Korvat Pystyyn!

By Anu Ylimaa

Listen to a podcast, please open Podcast Republic app. Available on Google Play Store.


Category: Pets & Animals

Open in Apple Podcasts


Open RSS feed


Open Website


Rate for this podcast

Subscribers: 0
Reviews: 0

Description

Korvat Pystyyn! -podcast-sarjassa käsitellään koiria ja kaikkea niihin liittyvää. Jutellaan koirien terveydestä, vakuuttamisesta, ruoasta, niiden kanssa liikkumisesta, asumisesta, liikennekulttuurista, rokotuksista, madotuksista, punkeista, haasteista ja ongelmista koirien kanssa, ja etsitään niille ratkaisuja…

Episode Date
Koiralle myrkylliset aineet
00:33:57

Tässä jaksossa käydään läpi koiralle myrkyllisiä ruoka-aineita ja muita myrkytyksiä aiheuttavia aineita eläinlääkäri Riikka Tanhuan sekä Agria Eläinvakuutuksen Jade Ylitalon kanssa. Juttelemme muiden muassa, mitkä kaikki ruoat ja muut kotosalla olevat aineet kannattaa koiran ulottuvilta laittaa syrjään, miten ulkosalla myrkytyksiä pystyy välttämään, miten myrkytyksen sattuessa tulisi toimia ja mitkä ovat myrkytysoireet.

Tämän jakson on mahdollistanut AGRIA ELÄINVAKUUTUS.
Apr 17, 2021
Kevään koukerot ja kepposet
00:40:52

Tässä jaksossa ihastellaan kevättä tai lähinnä muistutellaan mieleen eläinlääketieteen lisensiaatti Riikka Tanhuan sekä Agria Eläinvakuutuksen Jade Ylitalon toimesta, mitä kaikkia huomioon otettavia asioita kevääseen liittyy, talven hankien, pakkasten ja muun jälkeen.

Tämän jakson on mahdollistanut Agria Eläinvakuutus.


Apr 03, 2021
Liikenteessä julkisilla kulkuvälineillä
00:29:26

Tässä jaksossa perehdytään julkisilla liikennevälineillä; bussilla, junalla sekä raitiovaunulla tai metrolla koiran kanssa liikkumiseen.

Olen tätä jaksoa varten tavannut ongelmakoirakouluttaja Vuokko Väyrysen sekä Agria Eläinvakuutuksesta Anna Linderin ja Jade Ylitalon. Juttelemme heidän kanssaan, miten koiran kanssa julkisiin noustaan, missä koiran kannattaa matkustaa, missä sitä ei saa kuljettaa sekä miten ottaa muut matkustajat huomioon.

Tämän jakson on mahdollistanut Agria Eläinvakuutus.


Mar 19, 2021
Narttukoiran juoksuaika
00:40:11

Tässä jaksossa paneudutaan narttukoiran juoksuaikaan. Milloin ensimmäisiä juoksuja voi odotella alkavaksi, ja mitkä ovat odotettavissa olevien juoksujen tunnusmerkit? Kauanko juoksut kestävät? Kuinka usein niitä on odotettavissa? Mikä on normaalia käytöstä ja koska kannattaa tavata eläinlääkäriä? Ja miksei sinne koirapuistoon pidä juoksuisen nartun kanssa mennä, sehän on aidattu tila.

Olen tätä jaksoa varten keskustellut Polski owczarek nizinny-kasvattaja Majka Borgströmin ja eläinlääketieteen lisensiaatti Riikka Tanhuan kanssa. Heidän kanssaan käymme läpi juoksut vaihe vaiheelta, juttelemme sekä toivotusta astutuksesta että miten toimia vahingon tapahduttua.

Tämän jakson on mahdollistanut Agria Eläinvakuutus.

Mar 06, 2021
Mitä on pentutehtailu?
01:04:21

Tässä jaksossa puhutaan pentutehtailusta. Mitä pentutehtailu tarkoittaa? Mistä tunnistan pentutehtailun ja pentutehdaspennun? Onko kasvattaja, jolla on useita pentueita vuodessa pentutehtailija? Voiko rotukoirilla pentutehtailla? Mikä merkitys niillä rekisteripapereilla on, miksi tarvitsisin koiralleni rekisteripaperit, kun koti- ja puuhailukaveriksihan se vain tulee? 

