Kungligt

By Aftonbladet

Listen to a podcast, please open Podcast Republic app. Available on Google Play Store.


Category: Entertainment News

Open in Apple Podcasts


Open RSS feed


Open Website


Rate for this podcast

Subscribers: 19
Reviews: 0

Description

Jenny Alexandersson och Sara Ericsson bevakar allt som rör kungahuset till fest och till vardags. Glitter och glamour med en unik inblick bakom de kungliga kulisserna. Kungligt helt enkelt!

Episode Date
Den hemliga rapporten om Meghan
3076
Meghan anklagades för att mobba sin personal, hovet tillsatte en utredning och nu är den klar med INGEN får läsa den. Vi berättar varför. Camilla har pratat ut och berättar om livet efter Dianas omtalade intervju där Camilla offentligt pekades ut som boven i dramat efter otroheten. Efter alla skandaler - nu vill prins Charles göra stora förändringar inom familjen. Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Jun 23, 2022
Exkungens oäkta barn
2961
Vi pratar om den senaste förlovningen i den kungliga världen där paret växlade ringar i Kalifornien. Drottning Elizabeth har också gjort ett stort statement efter sitt stora firande - vi går igenom vad det innebär för prins Charles och Camillas framtid. Så pratar vi om exkungens oäkta dotter. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Jun 16, 2022
Rapport från jubileet i London
4426
Drottning Elizabeths 70 år på tronen har firats rejält i hela Storbritannien. Vi har varit på plats och tagit del av festligheterna, sett den stora konserten och den stora ljusshowen. Vi har träffat folk som rest från hela världen för att delta i den historiska festen. Vi går igenom allt kring firandet och delar med oss av upplevelsen. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Jun 06, 2022
Drottningens rekordfest
2075
Det ska firas rejält i London i dagarna fyra. Drottning Elizabeth firar 70 år på tronen. Vi går igenom allt kring festligheterna och pratar även om att Harry och Meghan är på plats med sina barn - även om det finns oro att de ska stjäla stjärnglansen. Vi pratar också om Charlene och furst Albert och om det svenska kungaparets besök på Abba-premiären i London. Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Jun 02, 2022
Ny attack på Harry och Meghan
2374
Skandalkungen Juan Carlos har återvänt till Spanien, vilket har mötts av både hurrarop och protester. Vi pratar även om prins Andrew som har hittat en strategi för att försöka komma in i värmen igen efter våldtäktsanklagelserna. Meghan Markles pappa fortsätter attackera sin dotter på sin Youtube-kanal och så reder vi ut ifall vår kung har uttalat sig politiskt i tv. Nästa vecka firar drottning Elizabeth 70 år på tronen, vad händer om drottningen inte kan vara med på det stora firandet? Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
May 26, 2022
Skandalen på kungliga elitskolan
2833
Enligt uppgifter i fransk press ska furst Albert och Charlene ska separera. Vi analyserar läget och går igenom de stränga krav som påstås följa en kunglig separation. Vi pratar även om den stora skandalen på danska elitskolan. Hur hanterar Mary och Frederik avslöjanden om våld och sexuella övergrepp på barnens skola? Vi tar även upp det stora sveket mot Harry och Meghan. Vi besvarar också era läsarfrågor, bland annat berättar vi vad som händer med tronföljden när ett kungligt par adopterar eller får ett barn med en funktionsvariation. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
May 12, 2022
PODDTIPS: Kungligt i Aftonbladet plus
68
Hej alla lyssnare av Kungligt! Vill du lyssna vidare på det här avsnittet så finns det i plus. Just nu har vi en kampanj för er trogna lyssnare som inte vill missa några avsnitt! Gå in på kampanj.aftonbladet.se/kungligtpodden så hittar du ett fint erbjudande där. Trevlig lyssning!
May 05, 2022
Kungabarnens miljoner
3416
Kungens årsredovisning visar hur många miljoner kungabarnen får - men prinsessan Madeleine får ingenting. Vi berättar varför prinsessan får klara sig utan skattepengar och vad kungahusets siffror egentligen betyder. Vi pratar även om spanska kungens privata förmögenhet, Harry och Meghans avslöjanden om sonen Archie och vad som hände när prinsparet klev upp på scenen vid årets QX-gala. Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Apr 27, 2022
Prins Andrew och skandalerna
2704
Prins Andrew har återigen blivit förknippad med en stor skandal. Den här gången handlar det om penningtvätt. Vi pratar om hur hans exfru och döttrar drogs in i härvan. Vi tar även upp prinsessan Hayas svåra situation och att hon kanske äntligen kan bli fri från emiren av Dubai efter ett nytt domstolsbeslut. Och så diskuterar vi Meghans pappa som återigen har attackerat sin dotter i sin nya Youtubekanal. Dessutom får du veta allt om prinsen som avsagt sig sin kungliga titel. Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Apr 07, 2022
Vad döljer sig i kungens plånbok?
