Mamma Jobber

By Fremantle podkast

Listen to a podcast, please open Podcast Republic app. Available on Google Play Store.


Category: Kids & Family

Open in Apple Podcasts


Open RSS feed


Open Website


Rate for this podcast

Subscribers: 98
Reviews: 0

Description

Hvorfor gråt Kristin Skogen Lund på do i småbarnsperioden? Hvordan håndterer en Benedicte som er lege morgenstress? Og hva med de mammaene som er alene med barna? Hør mer i denne intervjupodkast der Mira møter inspirerende damer med barn og jobb for å snakke om hvordan de får livet til å gå opp på et vis.

Følg med på instagram @mammajobberpodkast for inspirasjon og behind the scenes.


Episode Date
Bonus - Une Bastholm trekker seg som leder for mer tid med familien
1262

17. august trakk Une Bastholm seg som leder for MDG. Hva skjedde egentlig? Hvordan tok hun valget? Hvordan kan vi gjøre det enklere å være småbarnsmamma med jobb? Og hva tenker hun om risikoen for egen karriere i det valget hun har tatt?

Sep 08, 2022
Er du på vei til å bli utbrent? -med arbeidspsykolog Anette Høy Dye
1174

I spesialepiosde 3 snakker jeg videre med arbeidspsykolog Anette Høy Dye om hva det vil si å bli utbrent. Jeg har tilfeldigvis møtt fler den siste tiden som er utbrent. De forteller alle at det kom overraskende og at de aldri trodde det skulle skje de. Hva sier Anette at er de typiske tegnene og hva gjør man om man ser tegn?

Jun 13, 2022
Hvordan få mer energi med arbeidspsykolog Anette Høy Dye
1319

I spesialepisode 2 av mamma Jobber snakker jeg videre med arbeidspsykolog Anette. For hvordan sikrer man god selvledelse så man får fordelt energien godt og jobbet mest mulig effektivt? Hva mener Anette om pauser, hva er pomodoro teknikken og hvilke tre deler mener hun vi bør dele dagen inn i? 

Jun 06, 2022
Det viktigste du trenger å kunne om stress med arbeidspsykolog Anette Høy Dye
1649

Hva er egentlig stress og hvordan kan vi regulere det? I denne spesialepisoden tar jeg en prat med arbeidspykolog Anette Høy Dye om et populært tema, nemlig stress. Hva mener hun er de fem viktigste tingene å tenke på når vi skal regulere stress og kan man oppnå balanse eller er det bare en illusjon? En episode proppfull av lure tips, refleksjoner og visdom.

May 30, 2022
Clarisse Aase Ovrum "Hvorfor var jeg så flink pike!"
2362

Clarisse er direktør for medlemsvirksomheten i Obos og har tvillinger. Hun digger å gønne på og har jobbet mye frem til for litt siden hvor hun måtte ta en fot i bakken i forhold til hva som er viktig i livet. Hvordan prioriterer hun nå? Og hva mener hun med at hun tidligere var alt for flink pike?

May 23, 2022
Tina Stiegler "Å kombinere barn og jobb er uproblematisk"
2598

Tina har to barn og en heftig karriere bak seg fra blant annet Schibsted. Hun digger å ha mye å gjøre og å skape verdi. Samtidig har hun lite dårlig samvittighet og synes det å kombinere barn og jobb er ganske uproblematisk. Hvorfor går det så lett for henne? Og hvorfor stirrer hun så mye på kalenderen sin?

May 16, 2022
Astrid Ménès-Nørsterud "Jaja, det får gå som det går"
2753

Astrid jobber som Senior Manager & Head of Sales Excellence i KMPG og har to barn. Stilling hennes innebærer ekstremt mye deadlines og egentlig et konstant høyt stressnivå. Hvordan håndterer hun det? Astrid gidder ikke å forholde seg til FOMO og er god på forventningsavklaring og tilrettelegging. Jeg vet også at hun har et veldig fint motto, nemlig: Du må ingen ting. Men hvordan bruker hun det aktivt i hverdagen?

May 09, 2022
Martine Lunder Brenne "Jeg vil ikke at det å ha barn og jobb skal være et problem"
2495

Martine er 32 år, har 3 barn og en imponerende karriere. Hvordan har hun fått til alt på så kort tid og med lite søvn? Hva mener hun med å luke vekk energilekkasjer og å legge inn surretid? Og ikke minst hvordan prioriterer hun i hverdagen for at det hele skal gå rundt på et vis?

May 02, 2022
Anh-Marthe Storheil er tilbake "Kan jeg gjøre det jeg brenner for som alenemamma?"
2645

Hvordan går det med jobbamisjonene og hverdagen når man går fra å være to voksne til en? Anh Marthe Storheil- Mamma Jobbers aller første gjest er tilbake. Det er fire år siden sist og mye har skjedd. Hvordan er det å være ambisiøs leder og gå fra å være to voksne til en? Kan hun fortsatt ha ambisjoner? Hva gjør hun når det er sene kundemøter? Eller når Fashionw week i København også er når det egentlig er hennes uke? Og ikke minst, hva har overrasket henne mest med å bli alene?

Prøv lydbokappen BookBeat sitt premiumabonnement gratis i 30 dager med kodeordet: MAMMAJOBBER

Oppbevar 4 bokser gratis i 6 måneder hos Wanda med kodeordet: MAMMAJOBBER

Apr 25, 2022
Maria Nordø Jørstad «Jeg har en del ganske lure triks på lur ja»
2674

Maria, også kjent som @triplets of copenhagen og fra Trillingliv på NRK er mamma til fire hvorav tre er trillinger. Det er umulig å levere i barnehagen med bare en voksen og det er uendelig mye som skal gjøres hele tiden. Hvordan går hverdagen rundt, hvordan får hun tid til å puste og hva er det lureste hun lærte av psykologen og stresscoachen?

Prøv lydbokappen BookBeat sitt premiumabonnement gratis i 30 dager med kodeordet: MAMMAJOBBER

Apr 18, 2022
Marie Sneve Martinussen "Det er ikke din skyld, det er systemet sin skyld"
2739

Marie Sneve Martinussen er Stortingspolitiker som betyr at hun, ironisk nok, i perioder jobber ti timers dager for å få innført 6 timers dagen. Hun er opptatt av at det ikke er individets skyld at vi ikke strekker til, det er systemet. Men hvordan er egentlig kulturen på Stortinget med tanke på det å være mamma? Og hvilke endringer har de måttet gjøre for at det skal bli mer familievennlig?

Prøv lydbokappen BookBeat sitt premiumabonnement gratis i 30 dager med kodeordet: MAMMAJOBBER

Apr 11, 2022
Kjersti Grønseth aka Forbrukerfrue "Jeg skal aldri ha dårlig samvittighet for å hente i barnehagen"
2625

Kjersti Grønseth også kjent som Forbrukerfrue jobber som konsulent i Accenture og har tre barn. Hvordan får hun livet til å gå rundt på et vis med såpass mange baller i luften? Og ikke minst med kunder som stiller krav og setter deadlines? Jeg gleder meg også til å høre hennes hemmelige triks for at hverdagen skal flyte litt bedre!

Prøv lydbokappen BookBeat sitt premiumabonnement gratis i 30 dager med kodeordet: MAMMAJOBBER

Apr 04, 2022
Anna Blom Rian "Det presset vi kjenner på er reelt"
2474

Anna har to barn og jobber med rekruttering. Hun har som mål å gjøre livet sitt så enkelt som mulig samtidig som hun er relativt ustrukturert på mange områder. Som rekrutterer har hun god oversikt over hvem folk vil ansette så hva sier hun; stemmer det at vi må prestere på maks i 30 årene for at gutta ikke skal gå forbi oss?

Rabattkode til Wanda på Wanda.space: MAMMAJOBBER

Tilbud på DN: dn.no/burgundvin

Rabattkode Radiant Healht: MAMMAJOBBER

Mar 28, 2022
Live Nelvik "Barna har godt av at ikke alt er 100 % på stell"
2783

Live Nelvik jobber i NRK, har tre barn og kastet nylig også en hund inn i miksen. Hva er den største overgangen fra to til tre barn, og hund? Og hva gjør de når ett barn spyr og begge MÅ på jobb? Hva stresser Live mest og hvem skulle trodd at Tore Sagen var en slags superhelt om morgenen?

Rabattkode til Wanda på Wanda.space: MAMMAJOBBER

Tilbud på DN: dn.no/burgundvin

Rabattkode Radiant Healht: MAMMAJOBBER

Mar 21, 2022
Hedvig Montgomery «Syke barn er noe av det vanskeligste»
2465

Hedvig Montgomery er en slags guru innen barneoppdragelse. Derfor var det ekstra fint å finne ut at også hun baler med de samme problemstillingene som mange av oss gjør når det kommer til balanse mellom jobb og familie. For Hedvig elsker å jobbe og vil helst jobbe masse! Hva mener hun er det viktigste vi må passe på for at masse ikke blir for mye og hva er hennes beste tips til alle som føler de strekker til?

Få med deg Dagens Næringsliv sitt gaveabonnement på dn.no/mammajobber

 

Dec 06, 2021
Astrid Nylander Almaas «Å mestre litt mindre gjør barna bedre»
2651

Astrid er lege med 3 barn og moren hennes er selveste Gro Nylander. Astrid gikk på en smell når hun var student som gjør at hun er knallhard på å prioritere og hvile. Det innebærer blant annet å ikke gjøre mange ting samtidig og å være der hun er 100 %. Hun sier også noen ganske viktige ting om hvilken skade det kan gjøre på barna våre om vi mestrer for mye.

Nov 29, 2021
Kathrine Holden "I blant er 75 % godt nok"
2444

Kathrine har jobbet mange år i PST som jo betyr en haug krevende saker som man kanskje egentlig aldri blir ferdig med. Og det er kanskje derfor hun er såpass fokusert på at man må gi seg når det er godt nok. Men hva er godt nok? Og hva gjør hun når hun føler hun ikke er i balanse?

