stressade. Detta avsnitt är fullproppat med tips och knep för att tömma huvudet och på så sätt bli mer produktiva. Vi tackar Sunfleet för toppen erbjudandet till våra lyssnare: Fri medlemsavgift i 3 månader på medlemskapet. Ange koden: Prestation2017

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jan 04, 2018
49: Produktivitet och stressen - Del 1
27:11
Snart avsnitt 50 snacka om att vi har producerat avsnitt. Varför ska vi vara produktiva? vad finns det för hjälpmedel? Varför är det svårt? Detta är ett lite kortare avsnitt att lyssna på inför julen då tiden är knapp. Hur påverkar produktivitet stressen? Varför ska vi vara produktiva, Per tipsar om hjälp medel som man kan använda och Caroline bjuder på sina tillkortakommande.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Dec 21, 2017
48: Misslyckanden och frustration
47:51
Vad gör vi när vi misslyckas? Vi blir rädda men reagerar på så olika sätt.Skriker du ut det? Eller blir det bara tyst. Vad är din första känsla? Caroline hon vill gärna dölja och låtsas som ingenting. Per han visar det väldigt tydligt och låter hela världen veta. Kanske är du en sån som håller andan. Länge. Varför är misslyckanden så farligt för oss? De och lite annat pratar vi om i avsnitt 48 av Prestationspodden.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Dec 07, 2017
47: Älska dig själv så som tekniken - Karin Adelsköld
47:53
Efter att ha varnats för att ha för mycket stress i livet flyttade Karin till Östersund och drog ned på jobbet och gjorde allt för att inte bränna ut sig. Efter åtta månaders kamp gick hon in i väggen. På en skogspromenad blev stressen total och hon mindes inte ens vem hon var. Hon kom inte ens ihåg de närmaste två åren eller vad hon ätit till frukost samma dag. Akut stressreaktion, sa doktorerna. Modig som hon är började skala av lager efter lager för att ta reda på varför hon brände ut sig och kom fram till att anledningen är att hon inte älskade sig själv till fullo. Lyssna till en klok och rolig kvinna med kunskap om stand up, teknik, pms och livet i sig.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Nov 23, 2017
46: Anhörig till utbränd - Linda Frithiof
53:30
Livet är tufft som det är, livspusslet alltså. Finnas där för barnen, för dig själv, för hemmet och för jobbet. När helt plötsligt ens partner kraschar blir det minst sagt tufft. Allt fokus är på den som har bränt ut sig. Och ofta blir det så att den som står bredvid får hålla tillbaka med allt. På toppen av detta får denne ta hand om barn och ta över alla uppgifter som tidigare skötes av den andre. Detta hände Linda när hennes man Mikael gick in i väggen så hårt att han tappade talet. Om hur detta är, att leva vid sidan av en utmattad man med fyra barn som behöver synas och omhändertas.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Nov 09, 2017
45: Fega chefer
32:17
Idag pratar vi om arbetslivet. Hur viktigt det är med att personalen vet sin prioritering, så att de anställda fokuserar på rätt saker. Att prioritera fel kan vara bidra till stor stress och varför fega chefer är en anledning till utbränd personal. Vi skulle behöva en större dos ärlighet och våga ta i de riktiga problemen på arbetsplatserna i stället för att tassa runt problemen.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Oct 26, 2017
44: Läran om livet - Estelle Nordenfalk
41:35
- "Jag litar inte på folk som inte har krisat". Med det menar Estelle att om man inte har krisat vet man inte riktigt vem man är. Estelle Nordenfalk är Vd för Yogayama, som består av två yogastudios i Stockholm, innan dess var hon 11 år i mediabranschen där hon bland annat var VD för Kajak Television. Ett ryggproblem och ständig trötthet gjorde att hon sökte upp en ryggspecialist som visade sig även vara Ayurvedisk läkare. Han lärde Estelle hur man genom kost och en helt annan livsinställning kan läka sig själv. Ayurveda är läran om livet och ser inte människan som frisk eller sjuk som den västerländska sjukvården utan det finns nivåer av friskt innan man blir sjuk. Vi fascineras det berättar och av hennes mod att driva yogastudio på Östermalm, för på den tiden då hon tog över var yoga och grönkål något som tillhörde vänstern och långt ifrån accepterat. #yogayama #stress #ayurveda

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Oct 12, 2017
43: Professor Lycka - Micael Dahlén
54:52
Att tänka flera tankar samtidigt och utanför boxen har aldrig varit ett problem för Micael Dahlén som är författare, föreläsare och ekonomiprofessor vid Handelshögskolan i Stockholm. Professor blev han redan vid 34 års ålder. Företagen drar i honom för hans syn på mänskliga beteenden, lycka, kreativitet och hur framtiden kommer att se ut. Vi var på hans underbara kontor på Handelshögskolan. Han hade en bokhylla med en oordning sällan skådad. Och en hjärna med tankar som inte alla har. Vi älskar att träffa människor som vågar vara sig själva, det kan vi lugnt säga om Micael Dahlén. Vi pratade om stress, ändra vanor, om att vara annorlunda och om lycka. Han säger att vi bara kan vara lyckliga i korta stunder. Att få prata med Micael Dahlén om alla hans idéer och länge tänkta tankar det gjorde oss lyckliga. För stunden.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Sep 22, 2017