2020
För första gången någonsin kommer kungen redovisa kungahusets ekonomi på ett detaljerat sätt. Vi pratar om kostnader, klänningar och kalas. Vi tar även upp de europeiska regenternas engagemang för att hjälpa flyktingarna från Ukraina. Och så pratar vi om Harry och Meghans välgörenhetsorganisationer som blöder pengar. Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson. Kontakt: kungligt@aftonbladet.se
Mar 24, 2022
Ex-kungen slipper åtal
2440
Spaniens ex-kung misstänks för skattebrott och korruption. Han abdikerade och gick i exil för att inte svärta ner monarkin. Nu läggs anklagelserna mot kungen ner och vi analyserar ex-kungens öppna brev till sin son och spanjorerna. Vi pratar även om att Meghan Markles halvsyster stämmer henne för förtal, går igenom kungens tal om Ukraina och pratar om prinsen som fuskade till sig bättre betyg i skolan. Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson. Kontakt: kungligt@aftonbladet.se
Mar 10, 2022
Victorias och Daniels kris
2359
Hovets dementi om skilsmässa mellan Victoria och Daniel slog ned som en bomb. Den som inte hade nåtts av ryktena tidigare vet garanterat nu och en hel värld rapporterade om parets äktenskap. Vi pratar om allt som har hänt. Vi tar även upp prins Andrews förlikning med våldtäktsoffret och vad det får för konsekvenser. Och självklart pratar vi även om drottning Elizabeth som fått covid-19. Hur ska det gå? Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Feb 24, 2022
TRAILER: Kungligt
97
En hälsning från Kungligt!
Feb 03, 2022
Skilsmässa i kungahuset efter skandalen
2595
Spanska prinsessan Cristina och hennes man skiljer sig efter att tidningar publicerat bilder på maken tillsammans med en annan kvinna. Vi pratar om skandalerna som lett fram till skilsmässan. Vi tar även upp norska prinsessan Ingrid Alexandras fina ord om sina kungliga kollegor och vittnesmålen om prins Andrews dåliga beteende mot personalen. Och så pratar vi såklart om Harry och Meghan som försöker bygga ett medieimperium samtidigt som storbolagen har tröttnat på att de aldrig slutför sina projekt. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Jan 27, 2022
Prinsessan släppt ur fängelset
2298
En saudisk prinsessa har äntligen släppts ut från ett fängelse i Riyadh och vi pratar om de hot och straff som kritiker drabbas av i landet. Vi diskuterar även prinsessan Haya av Dubai som äntligen är fri från sin förtryckande make - och fått ett miljardbelopp. Och så pratar vi såklart om Harry och Meghan som sägs vilja sälja sin enorma lyxvilla och om prins Andrew som lyckats få loss en stor summa pengar som kan användas i rättsprocessen kring våldtäktsanklagelserna. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Jan 13, 2022
Kungafamiljernas fantastiska jular
1649
Ostron på julbordet, tokiga julklappar, spritfyllda kakor och knasiga traditioner. Vi berättar allt om kungafamiljernas julfiranden. Bland annat den galna idén att ta fram vågen och väga varenda familjemedlem innan de sätter sig till bords! Vi analyserar även året som gått och pratar om de allra härligaste höjdpunkterna. Och så blickar vi fram mot 2022 och berättar allt om de stora festerna. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Dec 23, 2021
Tog med både frun och älskarinnan – allt om Nobelfesten
3411
Glittrande juveler, frasande sidenklänningar, skandaler och härlig historia. I det här specielavsnittet avhandlar vi allt kring årets och tidigare nobelfester. Vi tar er bakom kulisserna på festernas fest. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Dec 10, 2021
Drottningens ilska mot tv-kanalen
2595
Drottning Elizabeth har tillsammans med Prins Charles och Prins William gjort ett kraftigt uttalande efter att BBC avslöjat flera kungliga skandaler. Hur många skandaler tål monarkin egentligen? Det pratar vi om veckans avsnitt. Vi analyserar även läget i Monaco och pratar om att furstinnan lagts in på en klinik på grund av dålig hälsa. Vi tar även upp Meghan Markles galna spex i en amerikansk talkshow - och självklart pratar vi om det spanska statsbesöket. Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Nov 26, 2021
Prinsessan tävlar i dansprogrammet
3195
Den belgiska prinsessan ställer upp i Dancing with the stars och vi undrar såklart vad resten av kungafamiljen tycker om det. Vi pratar även om prins Andrews kraftiga attack på Virginia Roberts som anklagar honom för våldtäkt. Meghan och Harrys hemliga sms har blivit offentliga - och de kan vända upp och ner på hela rättsprocessen. Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Nov 12, 2021
Nu får Estelle gifta sig med vem hon vill
2287
Riksmarskalken kom med ett unikt och historiskt förtydligande - samkönade äktenskap för kungligheter är helt okej. Vi pratar om allt kring hovets uttalande och vad det betyder för kungafamiljen och monarkin. Vi pratar även om drottning Elizabeth som blivit sjuk och om Meghan Markles halvbror som gör flera riktigt elaka uttalanden om Meghan i tv. Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Oct 20, 2021
Drottningen betalar prinsens försvar
2680
Prins Andrew har inga pengar så det blir hans mamma som får betala advokaterna. Samtidigt försöker han sälja sin lyxvilla i Verbier. Vi analyserar läget för skandalprinsen. Vi pratar även om prins Carl Philips investering på NK:s tak, Harry och Meghans hemliga filmprojekt, sprittunnlarna under slottet och mycket mer. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Oct 08, 2021
Prins Andrew anlitar Hollywood-advokat
3177
Prins Andrew kämpar med näbbar och klor för att bli kvitt sexbrotts-anklagelserna. Vi berättar allt om rättegången och stjärnadvokaten som ska försvara prinsen. Vi pratar även om Harry och Meghan som befinner sig i en kritik-storm efter att ha hamnat på listan över inflytelserikaste människorna i världen. Är de värda sin placering eller inte? Hör alla argumenten i veckans avsnitt. Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Sep 17, 2021
Skandaler på kungliga skolor
2812
Kungabarnen sätts på elitskolor och får specialdesignade utbildningar för att klara jobben som framtida regenter. Men skolorna är långt ifrån problemfria. Vi går igenom några av de skolor som dagens kungligheter väljer. Vi pratar även om den första galamiddagen sedan coronapandemins start, drottningens oväntade frukostvanor och en ny film om prinsessan Diana.