Olen tätä jaksoa varten tavannut Lappalaiskoirien Jalostustoimikunnan puheenjohtaja Janika Wikstenin ja jalostustieteilijä ja eläinlääketieteen genetiikan tohtori Lea Mikkolan. Heidän kanssaan juttelemme, miksi koiranhankintaan tulee laittaa useita kuukausia aikaa ja mitä riskejä kiireellä hankitussa pennussa saattaa olla.

Tämän jakson on mahdollistanut AGRIA ELÄINVAKUUTUS.


Feb 19, 2021
Teini-iän myrskyt
00:35:01

Tässä jaksossa jutellaan koiran teini-iästä, ajasta söpön pentutohinan jälkeen. Mitä ihmettä tapahtui suloiselle koiranpennulle, sen lisäksi, että koiran raajat ovat eriparia, korvat höröttävät päässä, niin miksi tuntuu, ettei mitään enää kuunnella, mitään ei ymmärretä, nenä vie ja aivot jumittavat. Kauanko tätä hönöilyä, sekoilua ja kekkalointia oikein kestää? Miksi toisille koirille tarvitsee rähjätä ja mitä tälle on tehtävissä?

Olen tätä jaksoa varten keskustellut Polski owczarek nizinny-kasvattaja Majka Borgströmin ja eläintenkouluttaja Evi Koskisen kanssa. Heidän kanssaan käsittelemme koiran teini-iän haasteita, niiden aiheuttamaa turhaumaa ja keinoja ratkaista ongelmat.

Tämän jakson on mahdollistanut AGRIA ELÄINVAKUUTUS.

Feb 05, 2021
Kun koirakuume iskee
01:08:03

Tässä jaksossa paneudutaan koirakuumeseen. Siihen, miten kyseisen taudin iskiessä tulisi toimia vastuullisesti. Minkälainen koira minulle sopii? Miten kartoittaa erilaisia koiria ja koirarotuja? Mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota, millä on väliä ja mikä on merkityksetöntä? Onko niillä rekisteripapereilla mitään muuta merkitystä kuin se, että päästään näyttelyyn? Mikä riski on huoltoasemalla takakontista ostetussa pennussa? Mitä tarkoittaa välipentue, ja miksi semmoiseen syntynyttä pentua kannattaa välttää?

Olen tätä jaksoa varten tavannut labradorikasvattaja Anna-Mari Matikaisen ja Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton eläinsuojeluneuvoja Anette Karen. Heidän kanssaan juttelemme, miksi koiranhankinnassa ei pidä olla jäniksen selässä, miksi ennakkokartoitukseen kannattaa laittaa aikaa ja mitä kaikkea koiraa etsiessä kannattaa ottaa huomioon.

Tämän jakson on mahdollistanut AGRIA ELÄINVAKUUTUS.


Jan 23, 2021
Lapset ja koirat
00:48:19

Tässä jaksossa jutellaan koirista ja lapsista; niin koiran hankkimisesta lapsiperheeseen ja mitä silloin kannattaa ottaa huomioon kuin lapsen syntymisestä koiraperheeseen, ja sitä, miten elämänrytmi muuttuu lapsen syntymän myötä, mutta myös yhtälailla toisilleen ennestään vieraiden koiran ja lapsen tapaamisesta. Miten lasta ja koiraa tulisi tällöin tukea ja ohjata.

Olen tätä jaksoa varten tavannut ongelmakoirakouluttaja Vuokko Väyrysen sekä Agria Eläinvakuutuksesta Anna Linderin ja Jade Ylitalon. Heidän kanssaan juttelemme, mitkä ovat koiran perusoikeudet, mitä huomioida koiraa valitessa, miten opettaa lasta koiran hoitamisessa sekä jutellaan myös hieman koiran ulkoiluttamisesta sekä koiran kielestä.

Tämän jakson on mahdollistanut AGRIA ELÄINVAKUUTUS.


Jan 10, 2021
Liikenteessä autoillen
00:32:18

Tässä jaksossa käsittelemme koiran kanssa autoilua: Mikä on koiran paikka autossa, miten koira opetetaan autoilusta pitäväksi, miten autoon noustaan tai miten sieltä poistutaan. 