42: Sömnen - Frida Rångtell Neurologiska Uppsala
31:09
Per och Caroline träffas efter att båda haft en dålig natt. De konstaterar att sömnen är något som kan vara svårt i en fullspäckad vardag. I detta avsnitt gästas de av Frida Rångtell, doktorand vid Institutionen för neurovetenskap. De får svar på alla möjliga frågor om sömn som t.ex hur stress påverkar sömnen, varför man behöver sova och hur gör man får en bra nattsömn? Per kommer med tipset om att sova med bluetooth hörlurar för att slippa mobilen i sovrummet.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Sep 08, 2017
41: Pers väg tillbaka från utmattning
40:24
Caroline intervjuar Per om hur han har tagit sig tillbaka från sin utmattning. Idag arbetar han 100 procent. Hur har denna resa varit för Per? Vilka är hans bästa verktyg? Per berättar om terapi, mindfulness, nära vänskap och hans fantastiska fru Lisa som stöttat honom. Men vägen har varit allt annat en spikrak. Vi går även in på ångesten att bara kunna tänka på sig själv för att kunna överleva, att vara så slut att inte kunna göra den enklaste uppgiften. Per berättar om skammen att inte kunna prestera, att inte våga berätta för sina vänner, samtidigt som hans starka driv och viljan att hjälpa andra gjorde att han startade en podcast som når ut till tusentalsmänniskor.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aug 25, 2017
40: Hur är man genuin?
39:29
​Hur är man genuin som person? Varför vill vi ha genuina ledare? Det och fler frågor djupar Per och Caroline i avsnitt 40 av Prestationspodden. Vad som karaktäriserar genuina och äkta människor. Vilka fördelar man kan få om man går emot egot, sina rädslorna att inte räcka till. Att välja den smala vägen istället för den breda bekväma. Att inte småljuga för att verka bättre än man är och vad ytlighet kan leda oss till. Vad som skiljer riktigt bra ledare från de bara okej ledarna. Avsnittet spelade in innan sommaren. Projektet Prestationspodden fortsätter med nära samtal mellan Per och Carolines och deras intressanta och insiktsfulla gäster. Per och Caroline drivs av att arbeta inom hälsa och hjälpa andra i allmänhet, och de som lider av stress och vill kunna prestera i synnerhet. Välkommen till ett nytt avsnitt av Prestationspodden!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aug 12, 2017
39: PT-Fia - Träning utan prestation
42:43
Personlig tränare, bloggare och hälsoprofil. När Sofia Ståhl, mer känd som PT-Fia, kraschade och fick diagnosen utmattningsdepression tvingades hon möta både sina egna, och följarnas, reaktioner. Hur kunde hon, som lärde andra om hur ett hälsosamt liv ska levas, driva sig själv in i väggen? Hon fick ta sig en ordentlig funderare kring var problemen egentligen började. Handlade det om den traumatiska aupair-perioden i USA? Eller om den vacklande självkänslan som alltid drivit henne att prestera? En identitetskris och fem års reflektioner senare sprider PT-Fia sina erfarenheter via föreläsningar, böcker, podcasts och sociala medier. Idag har hon ett helt annat förhållningssätt till prestation. Prestationspodden 39 – om att man faller först då någon ser en på riktigt. Om den akuta fasen, och att man faktiskt får göra slut med människor som inte förstår. Om ramar, rutiner och att träning inte behöver vara prestation. Om att enda vägen framåt är ärlighet mot sig själv. Men också om dubbelheten i att känna sig som en fånge i sitt nya, friskare liv.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jul 13, 2017
38: Sorg - Dumpa bagaget och kom in i livet - Anders Magnusson
52:21
Varför får vi ett helt liv lära oss hur vi ska göra för att skaffa oss saker, relationer, jobb, pengar, men inte vad vi ska göra när vi förlorar detta? Förluster och förändringar i livet gör oss ofta handfallna. I brist på verktyg tar vi exempelvis till jobb, stress, mat och kemiska missbruk för att fly och glömma. Men vad är det egentligen vi flyr ifrån? Vad vill vi till varje pris inte komma i kontakt med?! Varför fungerar det inte att bara gå vidare och glömma? Och vad har det med utmattning att göra? Prestationspodden 38 – ett avsnitt om ett av de största tabun vi har i det här landet: sorg. Om de motstridiga känslorna som kan göra att vi fastnar. Men framförallt om en metod som gör det möjligt att komma vidare. En intervju med inspirerande Anders Magnusson, grundaren av Svenska institutet för sorgbearbetning, som använt sitt förflutna som missbrukare och kriminell för att idag vara till bästa nytta både för sig själv och andra.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jun 29, 2017
37: Ulf Wallgren - Från nyhetsankare till andningsankare
48:27