Sep 03, 2021
Prins Harrys bok skapar starka reaktioner
2978
Prins Harry har bestämt sig för att skriva sina memoarer. Nu fruktar brittiska hovet att det ska komma fler obehagliga avslöjanden. Vi diskuterar prinsens senaste utspel. Vi pratar även om prins Julians dop, prinsessan Dianas över 40 år gamla bröllopstårta som sålts på auktion och att Meghan Markles bror ska vara med i dokusåpan Big Brother. Vi analyserar även läget för skandalprinsen Andrew som nu blivit stämd i en domstol i New York. Han anklagas för våldtäkt och sexuellt ofredande. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Aug 20, 2021
Det stora frågeavsnittet
3904
Vad händer om en prinsessa blir med barn före äktenskapet? Vad gör kungafamiljen med alla gåvor de får? Vad händer om prins Harry ångrar sig och vill tillbaka in i brittiska kungahuset? Vad händer med drottning Silvia när kungen dör? De här och många många fler frågor får du svar på när vi svarar på massor av lyssnarfrågor. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Jul 09, 2021
Victoria och Daniels nya hus
2711
Victoria och Daniel bygger ett nytt hus utanför Stockholm och vi delar med oss av detaljer. Nu avtäcks även prinsessan Dianas staty och frågan är om Meghan kommer att vara på plats. Vi analyserar allt kring prins Harrys senaste besök i London och vad som händer när kungafamiljen uppmärksammar prinsessan Dianas 60-årsdag. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Jul 02, 2021
Kungafamiljen tvingas svara på frågor om Harry och Meghan
3107
Sprickan mellan Harry och Meghan och brittiska kungafamiljen växer. Och intresset för familjefejden ökar när världspressen rapporterar om parets nya utspel. Nu tvingas kungafamiljens medlemmar svara på besvärande frågor om Harry och Meghan. Vi analyserar svaren. Vi pratar också om parets nya utspel och det faktum att Meghans pappa ger sig in i fejden igen. Vi berättar även om presidenternas nesliga tabbar när de träffade drottning Elizabeth. Dessutom har man hittat prinsessan Dianas förlovningspresent som varit borta i över 20 år! Med: Jenny Alexanderson och Sara Ericsson.
Jun 18, 2021
Hur ska det gå för prinsessan Madeleine?
3519
Svenska folket ratar prinsessan Madeleine och vi diskuterar varför man inte känner förtroende för Madeleine. Vi pratar även om prins Philips arv och varför han gav bort pengar till anställda. Vi tar också upp det pampiga och tjusiga firandet som planeras till drottningens jubileum nästa år och varför kungahuset fick ta till drastiska metoder för få tag på prins Harry i Los Angeles när hans farfar dog. Dessutom pratar vi om den nya filmen om Harry och Meghan. Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson
Jun 04, 2021
Prins Harry avslöjar privata detaljer från det förflutna
3128
Prins Harry attackerar både sin pappa prins Charles och sin farmor drottning Elizabeth i en ny podd. Vi analyserar läget kring den brittiska kungafamiljen efter prinsens nya angrepp. Vi pratar även om Harrys nya projekt tillsammans med Oprah Winfrey. Det fokuserar på psykisk ohälsa och hur Harry kommer att dela med sig av sina privata trauman och sorger. Vi pratar också om hur prins Andrew straffats i hemlighet och hur det går för den omtalade thailändska kungen som tagits in för intensivvård på sjukhus. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
May 21, 2021
Nya avslöjanden om prinsessan Diana
3475
Sju timmars inspelade samtal med prinsessan Diana ska bli ny dokumentär. Vi berättar om två dramatiska händelser som kommer vara med i filmen. Dessutom får du veta allt om den nya dokumentär som ska analysera vartenda ord och varje gest från Harry och Meghan från intervjun med Oprah Winfrey i jakten på lögner. Vi analyserar även de senaste siffrorna om kungahusets popularitet och svarar på lyssnarfrågor. Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
May 06, 2021
Prinsessan Birgitta och romansen med superkändisen
2720
Prinsessan Birgitta berättar öppenhjärtigt om förhållandet med en stor idrottsstjärna i en ny svensk dokumentär på SVT. Vi pratar om hur det kan vara att leva som hårt hållen prinsessa när en hel spännande värld lockar utanför slottsportarna. Vi diskuterar även prins Philips begravning och varför prins Harry dissade drottningens födelsedagsfirande. Vi pratar också om inkräktaren som tog sig hela vägen in till prins Andrews bostad. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Apr 23, 2021
Prins Philips begravning och sista tid i livet
3357
Prins Philips sista tid i livet var väldigt speciell. Vi berättar om prinsens val och hur hans egna önskningar även kommer att prägla begravningen. Vi diskuterar innersta familjens uttalanden och kommenterar även det faktum att Meghan inte kommer till begravningen. Vi berättar också om spionchefen som har en nyckelroll dessa dagar och hur prins Philips tuffa barndom påverkade honom som vuxen. Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Apr 12, 2021
Märtha Louise gör dokumentär om sitt liv
2696
Prinsessan Märtha Louise har låtit ett tv-team kliva innanför dörren till sitt och döttrarnas hem och liv. Nu kan man se en öppenhjärtig prinsessan berätta om allt från den tuffa barndomen till Ari Behns död och hur hon hittade kärleken igen. Vi diskuterar innehållet och prinsessans flyttplaner. Vi pratar även om Harry och Meghans första tv-serie med Netflix och huruvida det blir en succé eller inte. Vu diskuterar också det desperata ropet på hjälp från prinsen i Jordanien, prins Andrews nya problem och analyserar den kommnade svenska tv-serien om vår kung. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Apr 09, 2021
Kungligheten pekas ut som rasist
3423
En känd författare pekar ut en viss kunglighet nära drottningen som den person som ska ha kommenterat Archies hudfärg. Jenny och Sara diskuterar trovärdigheten i avslöjandet och det faktum att brittiska kungahuset nu anställer två pr-proffs. De kommenterar även Thomas Markles senaste utspel i medierna och den här gången är det Meghans vänner som står i fokus. De pratar även om svenska kungahusets senaste tillskott - prins Julian - och hur livet kommer se ut för honom