 

Nov 15, 2021
Lise Brøseth "det er ikke så gøy når 30 barn står å venter"
2342

Lise Brøseth er lærere og har to barn. Og når du er lærer så er det ikke spesielt gøy å være forsinket for da vet du at 30 barn står og venter eller har endevendt klasserommet før du kommer. Lise er den eneste på teamet som har barn, noe som gjør at hun kan føle seg som en belastning for teamet når barna er syke for hundrede gang. Også har hun mange gode erfaringer å dele fra familievernkontorer som å bli kvitt krangleluper. Tune inn og kos dere!

Nov 08, 2021
Sarah Willand "Ikke vær så streng mot deg selv"
2668

Sarah Willand har både tenåringsbarn og tenåringshund i tillegg til en krevende jobb i TV2 og en haug med styreverv. Hvordan går det hele rundt? Hvordan prioritere hun? Hva tenker hun når hun kommer løpende inn på skoleavslutning direkte fra forsinket fly? Og hvilke tips har hun til alle som vil klinke til på jobben uten å brekke nakken?

Rabattkoden for 2 bokser gratis lagring i 12 måneder hos Wanda er: MAMMAJOBBER
Se mer på Wanda.space.

Nov 01, 2021
Charlotte Mohn Gaustad "hele trikset er å ligge i forkant"
2356

Charlotte driver det hun kaller en husmorskole. Som i utgangspunktet gjorde meg hakket skeptisk, men da jeg begynte å prate med henne forstod jeg at det er ganske mye å lære fra den gamle husmorskolen. Hva er Charlotte sitt beste triks til ro og kontroll i hverdagen? Hvordan effektiviserer hun to do listen? Og ikke minst, hva lærte hun av å gå skikkelig på veggen? 

Rabattkoden for 2 bokser gratis lagring i 12 måneder hos Wanda er: MAMMAJOBBER

Dagens Næringsliv sitt høsttilbud finner du her: dn.no/mammajobber

Oct 24, 2021
Agnes Kittelsen "akkurat nå er jeg litt redd for datteren min"
3232

Agnes Kittelsen er en av våre mest anerkjente skuespillere. Hun har tre barn, en mann og to hjem i hvert sitt land. Det betyr blant annet at hun til tider er alene med minstemann og uten foreldre i nærheten krever det, som Agnes sier, en vanntett beredskapsplan. For når filmsettet venter da nytter det ikke å ringe å si at minstemann er nede med influensa. Hva tenker Anni om å være bortreist på opptak og hvordan er det å komme seg ut av skuespiller-rollen og rett over i mammarollen etter endt arbeidsdag?

 

Rabattkode Wanda.space: MAMMAJOBBER
Høsstilbudet på Dagens næringslivsabonnement finner du på dn.no/mammajobber

Oct 18, 2021
Sisilie Skagen Johnsen "det er ikke noe som heter; jeg er syk"
2367

Sisilie Skagen Johnsen er sjarkfisker oppe i nord og alene med tre barn. Hun har null sykedager tilgjengelig i året og det er ikke et alternativ å få inn vikar eller å ikke gå på jobb. Så hva gjør du da når barna er syke? Eller når bransjestandarden er at man starter fiske mye tidligere enn barnehagen åpner? Sisilie er rett og slett ganske rå. Hun går foran og baner vei i en bransje der de såvidt har begynt å i det hele tatt tenke på at det finnes kvinner, graviditeter og barn.

Oct 11, 2021
Gunn Narten "det finnes alltid noe som er bra i løpet av en dag"
2651

Gunn Narten er brannkonstabel og både hun og mannen jobber turnus. Det betyr mindre stress om morgenen, men desto mer kaos når turnusene kræsjer. Hva gjør hun når hun er på vakt og det oppstår lus i barnehagen? Og hva er hennes beste tips til å finne tid og energi til egentid og trening? Tune inn så får du høre mer fra denne svært kule brannkvinnen!

Oct 04, 2021
Cecilie Mosli "livet er for kort til å parre sokker"
2891

Cecilie Mosli er en anerkjent skuespiller og regissør. Ikke bare har hun gjort masse her i Norge, hun har også regissert Greys Anatomy! Som betyr en del tid borte fra familien. Hva er det vanskeligst med å ikke alltid være der i hverdagen? Hva mener hun med å ikke gå på kompromi med verdiene sin i jobben og hva betyr det i praksis når hun sier at livet er for kort til å parre sokker?

Sep 27, 2021
Best of 2020: Berit Nordstrand "jeg er ingen superhelt, men jeg har mange triks"
2519

Det er sommer, og hva passer vel da bedre enn reprise på de de mest populære episodene fra i fjor hver mandag hele sommeren. Episoder du definitivt bør få med deg.

Berit Nordstrand har 6 barn og leverer imponerende mye i arbeidshverdagen. Det er lett å tenke at hun er en superhelt, men som hun selv sier " jeg er ingen superhelt jeg har bare mange metoder og triks for å holde hodet over vannet". Lurer du på hva noen av disse er og ikke minst på hvordan hun tenker for å bevare mental ro og balanse? Ja, da er det definitivt bare å tune inn. 

Jul 26, 2021
Best of 2020: Silje Landevåg "disiplin er en stor del av hele greia"
2639

Det er sommer, og hva passer vel da bedre enn reprise på de de mest populære episodene fra i fjor hver mandag hele sommeren. Episoder du definitivt bør få med deg.

Silje Landevåg har to barn og har de siste ti årene bygget opp Get inspired til å bli en bedrift med ca. 60 ansatte og en omsetning på over 250 millioner. Silje er rå på disiplin, struktur og smarte verktøy for å få til en effektiv hverdag. Hvordan passer hun på å ikke drive seg selv for hardt oppi all strukturen? Og hvordan legger hun opp dagen for at den skal passe hennes styrker best? Det og masse mer får du høre om i ukens episode.

Jul 19, 2021
Best of 2020: Trine Eilertsen "akkurat nå er min jobb viktigst"
2522

Det er sommer, og hva passer vel da bedre enn reprise på de de mest populære episodene fra i fjor hver mandag hele sommeren. Episoder du definitivt bør få med deg.

Trine Eilertsen er både sjefredaktør og administrerende direktør i Aftenposten. Også har hun to barn. Trine er en grepa dame med god kontroll på det meste og kanskje derfor er det ekstra deilig å høre at også hun mister besinnelsen og roper så hele nabolaget hører det når barna setter seg på bakbena. Trine har gjort aktive valg oppgjennom med tanke på når å satse på karrieren og når å ta det med ro. Og de har også en plan på hjemmebane for hvem som har den viktigste jobben i de ulike periodene.

Jul 12, 2021
Best of 2020: Thea Klingenberg "målet er ikke å aldri kjenne på motstand og stress"
2853

Det er sommer, og hva passer vel da bedre enn reprise på de de mest populære episodene fra i fjor hver mandag hele sommeren. Episoder du definitivt bør få med deg.

Thea Klingenberg- som mange kjenner fra Foreldrerådet, bor alene med Tidemann og katten Knut. Hun er rett og slett et fyrverkeri av gode refleksjoner og smarte tips for å takle livet med jobb og barn bedre. Vi snakker blant annet om at målet ikke er å aldri kjenne på motstand og stress, men heller hvordan man kan deale med det. Også deler hun en fantastisk modell for prioritering i hverdagen.⁠

Jul 05, 2021
Renate Nylund Derås "Jeg er kokko men jeg er det for en grunn"
2680

Renate jobber som Territory Manager Oral-B i Procter&Gamble og har tre gutter. Hun er utdannet tannpleier, men har gjort en liten karrieresving ettersom mulighetene dukket opp som hun er veldig fornøyd med. Renate er diagnosert med PMDD som man kan si er den onde storesøsteren til PMS. Pass på å få med deg Renates geniale kveldstips når du har litt eldre barn! Det kan redde både egentidbehov og kjærleiken!

May 24, 2021
Kitty Byng "Jammen få på deg buksa da"
2716

Kitty Byng er psykolog, forfatter bak den kritikerroste boken, Kroppen er en morder, og har to barn. Som psykolog er det umulig å ta telefonen hvis de ringer fra barnehagen og til tider voldsomme problemstillinger å ta stilling til. Hva tenker Kitty om dårlig samvittighet og ikke minst hvilke tips har hun til de som prokrastinerer?

May 18, 2021
Hanneli Mustaparta "drit i den klumpen i magen"
2407

Hva gjør du når du har spontanabortert og det står et stort crew og venter på deg for fotoshoot? Eller når du skal møte selveste Anna Wintour og ikke aner hvor du skal sette deg? Hanneli Mustaparta er influenser, art director og konsulent og har levd et buissy liv i New York. Nå har hun landet i Norge for å leve med familien. Hun tenker fremdeles stort og er herlig trygg på at den jobben hun gjør som mamma er god nok. Og hun deler mange kloke ord om hvorfor vi bør drite i klumpen i magen.

May 10, 2021
Helene Knævelsrud "en dag skal jeg gjøre alt perfekt, men ikke i dag"
2565

Helene Knævelsrud er forsker og har tre barn hvorav en med spesielle behov. Et barn med spesielle behov betyr en del andre logistikkutfordringer og ikke minst brutte forventninger til hvordan karrieren skulle bli. Men nå har Helene endelig igjen tid til å fokusere på jobben hun elsker. Hvordan er livet som forsker? Er det like idyllisk som Mira har sett for seg? Og hvordan går hverdagen egentlig opp?

May 03, 2021
Monica og Christoffer Nyhus «de får jo alltid middag»
2902

Monica og Christoffer Nyhus har fire barn og er profesjonelle influensene samtidig som de driver fire bedrifter. Jeg tror disse to er de mest positive menneskene jeg har møtt noen gang. Hvordan fungerer egentlig influenserlivet kombinert med med fire barn og drift av fire selskaper? Og hvordan kan man være så positiv midt oppi alt? Gjør deg klar til å stor dose glede og masse inspirasjon til å følge egne drømmer med en haug av barn på slep.

