Krimpodden

By VG

Listen to a podcast, please open Podcast Republic app. Available on Google Play Store.


Category: True Crime

Open in Apple Podcasts


Open RSS feed


Open Website


Rate for this podcast

Subscribers: 653
Reviews: 0

Description

Tettere på norsk krim. Ny, aktuell episode hver torsdag. Med VGs krimekspert Øystein Milli og programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Ansvarlig redaktør Gard Steiro

Episode Date
Kan fetteren bli kvitt dommen?
1573
Fetteren til Birgitte Tengs ble frikjent for drap, men dømt til å betale erstatning. En dom som har stått som et stempel på ham. Får han aldri dommen bort? Med krimkommentator Øystein Milli og programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Produsent er Vilde Worren. Kontakt redaksjonen på krimpodden@vg.no. Ansvarlig redaktør: Gard Steiro.
Sep 29, 2022
EKSTRA: Var han ikke alene?
725
Nå er ytterligere to menn til siktet i forbindelse med masseskytingen i Oslo sentrum i sommer. Hva slags rolle har de hatt? Med krimkommentator Øystein Milli og programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Ansvarlig redaktør Gard Steiro.
Sep 26, 2022
EKSTRA: Hvem er Arfan Bhatti?
1332
Natt til 25. juni ble to personer skutt og drept på en bar i Oslo, og 21 andre ble skadet. Fredag siktet og etterlyste politiet ytterligere en mann for medvirkning til terror. Kilder opplyser til VG at dette er Arfan Bhatti. Hvem er han? Med krimkommentator Øystein Milli og programleder Tor-Erling Thømt Ruud, reporter Ruth Einervoll Nilsen og produsent Vilde Worren. Har du spørsmål, kontakt redaksjonen på krimpodden@vg.no. Ansvarlig redaktør: Gard Steiro.
Sep 23, 2022
Et stikk unna døden
1762
Det har vært mange knivhendelser i Oslo de siste ukene, og mange er bekymret for utviklingen. Hva får unge menn til å trekke kniven? Med krimkommentator Øystein Milli og programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Har du spørsmål, kontakt redaksjonen på krimpodden@vg.no. Ansvarlig redaktør: Gard Steiro.
Sep 22, 2022
I fotsporene til en mulig drapsmann
2187
Hvordan er det for en journalist å dra til Thailand for å gå i fotsporene til en som er siktet for drap? Vi skal behind the scenes til den nye krimserien vår. Journalist Natalie Remøe Hansen ble nervøs da hun møtte folk på reisen. Med krimkommentator Øystein Milli og programleder Tor-Erling Thømt Ruud Krimpoddens dokumentarserie "Hva skjedde med Nerid?" hører du med PodMe-appen eller VG+abonnement. Kontakt redaksjonen på krimpodden@vg.no Ansvarlig redaktør Gard Steiro
Sep 15, 2022
Hva gikk galt i politiavhørene?
3602
Avhørsteknikken til norsk politi har gått gjennom en enorm endring. Hva var galt før og hvordan skal man stille de riktige spørsmålene nå? Med avhørsekspert Asbjørn Rachlew, krimkommentator Øystein Milli og programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Kontakt redaksjonen på krimpodden@vg.no - ansvarlig redaktør Gard Steiro.
Sep 08, 2022
Hva skjedde med Nerid? 1:5
2182
Nerid Høiness (30) fra Bærum ble funnet drept i 2020. I ett år har Krimpodden jaktet på hva som egentlig skjedde - og funnet overraskende svar. Hør episode 2 her: https://podme.com/no/
Sep 05, 2022
Historien om justismordene
3400
Hva er det som kjennetegner justismordene vi har i Norge? Per Liland og Fritz Moen ble frikjent etter å blitt dømt for drap. Og hva skjedde egentlig med Fredrik Fasting Torgersen? Dette er justismordets historie. Med krimkommentator Øystein Milli og Tor-Erling Thømt Ruud. Kontakt redaksjonen på krimpodden@vg.no Ansvarlig redaktør Gard Steiro.
Sep 01, 2022
Hun kaller seg hærføreren
3106
Krimsjef og ordenssjef i Oslo-politiet, sjef for Politiets overvåkingstjeneste, Norges første, kvinnelig statsadvokat. Hun kaller seg selv en hærfører. Ellen Holager Andenæs hoppet av påtalemakten og ble forsvarer isteden. Hvorfor? Med krimkommentator Øystein Milli og programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Ta kontakt med redaksjonen på krimpodden@vg.no Ansvarlig redaktør Gard Steiro
Aug 25, 2022
EKSTRA Siktet i Tina Jørgensen-saken
518
Mannen som var mistenkt for å stå bak drapet på Tina Jørgensen (20) i 2000 har nå fått status som siktet. Vi forklarer hva det vil si. Krimkommentator Øystein Milli og programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Ansvarlig redaktør Gard Steiro.
Aug 18, 2022
Baneheia-forfatter om de nye funnene
2999
I denne episoden gjester Bjørn Olav Jahr Krimpodden for å snakke om Baneheia-saken, hvordan det har vært å stå i stormen etter bokutgivelsen i 2017 og hva han tenker om utviklingen i saken. Kontakt oss gjerne på krimpodden@vg.no.
Aug 18, 2022
Lørenskog: Den ukjente konflikten
1576
Alle de tre etterforskningslederne slutter å jobbe med Lørenskog-saken. Hva har det å si for oppklaringen av saken? Krimpodden er tilbake med høstsesong 2022! Kontakt redaksjonen på krimpodden@vg.no Ansvarlig redaktør Gard Steiro.
Aug 11, 2022
REPRISE: Spionene blant oss
2085
Hvordan jobber spioner for å få oss til å røpe hemmeligheter? Møt en spion og ei som jakter dem. Hør Krimpodden i Podme-appen eller der du hører podkast. Kontakt oss på krimpodden@vg.no Ansvarlig redaktør er Gard Steiro.
Jul 28, 2022
REPRISE: Jakten på den ukjente morderen
2483
Hvorfor la politiet ned gruppen som jobbet med gjerningsmannprofiler? Metoden ble forsøkt både i etterforskningen av drapet på Birgitte Tengs og i Baneheia-saken, men nå jobber ikke politiet slik lenger. Hvorfor ikke? Kontakt redaksjonen på krimpodden@vg.no. Ansvarlig redaktør er Gard Steiro.
Jul 21, 2022
REPRISE: Hun møter de sykeste drapsmennene
2955
Etter en lang karriere i rettspsykiatrien møter Randi Rosenqvist Krimpoddens Øystein Milli og Tor-Erling Thømt Ruud. Hvordan klarer hun å finne ut hvor syke drapsmenn er? Og hva har hun snakket med Anders Behring Breivik om? Kontakt redaksjonen på krimpodden@vg.no. Ansvarlig redaktør er Gard Steiro.
Jul 14, 2022
REPRISE: Advokat John Christian Elden om kriminelle, justismord og politifolk
4206
I denne episoden får du høre den kjente forsvarsadvokaten John Christian Elden snakke om justismord, politifolk og hvorfor han er så glad i å være i en rettssal. Kontakt oss om saker på krimpodden@vg.no. Ansvarlig redaktør er Gard Steiro.
Jul 07, 2022
Sesongavslutning: Hvor stor er skandalen?
4249
Går det an å spå hva som skjer i Baneheia-saken, Lørenskog-saken og Tengs-saken? Nei, men vi kan analysere det vi tror kommer. Krimekspert og forfatter Jørn Lier Horst er også og røper det han angrer på at han gjorde som politimann. Kontakt oss om saker på krimpodden@vg.no Ansvarlig redaktør Gard Steiro
Jun 16, 2022
Hvem er Stig Millehaugen?
2718
53-åringen har sittet i fengsel hele sitt voksne liv etter å ha blitt domfelt for biltyverier, innbrudd, væpnet ran - og to drap. Onsdag ble han pågrepet i Østmarka etter en uke på rømmen.
Jun 09, 2022
Stig Millehaugen pågrepet
887
Etter flere dager på rømmen pågrep politiet dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen onsdag. Kontakt redaksjonen på krimpodden@vg.no. Ansvarlig redaktør Gard Steiro.
Jun 08, 2022
Dypt ned i det mørke, kriminelle nettet
2023
For å finne spor etter hvem som har benyttet et stjålet pass til å opprette kryptokontoer som kan knyttes til forsvinningen til Anne-Elisabeth Hagen har VGs journalister gravd seg ned i det mørke nettet. Der har de funnet ett kodenavn som er spesielt interessant. Kontakt redaksjonen på krimpodden@vg.no. Ansvarlig redaktør er Gard Steiro
Jun 05, 2022
Fange på rømmen
1260
En fange på rømmen har skapt mange medieoppslag og reaksjoner det siste døgnet. Hvor er den dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen? Kontakt redaksjonen på krimpodden@vg.no. Ansvarlig redaktør Gard Steiro.