Apr 02, 2021
Två nya jobb för Prins Harry
2834
Trots en miljard på banken vill prins Harry göra nytta. Nu har han skaffat två nya jobb, men lönen är hemlig. Vi analyserar prinsens uppdrag och pratar även om den starka reaktionen från prins William efter Harrys kommentar i Oprahs intervju. Vi diskuterar även den skandalomsusade tyska prinsens senaste påhitt och berättar allt om en mycket dramatisk kunglig födsel hemma på badrumsgolvet. Vi berättar också vad som kommer att förändras när prins Carl Philips och Sofias barn föds. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Mar 26, 2021
Sprickan mellan Harry och William växer
2956
Harry och Meghans intervju tvingade fram reaktioner från det brittiska kungahuset. Vi diskuterar den växande sprickan mellan bröderna och hur relationerna egentligen ser ut i familjen. Vi pratar även om svallvågorna av åsikter och rapportering som följt efter intervjun och varför en hovreporter sa upp sig i ren ilska efter att programmet sändes. Vi tar ett grepp kring de påstådda lögnerna från Meghan och Harrys sida. Vi tar även tempen på det spanska kungahuset som beslutat sig för att göra något som inget annat land vågar göra i pandemitider. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Mar 19, 2021
Harry och Meghan startar krig mot kungahuset
3332
Harry och Meghan riktar grova anklagelser mot brittiska kungahuset. Rasism, psykisk ohälsa, känslokyla och svek. Vi analyserar de viktigaste avslöjandena och går igenom allt som hänt efter att paret genomförde sin “tell all” hos Oprah Winfrey. Vi tar upp reaktionerna efteråt - Meghans pappas försvarstal, de påstådda lögnerna, premiärministerns kommentar och kritiken. Missa inte detta fullspäckade avsnitt som innehåller allt om de senaste dagarnas händelser. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Mar 09, 2021
Allvarliga mobbing-anklagelser mot Meghan
3412
Harry och Meghan kommer tala ut i en intervju med Oprah Winfrey och brittiska kungahuset kontrar med ett tv-framträdande med drottningen. Vi går igenom allt som har hänt sedan sist - Harrys talkshowdebut, den dramatiska tv-reklamen, de allvarliga mobbinganklagelserna mot Meghan och alla privata detaljer kring parets familjeliv. Vi pratar också om prins Andrew och de ökade kraven på hans titlar samt varför man jämför Harry med prinsessan Madeleine. Dessutom svarar vi på flera lyssnarfrågor, bland annat hur hovnigningar funkar. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Mar 05, 2021
Allt om Meghan och Harrys tuffa Megxit-beslut
2109
Megxit är ett faktum på allvar. Vi analyserar hela händelseförloppet från drottning Elizabeths pressmeddelande med hårda krav till parets kaxiga svar. Vi diskuterar de smarta besluten, Meghans politiska ambitioner, den avslöjande intervjun med Oprah Winfrey - och vad som händer nu. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Feb 22, 2021
Harry och Meghan har inte en chans
2789
Harry och Meghan ska tala ut i Oprah Winfreys program. Vi analyserar det vågade beslutet och pratar om konsekvenserna av parets agerande. Brittiska hovet är inte roade. Vi pratar också om prinsen som lades in på sjukhus, drottningen som skickades med ambulans för att undersökas av läkare och varför tyska medier så totalt missuppfattade hela händelsen vid Drottningholm. Vi diskuterar även de nya uppgifterna kring prinsessan Latifa som försökte fly från sin familj i Dubai. Det har äntligen kommit ett livstecken - men vad händer egentligen med prinsessan i fångenskap? Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Feb 19, 2021
Chris O’Neills hemliga konton
2763
Chris O’Neill har blivit medlem på den nya appen Clubhouse och Jenny och Sara går igenom vilka som ingår i hans personliga nätverk. Och det är verkligen en och annan som förvånar! I veckans avsnitt avhandlas även den nya brittiska kungliga bebisen, drottningens svärson som ansökt om skattebidrag under coronapandemin och prinsessan Märtha Louises som för första gången berättar om vad som hände dagen då Ari Behn tragiskt gick bort. Dessutom får vi lyssna på när Meghan får snuskiga frågor om Storbritannien. Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson
Feb 12, 2021
Meghans namnproblem upprör en hel värld
2916
När Meghans tilltalsnamn tas bort på Archies födelseattest exploderar kritiker och sociala medier-kombatanter. Vems är felet och varför ändrar man i ett födelsedokument? Jenny och Sara reder ut problemet bakom veckans mediala bomb. De pratar även om drottning Elizabeths kommande möte med USA:s nye president Joe Biden, Trumps alla etikettsbrott och varför Meghan inte vill träffa kungafamiljen i sommar. Dessutom riskerar en omtalad miljonär och oppositionsledare många år i fängelse för att ha ifrågasatt kopplingar mellan Thailands kungahus och ett vaccinföretag. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Feb 05, 2021
Hovanställda tvingas vittna i rättegång
2726
Harry och Meghans rättegång mot brittiska tidningar kommer allt närmare. Fyra viktiga hovanställda kan tvingas vittna i rätten - en mardröm för de lojala medarbetarna. Vi pratar även om Harry och Meghans märkliga agerande mot de stora onlineplattformarna och vi avslöjar vem i kungahuset som jobbar hårdast. Dessutom berättar vi om prinsessan Dianas okänd arv och vem som förstörde delar av det viktiga arvet. Och så tar vi upp Chris O’Neills affärer och bolagen som han lagt ner. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Jan 29, 2021
Prinsessans shaman charmar Los Angeles jetset
2552