"Har du tid att ha riktiga samtal med dina kollegor och din chef? Hinner ni vända och vrida på tankar och åsikter? Vilka verktyg för återhämtning har ni för att hålla ett helt yrkesliv? Och vad händer med en verksamhet som alltid räknar minuter? Många tankeställare levereras i intervjun med Ulf Wallgren, nyhetsankaret som efter 37 år inom public service sa tack och hej till tempot i nyhetsrummet och i stället hittade hem i mediyogan. Idag lär han bland annat sina gamla SVT-kollegor att andas, trots deadlines. Prestationspodden 37 – om efterspinn och ställtid. Om morgondagens arbetsplatser. Om vikten av att ibland ha tråkigt, men också att följa lusten. Framförallt om mod att våga kliva ur sitt fack. Vem vet vilka fantastiska möjligheter som väntar runt hörnet?" #karriärbyte #stress #mediyoga

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jun 15, 2017
36: Mindfulness och jobbet
48:58
Tenant and partner gör det som andra företag pratar om. De skapar en företagskultur som drivs av passion och inre drivkraft hos medarbetarna. En organisation med medarbetare som ligger i skärningen mellan deras passion och deras färdigheter. Medarbetare får tillgång till sin fulla energi och kan prestera och mår bra. I avsnittet 36 träffar Caroline och Per, Sofie Sjölin Johnsson projektledare och Torbjörn Eriksson Vd på Tenant & Partner. Vi pratar om en arbetsplats där man bryr sig om varandra och stoppar kollegan innan stressen gått för långt. Om att alla som vill får verktyg att undersöka vad som finns där under tankarna, vilka känslor som finns där och var skon egentligen klämmer. Att få möjligheten att vara sig själv. De berättar om hur man håller stressen på avstånd och om mindfulness och meditation som konkreta verktyg i en verksamhet som arbetar med kärnverksamhet företagsflyttar. Hur går det ihop? #mindfulness #ledarskap #empati #stress #prestation

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

May 31, 2017
35: Barnen och stressen - Mona Göransson
52:25
Stressen, pressen, måstena, mobilerna. Hur påverkas barnen av de vuxnas stress? Hur förklarar man som förälder att man är utbränd? Är det okej att få utmattningsrelaterade utbrott inför sitt barn? Och vad mår barnet egentligen bäst av, att bli hämtad på förskolan av en sönderstressad förälder eller en ostressad, inhyrd barnvakt? Mona Göransson, barnmorska, medicine doktor och psykoterapeut med inriktningen familjerådgivning, tar bladet från munnen. Prestationspodden 35 – en smärtsam påminnelse om vad vi gör med våra barn när vi väljer mobilen framför dem. Varför vi bör sluta tävla om vem som är tröttast. Men också en tröst: när vi ger barnen vad de behöver blir de ganska snabbt mätta på kommunikation.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

May 18, 2017
34: Gabriel Wikström - Ministern och stressen
39:52
Prestationspodden ettårsjubilerar. Det firade vi genom att knacka på hos Rosenbad. Frågorna till folkhälso-, sjukvårds- och idrottsministern var väl förberedda och vi var så redo. Trodde vi, ja. Inspelningsutrustningen visade sig ligga kvar hemma hos Per och paniken var ett faktum. Prestationspodden 34 – om prestationsångest och emotional skills under akut stress. Om att våga misslyckas och i efterhand skratta åt det. Men framförallt en intervju med minister Gabriel Wikström som berättar om sin egen utbränning och vad han vill göra för att komma till rätta med den stora stressrelaterade ohälsan i Sverige. Tack fackförbundet Vision, vår nya sponsor!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

May 04, 2017
33: Per & Caroline - Stockholm i vårt hjärta
30:47
En lastbil kör över människor på öppen gågata. Vad ska man göra som förälder när sjuåringen bildgooglat på ordet terrorist? Vad är bäst, att låsa in sig i hemmets trygga vrå eller att tillsammans gå ut på gatorna för att bearbeta sorgen? Varför är efterspelet i media så svart eller vitt? Och hur kan vi vara i kontakt med rädslan utan att låta den styra? Prestationspodden 33 – utifrån ett behov av att ventilera det som hänt. I en chockartad känsla av ”after terror” ser Per en ny öppenhet, där vi känner oss mer som ett enat folk. Caroline vill gå till handling och lanserar en ny, hoppfull hashtag: #opensverige Med all kärlek till dem som drabbades av terrorattentatet i Stockholm den 7 april.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Apr 19, 2017
32: Anna Stenberg - Satsa på dina styrkor
48:51
En prestigelös högpresterare. En rastlös karriärist som prioriterar balans. En osentimental ledare utan kontrollbehov. Anna Stenberg är en kontrasternas person. Under sin tid i olika chefsroller inom Kinneviksgruppen såg hon ett mångfaldsglapp inom svenskt näringsliv och tog till slut saken i egna händer. Idag är hennes baby Women Executive Search, Wes, Sveriges snabbast växande chefsrekryteringsföretag. Prestationspodden 32 – om att skolas av idrotten och att få med sig ett jävlaranamma hemifrån. Om jakten på endorfiner och myterna kring mäns och kvinnors prestation. Om ansvaret för att hålla så länge som möjligt. Om att fokusera på det man är bra på – det där som gör att man kan gå hur långt som helst.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Apr 06, 2017