Jun 02, 2022
Ansikt til ansikt med drapsmannen
2071
Beretningene vi hører i rettssaken etter drapene i Kongsberg er rystende. Vi møter paret som ble skutt etter av drapsmannen, og Øystein Milli har hørt den tiltalte forklare seg i detalj. Kontakt redaksjonen på krimpodden@vg.no. Ansvarlig redaktør Gard Steiro.
Jun 02, 2022
Baneheia: De nye funnene
2431
Hva har politiet funnet i den nye etterforskningen i Baneheia? For første gang er de som leder etterforskningen i Krimpodden, og Viggo Kristiansens forsvarer mener saken kun kan gå én vei. Hør Krimpodden i Podme eller der du foretrekker å høre podkaster. Kontakt redaksjonen på krimpodden@vg.no Ansvarlig redaktør Gard Steiro.
May 26, 2022
Trailer: "Katastrofe i hjernen"
50
Trenger du et nytt podkasttips? Da kan vi anbefale våre kollegers lydserie ‹‹Katastrofe i hjernen››. Der får du et unikt innblikk i de dramatiske timene og enorme dilemmaene som dukket opp da AstraZeneca-vaksina gikk fra å skulle redde oss til å bli stoppet.
May 24, 2022
EKSTRA Rykket til knivdrama
710
Øystein Milli dro fra rettssaken mot Kongsberg-drapsmannen, for ikke langt unna gikk en mann løs på andre mennesker med kniv igjen. Hør om knivdramaet i Numedal fredag. Ansvarlig redaktør Gard Steiro.
May 20, 2022
37 minutters mareritt
2039
Fra klokken 1810 til 1847 den 13. oktober 2021 gikk Espen Andersen Bråthen i Kongsberg og angrep uskyldige. Fem mennesker ble drept. Krimpodden har gått ruten til drapsmannen. Vilde Elgaaen har bidratt med journalistikken. Kontakt redaksjonen på krimpodden@vg.no Ansvarlig redaktør er Gard Steiro
May 19, 2022
Lørenskog-saken: Nye opplysninger om trusselbrevet
1650
Nå sier politiet at de vet alt om brevet. Det er bare én viktig ting som mangler. Ådne Husby Sandnes, Gordon Andersen og Morten S. Hopperstad har bidratt med journalistikken. Krimkommentator Øystein Milli og Tor-Erling Thømt Ruud er med. Produsent er Vilde Worren og ansvarlig redaktør er Gard Steiro.
May 13, 2022
Hun møter de sykeste drapsmennene
2920
Etter en lang karriere i rettspsykiatrien møter Randi Rosenqvist Krimpoddens Øystein Milli og Tor-Erling Thømt Ruud. Hvordan klarer hun å finne ut hvor syke drapsmenn er? Og hva har hun snakket med Anders Behring Breivik om? Kontakt redaksjonen på krimpodden@vg.no. Ansvarlig redaktør er Gard Steiro.
May 12, 2022
Lørenskog: Nytt spor i kontantkort-mysteriet
870
Politiets etterlysning i Lørenskog-saken har ledet dem til en ny Bunnpris-butikk. Minst ett av SIM-kortene ble solgt på Grønland – også det i sentrum av Oslo. I denne episoden har Morten Hopperstad, Ådne Husby Sandnes, Gordon Andersen, Jonas Alsaker Vikan og Ingrid Alice Mortensen bidratt med journalistikken. Krimkommentator Øystein Milli var med, produsent for Krimpodden er Vilde Worren. Tor-Erling Thømt Ruud er programleder. Ansvarlig redaktør Gard Steiro.
May 06, 2022
Lørenskog-saken: Kontantkortet - hva gjør politiet nå?
967
Fire dager er gått siden politiet gikk ut med opplysninger om et mobilnummer som er sentralt i jakten på Anne-Elisabeths gjerningsmenn. Hvilke tips kan politiet ha fått denne uka, og kan dette lede dem nærmere en løsning? Krimkommentator Øystein Milli, programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Reporter Anna Tørmoen. Ansvarlig redaktør Gard Steiro.
May 05, 2022
EKSTRA Dommen mot politimannen
846
Politimannen som var tiltalt for voldtekt og utnyttelse av stillingen sin for å skaffe seg sex, ble frikjent for fem av åtte punkter i tingretten. Kontakt redaksjonen på krimpodden@vg.no. Ansvarlig redaktør er Gard Steiro.
May 03, 2022
Lørenskog-saken: Jakten på kontantkortet
1760
I en Bunnpris-butikk i Oslo var et helt spesielt kontantkort til salgs i 2017. Telefonnummeret 40745668 ble brukt i planleggingen av drapet på Anne-Elisabeth Hagen. Hvem var det som fikk hånd om nummeret som aldri ble brukt igjen? I denne episoden har Gordon Andersen, Ådne Husby Sandnes, Morten Hopperstad og Jonas Alsaker Vikan bidratt med journalistikken. Krimkommentator Øystein Milli var med, produsent for Krimpodden er Vilde Worren. Programleder er Tor-Erling Thømt Ruud. Ansvarlig redaktør Gard Steiro.
May 02, 2022
Spionene blant oss
2050
Hvordan jobber spioner for å få oss til å røpe hemmeligheter? Møt en spion og ei som jakter dem. Hør Krimpodden i Podme-appen eller der du hører podkast. Kontakt oss på krimpodden@vg.no Ansvarlig redaktør er Gard Steiro.
Apr 28, 2022
Hva gjorde de kriminelle gjengene i opptøyene i Sverige?
1982
Svensk politi kobler kriminelle gjenger til påskens opptøyer i Sverige. Men hva med han som brente koranen? Og hvordan klarte VGs reporter å komme seg unna kaoset? Hør Krimpodden i Podme-appen eller der du hører podkast. Kontakt oss på krimpodden@vg.no Ansvarlig redaktør Gard Steiro.
Apr 21, 2022
Cold case: Hvem drepte Marit?
2121
Påskereprise: Det er fortsatt et mysterium hvem som drepte Marit Ødegård i Ørje i 2000. Hvem visste at hun hadde med seg kassebeholdningen fra veikroen hennes denne kvelden? Det er noen der ute som vet. Denne episoden ble først sendt i november 2020, men vi synes den fortjener en reprise. Kontakt redaksjonen på krimpodden@vg.no. Ansvarlig redaktør Gard Steiro.
Apr 14, 2022
Spionens testament
1920
Hvorfor ga en norsk motstandsmann og tidligere spion en stor arv til en mann han ikke kjente? Bli med på å løse en krimgåte om spionasje, raketter, nazileger, rypestek og starten på den norske oljealderen. Hør serien i ALT FORTALT. Hele SPIONENS TESTAMENT finner du alt nå i Podme-appen og på VG+. Så slippes en episode i uka alle andre steder du hører podkast. Bare søk på "Alt fortalt" eller "Spionens testament".
Apr 12, 2022
Jakten på den ukjente morderen
2447
Hvorfor la politiet ned gruppen som jobbet med gjerningsmannsprofiler? Metoden ble forsøkt både i etterforskningen av drapet på Birgitte Tengs og i Baneheia-saken, men nå jobber ikke politiet slik lenger. Hvorfor ikke? Krimpodden hører du Podme-appen eller der du hører podkast. E-spot til redaksjonen: krimpodden@vg.no Ansvarlig redaktør Gard Steiro.
Apr 07, 2022
EKSTRA: To kvinner drept
1094
I løpet av få timer blir to kvinner drept to steder i landet. Politiet mener to menn med nær relasjon til kvinnene står bak. Er dette tilfeldig? Og hva var det den ene siktede hadde skrevet på Facebook? Hør Krimpodden på Podme-appen eller der du hører podkast. Ansvarlig redaktør er Gard Steiro.
Apr 05, 2022
Mor og datter drept i Kristiansand
1808
Omtrent samtidig som politiet rykker ut til et rolig nabolag og finner mor (42) og datter (20) alvorlig skadd går ektemannen og faren inn på politivakta i Kristiansand og melder seg selv. Hør Krimpodden i Podme-appen eller der du hører podkast. Kontakt oss på krimpodden@vg.no. Ansvarlig redaktør Gard Steiro.
Mar 31, 2022
Lørenskog-saken: Løsningen kan komme plutselig
2449
Øystein og Tor-Erling er i Sloraveien for å gi en ny oppdatering av hva som skjer i Lørenskog-saken. Opptaket er gjort 22.03.22. Hør Krimpodden i Podme-appen eller der du hører podkast. Kontakt oss på krimpodden@vg.no. Ansvarlig redaktør er Gard Steiro
Mar 24, 2022
Martine-drapet: De dramatiske timene
2496
14 år etter drapet på Martine Vik Magnussen i London arresterte politiet en kvinne som kan endre hele saken. Dette er historien om økonomistudenten som aldri kom hjem fra turen på byen og om vennen hennes som rømte. Hør vennenes sterke historie. Krimpodden hører du i Podme-appen eller der du hører podkast. Kontakt oss på krimpodden@vg.no. Ansvarlig redaktør Gard Steiro.