Kungligheternas fixering vid tv har just nu inga gränser. Shaman Durrek är med i Netflix nya succéserie "Bling Empire" där han utför healing på superrika människor i Los Angeles. Samtidigt syns prinsessan Märtha Louise i en ny norsk tv-serie och Meghan Markles pappa gör en dokumentär om sin dotter. Harry och Meghans vän ger oss en inblick i parets liv och mående i USA. Samtidigt som Harry och Meghan glider allt längre från kungafamiljen tar en annan kunglighet allt större plats för att fylla parets tomrum. Vi pratar även om släktingen till drottning Elizabeth som åtalas för sexuella övergrepp och så tar vi en titt på tjuven som stal från brittiska kungafamiljen - han har nu fått sitt straff. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Jan 22, 2021
Regenterna vaccineras mot covid-19
2405
Danska och norska kungaparen har redan fått sina första sprutor, drottning Elizabeth likaså. I veckans avsnitt pratar vi om varför kungar och drottningar får gå före i vaccin-kön och varför svenska kungaparet inte har fått vaccin ännu. Vi diskuterar även ett oväntat beslut från prins Harry och Meghan och analyserar parets första egna podd. Dessutom har en regent öppet gått ut och kritiserat USA:s president Donald Trump och vi ställer frågan om man verkligen får göra så som kunglig. Vi tar oss även en titt på ex-kung Juan Carlos och vad som hände med hans önskan om att få återvända till Spanien efter alla skandaler och livet i exil. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Jan 15, 2021
Allt om Megxitåret
2514
Nu har drottning Elizabeths prövoår för Harry och Meghan snart passerat. Hovet och drottningen ska göra en utvärdering av parets liv utanför slottsväggarna. Vi analyserar framtiden och vad som komma skall - men framför allt blickar vi tillbaka och summerar alla händelser, skandaler och beslut som skakat brittiska kungahuset och Harry och Meghan. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Jan 07, 2021
Nyårsspecial
2227
2020 är slut och vi sammanfattar det kungliga året. Harry och Meghan stod för årets största bomb när de meddelade att de lämnar det brittiska kungahuset. Vi pratar om de viktigaste händelserna och skandalerna kring paret. Vi tar även upp hur corona förändrade kungligheternas sätt att arbeta. Vem var förebild och vem klampade i klaveret? Vi tar upp prins Andrew, hemliga bröllop, kommande bebisar och mycket mer. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Dec 31, 2020
Silvia- En drottning i tiden
2686
Drottning Silvia räddade den svenska monarkin och banade väg för en ny typ av kungligt arbete. Nu fyller drottningen 77 år och i veckans avsnitt av Kungligt pratar Jenny & Sara om jubilaren. Hur var egentligen kungen och drottningens första dejt och hur entrade Silvia rollen som Sveriges drottning. Så ifrågasatte hon det mansdominerade hovet och vågade prata om svåra ämnen för de utsatta i samhället. Jenny och Sara avslöjar drottningens favoritgodis och andra saker du inte visste om Silva, och så firas drottningens födelsedag på Drottningholms slott. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Dec 23, 2020
Harry och Meghans miljonkupp med svenskt företag
3443
Harry och Meghan har skrivit kontrakt med Spotify vilket har väckt stor förvåning runt om i världen. Nu ska paret starta en podd och vi berättar allt vi vet om innehållet. Vi pratar även om ex-kung Juan Carlos och hans önskan om att få återvända till Spanien efter alla skandaler. Vi pratar även om den nya kungliga bebisens framtid, om kungens omtalade uttalande om coronastrategin och om prinsessan Märtha Louise ekonomiska kris. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Dec 18, 2020
Nobelspecial
3104
Frasande sidenklänningar, glittrande juveler, förstklassisk underhållning och en fyra timmar lång lyxmiddag. Champagne i glasen och festglada gäster. När Nobelfesten ställs in på grund av corona ger vi dig det allra bästa från de senaste årens banketter. Vi ger dig detaljer, hemligheter och kunglig glans. Dessutom mycket bakom kulisserna-snack från när Jenny var gäst på Nobelfesten. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Dec 10, 2020
Prinsessan Madeleines stora dilemma
2555
Prinsessan Madeleine står inför ett svårt val i jul och Meghan Markle har fått en iskall nobb från hovet efter sitt öppenhjärtiga avslöjande. Vi pratar även om tjuven som under lång tid lyckades stjäla flera riktiga dyrgripar från drottning Elizabeth. Dessutom pratar vi om kungligheter och kontroversiella modeval - som får kritikerna att rasa. Vi frossar även i kungafamiljernas julmys. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Dec 04, 2020
Prinsparet har drabbats av covid-19
2558
Prinsparet har testat positivt för covid-19 och isolerar sig hemma på Djurgården. Hertiginnan Meghan berättar själv om sitt missfall och den stora sorgen. Vi pratar om Meghans extremt privata text och hur hon beskriver händelsen. Vi analyserar även det faktum att svenska hovet ställde om totalt när ekonomin höll på att knäcka verksamheten och vi svarar på en väldigt kontroversiell lyssnarfråga om skönhetsoperationer. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Nov 26, 2020
Hemliga dokumenten avslöjar sanningen om Meghan
2803
Dokument från High Court i London visar att Meghan trots allt hade kontakt med författarna till biografin Finding Freedom – och det förändrar allt i rättsprocessen! Nu erkänner hon något som hon hela tiden förnekat. Jenny och Sara pratar även om brittiska kungahuset påverkas av skandalerna i The Crown och hur prins Charles vänner rasar över hur han porträtteras i serien. Återigen kommer de skamliga händelserna kring drottning Elizabeths kusiner upp i ljuset. Dessutom planerar prinsessan Märtha Louise och Shaman Durek förlovning. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Nov 19, 2020
Mystiska kvinnan vid drottningens sida
2410
En okänd kvinna dök plötsligt upp vid drottning Elizabeths sida under en minnesstund. Vi berättar allt om kvinnans uppdrag. Vi pratar även om Harry och Meghans övertramp på kyrkogården, skandalen kring kungens kock och varför drottningen nobbade sitt barnbarns önskan. Dessutom svarar vi på frågor om tronföljden och homosexualitet.