Olen tätä jaksoa varten tavannut ongelmakoirakouluttaja Vuokko Väyrysen sekä Agria Eläinvakuutuksesta Anna Linderin ja Jade Ylitalon. Juttelemme heidän kanssaan, mitä liikennelaki edellyttää autoilijalta lemmikkien kanssa liikkuessa, mitä kaikkia haasteita koiran kanssa autoilussa saattaa olla, mutta myös, miten koira matkustajana tulee muistaa huomioida, myös eri vuodenaikoina.

Jakson on mahdollistanut Agria eläinvakuutus.

Dec 25, 2020
Harrastukset - Paimentaminen
00:43:42

Tässä jaksossa tutustumme paimentamiseen, ja nimenomaan lammaspaimentamiseen. Selvitämme, minkälaisilla koirilla paimentamista voi harrastaa, missä ja minkälaisilla lampailla, juttelemme vähän lammas- ja nautapaimennuksen eroista poropaimennusta sivuten, milloin paimennusharrastuksen koiran kanssa voi aloittaa, ja mitä tarvitsee osata, jos paimentamista koiransa kanssa haluaa lähteä kokeilemaan.

Olen tätä jaksoa varten tavannut paimennuskouluttaja Mirva Rantalan sekä paimennusharrastaja Aino Karilaan. Käymme heidän kanssaan läpi, mitä ovat hyvän paimenkoiran ominaisuudet, miten paimennusharjoitukset aloitetaan, jutellaan paimentamisen etiikasta sekä siitä, mikä paimentamisessa viehättää.

Jakson on mahdollistanut Agria Eläinvakuutus.

Dec 11, 2020
Pentu tulee taloon
00:45:04

Tässä jaksossa käsitellään sitä, kun koiranpentu muuttaa emänsä ja kasvattajansa luota omaan kotiin. Jutellaan miten kotia täytyy käydä läpi ennen pennun sisäänmarssia, mihin kaikkeen kannattaa varautua, miten oma arjen rytmi muuttuu pennun myötä ja mitä kaikkea niinä ihan ensi viikkoina tapahtuu. 

Tämä jakso on osa suurempaa kokonaisuutta, jossa käsitellään koiranhankintaa; oman rodun tai koiran etsimistä, kasvattajan selvittämistä, koiranpennun ensi viikkoja emonsa luona ja niiden merkitystä pennun kehitykselle.

Olen tätä jaksoa varten tavannut koirankasvattaja Seppo Ihosen sekä Agria Eläinvakuutuksesta Anna Linderin ja Jade Ylitalon.

Jakson on mahdollistanut Agria Eläinvakuutus.

Nov 27, 2020
Koiran vakuuttaminen
00:39:23

Tässä jaksossa jutellaan lemmikin vakuuttamisesta. Miksi tai miksi ei vakuutusta kannata ottaa, mitä vakuutukset korvaavat, mitä kysyä ja mihin kiinnittää huomiota vakuutusta hankkiessa sekä millaisia vakuutuksia Agria Eläinvakuutus tarjoaa. 

Olen tätä jaksoa varten tavannut koirankasvattaja Seppo Ihosen sekä Agria Eläinvakuutuksesta Anna Linderin ja Jade Ylitalon.

Jakson on mahdollistanut Agria Eläinvakuutus.

Nov 13, 2020
Koiran ylipaino
00:49:08

Tässä jaksossa käsittelemme koiran ylipainoa, sitä, mitä ylipaino yleensäkään on, mitä terveydellistä haittaa ylipainosta on koiralle, miltä oman koiran ylipainosta huomauttaminen koiran omistajasta saattaa tuntua ja miksi, sekä miten yleisesti ottaen puhua ihmisille tunteita herättävistä asioista niin, että kuulija voi asian vastaanottaa ja ruveta jopa toimimaan kuulemansa ohjaamana. 

Olen tätä jaksoa varten tavannut eläinlääkäri Inka-Mari Autin sekä psykoterapeutti Marja Väänäsen. Heidän kanssaan keskustelemme koiran lihavuudesta sekä siitä, miten asiaan tulisi puuttua ja miksi, mutta myös että miten valita sanansa niin, ettei koiranomistajalle tule tilanteessa syyllinen olo. Lisäksi pohdimme mitä koirat ihmisille saattavat edustaa, mitä tiedostamattomiakin syitä koiran omistamiselle saattaa olla, ja miksi koira on omistajalleen niin sydänkäpynen. Tässä jaksossa sivuamme siis voimakkaasti koira-aiheen lisäksi toista intohimoaihettani kommunikaatiota ja ihmisten välistä vuorovaikutusta. 