Mar 17, 2022
I krig: Flukten til Norge
1731
Krimpodden anbefaler "I krig: Flukten til Norge" Da rakettangrepene mot Kyiv startet, var foreldrene til Alyona fanget i utkanten av byen. Fra leiligheten sin i Oslo prøvde hun å organisere et fluktforsøk. Men planen gikk ikke som den skulle. Gjennom Alt fortalt-serien “I krig” skal vi følge mennesker fra innsiden av Ukraina, Russland og rundt i Europa samtidig som konflikter utvikler seg. Krimpodden er tilbake med episode torsdag. Du kan komme i kontakt med oss på krimpodden@vg.no eller på Facebook-siden vår. Ansvarlig redaktør er Gard Steiro. Last ned podme-appen og få tilgang til hele vår podkast-verden der.
Mar 12, 2022
Konfrontasjonen i Trondheim
2294
De siste par årene har politiet i Trondheim banket på døra til nedlastere av overgrepsmateriale. Det er starten på en unik sjokkbehandling utført i samarbeid av politi og psykolog. Krimpodden var med da betjentene Vårvik og Tiller dro ut på konfrontasjon. Hør hva som skjedde i ukas episode. Hør i Podme-appen eller der du hører podkast. Kontakt oss på krimpodden@vg.no. Ansvarlig redaktør Gard Steiro.
Mar 10, 2022
Martine-saken: Svært overraskende arrestasjon
1235
En ekstraepisode om drapet på Martine Vik Magnussen i 2008. Kan en ny arrestasjon av en kvinne gjøre at gjerningsmannen blir tatt? Hør i Podme-appen eller der du hører podkast. Kontakt oss på krimpodden@vg.no. Ansvarlig redaktør Gard Steiro.
Mar 08, 2022
Frykter vi at kriminelle i Norge utnytter Ukraina-krigen?
2355
Kommer kriminelle utnytte at det er krig og ramme datasikkerheten til deg og meg? Med cyberkrig-ekspert Hans Christian Pretorius. Hør i Podme eller din podkast-app. Kontakt oss på krimpodden@vg.no. Ansvarlig redaktør Gard Steiro
Mar 03, 2022
Slik blir politiet skarptrent
2214
På Taraldrud i Nordre Follo trener politiet på de skarpeste situasjonene. Vi var med. Hør i Podme eller din podkast-app. Kontakt oss på krimpodden@vg.no. Ansvarlig redaktør Gard Steiro
Feb 24, 2022
Anklagene mot politimannen
2136
En politimann er tiltalt for voldtekt og for å ha misbrukt politistillingen til å skaffe seg sex. Hva er det som har skjedd?
Feb 17, 2022
Advokat John Christian Elden om kriminelle, justismord og politifolk
4170
I denne episoden får du høre den kjente forsvarsadvokaten John Christian Elden snakke om justismord, politifolk og hvorfor han er så glad i å være i en rettssal. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud og VGs krimkommentator Øystein Milli er med. Journalist Håkon Fostervold Høydal har jobbet med episoden. Magne Antonsen er teknisk produsent. Vilde Worren er innholdsprodusent og ansvarlig redaktør er Gard Steiro.
Feb 10, 2022
Lørenskog-saken: Bli med inn i den topphemmelige undercoverleiligheten
2365
Vi kan nå avsløre hvordan politiet har brukt en undercover-agent i etterforskningen av den såkalte Kryptomannen - og ta deg med inn i leiligheten der en topphemmelig politiaksjon fant sted. Med programleder Tor-Erling Thømt Ruud og krimkommentator Øystein Milli. Gordon Andersen, Ådne Husby Sandnes, Morten Hopperstad og Håkon Fostervold Høydal har bidratt til journalistikken. Håvard Kristoffersen Hansen er produsent. Ansvarlig redaktør er Gard Steiro.
Feb 05, 2022
Jakten på Tindersvindleren
1466
Hvordan klarte Simon Leviev å svindle kvinnene som han møtte på Tinder? VGs avsløringer har nå blitt Netflix-film og vi tar deg med i kulissene.
Feb 02, 2022
Drevdal-saken: Derfor frikjennes han for åtte voldtekter
994
Kulturprofilen Gaute Drevdal (52) er frifunnet for åtte av ni voldtekter han var tiltalt for. Han må likevel betale erstatning til fem av de fornærmede kvinnene. Hvorfor blir dommen så annerledes etter at den har vært i lagmannsretten? Med programleder Tor-Erling Thømt Ruud og VGs krimkommentator Øystein Milli. Natalie Remøe Hansen har laget episoden. Vilde Elgaaen har bidratt med journalistikk. Vilde Worren er produsent og ansvarlig redaktør er Gard Steiro.
Jan 28, 2022
En bisarr opplevelse og de viktige sakene
2672
Sesongpremiere! Øystein Milli og Tor-Erling Thømt Ruud går gjennom det som skjer i de største krimsakene og er innom en rettssak som oppleves som bisarr.
Jan 27, 2022
Krimåret 2021: Kongsberg-drapene, Lørenskog-saken, Bislett og gamle krimsaker
1945
Krimpodden og Giæver & gjengen oppsummerer 2021: Tengs, Baneheia, Lørenskog, Kongsberg, Bislett og skyting i Oslo. Med Anders Giæver og Øystein Milli. Produsent Magne Antonsen.
Dec 30, 2021
Er Oslo en trygg by?
1998
I løpet av noen måneder har Oslo blitt rammet av ti skyteepisoder - hva skjer i hovedstaden?
Dec 16, 2021
Silje-saken: Derfor slo han alarm
2249
Avsløringene om politietterforskningen da fire år gamle Silje ble drept i Trondheim i 1994 har opprørt hele Norge. Hva skjedde i avhørsrommene da tre små barn ble anklaget for drapet? Vi snakker med avhørsekspert Asbjørn Rachlew, som mener Silje-saken bør etterforskes på nytt.
Dec 09, 2021
Pepperkakemysteriet (1): En by i ruiner (reprise)
1344
I førjulstiden 2009 ble den tradisjonsrike Pepperkakebyen i Bergen rasert. Hva var det som møtte de som kom til åstedet? Og hvorfor uttalte politiet seg slik de gjorde?
Dec 04, 2021
Lørenskog-saken: Flere titalls tips etter etterlysning - slik jobber politiet nå
1682
Etter at politiet gikk ut med en etterlysning mandag denne uken har de fått inn mange nye tips. Hvordan jobber politiet med tipsene og kan de føre til flere svar i saken? Så svarer vi på noen spørsmål fra lyttere. Ådne Husby Sandes, Gordon Andersen, Morten Hopperstad og Vilde Elgaaen har bidratt med journalistikken. Produsent for Krimpodden er Vilde Worren. Krimkommentator er Øystein Milli. Programleder Håvard Kristoffersen Hansen. Isak Egge Brønseth har redigert episoden. Ronny Furevik har laget musikken - og vi har brukt musikk fra Epidemic Sound. Krimsjef i VG er Marianne Vikås Tofthagen. Ansvarlig redaktør er Gard Steiro.
Dec 02, 2021
Lørenskog-mysteriet: Hvem brukte passet til Ole Henrik?
2341
Ole Henrik Golfs stjålne passkopi ble misbrukt av en eller flere av dem som står bak Anne-Elisabeth Hagens forsvinning. Hør intervjuet med 32-åringen i Krimpoddens nye episode. Ådne Husby Sandes, Gordon Andersen og Morten S. Hopperstad har bidratt med journalistikken i denne episoden. Produsent for Krimpodden er Vilde Worren. Krimkommentator er Øystein Milli og programleder er Håvard Kristoffersen Hansen. Musikk av Ronny Furevik/ Epidemic Sound. Krimsjef i VG er Marianne Vikås Tofthagen og ansvarlig redaktør er Gard Steiro.
Nov 29, 2021
Drapet på Einár: Hva skjer i Sverige?
2023
Drapet på rapartisten Einár utgjør én av godt over 200 skyteepisoder i Sverige i løpet av 2021. Hva er det som skjer i nabolandet vårt?
Nov 25, 2021
Sean og Oslo-beslaget
2657
En telefon fra moren til Sean om det han opplevde, førte til det største databeslaget som politioverbetjent Fredy J. Salazar og hans kolleger i Oslo-politiet noen gang har jobbet med.
Nov 18, 2021
Baneheia: DNA-funn knytter Andersen til overgrep
880
Hva vet vi om de nye DNA-funnene? Og hvilken betydning vil de kunne ha for de tidligere bestekameratene Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen? Produsent Vilde Worren. Krimkommentator Øystein Milli og programleder Håvard Kristoffersen Hansen. Morten S Hopperstad, Ådne Husby Sandnes, Vilde Elgaeen, Christina Quist og Thea Rosef har bidratt til journalistikken.
Nov 16, 2021
Rettsmedisineren: Den siste legeundersøkelsen
2197
NB: Vi gjør oppmerksom på sterke inntrykk i denne episoden. Sidsel Rogde har i flere tiår jobbet som rettsmedisiner både i inn-og utland og regnes for å være én av de mest erfarne på feltet. Hvilke svar kan man finne som kan hjelpe en etterforskning, hvordan er det å jobbe med så sterke skjebner og hvorfor er denne jobben så viktig? Produsent for Krimpodden er Vilde Worren. Programleder Håvard Kristoffersen Hansen. Gordon Andersen har bidratt med journalistikken til denne episoden. Musikken er laget av Ronny Furevik. Nyhetssjef er Maria Mikkelsen.