Nov 13, 2020
Prinsessan förföljdes av en stalker
2869
Den nederländska prinsessan jagades av en farlig man och nu har han ställts inför rätta. Vi pratar även om shejken som påstår sig ha fått ett helt nytt coronavaccin. Prins William dolde sin sjukdom för hela världen och vi vet varför! Vi diskuterar även hur Meghans historiska handling påverkar den brittiska monarkin och hur det svenska kungahuset ska klara sig ur den ekonomiska knipan. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Nov 06, 2020
Drottningens okända dubbelgångare avslöjad
2732
Drottning Elizabeth får hjälp av en okänd brittisk kvinna i tuffa situationer. Harry och Meghan skapar oro kring prinsessan Dianas gamla smycken. Det holländska kungaparet tvingades be om offentlig ursäkt efter en skandalresa till Grekland. Vi pratar även om prins Daniels coronatest och Märtha Louises och Shamanens samtal om sexualitet och relationer. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Oct 23, 2020
Kampen för den kidnappade prinsessan
2835
Den arabiska prinsessan hålls fortfarande fången, nu gör hennes vänner allt för att rädda henne. Drottning Silvia ställde experterna mot väggen under coronabesöket. Kommer Thailands kung sparkas ut ur Tyskland? Kritiken mot hans extravaganta lyxliv växer. Självklart diskuterar vi också det senaste kring Prins Harry och Meghan Markle. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Oct 15, 2020
Kungahuset i ekonomisk knipa
2318
Kungliga slotten ekar tomma. Besökarna sviker under coronakrisen, vi pratar om lösningen för hovet. Kungen tog 2019 beslutet att utesluta barnbarnen från kungahuset. Vi går igenom allt som hänt med de små efter förra årets överraskande beslut. Vi diskuterar även kung Albert av Belgiens okända dotter och det trauma hon gick igenom innan domstolen slog fast hennes rättigheter. Vi analyserar också Meghan Markles chanser att ge sig in i politiken. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Oct 09, 2020
Älskarinnans barn och de kungliga titlarna
2142
Ex-kungen av Belgien har hamnat i ett rättegångsdrama kring kungliga titlar nu när hans älskarinnas dotter kräver sina rättigheter. Rykten säger att Harry och Meghan planerar att spela in en dokusåpa om sig själva till Netflix. En ny kunglig bok fokuserar på brödernas relation. Men kanske är det en annan bok som kommer få mest uppmärksamhet i höst - boken om Epstein och hans kopplingar till Europas kungligheter. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Oct 02, 2020
Trumps attack på Meghan i Vita huset
2766
Donald Trump dissar Meghan på en presskonferens i Vita huset efter parets senaste kampanj. Rättegången mot brittiska tidningar verkar aldrig få ett slut och Meghan gör något oväntat drastiskt. Vi pratar även om drottning Silvia som debuterar i en podcast och får en fråga hon vägrar svara på. Dessutom får norska kungahuset återigen kritik för hur de hanterar corona. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Sep 25, 2020
Kungligheternas dolda förmögenheter
2976
Nu är det avslöjat att drottning Elizabeths privata förmögenhet är mycket större än man trott. Men hur står det till med finanserna hos det svenska kungahuset och vilka kungliga familjer är rikast i världen?. Allt det pratar vi om i veckans avsnitt. Dessutom diskuterar vi bilden på prins Harry som avslöjar allt. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Sep 18, 2020
Förlorade titlar och hjärtekrossande kritik
2796
Britterna rasar efter Netflixmiljonerna och Harry och Meghan kan komma att förlora sina sista titlar. Vi berättar allt om krishanteringen efter monsterdealen. Vi pratar även om prinsessan Sofia som öppet berättar om hur ledsen hon blir av jobbkritiken. Och så pratar vi om klädkoden som får drottningen och prinsessorna att välja vitt och svart från topp till tå. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Sep 11, 2020
Prinsessan Dianas död
2405
Prinsessan Diana var den mest omskrivna och beundrade kvinnan av sin tid. Men den 31 augusti 1997 förlorade hela världen “folkets prinsessa” när bilen Diana färdades in kraschade i en tunnel i Paris. Hon blev bara 36 år gammal. I veckans avsnitt berättar vi allt om olyckan som fick en hel värld att förlamas av sorg - och hur Dianas död kom att skaka om hela det brittiska kungahuset.