Jakson on mahdollistanut Agria Eläinvakuutus.


Oct 30, 2020
Pentuaikainen terveydenhoito
00:21:40

Tässä jaksossa käymme läpi pentuajan käsittelyä ja terveydenhoitoa. Olen tätä jaksoa varten tavannut labradorikasvattaja Anna-Mari Matikaisen ja eläinlääkäri Inka-Mari Autin. Heidän kanssaan juttelemme, mitä kaikkia hoitotoimenpiteitä kasvattaja koiranpennun kanssa harjoittelee, ja miksi. Käsittelemme samaa asiaa eläinlääkärin näkökulmasta, mitä kaikkia tutkimuksia koiralle tehdään heti ensirokotuksista alkaen, ja miten toimenpideharjoitukset pikkupentuajasta lähtien helpottavat koiraa itseään, mutta myös omistajaa sekä eläinlääkärin työtä.

Jakson on mahdollistanut Agria Eläinvakuutus.

Oct 16, 2020
Kävellen liikenteessä
00:46:29

Tässä jaksossa käsittelemme koiran kanssa liikenteen seassa liikkumista. Selvitämme, miten koiraa ulkoiluttavan tulee huomioida muut liikenteessä liikkujat, mutta yhtälailla, miten koira liikenteen jatkona tulee kaikkien tielläliikkujien ottaa huomioon. Juttelemme koirasta arvaamattomana luontokappaleena sekä hieman myös avaamme, miksi osa koiranulkoiluttajista kulkee yhdistetyllä pyörä- ja jalankulkuväylällä vasenta reunaa.

Olen tätä jaksoa varten tavannut Helsingin poliisista ylikomisario Jari Kaikon sekä Agria Eläinvakuutuksesta Anna Linderin ja Jade Ylitalon. Käymme heidän kanssaan läpi, mitä vaaranpaikkoja liikenteessä koiralle voi olla, miten niiltä voidaan välttyä, ja miten me ihmiset voimme ottaa nelijalkaiset ystävämme huomioon osana kaupunki-, taajama- sekä maantieliikennettä.

Jakson on mahdollistanut Agria Eläinvakuutus.

Oct 02, 2020
Korvat Pystyyn! -aloitusjakso
00:15:29

Tämä on Korvat Pystyyn! -podcast-sarjan aloitusjakso, jossa tekijä esittelee itsensä sekä avaa taustoja, miksi sarjaa on lähdetty tekemään.

Korvat Pystyyn! -podcast on sarja, jossa puhutaan koirista.  Sarjassa käsitellään koiran hankintaa, koiran omistamista ja sen kanssa elämistä eri ikäkausina, liikkumista, harrastamista sekä terveyttä, ruokintaa ja muuta koiriin liittyvää. 

Podcast on suunnattu ihan kaikille koiranomistajille ja koirista millään tavalla kiinnostuneille ihmisille.

Sep 18, 2020
Harrastuksena näyttelyt
00:48:03

Tässä jaksossa käsittelemme koiraharrastuksia, tarkemmin ottaen tutustumme koiranäyttelyn saloihin. Ihmettelemme miksi näyttelyitä yleensäkään järjestetään, mikä niissä viehättää, mitä siellä tapahtuu, kuinka kuuluu käyttäytyä ja mitä ihmettä ne sertit ja cacibit oikein tarkoittavat.  Käymme näyttelyharrastaja Marjo Bergin sekä näyttelytuomari Tapio Kakon kanssa läpi, mikä nykyihmistä näyttelyissä oikein viehättää, ja miten siellä kuuluu toimia jos koskaan aiemmin ei näyttelyissä olisi koiransa kanssa käynyt, ja miksi niitä yhä vain järjestetään.

Korvat Pystyyn! -podcast on sarja, jossa puhutaan koirista. Sarjassa käsitellään koiran hankintaa, koiran omistamista ja sen kanssa elämistä eri ikäkausina, liikkumista, harrastamista sekä terveyttä, ruokintaa ja muuta koiriin liittyvää.

Podcast on suunnattu ihan kaikille koiranomistajille ja koirista millään tavalla kiinnostuneille ihmisille.

Jakson on mahdollistanut Agria Eläinvakuutus.

Sep 18, 2020