Nov 11, 2021
Skuddene på Bislett
1497
En mann som ble skutt av politiet på Bislett tirsdag, døde av skadene. En politimann ble også skadet i forbindelse med hendelsen, men skal ikke være kritisk skadet. Hva var det som skjedde? Denne ekstraepisoden av Krimpodden ble laget av Håvard Kristoffersen Hansen, sammen med krimekspert Øystein Milli og journalistene Isak Egge Brønseth og Håkon Fostervold Høydal. Produsent for Krimpodden er Vilde Worren. Morten S. Hopperstad, Vilde Elgaaen, Yasmin Sfrintzeris, Ola Haram, Stig Øystein Schmidt og Hanna Krister Hjardar bidro til journalistikken i episoden. Musikken er laget av Ronny Furevik.
Nov 09, 2021
Fostersønnen (1:5): Problembarnet
1226
Krimpodden presenterer ‹‹Fostersønnen›› fra podkasten Alt fortalt. Amir er en aktiv og populær gutt, men havner ofte i trøbbel. Som 16-åring får han endelig en fosterfar som ser ut til å forstå ham.
Nov 08, 2021
Trailer: ‹‹Fostersønnen››
90
Krimpodden presenterer ‹‹Fostersønnen›› fra podkasten Alt fortalt. Amir er en aktiv og populær gutt, men havner ofte i trøbbel. Som 16-åring får han endelig en fosterfar som ser ut til å forstå ham.
Nov 07, 2021
Hvor står Lørenskog-saken egentlig?
3925
31. Oktober var det gått tre år siden 69 år gamle Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt eget hjem i Lørenskog. Fortsatt vet vi ikke hva som skjedde med henne eller hvem som står bak forsvinningen.
Nov 04, 2021
Tengs-saken: DNA-mutasjon kan felle drapssiktede
904
Politiet mener mistanken mot den Tengs-siktede er styrket, og varsler rettssak høsten 2022. Forsvareren peker på mulig forurensning og usikkerheter ved det nye DNA-funnet. Med programleder Natalie Remøe Hansen og krimkommentator Øystein Milli. Teknisk produsent Isak Egge Brønseth, produsent Vilde Worren. Krimjournalistene Hanna Haug Røset, Ådne Husby Sandes, Gordon Andersen, Morten S. Hopperstad og Vilde Elgaaen bidro til journalistikken i denne episoden.
Oct 28, 2021
Kongsberg-drapene: Fra kamerat til drapsmann
2204
I oktober gikk Espen Andersen Bråthen (38) til angrep på flere og drepte fem personer på Kongsberg. Bråthens barndomskompis forteller hvordan han gikk fra å være et lykkelig barn til å isolere seg fra omverdenen.
Oct 28, 2021
Drapet på Tina: En mors historie
2422
I september ble en mann i 50-årene mistenkt for drapet på Tina Jørgensen og siktet for drapet på Birgitte Tengs. Nå forteller moren til Tina sin historie. Hvordan var dagene før og etter hun forsvant? Og hva tenker hun om saken nå? Mannen nekter enhver befatning med drapene.
Oct 21, 2021
Angrepet i Kongsberg (2): - Blir beskrevet som en ‹‹ensom ulv››
1087
I 34 minutter gikk Espen Andersen Bråthen til angrep på tilsynelatende tilfeldige ofre i Kongsberg sentrum. Han har innrømmet å ha drept fem mennesker på Kongsberg onsdag kveld.
Oct 14, 2021
Angrepet i Kongsberg (1): - En uforståelig handling
1514
En mann er pågrepet etter at fem personer ble drept og to skadet. Politiet undersøker terror, sykehus er i beredskap og norsk politi er bevæpnet.
Oct 13, 2021
Hvem drepte Ronald Ramm?
2260
Et kvart århundre etter at han ble funnet død, vet Ann Kristin og Terje ennå ikke hvem som tok livet av bestefaren deres. Hvorfor er akkurat dette drapet så vanskelig å løse?
Oct 07, 2021
Pengene i hulen - hvor kommer de fra?
1498
Kameratene skulle bare på tur i Mossemarka. Der fant de noe veldig mistenkelig. Hvem i alle dager har gjemt rundt 2 millioner kroner langt inne i skogen og hvem sine penger er det?
Sep 30, 2021
Baneheia: Tror på nye svar
3414
Denne episoden inneholder flere presiseringer og rettelser på ting som vi har blitt gjort oppmerksom på i etterkant av publisering. Disse presiseringene kan du høre mot slutten av episoden. Denne høsten skal Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen på nytt forklare seg etter Baneheia-drapene i 2000. I denne episoden tar vi for oss hva de tidligere bestekameratene har forklart før. En av dem lyver - eller lyver begge?
Sep 23, 2021
Kvinne drept på NAV: - Dypt tragisk
790
I formiddag ble en kvinne knivdrept på jobb på Nav Årstad i Bergen sentrum. En mann i 30-årene ble like etter pågrepet, og senere siktet for drap.
Sep 20, 2021
Tina Jørgensen: De ubesvarte spørsmålene
2538
I 2000 ble 20 år gamle Tina Jørgensen funnet drept under et kumlokk ved Bore kirke noen få mil utenfor Stavanger. Én måned etter at hun ble meldt savnet. Nå er en mann i 50-årene mistenkt for å stå bak drapet. Produsent Vilde Worren. Med Håvard Kristoffersen Hansen og Øystein Milli. Musikk Ronny Furevik.
Sep 16, 2021
Birgitte Tengs-saken: Hva gikk galt?
3206
I mange år har Birgitte Tengs fetter levd med en drapsmistanke hengende over seg. Hva var det som gikk galt i etterforskningen av saken og hvilke konsekvenser har dette fått for en familie og et helt lokalsamfunn? Produsent Vilde Worren. Med Håvard Kristoffersen Hansen og Øystein Milli. Musikk Ronny Furevik.
Sep 09, 2021
Hør Uløst-serien om Birgitte Tengs
1514
Hva gikk galt med etterforskningen av Birgitte Tengs-saken? Det var et av spørsmålene VGs podkastserie Uløst så nærmere på i 2015. Nå er det en utvikling i denne saken, men hvis du vil høre mer om hva som skjedde da Birgitte Tengs ble drept 5. mai 1995 kan du høre første episode av Uløst. Serien er laget av Tor-Erling Thømt Ruud, Sindre Leganger, Kristine Hellesland og Cathinka Rondan. Musikk og lyddesign ved Hans Kristen Hyrve.
Sep 04, 2021
Birgitte Tengs-saken: - En endelig renvaskelse av fetteren
2555
En mann i 50-årene er pågrepet og siktet for drapet på Birgitte Tengs. Han er også mistenkt for drapet på Tina Jørgensen. Han nekter straffskyld.
Sep 03, 2021
Trude Espås: Nye øyne på saken
2382
20 år gamle Trude Espås ble funnet drept og voldtatt i Geiranger i 1996. Fremdeles går en gjerningsmann løs. Er det noe håp om å løse denne gamle saken? - Vi kan ikke gi opp, sier politiinspektør Yngve Skovli. Samtidig skal advokat John Christian Elden nå sette seg inn i de mange tusen saksdokumentene. Produsent Vilde Worren. Med Håvard Kristoffersen Hansen, Tor-Erling Thømt Ruud og Øystein Milli. Musikk Ronny Furevik.
Sep 02, 2021
Snart klare for sesongstart!
290
Hva kommer til å skje fremover med de største kriminalsakene i Norge? Og hvilke saker kommer vi til å dekke? Krimpodden er snart klar med ny sesong.
Aug 26, 2021
Krimpodden presenterer: Savnet, mannen med den tomme graven
2296
Både familie og etterforskere frykter Reidar Sandanger ble drept. Så hvorfor gjorde ikke politiet i to land mer for å finne svar? Hør første episode i podkasten Savnet fra Stavanger Aftenblad her, og hør alle episodene med VG+ i VG-appen eller på vg.no.
Jul 12, 2021
Slik jakter hun bevisene
2953
Eva B. Ragde er en av Norges mest erfarne krimteknikere. Hør hvordan hun jobber på et åsted for å finne svar på hva som egentlig har skjedd. Produsent Vilde Worren, programleder Tor-Erling Thømt Ruud, krimekspert Øystein Milli. Teknisk produsent Magne Antonsen. Musikk Ronny Furevik.
Jul 08, 2021
Superspaneren
4052
Johnny Brenna fikk informanter i det kriminelle miljøet. Hør hvordan han jobbet med å avsløre Nokas-ranerne. Produsent Vilde Worren, programleder Tor-Erling Thømt Ruud, krimekspert Øystein Milli. Teknisk produsent Magne Antonsen. Musikk Ronny Furevik.