Apr 26, 2021
Une Bastholm "jeg er ikke glad i krysspress mellom jobb og familie"
2710

Une Bastholm er partileder i MDG og får veldig straks sitt andre barn. Hun skal også veldig snart inn i valgkamp. Hvordan er det egentlig å være politiker og mamma? Hva med når du skal i debatt og nesten ikke har sovet for eksempel? Og hvordan løser man hverdagen når man som Une ikke liker krysspress mellom jobb og familie? Une har også veldig gode tanker om å legge vekk dårlig samvittighet når mamma må jobbe og pappa må steppe opp på hjemmebane.

Apr 19, 2021
Jenny Sveen Hovda "vi kan ikke ha beslutningsmøter midt i barnehagehentingen"
2797

Jenny Sveen Hovda har to barn og er advokat, partner og styremeldem i Bull & Co advokatfirma. For at hun skal kunne følge karrieredrømmen har mannen hennes trappet ned til 50 % stilling, MEN han jobber offshore så han er likevel jevnlig borte en uke i strek. Hva gjør hun når hun skal i retten og et barn må hentes tidlig pga. sykdom? Og hva skjedde når hun som ny på vei inn i styret ba om å flytte fast tidspunkt for styremøte fra ettermiddag og familietid til inn i kjernetiden på jobben?

Apr 12, 2021
Julie Delia Lie Steinfjell "back off- du gjør din ting, jeg gjør min"
2547

Julie Delia Lie Steinfjell har to barn og jobber fullt som Head of Field Marketing i Live Q&A samtidig som hun driver sitt eget selskap Mama Jules. Julie mener det er viktig å snakke om medaljens bakside som i hennes tilfelle er perioder der det er vanskelig å bare komme seg ut av senga og føre en vanlig samtale med naboen. Hun forklarer det som en udiagnosert bipolar lidelse med ekstreme topper og dype daler. Julie har en spennende historie og i dagens episode skal vi gå inn på temaer som hun til nå ikke har snakket så mye om.

Apr 05, 2021
Synnøve Skarbø "jeg takler ikke stress, virkelig ikke"
2384

Synnøve Skarbø er beinhard på å prioritere jobb vs familie, for som hun selv sier: "jeg føler allerede at jeg kun har Lydia halve livet hennes" Synnøve sverger til den gode gamle filofaxen og har en listestruktur og effektivitet som jeg misunner. Også hater hun stress. Hater. Og unngår det derfor med flere lure triks. Men viktigst av alt hun er ryddedronningen så jeg lot selvfølgelig ikke sjansen gå fra meg til å få noen triks til hvordan å rydde i en travel hverdag.

Mar 29, 2021
Cecilie Ystenes Myhre "jeg har en tydelig plan for målene jeg skal nå"
2785

Cecilie Ystenes Myhre er en anerkjent mentaltrener med lang utdannelse og over 15 års erfaring. Hun jobber med alt fra proffspillere til topp næringslivsledere. Hvordan setter hun mål for seg selv, hvordan prioriterer hun, hva mener hun med en plan for pauser og ikke minst hvorfor mener hun at det å få barn har vært svært bra for henne?

Vil du lære mer av Cecilie? Da bør du sjekke ut den nye podkasten hennes GRIT. Der snakker hun med noen av de beste på sine felt om hvordan de har blitt så gode. Møt alt fra proffspiller Ada Hegerberg til politidirektør Benedicte Bjørnland. Du finner podkasten her: https://podcasts.apple.com/no/podcast/grit-med-cecilie-ystenes-myhre/id1554296217?l=nb

Mar 22, 2021
Reprise: Linn Catrine Lunder "det meste kan egentlig flyttes på"
2679

I disse Covidtider tenkte jeg at episode 30 passer svært godt som reprise. For er det noe mange av oss driver med for tiden for å få dagene til å gå opp så er det å flytte på ting.

I denne episoden møter du inspirerende Linn Catrine Lunder! Hun har en superpower om morgenen som jeg bare kan drømme om. Også elsker hun å begynne på nye prosjekter og sjonglerer derfor vanlig full jobb, to styreverv og litt bokskriving på si. Assa...! Hvordan får man så mange spennende muligheter? Og hva er hemmeligheten hennes for å rekke alt? Det forteller hun heldigvis masse om i ukens episode. Nok en fantastisk fin og inspirerende jobbende mamma. Kos dere!

Første episode i sesong 7 kommer neste mandag, dvs. mandag 22. mars.

Mar 15, 2021
Reprise: Stine Trygg-Hauger "det må være lov å digge jobben sin"
2392

Stine Trygg Hauger er daglig leder i Clas Ohlson, en stilling hun fikk kun 4 måneder før hun gikk ut i permisjon med andre mann. Hun har en imaginer teflonspray i veska for å bli kvitt negativ dritt og et kjempe triks for å få barna ut av døren om morgenen. Hun har selv følt på kroppen hvordan kvalitetstid med barna kan være viktigere enn kvantitet- noe som gjør at hun slipper en del dårlig samvittighet som kanskje fler kan lære litt av 😅

Mar 08, 2021
Ep: 60 Christine Grape "det var ikke sjeldent vi ikke rakk middag"
2248

Lurer du på hvordan barna egentlig synes det er bli hentet sist på SFO og hvordan det er å ha en jobbende travel mamma? Det får du litt mer svar på i ukens episode der både Christine Grape og datteren Maya Grape (21 år) er med i studio. Christine er arkitekt og har jobbet mye opp gjennom. Hvordan var det for Maya å selv alltid måtte huske på prøver og gymtøy? Og å spise middag, hvis det var middag til veldig ulik tid? Er hun stolt av mammaen sin eller skulle hun ønske det var annerledes. En fin fin episode som jeg tror vil gjøre at mange av dere senker skuldrene flere hakk. 

Nov 30, 2020
Ep 59: Silje Landevåg "disiplin er en stor del av hele greia"
2638

Silje Landevåg har to barn og har de siste ti årene bygget opp Get inspired til å bli en bedrift med ca. 60 ansatte og en omsetning på over 250 millioner. Silje er rå på disiplin, struktur og smarte verktøy for å få til en effektiv hverdag. Hvordan passer hun på å ikke drive seg selv for hardt oppi all strukturen? Og hvordan legger hun opp dagen for at den skal passe hennes styrker best? Det og masse mer får du høre om i ukens episode.

Nov 23, 2020
Ep 58: Trine Eilertsen "akkurat nå er min jobb viktigst"
2522

Trine Eilertsen er både sjefredaktør og administrerende direktør i Aftenposten. Også har hun to barn. Trine er en grepa dame med god kontroll på det meste og kanskje derfor er det ekstra deilig å høre at også hun mister besinnelsen og roper så hele nabolaget hører det når barna setter seg på bakbena. Trine har gjort aktive valg oppgjennom med tanke på når å satse på karrieren og når å ta det med ro. Og de har også en plan på hjemmebane for hvem som har den viktigste jobben i de ulike periodene.

Nov 16, 2020
Ep 57: Laila Robe "Livet går litt opp og ned"
2873

Laila er deltidsalenemamma og jobber som manager for Herman Flesvig. Hun er dronningen av å si nei og er vilt god på å legge langsiktige planer og jobbe mot tydelige mål- ref suksessen med Herman. Hun er tydelig på at man må ha tillit til å tro at man har kraft nok til å deale med vanskeligheter. Også er hun veldig opptatt av at vi må huske på at karrierelivet er langt. I denne episoden er det mange gullkorn å ta med seg så kos dere.

Nov 09, 2020
Ep 56: Silje Feiring "den store middagsløsningen"
2476

Silje er mamma til en gutt på 6 år og jobber som matfotograf og oppskriftsutvikler i Kolonial. Silje digger å jobbe og er stolt over det hun får til. Hun har en mann som jobber turnus og hun er derfor en del alene med Jonathan. Det koser de seg heldigvis mye med, spesielt kanskje pga. morgenrutinen de har. Silje mener det er viktig at barn vokser opp med å se at foreldre har ulikt humør også er hun helt rå på raske og smarte middagsrutiner. I hvert fall i teorien.

Dette er en episode som er laget i samarbeid med Kolonial.

Nov 02, 2020
Ep 55: Anja Vasseljen "karrieren styrer ikke livet mitt"
2462

Anja er kontaktlærer på ungdomsskolen, har to barn og er gift med en mann som både jobber og er proff fotballspiller. Det betyr at han veldig ofte er borte på ettermiddagen og i løpet av helgen og at mye av familiearbeidet faller på Anja. Hun elsker heldigvis to do lister på ekte papir, men får også stressutslett når hun er sent ute. Når det blir for mye i perioder har Anja snakket med psyokolg og noen av tipsene hun da har fått deler hun i denne episoden. Kos dere.

Oct 26, 2020
Ep 54: Marie Kleve "jeg hører stemmen min si noe, men jeg følger jo ikke med"
2645

Marie jobber som Litteraturansvarlig i Dagbladet og har tre barn. Det betyr at hun jobber hardt med å finne en god måte å prioritere riktig på i hverdagen. Hun bruker også ordene; MAMMA JOBBER mye for tiden fordi hun sitter på hjemmekontor med barn som kommer hjem fra skolen og henger rundt til alle døgnets tider. Hva gjør hun for å holde fokus? Og hvilket triks bruker hun når ting er glemt elle mangler som alle vi andre bør gjøre mye mer av?

Ukens annonsør er Skincity som gir deg 20 % på din første bestilling med kodeordet: MAMMAJOBBER.

Oct 19, 2020
Ep 53: Thea Klingenberg "målet er ikke å aldri kjenne på motstand og stress"
2853

Thea Klingenberg- som mange kjenner fra Foreldrerådet, bor alene med Tidemann og katten Knut. Hun er rett og slett et fyrverkeri av gode refleksjoner og smarte tips for å takle livet med jobb og barn bedre. Vi snakker blant annet om at målet ikke er å aldri kjenne på motstand og stress, men heller hvordan man kan deale med det. Også deler hun en fantastisk modell for prioritering i hverdagen.⁠

Ukens annonsør er Morgenlevering som gir deg 20 % på første bestilling med kodeordet MAMMAJOBBER20. 