31: Kristoffer Triumf - Stressen att vara fri
48:03
Han jobbar som dagdrivare, anser han själv. Samtidigt har han nominerats till Stora journalistpriset. Drogerna har han lämnat bakom sig, men jakten på självkänslan fortsätter. När uppstod egentligen bristen på självkärlek, som gjorde honom så nyfiken på andra? Varifrån kommer hans unika förmåga att lyssna och använda sitt eget mörker i varje intervju?Prestationspodden 31 – ett snack med mannen som snackar med alla andra. Om morgonångest och topparna där emellan. Om ställtid, Jesper Juul och att vara ett med sitt jobb. Om Värvet. Poddgeniet Kristoffer Triumf!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mar 25, 2017
30: Ameer Mehtr - Mindset of a survivor
1:00:03
I sju timmars mörker simmade han över det oroliga Medelhavet från Turkiet till Grekland. Kroppen ville ge upp flera gånger, men inte skallen. Med totalt fokus på ett nytt liv kämpade han envist mot grekiska kusten. För att undvika de livsfarliga flyktingsmugglarna som rånar och mördar tog han till slut saken i egna händer och simmade mot ett nytt liv i Europa. Väl i Sverige fortsatte kampen för överlevnad. Nu mot de svenska myndigheterna. "Skulle jag få välja mellan att få vänta på uppehållstillstånd i Sverige och simma igen över Medelhavet, skulle jag simma igen" berättar han i det här avsnittet.Förberedelserna hade pågått i månader, i hemstaden Damaskus Prestationspodden 30 – om Ameer Mehtr och den fem månader långa, otroliga flykten från Syrien. Om hans hemland som förvandlats från ett paradis till en mardröm. Om mindset och prestation under extrem stress. Om inställningen för att lyckas i det nya landet. Om faran att längta hem.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mar 25, 2017
29: Pia Dellson - Psykiatern som gick in i väggen
59:06
Hon förhandlar ständigt med sin hjärna och nattar den varje kväll. Planerar dygnsvila, veckovila och årsvila för att inte slarva med återhämtningen. När något läggs till sorterar hon bort. Pia Dellson är onkologen och psykiatern som behandlar patienter med utmattningssyndrom, men som först när hon själv ”gick in i väggen” förstod utmattningen på djupet. Hennes bok Väggen har blivit en bibel för utmattade. Prestationspodden 29 – om de subtila symtomen som får stora konsekvenser. Om att depression och utmattning är olika saker. Om skam och vikten av vattenhål. Med det hoppfulla budskapet: det går att bli frisk.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mar 25, 2017
28: Per & Caroline - Inlindade i lugn
47:56
Med utsikt över Ramundberget filosoferar Per och Caroline över dvärgbjörkens existens, packmaraton med familjen och vad som händer med den inre stressen när man byter miljö. På en mäktig fjälltopp utan mobiltäckning blir det snart ganska tydligt att en liten människa inte kan kontrollera allt. Prestationspodden 28 – om nyttan av att knockas av naturen. Om människans storhetsvansinne. Och sanningen om varför Trump borde dumpas under en skotersafari mitt under lågsäsong.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mar 25, 2017
27: Steve Kratz - Skådespelaren som jobbade jämt
55:40
Några varv på en snurrstol resulterade i en fyra månader lång yrsel. Steve Kratz är skådespelare och röstskådespelare. Uppdragen på Dramaten och Stockholms stadsteater, i filmproduktioner och tv-serier har varit många. I 14 år hade hans veckor sex arbetsdagar. Ett extraknäck som röstskådis i barnfilmer skulle väl gå att klämma in? Men en dag fick han se sitt späckade schema för det kommande året och insåg att han inte kunde påverka det. Lyssna på Steves intressanta berättelse om vägen tillbaka från utbränning och hur avgörande det var med en förstående läkare, stöd från familjen men också från arbetsgivaren.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jan 26, 2017
25: Per, Caroline - och deras rädslor
47:14
Kanske det svåraste avsnitt vi gjort. Temat för dagens avsnitt är rädsla. Rädsla hindrar oss att utvecklas. Det går iallafall åt en massa energi att vara rädd. Och det vill vi ju verkligen inte. Vi tror på att tala om rädslorna för då har de en chans att de försvinner för gott eller åtminstone bli mindre. Därför delar vi med oss av våra tre största rädslor. Lyssna och inspireras.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jan 05, 2017
24: Daniel Lind - Lycka på jobbet
48:40
Vi ser framemot nästa år och berättar om hur vi förbereder oss inför ett nytt år på bästa sätt. Tillsammans med Daniel Lind, samhällspolitisk chef på Jusek, talar vi om en rad intressanta ämnen. Om dagens gränslösa arbeten och hur man ska sätta gränser för individen. Om varför de unga kvinnorna utan barn är de mest stressade? Varför kvinnorna är nöjdare än männen trots sämre villkor och hur mår cheferna egentligen?