Jul 01, 2021
Gunhild Lærum: Om å forsvare en overgriper
2536
Hvordan er det å jobbe med overgripere og drapsmenn- og kvinner? Hør intervjuet med Gunhild Lærum - en av Norges mest profilerte strafferettsadvokater. Produsent Vilde Worren, programleder Tor-Erling Thømt Ruud, krimekspert Øystein Milli. Teknisk produsent Magne Antonsen. Musikk Ronny Furevik.
Jun 24, 2021
Lørenskog-saken: Historien om ‹‹Kryptomannen››
1287
En mann i 30-årene er fremdeles siktet for bortføring eller medvirkning til bortføring i forbindelse med Anne-Elisabeth Hagens forsvinning. I denne episoden tar vi for oss hvordan den såkalte ‹‹kryptomannen›› endte opp i politiets søkelys. Produsent er Vilde Worren. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Krimkommentator Øystein Milli. Gordon Andersen, Morten Hopperstad, Ådne Husby Sandnes og Bjørnar Tommelstad har bidratt til journalistikken i denne episoden. Magne Antonsen er teknisk produsent. Og Ronny Furevik har laget musikken.
Jun 20, 2021
Tom Hagens advokat
2393
Hvordan klarte Svein Holden å få svar fra de som mener de har kidnappet Anne-Elisabeth Hagen? Hør Krimpoddens intervju med den erfarne advokaten. Produsent Vilde Worren, programleder Tor-Erling Thømt Ruud, krimekspert Øystein Milli. Teknisk produsent Magne Antonsen. Musikk Ronny Furevik.
Jun 17, 2021
Baneheia: Noe skjer i kulissene
1993
Forrige uke ble Viggo Kristiansen løslatt fra Ila fengsel og kjørt hjem til Kristiansand. Samtidig pågår det nå en politietterforskning som kanskje kan gi flere svar i drapssaken som har preget Norge i over 20 år. Produsent for Krimpodden er Vilde Worren. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Krimkommentator Øystein Milli var med. Håvard Kristoffersen Hansen, Ida Aaberg Evensen, Morten Hopperstad, Hanna Haug Røset og Christina Quist har bidratt til journalistikken. Magne Antonsen er teknisk produsent og Ronny Furevik har laget musikken.
Jun 10, 2021
800 pågrepet i aksjon: -Genialt!
799
I dag kom nyheten om en stor internasjonal politiaksjon. Hele 16 land er involvert, også Norge. Alle de pågrepne skal være tilknyttet organisert kriminalitet. Produsent for Krimpodden er Vilde Worren. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Krimkommentator Øystein Milli var med. Magne Antonsen er teknisk produsent og Ronny Furevik har laget musikken.
Jun 08, 2021
To barn drept i Lørenskog
1183
En vanskelig sak å snakke om. En mor står tiltalt for å ha drept sine to sønner på 1 og 7 år. Hvorfor skjer det? Hvordan har politiet og pressens måte å håndtere slike saker på forandret seg de siste årene? Med krimkommentator Øystein Milli og programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Musikk Ronny Furevik. Teknisk produsent Magne Antonsen.
Jun 03, 2021
Viggo Kristiansen løslates
1048
Statsadvokaten i Oslo snudde og gir nå støtte til at Viggo Kristiansen løslates. Hva betyr det? Med krimkommentator Øystein Milli og programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Produsent Vilde Worren. Musikk Ronny Furevik. Teknisk produsent Magne Antonsen.
May 31, 2021
Prinsdal-drapet (2): Hovedtiltalt sier drapet var et uhell
1041
Denne uken startet rettssaken mot tre unge menn tiltalt for drap på 21 år gamle Halil Kara i januar i fjor. Alle tre nekter straffskyld etter drapstiltalen. Krimkommentator Øystein Milli. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Produsent Vilde Worren. Musikk Ronny Furevik. Teknisk produsent Magne Antonsen.
May 29, 2021
Lørenskog-saken (15): - Fikk bakoversveis
1326
Hva betyr det egentlig at passordet «ANNE» ble opprettet fire måneder før Anne-Elisabeth Hagen forsvant? Og er det datanerder som står bak hele opplegget? Krimkommentator Øystein Milli. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Produsent Vilde Worren. Musikk Ronny Furevik. Teknisk produsent Magne Antonsen.
May 27, 2021
Derfor ber politiet om hjelp
1914
28. juni 2018 er det fire måneder til Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvinner. I skjul er noen i gang med planleggingen og i denne episoden vil du få høre mer om de til nå ukjente kryptosporene. Samtidig ber politiet om hjelp fra deg. Med krimkommentator Øystein Milli. Krimjournalistene Ådne Husby Sandnes, Gordon Andersen og Morten Hopperstad har bidratt til journalistikken i denne episoden. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Produsent Vilde Worren. Musikk av Ronny Furevik og Epidemic Sound. Teknisk produsent Magne Antonsen.
May 24, 2021
Prinsdal-drapet (1): En likvidering i gjengmiljøet?
1249
Drapet på Halil Kara (21) på Prinsdal i Oslo fremstår som en ren likvidering. Men hvorfor var det han som ble drept da han kom ut av et gatekjøkken? Produsent Vilde Worren, programleder Tor-Erling Thømt Ruud, krimkommentator Øystein Milli, musikk Ronny Furevik, teknisk produsent Magne Antonsen.
May 20, 2021
Kunstkuppet: Hvor forsvant skattene?
1928
Da Erik Markestad oppdaget at museet i Bergen, hans egen arbeidsplass, var robbet ble han både forbanna og trist. Kan en app som internasjonalt politi har tatt i bruk hjelpe han å få skattene tilbake? Produsent Vilde Worren. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Musikk Ronny Furevik. Teknisk produsent Magne Antonsen.
May 13, 2021
Fem drap på få uker
1799
Det var stille lenge, men så kommer det fem drap i løpet av noen få uker. Hvorfor skjer det? Med krimkommentator Øystein Milli, programleder Tor-Erling Thømt Ruud, produsent Vilde Worren, musikk Ronny Furevik og Epidemic Sound. Teknisk produsent Magne Antonsen.
May 06, 2021
Dukkemannen (1:6): Dynamitt ved farens grav
2165
Krimpodden presenterer Dukkemannen fra podkasten Alt fortalt. Knut oppsøker psykolog. I terapirommet får han beskjed om å huske fortrengte minner fra barndommen. Det han oppdager, får enorme konsekvenser. Podkasten er produsert av VG i samarbeid med Svarttrost.
May 01, 2021
Baneheia: Hvorfor ble ikke Viggo Kristiansen løslatt?
1043
I dag ble det klart at Viggo Kristiansen ikke blir løslatt, det har Borgarting lagmannsrett bestemt. Avgjørelsen er fattet under dissens. Kristiansens advokat varsler anke til Høyesterett. Med krimkommentator Øystein Milli. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Produsent Vilde Worren. Musikk Ronny Furevik. Teknisk produsent Magne Antonsen.
Apr 29, 2021
DNA: De tause sporene
2506
Hvor bra er DNA som bevis? Og holder det at du bare tar på en gjenstand for at DNA-et ditt blir avsatt? Krimpodden skal på laboratoriet og besøke Kripos sitt DNA-register. Produsent Vilde Worren. Krimkommentator Øystein Milli. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Musikk Ronny Furevik. Teknisk produsent Magne Antonsen.
Apr 29, 2021
Drap på Frogner (2): Oppdatering
400
Den drapssiktede mannen i slutten av 30-årene skal ha vært i en årelang økonomisk strid med kvinnen politiet nå mener han har skutt og drept. Produsent Vilde Worren. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Med krimkommentator Øystein Milli. Musikk Ronny Furevik. Teknisk produsent Magne Antonsen.
Apr 28, 2021
Drap på Frogner (1): Kvinne skutt og drept
968
En kvinne ble skutt og drept på åpen gate på Frogner i Oslo onsdag morgen. En mann ble kort tid senere pågrepet på E18 på vei ut av hovedstaden. Dette vet vi om drapet. Produsent Vilde Worren. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Med krimkommentator Øystein Milli. Musikk Ronny Furevik. Teknisk produsent Magne Antonsen.
Apr 28, 2021
Nittedal (2): Tiltalte sier han ikke vet hvorfor han drepte Kristian
1873
Beskrivelse: Bli med inn i rettssaken mot han som er tiltalt for å ha drept trebarnsfaren Kristian Løvlie (34). Får familien noe bedre svar på hva som egentlig skjedde? Produsent Vilde Worren. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Med krimkommentator Øystein Milli. Musikk Ronny Furevik. Teknisk produsent Magne Antonsen.
Apr 23, 2021
Nittedal (1): Hvorfor ble trebarnsfaren Kristian (34) drept?
1545
Trebarnspappaen Kristian Løvlie (34) forsvinner i mai i fjor. Mens venner og kjente leter etter Løvlie, retter politiet søkelyset mot leieboeren. Produsent Vilde Worren. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Med krimkommentator Øystein Milli. VGs krimjournalist Morten S. Hopperstad har bidratt til journalistikken i denne episoden. Musikk Ronny Furevik og Epidemic Sound. Teknisk produsent Magne Antonsen.