Oct 12, 2020
Ep 52: Mette Bordal Hansen og Gineline Kalleberg "To do listen som aldri tar slutt"
2567

Mette og Gineline startet og driver selskapet KAOS. Det betyr at jobben er en del av livet deres 24 timer i døgnet og at de har to do lister som aldri tar slutt. Mette mener til og med de kunne tapetsert hele huset med meldingene som går mellom de to til alle døgnets tider. Hvilke triks har de funnet frem til for å overleve i hverdagen? Hva er planen nå med en heftig sykedaghøst og vinter fremfor oss og hvordan får de tid til seg selv? Tune inn og kos deg :)

Ukens annonsør er Skincity som betyr at du får 20 % på første kjøp med kodeordet MAMMAJOBBER og Morgenlevering som gir deg 20 % på første bestilling med  kodeord: MAMMAJOBBER20.

Oct 04, 2020
Ep 51: Tine Austvoll Jensen “si høyt til de rundt deg hva du ønsker deg av karrieren”
3116

Tine Austvoll Jensen er påtroppende Norgessjef for Google Norge. Med to barn har hun klatret seg oppover en spenne karrierestige. Hvordan har hun fått alle disse spennende mulighetene? Hvordan har hun rigget hverdagen med krevende jobb og små? Hva har hun valgt bort og hva er hennes viktigste tips til alle som vil bli ledere, men som kaver med å få tiden til å gå opp med jobb og barn? Det og masse mer får du i sesongens første episode. Husk å skriv ned spesielt det ene tipset til Tine- for dette gjør gutta hele tiden. Vi må også begynne å gjøre det!

Vil du vite mer om makt og ledelse kan du høre de siste episodene av podkasten Godt nok for de svina med Anita Krohn Traaseth og Hege Skogen.

Ukens annonsør er Skincity som betyr at du får 20 % på første kjøp med kodeordet MAMMAJOBBER

Sep 27, 2020
Reprise: Anne Gunn Halvorsen "stress og korleis leve med det"
2799

Føler du deg litt stresset i blant? Eller føler du ofte at du kaver for å rekke noe? Anne Gunn Halvorsen har to barn og er journalist. Hun opplevde at hun oppførte seg ufyselig hjemme når hun ble stresset. Og etter å ha våknet i panikk fordi hun ikke hadde begynt på julekort tidlig i november så bestemte hun seg for å en gang for alle finne ut hva stress er og hvordan vi kan leve med det. For er stress egentlig farlig? Og hva kan vi gjøre for å stresse mindre? Det er faktisk enklere å stresse mindre og ha mer moro og glede i hverdagen enn man skulle tro. God lytt :)

Navn på bøker av Anne Gunn Halvorsen:
Stress og korleis leve med det
Livet og korleis leve det

Sep 16, 2020
Reprise: Anita Krohn Traaseth "lean ut av familielivet"
3462

Anita Krohn Traaseth må jo være en av de kuleste topplederne vi har her i landet. Hun er seg selv fullt og helt, er interessert, avslappet og engasjert. Anita har tre barn og er nå avtroppende administrerende direktør for Innovasjon Norge. Dette er virkelig en episode som er full av gullkorn, visdom og refleksjoner om å være toppleder, om makt og ledelse, om å være kvinnelig leder, om å tørre å stå i egen utilstrekkelighet og ikke minst om å være god nok for de svina. Anita forteller om å ikke selge sjela si for jobben, om å glemme å lage julekalender til datteren, om de fantastiske kollegaene sine, om å nesten skille seg fra mannen med stor M og min favoritt: hvordan hun sover i stedet for å trene. Og lurer du på hvorfor det er så viktig å ta ansvar for eget liv og hvordan du skal få brukt hele deg i arbeidslivet så er det bare å tune in. God lytt!

Anita er forøvrig ute med egen podkast som heter; Godt nok for de svina og som passer for alle som vil bli eller er en leder.


På instagram finner du henne på @anitakrohntraaseth

Sep 06, 2020
Reprise: Benedicte Wardemann "husk at Frans skal være et pinnsvin i morgen"
3247

Benedicte og mannen er begge leger og har en krevende hverdagslogistikk. Likevel planlegger de ikke uken så mye og hun er i mot to do lister. Benedicte har maks mye lurt og viktig å si om å glemme foreldretimen på skolen, forventninger, stress, press og ja egentlig, livet som jobbende mamma. Og ikke minst om hvorfor det er lurt å lære barna å diskutere for å lykkes i jobbhverdagen. Tune in og kos deg med denne ærlige hærlige dama :)

Aug 30, 2020
Reprise: Kristin Skogen Lund "det er mulig å bygge en karriere og å ha små barn"
3209

Kristin Skogen Lund har vært kåret til Norges mektigste kvinne og har hatt en haug med topplederjobber. Samtidig har hun fått to ganske tette par med tvillinger som ga henne en skikkelig spagatøvelse i mange år. Det er ingen tvil om at hun er beinhard og helt rå, men det betyr (heldigvis) at heller ikke hun får til alt alltid. I episoden deler hun hvorfor hun var usikker på seg selv, hvordan vi på mange måter ofte er vår egen demon og ikke minst hva hun tenker om å ha små barn og å skulle bygge en karriere både når du jobber 100 % eller om du velger å jobbe redusert. God lytt :)

Aug 23, 2020
Reprise: Pia Tjelta "mammaer har en ekstra stamina"
2875

Både Pia og mannen er skuespillere som betyr masse logistikk for ingen av de bestemmer helt over sin egen kalender. Det er heller ikke snakk om å være syk for "the show must go on". Hør hvordan de får hverdagen til å gå rundt, hva som er det viktigste Pia lærte av psykologen, hvorfor man må trene opp egen jubelknapp og ikke minst, et veldig lurt triks for å finne tid til å hvile i hverdagen.

Jun 22, 2020
Ep 50 Stine Trygg-Hauger "det må være lov å digge jobben sin"
2392

Stine Trygg Hauger er daglig leder i Clas Ohlson, en stilling hun fikk kun 4 måneder før hun gikk ut i permisjon med andre mann. Hun har en imaginer teflonspray i veska for å bli kvitt negativ dritt og et kjempe triks for å få barna ut av døren om morgenen. Hun har selv følt på kroppen hvordan kvalitetstid med barna kan være viktigere enn kvantitet- noe som gjør at hun slipper en del dårlig samvittighet som kanskje fler kan lære litt av 😅

Jun 15, 2020
Ep 49 Gro Hammerseng-Edin "riktige valg kan også være vanskelige"
3033

Gro Hammerseng-Edin er en av de beste håndballspillerne vi har hatt her i landet. Hun har to barn og er gift med Anja. Lurer du på hvordan det er å ha vært en av Norges mest kick ass håndballspiller samtidig som man er mamma? Eller på hvordan det var å bestemme seg for å trappe ned mens kona fortsetter karriereløpet? Et karriereløp som du også var en del av? Eller lurer du kanskje bare på hvordan Gro tenker for å tørre å ta nye utfordringer på strak arm? Tune inn.

Jun 08, 2020
Ep 48: Hege Simonsen "jeg sier bare; nå går jeg"
1586

Hege Simonsen jobber i forsvaret, har fire barn og en mann som ukespendler. Som betyr at hun har fått et ganske avslappet forhold til om noen plutselig ikke liker leverpostei eller om klesvasken blir tatt i løpet av uken.

Hege fikk barn ganske ung og mens hun var i krigsskolen. Det er ikke bare bare i en mannsdominert kultur der konkurranseinstinktene er sterke og vinnerskallene står tett. Det var ikke bare bare.

Jun 02, 2020
Ep 47 Karoline Kolstø "jobbkalenderen er lagt opp etter syklusen"
2515

Karoline har tre jenter og jobber som prosjektleder i Røde Kors. Hun simpelthen elsker å ha mange baller i luften, men sliter som fler av oss, med å bevare roen når møte på teams begynner om noen minutter og minstemann for hundrede gang er på vei ut av senga. Karoline har lagt opp arbeidsuken etter syklusen sin noe som jeg synes er fabelaktig spennende og som vi må snakke mer om!!

Husk å bruke rabattkoden: Mammajobber hvis du er ny kunde hos Kolonial.no for å få 200 kroner avslag på første bestilling over 600,-

May 25, 2020
Ep 46 Trude Jacobsen "ja, verden er urettferdig og vi er noen av de aller heldigste"
2050

Trude Jacobsen har fem barn og ett bonusbarn. I 2015 tok hun en ny karrierevei og startet opp den veldedige organisasjonen, Dråpen i havet. Hvordan skjer det i det hele tatt at man har overskudd til å kaste seg i gang med noe slikt? Og hvordan kobler hun av når hun kommer hjem med såpass vanskelige problemstillinger på jobb?

May 18, 2020
Ep 45 Reidun Tysseland "lederrollen gjør at du kan påvirke"
2406

Reidun Tysseland er sjef for DNB Privat banking og har to gutter. Hun jobber 12 timers dager fordi de på hjemmebane har delt ansvaret litt annerledes enn veldig mange andre. Reidun er beintøff og veldig opptatt av at man ikke må tenke så mye på hvilket kjønn man er, men heller finne løsninger som alle er fornøyde med og kline til om det er det man vil.

May 11, 2020
Ep 44 Anine Stang "jeg ville jobbe med en gang etter fødselen"
2646

Anine Stang er artist og låtskriver og har ett barn. Det var viktig for henne å komme raskt tilbake til jobb etter fødsel for jobb er en stor del av livet hennes. Hun har alltid visst hva hun ville blir og mener det ikke er viktigst å være best, men å jobbe hardest. Hvordan har hun lært seg å takle mange nei og skuffelser i karrieren? Og hva gjør hun når hun kjenner at hun har jobbet alt alt for mye?