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Dec 29, 2016
23: Vanja Persson - Stress och kroniskt trötthetssyndrom blev författarskap
45:59
Trots utmattningssyndrom började ensamstående tvåbarnsmamman Vanja Persson på journalisthögskolan. Hon klarade studierna men fick en kraftig influensa. Kroppen klarade inte mer och hon drabbades av kroniskt trötthetssyndrom. Idag kan hon bara jobba två timmar om dagen. Men under de två timmarna gör hon underverk - som författare och bokförläggare.Vi pratade bland annat om:- Att acceptera hur verkligheten ser ut för att kunna gå vidare- Att skriva om sina upplevelser i bokform- Att tvingas sova 14-15 timmar per dygn för att må okej- Om att välja att ha kul i livetMer om ME/CFS finns här https://www.1177.se/Stockholm/Fakta-och-rad/Sjukdomar/MECFS/http://dinamediciner.se/nyheter/kroniskt-trotthetssyndrom-behandling

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Dec 22, 2016
22: Sofie Lantto - Stress i fritt fall
54:28
Känner du dig stressad över julen kommer du snart vara fullpumpad med energi och känna att allt är möjligt. Sofie Lantto är art director på heltid men hon är även triathlet, föreläsare och mamma. Framförallt är hon en människa som älskar livet. Hur hinner hon med allt? Och var kommer all energi ifrån? Lyssna, bli inspirerad och få massor av handfasta tips.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Dec 15, 2016
21: Emanuel Nilsson - Personliga resan ledde inåt och till Tanzania
57:26
Det är inte så svårt att bli utbränd, det är bara att bita ihop och köra på. Faktum är att det ofta är så det går till. Så även för unga entreprenören Emanuel Nilsson. Direkt efter gymnasiet startade han eget, och det gick i full fart, raka vägen in i väggen. Plötsligt kunde han inte ens göra sin egen frukost. Idag odlar han vattenmeloner i Tanzania, föreläser om utbrändhet och berättar om vägen tillbaka. #stress #prestation #entrepreneur

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Dec 07, 2016
20: Rosario Rojas - Mindfulness, medvetenhet om medvetenheten
1:00:43
Så här lugna har Caroline och Per aldrig varit i en intervju. Den effekten har Rosario Rojas på människor, med sitt lugn och sin starka närvaro. Hon är rätt kvinna på rätt plats då hon arbetar som instruktör, kropps- och rörelseterapeut, Zen-Coach och doula. Lyssna till en djupdykning i mindfulness. Där Rosario berättar för oss om hur kroppen måste träna på att inte stressa. Våra kroppar vänjer sig vid att stressa, så när vi slutar med stressen känner kroppen ett obehag. Hon tycker det är friskt att vi blir sjuka i det här samhället, då vi har normaliserat en nivå av stress som inte är hälsosamt och nu kommer svaret.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Dec 01, 2016
18: Henrik Schyffert - Rädsla
52:17
Tidigt nästa år är det premiär för Henrik Schyfferts nya show ”Var inte rädda”. Enligt Henrik är vi rädda för nästan allt, och ofta för helt onödiga grejer som slukhål och vägpirater. Men framförallt är vi rädda för att bli bortstötta, att inte passa in. Hans egen största rädsla handlar om att inte vara rolig, att ”bomba”. Men å andra sidan är det också den rädslan som får honom att gå upp på morgonen. Lyssna på ett superintressant avsnitt där Henrik ger oss sin syn på rädsla och prestation.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Nov 16, 2016
17: Johan Ernst Nilson - Att prestera det omöjliga
1:03:43
För sisådär 25 år sedan cyklade han från Stureplan till Afrika och sedan dess har äventyren avlöst varandra. Mount Everest, Seven summits, pol till pol... För Johan Nilson har de spektakulära expeditionerna utvecklats till en inre resa, där han ständigt upptäcker nya sidor av sig själv. Hans nästa projekt är en tv-serie där han besöker världens naturfolk som varken lider av stress, depressioner eller andra välfärdsåkommor.Prestationspodden är en podcast om prestation, stress och personlig utveckling. Antalet stressrelaterade sjukdomar har ökat dramatiskt de senaste åren och på varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns det någon som är eller har varit utbränd. Men få vill prata om det. Med den här podcasten vill vi lyfta på skämskudden och sätta igång snacket. Vi tror att det är första steget till en sundare tillvaro med mindre stress och press, både privat och i arbetslivet. Prestationspodden produceras av Caroline Norbelie och Per Lundevall. Läs mer på http://prestationspodden.se

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Nov 10, 2016
16: Ylva Deplanck - Personlig resa och om att andas in i mörkret
51:12