Apr 21, 2021
Munch (2): Hva skjedde med ‹‹Skrik››?
2382
Da bevæpnede ranere rev ned Munch-maleriene fra veggen, mistet dem i bakken og gjemte dem i en våt buss ble de verdifulle nasjonalskattene skadet for all evighet. Hva var det egentlig som skjedde og hvordan ble maleriene reddet? Produsent Vilde Worren. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Med krimkommentator Øystein Milli og kommentator Anders Giæver. Musikk Ronny Furevik. Teknisk produsent Magne Antonsen.
Apr 15, 2021
Advokat Tor Kjærvik drept
879
Advokat Tor Kjærvik ble skutt og drept mandag. Dette er det vi vet. Med krimkommentator Øystein Milli og programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Musikk Ronny Furevik. Teknisk produsent Magne Antonsen.
Apr 13, 2021
Lørenskog-saken (13): Hvem fikk pengene?
1965
Hvordan kan det ha seg at selv da Tom Hagen satt i lokalene til Kripos for å overføre monero i løsepenger, så klarte man ikke å spore hvem som fikk pengene? Vi følger kryptosporet. Produsent Vilde Worren. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Krimkommentator Øystein Milli. Gordon Andersen, Ådne Husby Sandnes, Einar Otto Stangvik og Morten Hopperstad har bidratt med journalistikken i denne episoden. Musikk Ronny Furevik. Teknisk produsent Magne Antonsen.
Apr 08, 2021
Munch (1): Derfor stjal vi Munch
2028
Bildene av Edvard Munch er ettertraktet - også blant kjeltringer. Hør hvorfor de tok akkurat Munch. Produsent Vilde Worren. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Musikk fra Epidemic Sound og av Ronny Furevik. Teknisk ansvarlig Magne Antonsen.
Apr 01, 2021
Baneheia: Livet uten Lena og Stine Sofie
1634
Jostein Sørstrønen og Arne Bernt Paulsen har stått sammen i kampen mot den bunnløse sorgen etter at døtrene Lena og Stine Sofie ble brutalt drept i Baneheia for snart 21 år siden. Produsent Vilde Worren. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Journalist Christina Quist har bidratt til journalistikken og intervjuet i denne episoden. Musikk av Ronny Furevik og Epidemic Sound. Teknisk ansvarlig Magne Antonsen.
Mar 25, 2021
Lørenskog-saken (12): Renner tiden ut for politiet?
1633
Det har vært stille fra politiet lenge, men betyr det at etterforskningen av Anne Elisabeth Hagens forsvinning har stoppet opp? Det snakker vi om i dagens episode. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud og krimkommentator Øystein Milli. Produsent er Vilde Worren. Gordon Andersen og Ådne Husby Sandnes bidro til journalistikken i denne episoden. Musikk Ronny Furevik. Teknisk ansvarlig Magne Antonsen.
Mar 19, 2021
Historien om Tom Hagen: Slik bygde han seg et imperium
2305
Han har stått på listen over Norges rikeste siden 1990-tallet, men var likevel nærmest ukjent - inntil kona hans forsvant på mystisk vis. Hva vet vi egentlig om Tom Hagen? Hvordan bygde han seg et forretningsimperium? En nær venn forteller om mannen som er i politiets søkelys. Produsenter for Krimpodden er Ingeborg Huse Amundsen og Vilde Worren. Krimkommentator Øystein Milli. Gordon Andersen, Ådne Husby Sandnes og Morten Hopperstad i VGs krimgruppe har bidratt til denne episoden. Musikk av Ronny Furevik, og teknisk ansvarlig er Magne Antonsen.
Mar 18, 2021
Baneheia: Må Kristiansen frifinnes?
2203
Selv om Viggo Kristiansen har fått gjenåpnet saken sin er det ikke sikkert vi kommer noe nærmere om hva som skjedde i Baneheia 19. mai i 2000. Krimekspert Øystein Milli har lest avgjørelsen. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Produsent Vilde Worren. Musikk Ronny Furevik. Teknisk ansvarlig Magne Antonsen.
Mar 11, 2021
IS-kvinnen: Offer eller terrorist?
2073
En 30 år gammel kvinne står tiltalt for terrordeltakelse i Syria. Denne uken startet rettssaken mot henne. Hun nekter straffskyld. Kvinnen sier det var en feil å reise til Syria, men at hun var ufri til å forlate landet. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Produsent Vilde Worren. Nilas Johnsen har bidratt med journalistikken i denne episoden. Musikk Ronny Furevik. Teknisk produsent Magne Antonsen.
Mar 04, 2021
Vi presenterer: Våpendrageren
2132
Dette er første episode av dokumentarserien «Våpendrageren». Resten av episodene finner du under Alt Fortalt - vg.no/altfortalt
Mar 02, 2021
Baneheia: Hva er kommisjonen uenige om?
2059
Hva er det egentlig Gjenopptakelseskommisjonen har vært enige og uenige om? Vi dykker ned i redegjørelsen på 369 sider om Viggo Kristiansen. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Produsent Vilde Worren. Hanna Haug Røset og Ådne Husby Sandnes i VGs Krimgruppe har bidratt med journalistikk i denne episoden. Musikk Ronny Furevik. Teknisk ansvarlig Magne Antonsen og Elise Vatsvåg.
Feb 25, 2021
Baneheia: Kristiansens nye sjanse
1345
Viggo Kristiansen får prøvd saken på nytt. Hør den første analysen etter avgjørelsen fra kommisjon for gjenopptakelse av straffesaker. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud, krimkommentator Øystein Milli. Produsenter Vilde Worren og Ingeborg Huse Amundsen. Musikk Ronny Furevik. Teknisk ansvarlig Magne Antonsen.
Feb 18, 2021
Stine Sofie og Lena blir borte i Baneheia
1937
Kristiansand, 19. mai 2000: To jenter blir meldt savnet i Baneheia - og byen våkner til en ung radiojournalist som er alene på jobb for første gang. Med krimkommentator Øystein Milli, programleder Tor-Erling Thømt Ruud, produsent Vilde Worren, musikk Ronny Furevik og Epidemic Sound. Teknisk produsent Magne Antonsen.
Feb 17, 2021
Birgitte-saken (2): Kan DNA avsløre drapsmannen?
1105
Ny DNA-teknologi kan være nøkkelen til å finne ut hvem som drepte Birgitte Tengs. Produsent Ingeborg Huse Amundsen. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Krimkommentator Øystein Milli. Redigering Vilde Worren. Musikk Ronny Furevik. Teknisk produsent Magne Antonsen.
Feb 11, 2021
Birgitte-saken (1): Hvem drepte Birgitte Tengs?
1759
I over 25 år har Norge stilt seg spørsmålet: Hvem drepte Birgitte Tengs? Den 17 år gamle jenta fra Karmøy kom aldri hjem fra fest på bedehuset en maikveld i 1995. VGs krimkommentator Øystein Milli mener dette er en av de største krimgåtene i Norge. Produsent Ingeborg Huse Amundsen. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Krimkommentator Øystein Milli. Redigering Vilde Worren. Musikk Ronny Furevik. Teknisk ansvarlig Magne Antonsen.
Feb 04, 2021
Lørenskog-saken (10): Avhørene av Tom Hagen
1959
Vi snakker om det som kan bli stående som de siste avhørene av Tom Hagen. Avhørene ble gjort i februar 2019 da han hadde status som fornærmet i saken. Hva ble han spurt om og hva svarte han? Nå er han siktet for drap eller medvirkning til drap på sin kone. Han nekter straffskyld. Produsenter for Krimpodden er Vilde Worren og Ingeborg Huse Amundsen. Krimkommentator Øystein Milli. Gordon Andersen, Ådne Husby Sandnes og Morten Hopperstad i VGs krimgruppe har bidratt med journalistikken i denne episoden. Musikk av Ronny Furevik og teknisk ansvarlig er Magne Antonsen.
Jan 30, 2021
Lørenskog-saken (9): Derfor ble Tom Hagen løslatt
2621
Bak løslatelsen som sendte sjokkbølger gjennom politiet, lå et 16 sider langt dokument. Her knuste Tom Hagens forsvarer store deler av politiets bevisrekke. Tidligere politietterforsker og krimforfatter Jørn Lier Horst drøfter Lørenskog-saken, sammen med VGs krimkommentator Øystein Milli. Gordon Andersen, Ådne Husby Sandnes og Morten Hopperstad i VGs krimgruppe har bidratt med journalistikken i denne episoden. Produsent for denne episoden er Vilde Worren. Musikk av Ronny Furevik. Teknisk ansvarlig Magne Antonsen.
Jan 28, 2021
Lørenskog-saken (8): Hvem skrev trusselbrevet?