Episoden byr på en liten overraskelse til slutt så tune inn og kos deg.

May 04, 2020
Ep 43 Berit Nordstrand "jeg er ingen superhelt, men jeg har mange triks"
2519

Berit Nordstrand har 6 barn og leverer imponerende mye i arbeidshverdagen. Det er lett å tenke at hun er en superhelt, men som hun selv sier " jeg er ingen superhelt jeg har bare mange metoder og triks for å holde hodet over vannet". Lurer du på hva noen av disse er og ikke minst på hvordan hun tenker for å bevare mental ro og balanse? Ja, da er det definitivt bare å tune inn. 

Apr 27, 2020
Koronabonus Ep 7: Sigrid Bonde Tusvik - komiker, skribent og podkaster
991

I dagens bonusepisode av Mamma Jobber på hjemmekontor ringer jeg Sigrid Bonde Tusvik. Hun har overlevd første fase av korona med en på hjemmeskole og en i hjemmebarnehage. Men hun har ikke fått skrevet noe på soloshowet sitt som gir en liten mengde panikk. Hvordan hun takler den og hva hun mener du og jeg nå må gjøre- det får du høre i dagens episode.

Apr 19, 2020
Koronabonus Ep 6: Helen Berg Allum - rådgiver og faglig leder markedsføring
904

"Jobb kommer først akkurat nå"

I dagens bonusepisode av Mamma Jobber på hjemmekontor med barn ringer jeg opp Helene Berg Allum. Er hun like optimistisk som sist vi snakket sammen i Mamma Jobber episode 7? Og har hun noen gode systemer på lager å dele? Ohh yes. Hun har også et veldig godt tips om hvordan å få barna til å leke selv og en historie om hvordan hun gikk fra å være push over mamma til tydelig mamma.

 

Apr 16, 2020
Koronabonus Ep 5: Iselin Guttormsen - sexolog og influenser
931

"Ta vare på deg sjæl."
I dagens bonusepisode av Mamma Jobber på hjemmekontor med barn ringer jeg opp sexolog og influenser Iselin Guttormsen. Hun sitter, som oss andre, på hjemmekontor med barn mens hun prøver å få gjort mest mulig via alle mulige digitale hjelpemidler. Iselin er maks lei av å diskutere hvem sin jobb som er viktigst med mannen sin og har tatt aktive grep for å fjerne scrollemeter som gir negativ energi. 

Apr 14, 2020
Koronabonus Ep 4: Cecilia Flatum - partner og leder av Consulting i Deloitte
1048

I dagens episode av bonusserien; Mamma Jobber på hjemmekontor med barn snakker jeg med Cecilia Flatum. Hun har tvillinger på 5 år hjemme samtidig som hun prøver å være en god leder for de ca. 200 ansatte hun har ansvaret for. Hun trenger å være tilgjengelig og det er derfor ikke like lett å dele dagen i to mellom henne og mannen. Hvordan skille mellom jobb og familie når du bor og jobber om hverandre? Tune inn for noen reflekterte ord.

Apr 07, 2020
Koronabonus Ep 3: Susanne Kaluza - daglig leder Litteraturhuset
882

SUSANNE KALUZA "legg inn fritid i to do listen"

I dagens episode av bonusserien; Mamma Jobber på hjemmekontor med barn ringer jeg opp Susanne Kaluza som er daglig leder for Litteraturhuset og alene med tre barn i skolealder. Hun kjemper for å redde Litteraturhuset samtidig som hun er mamma og lærer på tre ulike trinn for barna. Det er ikke bare bare, men hun har funnet flere bra triks som fungerer godt og som hun deler.

Mar 31, 2020
Ep 42 Jeanette Dyhre Kvisvik "jeg blir ikke stresset lengre"
2502

Jeanette er alenmamma og jobber som CEO (og er Co-founder) for fashion startupen VILLOID som i fjor omsatte for 22 millioner. Selv om hun har stått på hardt i mange år for å sikre at selskapet både overlever og vokser godt har hun enda til gode å brenne seg helt ut. Hun er heller ikke veldig stresset i hverdagen. For som hun selv sier- hun er rett og slett for glad i å kose seg å ha det gøy. Hvordan blir man så god på det? Og hvordan får man i praksis plass til så mye hygge og gøy i en travel hverdag? Tune inn så får du høre :)

Mar 29, 2020
Koronabonus Ep 2: Martine Lunder Brenne - Direktør Egmont ung
927

MARTINE LUNDER BRENNE "jeg bruker sjokolade som bestikkelse"

I dagens episode av miniserien; Mamma Jobber på hjemmekontor med barn ringer jeg opp Martine Lunder Brenne som er direktør i Egmont for satsningen på unge kvinner. Hun har to barn og en mann som også har litt å drive med på hjemmekontor. Som mange av oss andre synes Martine det er kaotisk å være på jobb hele tiden samtidig som hun føler hun driver hjemmeskole og barnehage. Planen hun la for struktur gikk raskt i dass, som hun sier, men hun har funnet noen gode triks for å underholde og ikke minst bestikke barna.

Mar 25, 2020
Koronabonus Ep 1: Vilje Katrhine Hagen - produsent i Motlys
978

VILJE KATHRINE HAGEN "Nå er det bare å senke forventningene"

Velkommen til bonusminiserien; Mamma Jobber på hjemmekontor med barn. Serien består av små korte episoder der du får høre hvordan andre mammaer løser den mildt sagt litt utfordrende situasjonen det er å jobbe mens man passer barn. I første episode ringer jeg opp Vilje Kathrine Hagen (kjent fra episode 19). Hun og mannen sitter på hjemmekontor med datter på 4 år og vurderer sterkt å lage et barn til i rekordfart så hun får noen å leke med. Ettersom de jobber på skift gjennom dagen ser de hverandre ikke annet enn i trappa når de bytter «vakt». Hvordan takler Vilje vondt i magen av å ikke rekke rundt. Og hvem har hun funnet ut at det er veldig lurt å ringe for å senke pulsen? Tune inn så får du høre.

Mar 24, 2020
Ep 41 Susanne Holzweiler "hver dag trenger ikke være perfekt"
2675

Velkommen til 5. sesong av Mamma Jobber! I denne episoden møter du inspirerende Susanne Holzweiler. Sammen med broren sin og en gjeng med fine folk, har hun de siste 14 årene bygget Holzweiler sten for sten. Samtidig har hun fått to- snart tre barn, vært gjennom en skilsmisse og gått på veggen. Så da sier det seg nesten selv at hun har masse fine og viktige erfaringer å dele. Tune inn og kos deg med en liten egenstund i disse kaoskoronatider.

Storytel er annonsør og du får 30 dagers gratis lytt om du går til storytel.no/mammajobber

Mar 22, 2020
Reprise: Anh-Marthe Storheil "jeg har jo f**n ikke lagt frem noe barnehagetøy"
3020

I denne episoden møter vi Anh-Marthe Storheil. Hun er mamma til Porter på snart 3 år, eier klesagenturet Storheil agenturer, butikken Støy og et eget klesmerke som heter Iben. Anh-Marthe er en fantastisk ærlig person som tør å si det som det er. Og hun legger ikke skjul på at overgangen til å bli mamma var enorm. Fra 17 timers arbeidsdager med intenst fokus på jobben til 8 timers arbeidsdager og ansvaret for et helt lite menneske. Hør hvordan hun prioriterer og hvordan hun får hverdagen til å gå opp uten for mye dårlig samvittighet og stress.

Mar 09, 2020
Reprise: Sigrid Bonde Tusvik "dette tenker du når du får dårlig samvittighet for jobb"
2861

Mens vi venter på ny sesong kjører vi reprise på noen av de mest likte episodene!

Jeg tror Sigrid kanskje er wonder women? Og etter praten med henne var jeg litt usikker på om jeg ble sinna eller kanskje sjalu på innstillingen hennes? Hjemme har hun og Martin en arbeidsfordeling jeg ikke hadde sett for meg og en litt utradisjonell leggerutine som kanskje passer flere? Sigrid elsker jobben sin, men gruer seg likevel ofte til å gå på jobb. Visste du forøvrig at hun egentlig skulle blitt advokat? Tune in så får du høre mer fra denne fantastiske dama.

Mar 01, 2020
Ep 40 Sara Skorgan Teigen " Er suksess egentlig så viktig?"
2358

Sara er en anerkjent fotokunstner som har bestemt seg for å ta en pause fra å stille ut fremover. Fordi hun vil ha mer tid til å være mamma. Hun har både viktige perspektiver og erfaringer om karriere-racet og hva som definerer suksess som alle bør høre. For hva er egentlig viktigst i hverdagen for deg? Og hvorfor er det viktig å høre på magefølelsen når du tar valg? Hva betyr det å være sin egen lykkes smed og ikke minst; hvordan får man et barn som koser seg med å rydde? Ikke for at de to tingene er like viktig, men du skjønner hva jeg mener. God lytt!

Nov 17, 2019
Ep 39 Mirjam Jarbo "du strekker til"
2789

Mirjam har to barn og jobber i Ruter. Hun kjenner seg ofte som et halvt menneske på jobb på grunn av søvnmangel og tenker mye på hva vi kan gjøre for å få hverdagen til å skli bedre. I praten prøver vi å finne ut av hvorfor det virker som normen i Norge er barna skal være 30 minutter kortere i barnehagen enn det som egentlig er fysisk mulig. Noe som jo også fører til at halve Norge går rundt med konstant dårlig samvittighet. Mirjam blir illsint hver gang noen bagatelliserer hverdagsstresset med en Torokake og har geniale ord å si om å strekke til. Goood lytt!