Hennes uppväxt präglades av både ljus och mörker. Det fanns skratt och kärlek, men det var också mycket auktoritärt med ständiga hot om våld. Mörkret och rädslan kapslades in i hennes kropp och hon lärde sig att alltid vara på sin vakt. Det är först nu, med hjälp av yogan, som hon hittat nycklar till de mörka vrårna. Idag undervisar hon i terapeutisk yoga, har kurser i frigörande dans och håller föreläsningar och workshops om hur man finner balans i livet.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Nov 02, 2016
15: Natalia Brzezinski - Prestera på topp och må bra. Wellness for Top Performance
42:31
After four years as US ambassador's wife in Stockholm Natalia Brzezinski started Symposium Stockholm - a creative event for people in the tech and music industries. Today it is one of her seven jobs. Stressed? Not at all. Natalia herself believe it may have something to do with her background as a young Polish ice princess. In this episode, we note among other things that Swedes are, after all, less stressed than Americans because in Sweden weekends are weekends. Everything gets dark and everything close down.Efter fyra år som amerikanska ambassadörens fru i Stockholm startade Natalia Brzezinski Symposium Stockholm – ett kreativt event för människor inom tech- och musikindustrin. Idag är det ett av hennes sju jobb. Stressad? Alls inte. Natalia själv tror att det kan ha med hennes bakgrund som ung polsk isprinsessa att göra. I det här avsnittet konstaterar vi bland annat att svenskar är, trots allt, mindre stressade än amerikaner för i Sverige får helgen vara helg och när det blir mörkt stannar allting.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Oct 26, 2016
14: Anders Hansen - Hjärnan och stressen
51:19
Hjärnan och stressen. Han är överläkare i psykiatri och har en civilekonomexamen från Handels. Dessutom har han skrivit två böcker och driver en egen podcast där han reser jorden runt och intervjuar världens främsta hjärnforskare. Men Anders Hansen är inte stressad för det. Lyssna så får ni veta varför. I det här avsnittet berättar Anders hur hjärnan reagerar på stress och varför motion och träning gör oss mer stresståliga. Bland mycket annat. Dessutom får vi höra vad Caroline tycker om sudoku och att Per verkligen har energi!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Oct 20, 2016
13: Sara Henrysson Eidvall - Stress på företagen
1:04:54
Att inte bry sig och låta mindre viktiga saker passera kan vara ett effektivt verktyg för att motverka stress, både privat och i arbetslivet. Det menar dagens gäst Sara Henrysson Eidvall, leg psykolog och specialist inom arbetslivets psykologi. Att fokusera på en sak i taget, träna, träffa vänner och att hitta stunder för återhämtning, är andra ingredienser för ett mindre stressigt liv. Dessutom myntar Caroline uttrycket ”Är det här en pyjamas?”Prestationspodden är en podcast om prestation, stress och personlig utveckling. På varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns det någon som är eller har varit utbränd. Men få vill prata om det. Med den här podcasten vill vi lyfta på skämskudden, sätta igång snacket och hjälpa människor till en sundare tillvaro med mindre stress och press. Prestationspodden produceras av Caroline Norbelie och Per Lundevall.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Oct 13, 2016
12: Jimmy Tjärnlund (Raw clarity man): Mannen maten prestationen
48:03
Jimmy (Rawclarityman) har presterat hela sitt liv, han har levt i stress och arbetat hårt. B.la tog han sin Executive MBA på Handelshögskolan i Stockholm. Jimmy började söka inåt och idag har han ett stort intresse för naturen och hur den påverkar oss. Han övertygad om att det är otroligt viktigt vad vi stoppar i oss och därför vill han påverka matindustrin. Idag driver han Gårdendirekt, ett företag som distribuerar produkter och råvaror från noga utvalda gårdar och producenter. Dessutom så coachar han män att hitta sig själv så de kan börja leva livet istället för att överleva.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Oct 07, 2016
11: Lars-Eric Uneståhl - Stress prestation och mental träning
50:47
Lars-Eric Uneståhl är fil.dr i tillämpad psykologi och mannen som introducerade begreppet mental träning i Sverige. Han har arbetat med en mängd elitidrottare och flera olympiska team runt om i världen, samt med flera av Sveriges största företag. Två miljoner i Sverige har använt någon av hans kurser eller övningar. I det här avsnittet reder Lars-Eric ut vad stress egentligen är plus att vi får massor av bra tips kring prestation, självträning och återhämtning.Prestationspodden är en podcast om prestation, stress och personlig utveckling. Antalet stressrelaterade sjukdomar har ökat dramatiskt de senaste åren och på varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns det någon som är eller har varit utbränd. Men få vill prata om det. Med den här podcasten vill vi lyfta på skämskudden och sätta igång snacket. Vi tror att det är första steget till en sundare tillvaro med mindre stress och press, både privat och i arbetslivet. Prestationspodden produceras av Caroline Norbelie och Per Lundevall.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Sep 29, 2016