2236
Fem sider med store bokstaver, fylt av trusler om hva som skal skje med Anne-Elisabeth Hagen dersom ikke mannen hennes betaler. Hva forteller brevet oss om den eller de som har skrevet det? Vi har snakket med en språkekspert og har også fått gode innspill fra lytterne. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Krimkommentator Øystein Milli. Produsenter Vilde Worren og Ingeborg Huse Amundsen. Musikk Ronny Furevik. Teknisk ansvarlig Magne Antonsen.
Jan 21, 2021
Bertheussen-saken: Mener dommen er knusende
1173
Laila Bertheussen ble i dag dømt i Oslo tingrett til ett år og åtte måneder. Hun anket på stedet. Hør hvorfor VGs kommentator mener dommen er knusende og hva som overrasket i denne saken.
Jan 15, 2021
Bertheussen-saken: Kan alt bare ha vært tilfeldigheter?
2865
Saken om truslene og hendelsene rundt tidligere justisminister Tor Mikkel Wara endte i en ellevill rettssak. Nå kommer dommen mot Laila Bertheussen.
Jan 14, 2021
Mer krim i 2021
135
Hva kan vi vente oss i 2021? Krimpodden kommer torsdag 14. januar.
Jan 07, 2021
Kryptomannen og Hagens hevntanker
1196
Hva er status på den såkalte kryptomannen som er siktet i Lørenskog-saken? Og hva er det Hagen har skrevet om hevn?
Dec 12, 2020
Noe skurrer med trusselbrevet
2240
Bonus-episode: Hva skjedde de siste timen før Anne Elisabeth Hagen forsvant? Krimkommentator Øystein Milli går gjennom tidslinjen, og hva er det han mener med at noe skurrer med trusselbrevet?
Dec 05, 2020
Ble Anne-Elisabeth Hagen sett i en rød bil?
1663
Krimkommentator Øystein Milli svarer på spørsmål om Lørenskog-saken. Med programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Produsent Vilde Worren. Musikk Ronny Furevik. Teknisk produsent Magne Antonsen.
Nov 23, 2020
De omdiskuterte åstedene
2284
Krimkommentator Øystein Milli tar med produsent Vilde Worren og programleder Tor-Erling Thømt Ruud på en kjøretur til viktige steder for krimåret 2020. Musikk Ronny Furevik, redigering Askild Matre Aasarød, teknisk produsent Magne Antonsen.
Nov 19, 2020
Ørje-drapet: - Skjønner at det pekte mot meg
2064
Hvorfor ble Trond Helge Fjell siktet for å ha drept Marit Ødegaard? Datteren til drapsofferet har et nytt håp om løsning på drapsgåten. Produsent Vilde Worren. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Krimkommentator Øystein Milli. Musikk Ronny Furevik og Epidemic Sound. Teknisk ansvarlig Magne Antonsen.
Nov 12, 2020
Plaza-mysteriet: Var Jennifer Fergate en spion?
2080
Plaza-saken har flere spørsmål enn svar, og nettopp derfor har den gnagd på VGs journalist Lars Christian Wegner i mange år. Hvem er den unge kvinnen som ble funnet skutt i pannen på et hotellrom på Oslo Plaza? Hvorfor er det ingen som savner henne? Produsent Vilde Worren. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Musikk Ronny Furevik. Teknisk ansvarlig Magne Antonsen.
Nov 05, 2020
Hvordan tolker vi Tom Hagen?
608
Krimpodden satt benket til Dagsrevyen da drapssiktede Tom Hagen ble intervjuet for første gang. Kan man tolke noe ut av hvordan han fremsto? Krimkommentator Øystein Milli svarer til programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Produsent Vilde Worren. Teknisk ansvarlig Magne Antonsen.
Nov 02, 2020
Lørenskog-saken (7): Spaningsopptakene
2270
Før resten av Norge visste at Anne Elisabeth Hagen var borte var krimkommentator Øystein Milli og programleder Tor-Erling Thømt Ruud i Lørenskog i bil. Spaningsopptaket har ikke vært publisert før nå. Produsent er Vilde Worren, musikk ved Ronny Furevik, teknisk ansvarlig Magne Antonsen.
Oct 29, 2020
Hva var greia med veskene til Bertheussen?
1091
Nå venter vi på utfallet av rettssaken mot Laila Bertheussen. Kommentatorene Astrid Meland og Øystein Milli forteller hva som var mest bemerkelsesverdige med rettssaken. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Produsent Vilde Worren. Teknisk ansvarlig Magne Antonsen.
Oct 26, 2020
Majorstua-drapet (2): Kan man fake psykotisk?
1418
Rettssaken mot Makaveli Lindén er i gang i Oslo tingrett. Var han så syk da han drepte 24 år gamle Heikki Bjørklund Paltto at han ikke kan dømmes til fengselsstraff? Av programleder Tor-Erling Thømt Ruud og krimkommentator Øystein Milli. Produsert av Vilde Worren, research av Line Fausko, Hanna Haug Røset og Nora Torp Bjørnstad. Musikk av Ronny Furevik og Epidemic sound. Magne Antonsen er teknisk ansvarlig.
Oct 22, 2020
Majorstua-drapet (1): En internasjonal jakt på en gjerningsmann
1510
Et drap i en leilighet på Majorstuen i Oslo fører til en jakt gjennom Europa etter en gjerningsmann som har stukket av. Hva var det som egentlig skjedde? Programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Produsent Vilde Worren, researcher Line Fausko, redigering Askild Matre Aasarød og Emilie Hald Torp. Teknisk produsent er Magne Antonsen.
Oct 15, 2020
Baneheia-saken: Får Viggo Kristiansen en ny sjanse i retten?
1566
Hva er det som er nytt siden Viggo Kristiansen ble dømt som gjør at han kan få saken sin gjenopptatt? Med VGs krimkommentator Øystein Milli, programleder Tor-Erling Thømt Ruud, produsent Emilie Hald Torp. Musikk av Ronny Furevik. Teknisk ansvarlig Magne Antonsen.
Oct 08, 2020
Hvem er hettemannen?
895
Lørenskog-forsvinningen: Hvem er mannen som kommer inn fra siden? Vet vi mer om hvem hettemannen er? VGs krimkommentator Øystein Milli svarer på spørsmål som er kommet til krimpodden@vg.no. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Teknisk ansvarlig Magne Antonsen.
Oct 05, 2020
Lørenskog-saken (6): Hvem er den mystiske mannen?
1485
Hvem er mannen overvåkningskameraer fanget opp 31. oktober 2018? Politiet er interessert i snakke med han, og han har status som vitne. Er det en tilfeldig mann på tur, eller kan han ha noe med det politiet mener er en drapssak? Høsten har kommet, og det er snart to år siden Anne Elisabeth Hagen forsvant. Gjest er krimekspert i Novemberfilm, Jørn Lier Horst. Med programleder Øystein Milli, produsent Kristine Hellesland og Emilie Hald Torp. Musikk ved Ronny Furevik, teknisk produsent Magne Antonsen.
Oct 01, 2020
Orderud: Hva var motivet for 180-samtalen?
1113
Hva var motivet for han som ringte til 180? Hva er det med dameskoene? VGs krimkommentator Øystein Milli svarer på spørsmål som har kommet til krimpodden@vg.no. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Teknisk ansvarlig Magne Antonsen.
Sep 28, 2020
Orderud: Er dette løsningen på 180-gåten?
2014
Hvem var det som ringte opplysningen og fortalte at det ville skje et drap på Orderud gård? Øystein Milli har funnet nye opplysninger som kan gi et svar over 20 år etter. Med VGs krimekspert Øystein Milli, programleder Tor-Erling Thømt Ruud, produsent Emilie Hald Torp. Gjest: krimekspert i Novemberfilm, Jørn Lier Horst. Musikk ved Ronny Furevik, teknisk produsent Magne Antonsen.
Sep 23, 2020
Bertheussen-saken (3): Vil tvilen komme henne til gode?
1035
Bevis etter bevis blir gått gjennom i retten, men er de gode nok for en dom? Forsvarsadvokaten og politiet har ulik oppfatning om det. Med krimkommentator Øystein Milli, programleder Tor-Erling Thømt Ruud, produsent Emilie Hald Torp. Musikk av Ronny Furevik. Teknisk ansvarlig Magne Antonsen.
Sep 17, 2020
Bertheussen: Kan man dømmes på indisier?
995
Kan man dømmes på indisier? Hvor lang straff kan hun få? VGs krimkommentator Øystein Milli svarer på spørsmål som er kommet inn til krimpodden@vg.no. Programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Teknisk produsent Magne Antonsen.
Sep 14, 2020
Bertheussen-saken (2): Et samboerpar står sammen - han som offer og hun som tiltalt
1429
Rettssaken mot Laila Anita Bertheussen har startet, og statsadvokaten tegner et bilde av en kvinne som blir ordentlig sint og bedriver hærverk på egen eiendom. Men hvordan forklarer hun selv sin oppførsel? Programleder Tor-Erling Thømt Ruud og krimkommentator Øystein Milli. Produsent Emilie Hald Torp og teknisk produsent Magne Antonsen.