Nov 10, 2019
Ep 38 Cecilia Flatum "ikke hopp av karrieretoget, du får det til"
3152

Cecilia Flatum har tvillinger på 5 år og er første kvinnelige partner i Deloitte Consulting. Hun brenner for å inspirere andre kvinner til å fortsette å stå i karriereløpet. Og til å pushe gjennom de vanskelige årene for å ikke sakke bakut. I tillegg til dette deler hun noen skikkelig bra tips til hvordan å få morgenen til å skli bedre og ikke minst viktige tanker om å akseptere at du aldri kommer helt ajour. En veldig inspirerende dame med masse god energi, bein i nesa og ikke minst kloke og gode ord som vi alle kan lære masse av.

Nov 03, 2019
Ep 37 Therese Muus-Falck "hvis noen avviker fra planen om morgenen får de trøbbel"
2698
Therese er Politibetjent 3, har tre barn og en mann som jobber i Nordsjøen. Det betyr at han er to uker borte og fire uker hjemme. Ikke har hun foreldre i nærheten heller så om hun står fast på jobb når barnehagen stenger så hender det at lensmannen må hente barna. Therese har en helt herlig innstilling til livet som for eksempel at, «det du ikke fikk gjort i dag må du jo rett og slett bare gjøre i morgen». Så enkelt, så sant, men så vanskelig å huske på i hverdagen. Og hva gjør man egentlig når man er drit sliten og man vet man har to uker alene med tre barn og full jobb. Her er det flust av gullkorn å ta med seg inn i egen hverdag så det er bare å glede seg.
Oct 27, 2019
Ep 36 Silje Larsen Borgan "jeg gleder meg til jobb hver mandag"
2678
Silje er en av de råeste damene i musikkbransjen. Hun er manager for blant annet Karpe og Cezinando i selskapet Little Big Sister som hun eier. Og som hun forøvrig startet i ammetåka for fire år siden. I episoden snakker vi blant annet om den ville suksessen med Karpe, om hvorfor hun er så uredd og hvordan det egentlig er å jobbe i musikkbransjen. Også deler Silje veldig mange fine og viktige ting om å være en familie som er delt på to hjem- som man jo blir når man velger å gå fra hverandre. God lytt.
Oct 20, 2019
Ep 35 Fanny Wedel "å skjerpe seg er en dårlig strategi"
2317
Fanny har tre barn og kan ikke jobbe. Jobb er en stor del av identiteten til veldig mange. Jeg lurer derfor veldig på hvordan det er å ikke ha jobb? Og å ikke ha jobb å snakke om i sosiale settinger osv..? Fanny sitter aldri fast i møte så hun slipper å komme for sent til henting, men hun glemmer hvem de andre mammaene i barnehagen er etter nesten hver ferie. Noe som oppleves både kleint og stressende. Hun slipper også å kave med en prioriteringsliste på jobb over ting å gjøre, til gjengjeld må hun hver dag prioritere energi for å komme seg gjennom hverdagen. En tankevekkende episode med en klok og veldig fin mamma som har mye å lære bort også til oss som jobber og stresser.
Oct 13, 2019
Ep 34 Rima Iraki "det som blir sagt etter 22.00 tells ikke"
2608
Rima Iraki jobber turnus som programleder i NRK Dagsrevyen. Hun synes hverdagen med barn er maks travel, men hun overrlumplet utbrenthet før den tok henne. Hun er velsignet med gaven det er å kose seg med å rydde og jobber med å ta ting som det kommer. For med barn kan man, som hun sier, planlegge så mye man bare vil- det skjer likevel noe uforutsett akkurat når du skal ut av døren om morgenen. En fantastisk flott dame med god energi og mange kloke ord.
Oct 06, 2019
Ep 33 Karin Annette Werdenhoff "jeg var hjemmeværende i 3 år"
2357
Karin Annette har tre barn og jobber som controller og litt som skuespiller innimellom. Hun var hjemme i 3 år da minstemann kom før hun gikk tilbake i 100 % jobb. Jeg lurer selvfølgelig veldig på hvordan det var å være hjemmeværende? Er det så behagelig som det kan virke som til tider? Eller er det litt kjedelig? Og ikke minst, hvordan var det å gå tilbake i 100 % jobb? Og hvorfor har hun valgt å ikke jobbe redusert?
Sep 29, 2019
Ep 32 Grete Lien Metlid "du er ikke en dårlig mor selv om du har en krevende jobb"
2390
Grete Lien Metlid er sjef for Oslo-politiets felles enhet for etterretning og etterforskning. Jeg lurte derfor veldig på om hun for eksempel rekker skoleavslutning når hun står midt oppi en uløst mordsak? Svaret er ja, og hvordan skal du selvfølgelig få høre mer om. Vi snakker også om hva man gir avkall på når man når man skal forfølge karrieren. Og om når det egentlig er riktig å gi jernet på jobb og når det er riktig å roe litt ned. For å slite seg ut på veien, det er ingen tjent med. Så da er det greit med noen gode refleksjoner om å stå i egne prioriteringer. Og ikke minst en dreven jobbende mammas tips til pauser i løpet av en travel hverdag.
Sep 22, 2019
Ep 31 Anne Lindboe "når toppen på vaskehaugen tipper"
3007
Velkommen til første episode i sesong 4! Anne Lindboe er tidligere barneombud, har tre barn, er skilt OG pendler. Hun husker perioden som turnuslege som den aller mest krevende, selv om det ikke akkurat var en dans på rosen å bli skilt midt oppi jobben som barneombud heller. For som nesten aleneforsørger for tre strekker ikke tiden til når man skal jobbe fult og gå på tre foreldremøter, tre avslutninger osv osv.. Som den smarte overlegen hun er spør jeg henne om vi jobber for mye og lar barna være for mye i barnehagen og på AKS og om vår generasjon styrer for mye. Svaret gir ro i sjelen og er en liten tankevekker. Dette er et fyrverkeri av en smart kvinne som jeg håper vil gi dere glede, kunnskap og litt mer følelsen av å mestre hverdagen.
Sep 15, 2019
Ep 30 Linn Catrine Lunder "det meste kan egentlig flyttes på"
2679
I siste episode av sesong 3 møter du inspirerende Linn Catrine Lunder! Hun har en super power om morgenen som jeg bare kan drømme om. Også elsker hun å begynne på nye prosjekter og sjonglerer derfor vanlig full jobb, to styreverv og litt bokskriving på si. Assa...! Hvordan får man så mange spennende muligheter? Og hva er hemmeligheten hennes for å rekke alt? Det forteller hun heldigvis masse om i ukens episode. Nok en fantastisk fin og inspirerende jobbende mamma. Kos dere!

Mamma Jobber er tilbake med ny sesong til høsten. I mellomtiden så kan du følge med på @mammajobberpodcast og gi gjerne noen stjerner på Itunes om du liker podkasten😊
May 26, 2019
Ep 29 Anne Gunn Halvorsen "stress og korleis leve med det"
2936
Føler du deg litt stresset i blant? Eller føler du ofte at du kaver for å rekke noe? Anne Gunn Halvorsen har to barn og er journalist. Hun opplevde at hun oppførte seg ufyselig hjemme når hun ble stresset. Og etter å ha våknet i panikk fordi hun ikke hadde begynt på julekort tidlig i november så bestemte hun seg for å en gang for alle finne ut hva stress er og hvordan vi kan leve med det. For er stress egentlig farlig? Og hva kan vi gjøre for å stresse mindre? Det er faktisk enklere å stresse mindre og ha mer moro og glede i hverdagen enn man skulle tro. God lytt :)

Navn på bøker av Anne Gunn Halvorsen:
Stress og korleis leve med det
Livet og korleis leve det
May 19, 2019
Ep 28 Adele Mestad "jeg har slettet mailen fra mobilen"
2738
Adele Mestad elsker en god diskusjon, har slettet mailen fra telefonen og jobber med å lære seg å ta upopulære avgjørelser. Hun er ikke et kalendermenneske, men livet ordner seg for det. Med to barn og en krevende jobb som direktør for Norges institusjon for menneskerettigheter har hun tidligere gått på en liten lettveggen. Hun kom seg heldigvis fort igjen og har gjort mange bra grep for å lære seg å koble av og velge bort og ikke minst- slutte å sammenligne seg med alle og en hver. God lytt :)
May 12, 2019
Ep 27 Eline Oma "jeg synes livet med jobb og familie er veldig fint"
2390
Hva er hemmeligheten bak Eline Oma sitt helt vilt harmoniske liv? Alt er stort sett i vater, selv om hun har tre barn, er sykepleier og har en mann som jobber som lege på sykehus. Hun har trent kropp, elsker jobben sin, kjekk mann som også er romantisk, barn som ikke blir gale uten faste rutiner, som liker å gjøre lekser og som ber om å legge seg når de blir trøtte. Er hun laget av noe annet? Har hun skjønt noe jeg ikke har skjønt? Lest en bok jeg ikke har lest?

Du finner henne på instagram under @eline_oma
Hett tips: følg for inspirasjon, men ikke for sammenligning om du er litt mer som meg og kaver i hverdagen.
May 05, 2019
Ep 26 Anita Krohn Traaseth "lean ut av familielivet"
3595

Anita Krohn Traaseth må jo være en av de kuleste topplederne vi har her i landet. Hun er seg selv fullt og helt, er interessert, avslappet og engasjert. Anita har tre barn og er nå avtroppende administrerende direktør for Innovasjon Norge. Dette er virkelig en episode som er full av gullkorn, visdom og refleksjoner om å være toppleder, om makt og ledelse, om å være kvinnelig leder, om å tørre å stå i egen utilstrekkelighet og ikke minst om å være god nok for de svina. Anita forteller om å ikke selge sjela si for jobben, om å glemme å lage julekalender til datteren, om de fantastiske kollegaene sine, om å nesten skille seg fra mannen med stor M og min favoritt: hvordan hun sover i stedet for å trene. Og lurer du på hvorfor det er så viktig å ta ansvar for eget liv og hvordan du skal få brukt hele deg i arbeidslivet så er det bare å tune in. God lytt!

