In de Huid Van

By PodGront in samenwerking met Havas Lemz

Listen to a podcast, please open Podcast Republic app. Available on Google Play Store.


Category: Nature

Open in Apple Podcasts


Open RSS feed


Open Website


Rate for this podcast

Subscribers: 0
Reviews: 0

Description

In dit audioverhaal hoor je het verhaal van de teek, verteld door haarzelf. Je krijgt een kijkje in drie van haar levensfases. En ondertussen vertelt bioloog Arnold van Vliet over de achtergrond van de teek, over onverwachte weetjes en gevaren, en over hoe jij je tegen een tekenbeet kunt beschermen. Al met al een uitnodiging, om even stil te staan en te kijken naar de natuur waar wij deel van zijn en hoe we daar mee om gaan. Mogelijk gemaakt door Pfizer.

Episode Date
In de Huid Van
00:18:57

Mede mogelijk gemaakt door Pfizer.

Heeft de natuur voor jou nog verrassingen? Hoeveel zie je, hoor je, ervaar je als je wandelt, fietst, of op een andere manier van natuur geniet? Neem bijvoorbeeld de teek. Op een vierkante meter kun je er tientallen, of zelfs een paar honderd tegenkomen. Maar wat weten we van dit beestje? Dat het kan bijten, ja. Dat het de ziekte van Lyme kan overbrengen, check. Maar wat nog meer? Waar wordt het geboren? Hoe beweegt het zich voort? Wat is haar plek in het ecosysteem? En wat voor ziektes kan een teek nog meer bij zich dragen?

In dit audioverhaal hoor je het verhaal van de teek, verteld door haarzelf. Je krijgt een kijkje in drie van haar levensfases. En ondertussen vertelt bioloog Arnold van Vliet over de achtergrond van de teek, over onverwachte weetjes en gevaren, en over hoe jij je tegen een tekenbeet kunt beschermen. Al met al een uitnodiging, om even stil te staan en te kijken naar de natuur waar wij deel van zijn en hoe we daar mee om gaan.

Wil je meer weten over de Nederlandse natuur, of specifiek over teken, en preventie van ziektes zoals Lyme en TBE? Je kan onder andere terecht op:

Te gast in de podcast: Arnold van Vliet

Deze podcast werd gemaakt door

  • Concept: Havas Lemz & PodGront
  • Ondersteuning bij research: Arnold van Vliet & Pfizer
  • Script: Amanda Brouwers & Egbert Minnema
  • Muziek: Jelle van Aanholt
  • Montage: Egbert Minnema & Amanda Brouwers
  • Voice-over teek: Amanda Brouwers
  • Voice-over afsluitend: René Scharenborg

PP-FSM-NLD-0323

May 21, 2021