Sep 10, 2020
Bertheussen-saken (1): Noe skurrer, og så snur politiet
1630
Et teaterstykke viser bilde av justisministerens hus på scenen. Det utløser en heftig debatt. Har det sammenheng med at noen tagget «rasist» og tente på bilen til justisministeren? Krimpodden ser nærmere på hva som gjorde at PST snudde i synet på hvem som sto bak truslene mot Tor Mikkel Wara. Med Øystein Milli og Tor-Erling Thømt Ruud. Produsent er Emilie Hald Torp, og teknisk produsent er Magne Antonsen.
Sep 03, 2020
Lørenskog-saken: Frykt eller tillit, Tom Hagens forhold til politiet (5)
1795
Politiet sitter med et kynisk utpressingsbrev. Samtidig har de en mistanke om et drap. Fremdeles har de ikke noe lik å vise til. Og Tom Hagen, uansett hva han gjør som siktet, kan det virke feil. Laget av Øystein Milli, Emilie Hald Torp og Kristine Hellesland. Teknisk produsent Magne Antonsen.
Jun 18, 2020
Lørenskog-saken: Kampen om sannheten (4)
1374
Politiet har ikke latt seg affisere av nederlaget i lagmannsretten, men har siden Tom Hagen gikk ut av Oslo fengsel med en svart søppelsekk over ryggen fortsatt etterforskningen mot ham med full styrke. Samtidig har en konflikt og en uttrykt mistillit mellom familien og politiet kommet til syne. Laget av Øystein Milli, Emilie Hald Torp og Kristine Hellesland. Teknisk produsent Magne Antonsen.
May 28, 2020
Lørenskog-saken: Dramaet da Hagen ble løslatt (3)
1232
Sceneskiftet de to siste ukene har vært tydelig. Holden og Hagen er ikke lenger på samme side som politiet. Frem til 28. April var de tilsynelatende sammen om å finne den skyldige. Men nå, nå står de steilt mot hverandre, tilliten er brutt. Laget av Øystein Milli, Emilie Hald Torp og Kristine Hellesland. Teknisk produsent Magne Antonsen.
May 12, 2020
Lørenskog-saken: - Jeg måtte gå til politiet (2)
1710
Politiet sier det er viktig å finne Lisbeth Hagen. Famler politiet i blinde, eller vet de noe de ikke forteller ennå? I episode 2 av Lørenskog-saken får du høre fra stemmer som har levd tett på ekteparet Hagen i en årrekke, og hvorfor én av dem, ringte politiet umiddelbart etter forsvinningen. Laget av Øystein Milli, Emilie Hald Torp og Kristine Hellesland. Teknisk produsent Magne Antonsen.
May 05, 2020
Lørenskog-saken: Pågripelsen (1)
1352
En sak som savner sidestykke i norsk krimhistorie. I første episode får du høre om den hemmelige etterforskningen og hva som ledet opp til pågripelsen av Tom Hagen. Krimsjef Øystein Milli tar oss med gjennom saken. Laget av Emilie Hald Torp og kristine Hellesland. Teknisk produsent Magne Antonsen.
Apr 28, 2020
Jensen-rettssaken: Juryens kjennelse
1910
Juryens kjennelse om at Eirik Jensen ikke var skyldig i å innføre narkotika, ble satt til side av fagdommerne. Hva betyr det? Krimsjef Øystein Milli og kommentator Astrid Meland diskuterer med programleder Tor-Erling Thømt Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
Jan 28, 2019
Lørenskog-forsvinningen: Kryptisk kommunikasjon
1421
Løsepengekravet er fremsatt i kryptovalutaen Monero. Å betale i Monero og kommunisere via denne kanalen er ikke praktisk, sier Einar Otto Stangvik, dataekspert i VG. Anne-Elisabeth Hagen (68) ble bortført fra huset sitt i Lørenskog 31. oktober 2018, mener politiet. I studio er programleder Tor-Erling Thømt Ruud og krimsjef Øystein Milli. Produsert av Magne Antonsen.
Jan 17, 2019
Lørenskog-forsvinningen: Milliardær-kone borte i 10 uker
951
Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) ble bortført fra huset sitt i Lørenskog 31. oktober 2018, mener politiet. Det er fremsatt et krav om at ektemannen må betale 9 millioner euro i kryptovaluta. I studio er programleder Tor-Erling Thømt Ruud og krimsjef Øystein Milli. Produsert av Magne Antonsen.
Jan 09, 2019
Jensen-rettssaken: Tøffere i vitneboksen
1914
Ankesaken mot Eirik Jensen har handlet mye om Norges mest omtalte bad, mystiske penger og falske kvitteringer den siste uken. Med rettsreporter Kari Spets, rettskommentator Astrid Meland og programleder Silje Ensrud. Produsert av Magne Antonsen.
Oct 15, 2018
Jensen-rettssaken: Aggressjon og konspirasjon
1521
Det har begynt å bli temperatur i ankesaken mot Eirik Jensen. VGs kommentator synes Cappelen har håndtert utspørringen fra Jensens team bra. Med rettsreporter Kari Spets, rettskommentator Astrid Meland og programleder Silje Ensrud. Produsert av Andreas Fay og Andreas Gjellebæk Sverdrup.
Sep 28, 2018
Jensen-rettssaken: Røper Jensen i lydopptak
1956
Gjermund Cappelen trodde tystingen på politimannen Eirik Jensen skulle få han ut av fengselet. Med rettskommentator Astrid Meland, rettsreporter Kari Spets, krimreporter Jarle Brenna og programleder Silje Ensrud. Produsert av Magne Antonsen.
Sep 24, 2018
Jensen-rettssaken: Hasj-skole for dummies
1772
Jensen-saken fortsetter og vi har nå fått inngående kunnskap om pakking og frakt av hasj. Med rettskommentator Astrid Meland, rettsreporter Kari Spets, krimreporter Jarle Brenna og programleder Silje Ensrud. Produsert av Magne Antonsen.
Sep 17, 2018
Jensen-rettssaken: Tekstmeldinger, løgner og pengebruk
1866
Eirik Jensen hinter om ny forklaring på tekstmeldingene. Begge vet hvem som lyver. Cappelen fortalte om pengebruk til å spy av. Rettskommentator Astrid Meland, rettsreporter Kari Spets og programleder Silje Ensrud oppsummerer den første uken i ankesaken. Produsert av Magne Antonsen.
Sep 07, 2018
Jensen-rettssaken: Ankesaken er i gang
1525
Eirik Jensen og Gjermund Cappelen snakket med hverandre for første gang på mange år, og Eirik Jensen har en plan og ny taktikk. Rettskommentator Astrid Meland, krimekspert Øystein Milli og programleder Silje Ensrud oppsummerer den første uken i ankesaken. Produsert av Magne Antonsen.
Aug 31, 2018
Jensen-rettssaken: Den knusende dommen
2540
Krimekspert Øystein Milli og rettskommentator Astrid Meland snakker om dommen til Eirik Jensen og Gjermund Cappelen. Programleder er Mads A. Andersen. Produsert av Magne Antonsen.
Sep 19, 2017
Jensen-rettssaken: Politiets hemmelige Cappelen-samtaler
2415
VG rekonstruerer samtalene som førte til at storsmugleren av hasj tystet på politimannen Eirik Jensen. Med Øystein Milli, Astrid Meland og Mads A. Andersen. Produsert av Roy Furuhaug og Magne Antonsen. Stemmen til Gjermund Cappelen: Morten Stokstad. Stemmen til politimann med trønderdialekt: Fredrik Solbu Jullumstrø. Stemmen til politimann med østlandsdialekt: Atle Jørstad.
Jun 14, 2017
Jensen-rettssaken: Nå venter dommen
2063
Rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen er ferdig. VGs krimeksperter oppsummerer 68 dager i Oslo tingrett. Krimekspert i VG Øystein Milli, rettskommentator Astrid Meland og programleder Mads A. Andersen oppsummerer straffesaken. Produsert av Roy Furuhaug.
May 24, 2017
Jensen-rettssaken: Frifinnelse, patroner i retten og dobbeltliv
2146
Påtalemyndighetens prestasjon halvveis, Jensens forsvar og veien videre. Krimekspert i VG Øystein Milli, rettskommentator Astrid Meland og programleder Mads A. Andersen oppsummerer straffesaken etter aktoratets bevisførsel. Produsert av Magne Antonsen.
May 04, 2017
Jensen-rettssaken: Ti mystiske gåter
2565
Etter over 50 dager av rettssaken mot politimannen Eirik Jensen er det en rekke spørsmål som utpeker seg. Men veldig få av dem har et klart svar. Krimekspert Øystein Milli og rettskommentator Astrid Meland oppsummerer med programleder Mads A. Andersen. Produsert av Roy Furuhaug og Magne Antonsen.
Apr 05, 2017
Jensen-rettssaken: SMS-ene, badet, smuglingen og været
3717
Hvordan vurderer ekspertene bevisene halvveis i straffesaken? Hvem er mest troverdig i sal 250 og hvor stor sannsynlighet er det for at Eirik Jensen blir dømt. Med Mads A. Andersen, Øystein Milli og Astrid Mæland. Produsert av Roy Furuhaug og Magne Antonsen.
Mar 24, 2017