Anita er forøvrig ute med egen podkast som heter Camel uten filter og nå (2020) med mentorpodkasten; Godt nok for de svina


På instagram finner du henne på @anitakrohntraaseth

Apr 28, 2019
Live sending: Nina Maaø-Ruden "i blant vil jeg heller jobbe enn å være sammen med barna"
3101

Nina er godt kjent fra bloggen sin småbarnsforeldre.no. I tillegg til bloggen har hun en nettbutikk og en vanlig butikk og ikke mindre enn 6 egne barn. Hun sier at stress kler henne dårlig og har derfor utviklet flere gode teknikker for å droppe stress og mas. Nina elsker å jobbe og har i blant mer lyst til å jobbe enn å være med familien- noe som selvfølgelig gir henne dårlig samvittighet. Hør hvordan hun får familien AS til å gå rundt i hverdagen, hva flere år med psykiske utfordringer har lært henne og ikke minst et så enkelt, og så viktig tips for å få det bedre på hjemmebane på alle måter.

Vil du besøke bloggen hennes finner du den her: http://www.smabarnsforeldre.no/
Nettbutikken finner du her: https://www.kosmedkidsa.no/
Og den ekte "gå inn i butikken" finner du her: Glassverkveien 22, 3520 Jevnaker

Apr 21, 2019
Ep 25 Kristin Skogen Lund "det er mulig å bygge en karriere og å ha små barn"
3345
Kristin Skogen Lund har vært kåret til Norges mektigste kvinne og har hatt en haug med topplederjobber. Samtidig har hun fått to ganske tette par med tvillinger som ga henne en skikkelig spagatøvelse i mange år. Det er ingen tvil om at hun er beinhard og helt rå, men det betyr (heldigvis) at heller ikke hun får til alt alltid. I episoden deler hun hvorfor hun var usikker på seg selv, hvordan vi på mange måter ofte er vår egen demon og ikke minst hva hun tenker om å ha små barn og å skulle bygge en karriere både når du jobber 100 % eller om du velger å jobbe redusert. God lytt :)

Rabattkode for EYR legeapp: Bruk koden: MAMMAJOBBER for 20 % avslag på første legetime.
Apr 14, 2019
Ep 24 Astrid Midtsund "alle blir sinte, men er du sint for ofte så må du gjøre noe"
2214
Det er ingen tvil om at der er fort gjort å bli sint på barna i en hverdag der man skal rekke jobb, trening, eller bare livet generelt. Vi blir det alle sammen, men når er det skadelig? Og når er det på tide med en endring? Dette og masse mer forteller Astrid om i episoden. Hun er helsesykepleier og jobber på en helsestasjon i Oslo. Fler av dere har sikkert sett henne på God Morgen Norge der hun ofte er innom for å dele faglige refleksjoner og råd. Astrid har vært alene med datteren siden hun var liten. Hun har levert sist og hentet først og øver seg fremdeles på å si nei til ting. Og hun er helt tydelig på at det er større press på dagens mammaer enn det noen gang har vært. Gooood lytt :)

Rabattkode for EYR legeapp: Bruk koden: MAMMAJOBBER for 20 % avslag på første legetime.
Apr 07, 2019
Ep 23 Hanne Lene Norup Dahlgren "man er mamma selv om man ikke er hjemme"
2707

Hanne Lene er tobarnsmamma og rå på struktur og kalender. Hun har akkurat gjort en stor endring i livet der hun sluttet i jobben sin i Google for å følge lidenskapen fremfor den opplagte karriereveien. I episoden deler hun litt om valget hun har tatt, hvordan du kan få frem et budskap bedre på jobb, hvordan du kan få minstemann til å sove lengre og ikke minst hvordan du smart redder situasjonen når barna er kjempe sultne etter barnehagen. Også må jeg si at jeg digger argumentasjonen hennes for hvordan man skal fordele sykedager. En utrolig blid og inspirerende dame som vi vil se mye til fremover! Goood lytt :)

Vil du følge med på Hanne Lene sin vegetar-reise kan du følge henne på instagram her: https://www.instagram.com/hannelenesvegetar/
og på facebook her: https://www.facebook.com/hannelenesvegetar/
Boken hennes finner du i de aller fleste bokhandlere og den heter: En skikkelig digg kokebok!

Mar 31, 2019
Ep 22 Nina Castracane Selvik "jeg sovner ofte på jobb"
2463

I denne episoden møter dere sjefredaktør Nina Castracane Selvik som har fire barn! Nina forteller om hvordan hun har blitt mer laid back som mamma og ikke minst om å prioritere uten å føle at det er et offer, men heller for å få mer frihet. Nina deler også viktige og gode ord å høre om å feile og å lykkes som jobbende mamma hver dag. Og ikke minst tanker om hvor viktig det er å ha et realistisk syn på livet her og nå. Også har hun et fantastisk ferietips for alle med barn. God lytt :)

Mar 24, 2019
Ep 21 Guri Solberg "når alle endelig er ute av døra føler jeg i blant at jeg trenger et glass vin"
2057
Velkommen til første episode av sesong 3! I denne episoden møter dere Guri Solberg som mange av dere kjenner fra TV2 og fra podcasten Bra Damer. Guri har to barn og pendler mellom Bergen og Oslo. Det er ikke mye som skal gå galt før stressnivået øker når flyet skal rekkes, men Guri har rigget seg ganske smart og begynner å få verdifull erfaring i balansen mellom jobb og familie som hun deler med oss. Hør hvordan hun tydeliggjør hva som forventes av henne på jobb, hvordan hun finner små pusterom i hverdagen og ikke minst når hun klikker- sånn som alle andre i ny og ne. God lytt :)

Rabattkode for EYR legeapp: Bruk koden: MAMMAJOBBER for 20 % avslag på første legetime.
Mar 17, 2019
Ep 20 Pia Tjelta "mammaer har en ekstra stamina"
2875
Både Pia og mannen er skuespillere som betyr masse logistikk for ingen av de bestemmer helt over sin egen kalender. Det er heller ikke snakk om å være syk for "the show must go on". Hør hvordan de får hverdagen til å gå rundt, hva som er det viktigste Pia lærte av psykologen, hvorfor man må trene opp egen jubelknapp og ikke minst, et veldig lurt triks for å finne tid til å hvile i hverdagen.

Rabattkode for EYR legeapp: Bruk koden: MAMMAJOBBER for 20 % avslag på første legetime.
Dec 02, 2018
Ep 19 Vilje Kathrine Hagen "jeg gråt på do flere ganger"
3070
Midt oppi sin brakdebut som produsent av NRK-serien Heimbane for tre år siden ble hun mamma. Og etter det har det gått slag i slag med jobb og familieliv. Hør hvordan imponerende Vilje prioriterer, hvordan det er å være så ung leder at man i blant unngår å si alderen sin på jobb, hva hun gjør når hun merker at gutteklubben grei prøver å skvise henne ut og ikke minst hvilke små, men veldig viktige tips psykologen har lært henne for livet.

Gi kjempe gjerne stjerner i Itunes om du liker Mamma Jobber podcast :)
Nov 25, 2018
Ep 18 Benedicte Wardemann "husk at Frans skal være et pinnsvin i morgen"
3301
Benedicte og mannen er begge leger og har en krevende hverdagslogistikk. Likevel planlegger de ikke uken så mye og hun er i mot to do lister. Benedicte har maks mye lurt og viktig å si om å glemme foreldretimen på skolen, forventninger, stress, press og ja egentlig, livet som jobbende mamma. Og ikke minst om hvorfor det er lurt å lære barna å diskutere for å lykkes i jobbhverdagen. Tune in og kos deg med denne ærlige hærlige dama :)
Nov 18, 2018
Ep 17 Oda Weider-Krog "jeg trenger å være mamma hver dag"
2441
Oda tar en mastergrad, er i derfor også i praksis og podder hver uke. Ettersom hun står opp ufrivillig klokken fem hver morgen har hun stort sett god tid om morgenen, men hun går alltid med tøfler eller Birkenstocks inne fordi hun ikke tåler å tråkke på smuler som det jo er en del av med barn. Oda trenger å være litt mamma hver dag og føler veldig på de dagene hun ikke rekker å se barna i kabalen mellom mastergrad, praksisjobbing og podcasting. God lytt :)

Vil du følge med på Oda så finner du henne på Instagram her: https://www.instagram.com/familielivpodkast/
Og podkasten hennes heter: Familieliv
Nov 11, 2018
Bonussnutt - PMS coach med Hannah og Amanda
682
Innholdet i denne bonusepisoden var rett og slett litt mind blowing i mine øyne for å forstå meg selv bedre. For PMS er ikke bare PMS, det er så mye mer som påvirker oss i løpet av en hel måned. Jeg spurte derfor Hannah og Amanda om å få lage en egen bonusepisode om akkurat dette. Klippet er hentet fra Fredagspodden med Hannah og Amanda fra tidlig i sommer. Vil du snakke mer om dette etter å ha hørt episoden så finn gjerne Mamma Jobber gruppen på facebook.
Nov 08, 2018
Ep 16 Hannah og Amanda fra Fredagspodden "ja du kan være mammaer og ha ambisjoner"
3162
Hannah og Amanda driver medieselskapet Perfect Day Media og en av Sveriges største podcaster, Fredagspodden. Til sammen har de 6 barn, en hund, to menn og en hel haug med visdomsord og viktige perspektiver for jobbende mammaer. Et av mine favorittavsnitt er tipsene og tankene de deler om stress- om hva som skjer i kroppen og om hva som skal til for å minske stress på jobb og hjemme. En fantastisk sprudlende, ærlig og ekte duo. God lytt :)
Nov 04, 2018
Suprise- bonussnutt med Susanne Kaluza
660
Susanne Kaluza sa veldig mye bra og viktig om likestilling på jobben og hjemme. Derfor har vi laget en ekstra mini bonusepisode. Ta med deg disse kloke ordene ut i hverdagen. Viktig for oss selv som mammaer, men ikke minst for barna våre, enten du har gutt eller jente. Sammen er vi dynamitt!
Nov 02, 2018
Ep 15 Susanne Kaluza "jeg er kjempe fornøyd når jeg har bakt en Torokake"
2707

Susanne Kaluza er mamma og var under dette intervjuet CEO for She. Hun er en tydelig og viktig stemme i samfunnsdebatten om likestilling. Og hun har enormt mange lure knep til både jobbhverdagen og hjemmelivet. Lurer du for eksempel på hva du skal si ja til på jobb, hva du bør begynne jobbdagen med, hvordan du skal få laget matpakker smart, eller hva du gjør når datteren din bare vil ha på tutukjole i barnehagen så får du svarene her. Susanne er opptatt av et livsløpperspektiv for å ikke slite seg helt ut og viktigheten av å prate sammen, også om det som er vanskelig. Ikke gå glipp av denne!