Sep 04, 2020
Hemligt bröllop och stöld på Buckingham Palace
2966
Kungligt med Jenny & Sara är tillbaka! I veckans avsnitt sammanfattar vi vad som hänt i den kungliga världen på sista tiden. Ett kungligt bröllop har ägt rum- i hemlighet, skatter har stulits från Buckingham Palace, detaljer avslöjas om Harry & Meghan i en ny bok och kronprinsessan Victoria och prins Daniel har varit på bröllop. Jenny & Sara besvarar lyssnarfrågor om kronprinsessan Margaretas arv och hur kronprinsessan Victorias framtida kröning kommer att se ut. Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson
Aug 28, 2020
Semestrande kungligheter- här spenderar de helst somrarna
2167
Hur ser de kungliga semestrarna ut för Europas kungahus? Vem är det som förvarar flingpaket i fönstret vid det franska vinslottet och vilken ön räddar kungligheterna från fotografer? Sommartraditionerna går i arv och lever vidare. Jenny och Sara pratar om de kungliga somrarna och slottsliknande sommarstugorna. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Jul 31, 2020
Solliden - ett slott byggt på en kärlekshistoria
1810
I veckans avsnitt av Kungligt sommarspecial pratar vi om kungafamiljens sommarresidens Solliden. Den spännande historien om slottet, drottning Victoria, kungafamiljens koppling till platsen och varför det blivit deras älskade sommaroas.
Jul 24, 2020
Spännande detaljerna från Victoriadagen och mer om prins Andrew-skandalen
2063
Kronprinsessan Victoria firade sin 43-årsdag på ett annorlunda sätt, hennes favoritlåt avslöjades och prinsessan Estelle rockade loss till en ny idol. Prins Andrew jagas av FBI och hans anseende har sänkts ytterligare efter att en nya bilder från drottning Elizabeths tron kommit upp till ytan. Prinsessan Märtha-Louise av Norge har besökt Sverige för att gästa en podcast där hon delar med sig av detaljer från livet och hennes förmåga att tala med änglar. Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Jul 17, 2020
Victoria- en hyllad kronprinsessa
2854
Veckans avsnitt tillägnar vi kronprinsessan Victoria. Vem är hon, hur såg uppväxten ut och vad är det som gör henne till en av världens mest populära kungligheter? Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Jul 10, 2020
Harry & Meghan i blåsväder-igen
2194
Kronprinsessan Victoria gör något historiskt och prinsessan Madeleine missar sommaren på Solliden för första gången någonsin. Det råder ett bajskaos på drottning Elizabeths slott Balmoral och Harry och Meghan är åter ute på tunn is efter det vågade beslutet. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av Kungligt. Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Jul 03, 2020
Prinsbröllopet i detalj
1932
Den 13 juni 2015 sade prins Carl Philip och fröken Sofia Hellqvist ja till varandra i Slottskyrkan. I veckans avsnitt upplever vi bröllopsdagen med alla detaljer och fina ögonblick. Dessutom pratar vi om den omtalade bröllopsuppladdningen som anordnades i ett hemligt bergrum. Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Jun 26, 2020
Kronprinsessparet tio år som gifta
3026
Den 19 juni firar kronprinsessan Victoria och prins Daniel tio år som gifta. Jenny och Sara spolar tillbaka tiden för att återupplever bröllopet och decenniets största kärleksfest. Med alla tillhörande detaljer från festerna i dagarna två, vigseln, dolda budskapet i diademet, talen, blomsterdekorationerna, låtvalen i kyrkan och den hemliga färden till bröllopsresan. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Jun 18, 2020
Prinsessan på Ikea och udda fotomiss vid slottet
2757
Varför bär inte de manliga kungligheterna folkdräkt? Det svarar vi på i veckans podd. Dessutom pratar vi om prinsessan som firade sin födelsedag på Ikea. Och varför ser drottning Elizabeth och prins Philip så konstiga ut på senaste bilden? Ex-kungen av Spanien och den brittiska prinsen har åter hamnat i trubbel med rättvisan och prisad mordutredare får ta emot medalj av kung Carl Gustaf.Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Jun 12, 2020
Kungligt bröllop med Hollywoodglamour och en prins som riskerar livet i coronakrisen
2743
Allt om det lyxiga prinsessbröllopet – i år firar prinsessan Madeleine och Chris O'Neill 7 år som gifta. Jenny och Sara pratar om alla bröllopsdetaljer och klänningskaoset som drabbade prinsessan bara minuter före vigseln. Dessutom pratar vi om prinsen som trotsar alla corona-regler och riskerar livet för att festa med överklasskompisarna. Och så blir nationaldagsfirandet för kungafamiljen.Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Jun 05, 2020
Strumpbyxbråk & nya kungliga traditioner
3011
Två kungligheter har hamnat i bråk om strumpbyxor, prins Carl Philip har inspirerats av sin fru, Beatrice vittnar om sin skolgång, William och Kate agerar bingovärdar och banar väg för nya kungliga traditioner. Jenny och Sara svarar på lyssnarfrågor bland annat om varför inte myrtenkvisten finns med i norska bröllopstraditioner.Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
May 29, 2020
Kungliga bröllopsminnen och sorgen efter prinsessans död
2552
Världen har förlorat en prinsessa. Carl Philip och Sofia avbryter ett samarbete efter skandalen, Harry & Meghan firar två år som gifta och prinsessan Eugenie har inspirerats av svenska kronprinsessan Victoria. I Norge fick vi äntligen se norska kungafamiljen, Sarah Ferguson har lanserat barnböcker och drottning Elizabeth har avslöjat sin favoritblomma.Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
May 22, 2020
Ex-kungens trubbel med rättvisan
2281
Det har skett en hemlig flytt mitt i coronakrisen, världen har fått en ny prins och prins Andrew är åter i blåsväder. Thailands kung gömmer sig på lyxhotell i Tyskland, Harry och Meghans liv blir film och Spaniens ex-kung misstänks för mutbrott. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