10: Sara Ingvarsson - Stress på jobbet
49:40
Sara Ingvarsson är legitimerad psykolog med inriktning på ledarskap och organisationsutveckling. Hon har lång erfarenhet av att arbeta med chefscoachning och grupputveckling i olika typer av organisationer. I det här avsnittet pratar vi bland annat om stress på jobbet och vi får även svar på vilken stresshanteringsmetod som funkar bäst – yoga eller KBT?Prestationspodden är en podcast om prestation, stress och personlig utveckling. På varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns det någon som är eller har varit utbränd. Men få vill prata om det. Med den här podcasten vill vi lyfta på skämskudden, sätta igång snacket och hjälpa människor till en sundare tillvaro med mindre stress och press. Prestationspodden produceras av Caroline Norbelie och Per Lundevall

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Sep 15, 2016
09: Anna Hultman - Prestation i yoga
34:28
Går det att jobba 80 timmar i veckan om man bara yogar lite mellan varven? Finns det stress och prestation även inom yogan? Och vad har gurkor med karriärbyte att göra? I det här avsnittet möter vi Anna Hultman som har ett förflutet i den hektiska reklambranschen. Idag håller hon med stor passion både egna yogaklasser, utbildar yogainstruktörer och hjälper människor att hitta sig själva.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Sep 01, 2016
08: Per & Caroline - Reality Check
45:15
Hej igen efter sommaren! Så kul att vara igång med podden igen. I det här avsnittet pratar vi bland annat om hur sommaren varit, och hur man kan hantera den stress som lätt uppstår när "allt” ska hinnas med under några få veckor och när man är tillsammans med sin familj dygnet runt. Vi blickar också framåt. Hur vågar man ta steget att göra något nytt, som att byta jobb och karriär? Fortsätt lyssna i höst, vi har många intressanta gäster på gång. Vi kommer att gästas av coacher, läkare och forskare. Förhoppningsvis har de svar på våra frågor kring stress och prestation.Prestationspodden är en podcast om prestation, stress och personlig utveckling. På varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns det någon som är eller har varit utbränd. Men få vill prata om det. Med den här podcasten vill vi lyfta på skämskudden, sätta igång snacket och hjälpa människor till en sundare tillvaro med mindre stress och press. Prestationspodden produceras av Caroline Norbelie och Per Lundevall.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aug 17, 2016
07: Madeleine "Yogamana" Wilhelmsson - En personlig resa
34:09
Madeleine levde ett stressigt liv och presterade alltid på topp – först under studierna i Lund och sedan som marknadsförare på Volvo i New York. Det slet på både själen och kroppen, men istället för att varva ner körde hon på, hela vägen in i väggen. Hon åkte hem till Sverige, fick mediciner, och blev ännu sämre. Till slut upptäckte hon yogan, som blev vägen tillbaka. Idag driver Madeleine yogastudion YogaMana på Östermalm i Stockholm. Fokus ligger på medicinsk yoga, även kallad MediYoga – för alla som vill ha mer kraft, energi och kreativitet. Prestationspodden är en podcast om prestation, stress och personlig utveckling. Antalet stressrelaterade sjukdomar har ökat dramatiskt de senaste åren och på varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns det någon som är eller har varit utbränd. Men få vill prata om det. Med den här podcasten vill vi lyfta på skämskudden och sätta igång snacket. Vi tror att det är första steget till en sundare tillvaro med mindre stress och press, både privat och i arbetslivet. Prestationspodden produceras av Caroline Norbelie och Per Lundevall.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jul 20, 2016
06: Oskar Palmbäck - En personlig resa
38:33
Han vände missbruk i familjen till en superstyrka. Han kan snabbt se om ett barn inte mår bra. Rätt person på rätt plats, på riktigt. Han arbetar för Ersta Vändpunkten med barn och ungdomar som vuxit upp i familjer med olika missbruk. I detta avsnitt berätta Oskar Palmbäck om stressen de anhöriga upplever, hur de blir högpresterande för att överleva och om problematiken med att vara anhörig till missbrukare. Han berättar också hur han presterar till och med på läkarundersökningen när han själv söker för sin egen stress.Ljudet i det här avsnittet är inte 100% på grund av tekniska problem, men lyssna ändå för Oskar är så klok och har så mycket erfarenhet som han gärna delar med sig av!Prestationspodden är en podcast om prestation, stress och personlig utveckling. Antalet stressrelaterade sjukdomar har ökat dramatiskt de senaste åren och på varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns det någon som är eller har varit utbränd. Men få vill prata om det. Med den här podcasten vill vi lyfta på skämskudden och sätta igång snacket. Vi tror att det är första steget till en sundare tillvaro med mindre stress och press, både privat och i arbetslivet. Prestationspodden produceras av Caroline Norbelie och Per Lundevall.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jul 13, 2016