Pst: Det kommer en egen liten bonusepisode om likestilling på onsdag.

Oct 28, 2018
Ep 14 Mari Midtstigen "å ha tre barn og å være leder er ekstremsport"
2760
Mari er redaktør i Aftenposten Junior og med det leder for et lite team. Hun har tre barn som gjerne kler av seg midt i stuen og som tar på sandaler midt på vinteren. Erfaring fra utallige artikler i foreldre og barn (hun var redaktør der tidligere) og ikke minst som mamma til tre gjør at denne episoden er et must for alle som strever litt med egenrådige små hjemme. Fra jobbhverdagen deler Mari gode tips til hvordan man kan prioritere smartere, og ikke minst erfaring og tanker rundt hvordan man kan strukturere jobbhverdagen for å få tid og ro til ulike oppgaver. Tune in og kos dere :)
Oct 21, 2018
Ep 13 Tinashe Williamson "jeg hater å være sist i barnehagen"
2804
Tinashe jobber som modell og PR-rådgiver. Hun har to barn og er gift med Odd-Magnus Williamson som hun har det siste barnet med. Noe av det som stresser henne mest er når hun kommer sist i barnehagen og når de skal prøve å ha en hyggelig frokost, mens alle bare løper rundt. Tinashe hadde en trøblete barndom som gjordet det utfordrende å lære på skolen. Dette har gitt henne en helt egen driv i jobbhverdagen. Hennes syn på lykke og å ikke bry seg om hva andre mener er viktig og verdt å lagre langt fremme i pannen.
Oct 14, 2018
Ep 12 Kjersti Cecilie Jensen "det skal jo ikke være sånn at man bare må holde ut"
3302
Kjersti er advokat og jobber derfor i kanskje en av de mest krevende og gammeldagse bransjene som er med tanke på både barn og likestilling. Hun ble advokat som alenemamma og er herlig tydelig i sine meninger om hvordan arbeidslivet bør tilpasse seg kvinner med barn. Selv om hun ikke er like flink til å stå opp om morgenen kommer de seg stort sett av gårde uten full panikk. Og hun har et par triks i armet som hun gjerne deler.
Oct 07, 2018
Ep 11 Birgitte Lange "mange tidsfrister er falske, dropp dem"
3035
Sesong 2 kickstartes av Birgitte Lange som er generalsekretær for Redd Barna og som faktisk har en av nøklene til bedre balanse mellom jobb og familie. Og ikke minst til hvorfor og hvordan vi kan droppe mye av vår dårlige samvittighet. Vet du for eksempel hva en falsk tidsfrist er? Eller hva du skal gjøre når jobben sniker seg inn mens du står og lager middag? Birgitte har tre barn mellom 9 og 28 år og har levd et liv med opp og nedturer samtidig som hun har jobbet på. Hun har til og med utviklet en egen metode for å få plass til mer av det som gir glede og energi i hverdagen. Gooood lytt :)
Sep 30, 2018
Ep 10 Annett Trehjørningen "you got this"
2876
Annett er salgssjef i The Well og har tvillinger alene. Hun er utrolig glad i jobben sin og i barna sine. Dette er rett og slett en veldig inspirerende episode med en reflektert og skikkelig bra dame om alt man kan få til ved å tenke litt ut av boksen. Selv om man har faste arbeidstider, møter, fotballtreninger og dugnader. Tune in og kjenn mestringsfølelsen komme susende gjennom øretelefonene dine.
Jun 24, 2018
Ep 9 Ida Halvorsen Kemp "jeg har vært mamma hele karrieren min"
2713
Ida, som er journalist og tidligere redaktør av Stella, har definitivt funnet sin vei jobbmessig selv om hun har vært småbarnsmamma siden hun studerte. Mannen hennes våkner i sjokk hver dag over at han faktisk har tre barn. Heldigvis for han så elsker Ida struktur og systemer. Det gjør det litt ekstra godt å høre at også hun er medlem i gjengen av alle oss med store hauger på vaskerommet. Ida har noen veldig lure tips til hvordan du får mer egentid og ikke minst noen fine og viktige tanker om å krangle. Tune in og fortell gjerne hva du synes med stjerner etterpå.
Jun 17, 2018
Ep 8 Nina Granerød "ta noen små snarveier i hverdagen"
2204
Nina er kanskje mest kjent for å ha gründet og være kreativ leder for det suksessfulle klesmerke- Fall Winter Spring Summer. Hun jobbet beinhard samtidig som hun fikk førstemann og hadde ikke mulighet til å ta en vanlig mammapermisjon. Hør hvilke lure snarveier hun har lært seg i hverdagen og hvordan hun bestemte seg for at nok er nok, tok en helomvending og satset fult på familien en lang periode. På en litt utradisjonell, ganske kul måte kan man si.
Jun 10, 2018
Ep 7 Helene Berg Allum "sånn tar du smarte valg"
3109
Helene har tatt aktive valg og rigget livet sitt smart- i tillegg til litt flaks. Selv om hun er en mester i å ødelegge posesupper har hun veldig mange gode refleksjoner rundt hvordan alle kan få mer balanse i livet. En av nøklene til å overleve når det er mye å gjøre er det hun kaller «gruffekassa» og ikke minst alle valgene vi kan ta. En episode til inspirasjon og refleksjon for alle som ønsker å gjøre noen grep for en enklere hverdag.
Jun 03, 2018
Ep 6 Anne Bråtveit "vi stakk fra hele hverdagen"
2776
Anne og familien tok en pause fra hverdagen. De kjøpte en seilbåt og satt avgårde for å krysse havet. På veien forsket de på hva lykke er mens de fikk en slags ny hverdag ombord på båten med skole og middagslaging. Nå vel tilbake er Anne freelancer. En måte å leve på som mange tenker = fleksibilitet, men som er ganske like en vanlig jobb der timene rår. God lytt og gi kjempe gjerne stjerner så vi vet hva dere synes om sesongen.
May 27, 2018
Ep 5 Vibeke Klemetsen "hvorfor skal vi mammaer få tyn for at vi reiser i jobben?"
2781
Vibeke har tre barn i veldig ulik alder, er svært aktiv med yoga og Co-founder av Run & Relax. Hun elsker felles familiefrokost, og har kvalitetstid med mannen sin når de ser på serier sammen. Å leve av yoga krever en del reising. Det får hun stadig høre av folk at ikke er helt ok når man er mamma. Vibeke har mange viktige og gode tanker om hvorfor og hvordan du kan prioritere deg selv også når du er mamma. Definitivt en episode til ettertanke.
May 20, 2018
Ep 4 Hillevi Røstad "det passer jo aldri å være hjemme med syke barn"
3069
Er det en illusjon at begge kan jobbe 100 % samtidig som alt går opp hjemme? Hillevi og mannen jobber begge i det man kan kalle 9-4 jobb. De er strukturerte, men får fremdeles ikke hverdagen til å gå opp helt. Og når det er mye på jobb og hjemme så blir de, som sikkert fler av oss, sittende i diskusjonen om hvem som er mest sliten. Hillevi har definitivt mange viktige refleksjoner om både familieliv og jobb som alle burde få med seg. Lean in!
May 13, 2018
Ep 3 Sigrid Bonde Tusvik "dette tenker du når du får dårlig samvittighet for jobb"
2965

Jeg tror Sigrid kanskje er wonder women? Og etter praten med henne var jeg litt usikker på om jeg ble sinna eller kanskje sjalu på innstillingen hennes? Hjemme har hun og Martin en arbeidsfordeling jeg ikke hadde sett for meg og en litt utradisjonell leggerutine som kanskje passer flere? Sigrid elsker jobben sin, men gruer seg likevel ofte til å gå på jobb. Visste du forøvrig at hun egentlig skulle blitt advokat? Tune in så får du høre mer fra denne fantastiske dama.

May 06, 2018
Ep 2 Helena Brodtkorb "jeg blir helt sjokkert- jeg hadde ikke takla det"
3237
Møt Helena Brodtkorb. Hun er mamma til tre (hvorav ett sett med tvilling-gutter), skribent, forfatter og anmelder. Helena har flust av finurlige løsninger på hverdagsutfordringer, lader batteriene med å spise sjokolade liggende på badegulvet og lurer på hvordan hun skal få til å ha en full jobb som trebarnsmamma med en mann som i perioder reiser mye.
Apr 29, 2018
Ep 1 Anh-Marthe Storheil "jeg har jo f**n ikke lagt frem noe barnehagetøy"
3071
Endelig, her er første episode. I denne episoden møter vi Anh-Marthe Storheil. Hun er mamma til Porter på snart 3 år, eier klesagenturet Storheil agenturer, butikken Støy og et eget klesmerke som heter Iben. Anh-Marthe er en fantastisk ærlig person som tør å si det som det er. Og hun legger ikke skjul på at overgangen til å bli mamma var enorm. Fra 17 timers arbeidsdager med intenst fokus på jobben til 8 timers arbeidsdager og ansvaret for et helt lite menneske. Hør hvordan hun prioriterer og hvordan hun får hverdagen til å gå opp uten for mye dårlig samvittighet og stress.
Apr 23, 2018
Mamma Jobber - sneak peek
77
Velkommen til en liten sneak peek av Mamma Jobber. Første episode kommer veldig snart så trykk abonner og følg med på instagram @mammajobberpodcast
Apr 13, 2018