May 15, 2020
Hyllad prinsessa och skakig boklansering
2553
Meghan och Harrys bok får världen att rasa och i veckans avsnitt berättar vi allt om boken som kan få det brittiska hovet att gunga rejält. Shaman Durek har gjort det igen! Vi diskuterar vad det var som fick prinsessan Märtha Louises pojkvän att återigen hamna i blåsväder. Dessutom svarar vi på intressanta och knepiga lyssnarfrågor!Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
May 08, 2020
Kungen och drottningen - en kärlekshistoria
2839
I veckans avsnitt gratulerar vi kungen på hans 74-årsdag med hela den fantastiska historien om hur kungen träffade drottning Silvia för 48 år sedan. Vi berättar vad som egentligen hände efter att det sa “klick” på vip-läktaren i München - och varför drottningen alltid kommer skratta gott när hon hör orden tjurlekar och peruker.Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Apr 30, 2020
Nya avslöjanden om Harry & Meghan
3021
Hemliga sms avslöjar sanningen om Harry och Meghan som trappar upp kriget mot media. En kunglighet som aldrig uttalar sig i media är drottning Elizabeth som varit regerande drottning i 68 år. Vi pratar om hennes väg till tronen. Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Apr 24, 2020
Kärlekshistorien mellan drottning Margrethe & prins Henrik
3238
Drottning Margrethe fyller 80 år, vem är hon egentligen och hur startade kärlekshistorien med franska diplomaten Henri Laborde de Monpezat? I veckans avsnitt gör vi en djupdykning i danska drottningens liv. Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Apr 17, 2020
Kungliga tal och inställda firanden
3838
I veckans avsnitt av Kungligt analyserar vi drottning Elizabeth och kung Carl Gustafs unika tal. Varför firar den engelska monarken födelsedagen två gånger per år? Vi pratar om de tre storslagna födelsedagsfiranden som inte blir av samt svarar på lyssnarfrågor. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Apr 10, 2020
Förbannelsen över Monaco
3351
I veckans avsnitt pratar vi om Hollywoodstjärnan som fick sin prins och hela världen bländades av deras glamourösa liv. Bakom palatsets sagoväggar fylldes äktenskapet av skandaler som slutade med en dödskrasch. Grace Kellys tragiska död kom att påverka barnens liv. Efter år av sökande och festande fann den eviga ungkarlen Albert sin kärlek och säkrade upp furstendömets framtid.Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Apr 03, 2020
Kungligt coronaspecial
2165
I veckans avsnitt snackar vi om hur Europas kungahus hanterar det rådande läget, drottning Elizabeth har flytt till Windsor, två kungligheter har smittats och en kung har abonnerat ett helt lyxhotell för att klara krisen. Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Mar 27, 2020
Prinsessan Hayas flykt från sin make - emiren av Dubai
3215
I veckans avsnitt pratar vi om prinsessan Hayas flykt från sin make, emiren av Dubai. Vi pratar också om Prins Harry och Meghan Markles sista kungliga framträdande.Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson
Mar 20, 2020
Estelles skola stängd - så hanterar kungligheterna coronaviruset
2415
I veckans avsnitt av Kungligt med Jenny och Sara pratar vi om hur coronaviruset påverkar den kungliga världen. Vi pratar också om några av de brott som drabbat kungligheterna genom åren. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Mar 06, 2020
Prins Harrys märkliga vändning
2733
I veckans avsnitt pratar vi om Prins Harrys märkliga vändning kring sin titel, hur kungligheterna firar sportlov och hur det egentligen ligger till med prinsessan Märtha Louise och hennes pojkvän.Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Feb 28, 2020
Estelle - så fostras en blivande drottning.
2723
Estelle har fyllt 8 år och går redan i "drottningskola". Vi avslöjar allt om hur en blivande drottning fostras och utbildas. Dessutom frossar vi i bröllopsminnen från Victorias och Daniels stora dag. I år har de varit gifta i 10 år.
Feb 21, 2020
Kaoset på hovet i Luxemburg och skandalen kring Prins Andrew
2462
I veckans avsnitt går vi igenom kaoset som pågår vid hovet i Luxemburg och vi reder ut allt kring brittiske prins Andrews skandal. Vad var det egentligen som hände med hans vän Jeffrey Epstein?Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Feb 14, 2020
Megxit - Vad händer nu med Harry och Meghan?
3071
I veckans avsnitt går vi igenom alla turer kring prins Harry och Meghan Markles avhopp från det brittiska kungahuset - det som också kallas för "Megxit". Varför hoppar de av just nu och hur påverkar det kungahuset?Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.
Feb 07, 2020
Skandalen med Märtha Louises pojkvän
2270
Prins Harry och Meghan stämmer brittiska tidningar, Märtha Louises pojkvän shamanen Durek gör stor skandal i Norge och prins Oscar charmar hela Sverige med sin miljökamp. Allt detta i veckans avsnitt av "Kungligt med Jenny och Sara".Medverkar: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.Producent: Jenny Ågren
Oct 18, 2019
Därför är prinsessan Madeleine vinnaren
2175
I premiäravsnittet pratar vi om vad det innebär att kungen nu uteslutit Carl Philip och Madeleines barn ur kungahuset. Vem är vinnaren och vem är förloraren? I podden kommer vi prata om allt som rör vårt svenska kungahus till vardags och fest, men vi tar även upp spännande nyheter om utländska kungligheter. Vi tar er med bakom de kungliga kulisserna och diskuterar bland annat kungliga titlar, kläder, smycken, uppdrag, Nobel och alla de relationer de kungliga har.
Oct 11, 2019
Kommer snart! Sveriges enda kungliga podcast
126
På fredag är det premiär för Jenny Alexanderssons och Sara Ericssons nya glittrande podcast om allt som rör kungahuset till vardag och till fest! Nytt Kungligt avsnitt varje fredag. Var med från början, prenumerera nu!
Oct 09, 2019