05: Charlie Söderberg - Ett rikare liv
35:29
Kan alla få ett rikare liv med mer pengar, mer energi och mer tid? - Absolut, menar Charlie Söderberg, tidigare programledare för Lyxfällan och numera verksam i egna utbildningsföretaget Balansekonomi. Charlies grundfilosofi är enkel: Försök inte förändra dig själv så att du passar i livet. Förändra livet så att det passar dig, Ett råd han fick av sin mentor efter att ha överlevt en cysta i hjärnan. Prestationspodden är en podcast om prestation, stress och personlig utveckling. På varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns det någon som är eller har varit utbränd. Men få vill prata om det. Med den här podcasten vill vi lyfta på skämskudden, sätta igång snacket och hjälpa människor till en sundare tillvaro med mindre stress och press. Prestationspodden produceras av Caroline Norbelie och Per Lundevall.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jul 06, 2016
04: Filippa Salomonsson - En personlig resa
46:49
Går det att kombinera en framgångsrik karriär med balans och mening i livet? Filippa Salomonsson gjorde just det. Och nu vill hon sprida kunskapen vidare. Efter några hektiska år i PR-branschen på Manhattan utbildade hon sig till holistisk hälsocoach. Idag har hon flyttat hem till Sverige och är flitigt anlitad som föreläsare och personlig rådgivare med fokus på just hälsa och karriär. Dessutom har hon startat egna varumärket Raw Clarity. Plugga in lurarna och lyssna på en otroligt inspirerande, härlig och målmedveten kvinna som ser välmående ur ett brett perspektiv.Prestationspodden är en podcast om prestation, stress och personlig utveckling. På varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns det någon som är eller har varit utbränd. Men få vill prata om det. Med den här podcasten vill vi lyfta på skämskudden, sätta igång snacket och hjälpa människor till en sundare tillvaro med mindre stress och press. Prestationspodden produceras av Caroline Norbelie och Per Lundevall.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jun 29, 2016
03: Tomas Strand - En personlig resa
40:27
31 år och utbränd. Därefter sängliggande i 4 år utan att kunna handla, tvätta eller laga mat. Idag har han en egen pr-byrå och har lärt sig att lagom kan duga. Men en blå Ferrari skulle han bara ha. I det här avsnittet berättar Tomas Strand om sin resa från toppen till botten och tillbaka igen. Prestationspodden är en podcast om prestation, stress och personlig utveckling. Antalet stressrelaterade sjukdomar har ökat dramatiskt de senaste åren och på varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns det någon som är eller har varit utbränd. Men få vill prata om det. Med den här podcasten vill vi lyfta på skämskudden och sätta igång snacket. Vi tror att det är första steget till en sundare tillvaro med mindre stress och press, både privat och i arbetslivet. Prestationspodden produceras av Caroline Norbelie och Per Lundevall.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jun 22, 2016
02: Mikael Frithiof - En personlig resa
44:02
Mikael Frithiof trodde inte att det gick att gå in i väggen av att jobba med det man älskar. Men där hade han fel. Tiden han la på egna företaget Red Pipe Sound Design var ju faktiskt samma tid som vänner och familj slogs om. Och varken tiden eller orken räckte till för att vara hundra procent överallt. Så till slut blev han tvungen att dra i handbromsen. I det här avsnittet berättar Mikael om pressen, stressen och de verktyg han använde för att komma tillbaka.Prestationspodden är en podcast om prestation, stress och personlig utveckling. Antalet stressrelaterade sjukdomar har ökat dramatiskt de senaste åren och på varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns det någon som är eller har varit utbränd. Men få vill prata om det. Med den här podcasten vill vi lyfta på skämskudden och sätta igång snacket. Vi tror att det är första steget till en sundare tillvaro med mindre stress och press, både privat och i arbetslivet. Prestationspodden produceras av Caroline Norbelie och Per Lundevall.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jun 15, 2016