Tijdboek LuMens

By Ferdinand van der Neut

Listen to a podcast, please open Podcast Republic app. Available on Google Play Store.


Category: Philosophy

Open in Apple Podcasts


Open RSS feed


Open Website


Rate for this podcast

Subscribers: 1
Reviews: 0

Description

Visie voor een nieuwe wereld www.tijdboeklumens.nl

Episode Date
LuMens #7 Joris Rietveld
01:24:55

Visie voor een nieuwe wereld https://www.tijdboeklumens.nl/ 

Help mee dit kanaal te groeien om meer mensen te raken en te inspireren richting een wereld in harmonie. Download de intro-videos op onze site https://www.tijdboeklumens.nl/podcast en deel onze content op je eigen socials en in je eigen familie/vriendengroepen als je waardeert wat wij maken. Veel dank daarvoor, jouw steun (en bijdrage) zorgt voor de voortgang, kwaliteit en een groter bereik van LuMens.

LuMens #7 Joris Rietveld

Eigen meesterschap ontdekken

Joris Rietveld heeft 17 jaar lang in een sekte geleefd. In dit gesprek deelt hij zijn ervaringen, lessen en inzichten. Deze zijn van toepassing in het klein en in het groot. Binnen de sekte was onder andere sprake van manipulatie, financieel en seksueel misbruik, dwang, onderdrukking en mishandeling. Joris en Ferdinand spreken over de psychologische mechanismen die ten grondslag liggen aan het ontstaan, het bestaansrecht en het ten ondergaan van een sekte en zijn sekteleider. Verder spreken ze over parallellen met familiesystemen, bedrijfsculturen en de maatschappij in het groot.

Joris is zijn hele leven lang geboeid geweest door het onverklaarbare en was altijd op zoek naar antwoorden. Hij ging al jong reizen en hield zich bezig met diepgaande vragen over het leven zoals, waar ga je heen als je sterft of hoe komt het dat twee broers zo verschillend kunnen zijn terwijl ze toch dezelfde bouwstenen en dezelfde opvoeding hebben meegekregen. Maar ook vragen over geloofsovertuigingen, goddeloosheid en het mysterie rond de bouw van de piramides.  

Hij vond nergens bevredigende antwoorden, want alles leek uit te gaan van een algemeen geaccepteerde wereldbeeld. Zijn zoektocht naar antwoorden bracht hem uiteindelijk bij een Oosterse meester in de vechtkunst. Hij hoorde voor het eerst iemand spreken uit ervaring en met kennis van zaken. De man vertelde dat hij een ontwikkeling had doorgemaakt van concentratie, meditatie en training waardoor hij uiteindelijk de materie had overwonnen. Ook beweerde hij dat hij astrale reizen kon maken en in verbinding stond met de geestelijke wereld. Dit intrigeerde Joris omdat hij behoefte had aan antwoorden op al zijn vragen. Deze leken bij deze man beantwoord te worden. Maar gelijktijdig vond er een enorme uitputting van misbruik en kleinering plaats. 

Toen dit proces hem na 17 jaar volledig opbrak, kon hij niet anders dan vertrekken. Want Joris werd voor de zoveelste keer beticht van zijn kleinmenselijkheid en falen, maar ineens wist hij dat dit niet terecht was. Hij werd ‘wakker’ en voelde onomstotelijk dat alléén hij in zijn hart kon weten wat waar en niet waar was. Toen hij uiteindelijk was vertrokken kwam hij er pas achter dat hij uit een sekte was gestapt. Een sekte waar de meest brute, manipulatieve en bizarre dingen waren gebeurd. Hierna volgde een lange weg van heling, overwinning en herstel. 

Ferdinand gaat samen met Joris op zoek naar de vraag hoe je in een sekte gezogen kunt worden waar constant grensoverschrijdend gedrag plaatvind terwijl je dit allemaal laat gebeuren. En de vraag wat er uiteindelijk voor nodig was om eruit te stappen. Ook praten ze samen over de overeenkomsten die we zien in ons eigen leven zoals in relaties en werksituaties. Maar vooral ook de parallellen met de situatie waar wij in beland zijn sinds de coronacrisis.  Door Joris zijn ervaringen in de sekte begon hij machtsstructuren te herkennen in alle lagen van de bevolking en zag hij dat ...

.....om steeds onafhankelijker/zelfstandiger te worden nodigen we je uit om verder te lezen op onze eigen website https://www.tijdboeklumens.nl/podcast Tevens kun je je daar aanmelden voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief met agenda, zo blijven we in directer en onafhankelijker contact met elkaar. 

*** Bestel het Tijdboek: haal blauwdrukken voor een nieuwe wereld in huis  https://www.tijdboeklumens.nl/bestel-een-tijdboek

LuMens is financieel afhankelijk van boekverkopen en donaties. Dank je wel voor het overwegen van jouw financiële bijdrage en/of aankoop, dat houdt LuMens draaiende. Wij ontvangen geen subsidies of staatssteun. Tevens stimuleer je met jouw bijdrage steeds betere kwaliteit en verdere verspreiding van deze geluiden. Zie https://www.tijdboeklumens.nl/doneren

Aug 11, 2022
LuMens #6 Henk Fransen
52:53

Visie voor een nieuwe wereld https://www.tijdboeklumens.nl/ 

Help mee dit kanaal te groeien om meer mensen te raken en te inspireren richting een wereld in harmonie. Download de intro-videos op onze site www.tijdboeklumens.nl/podcast en deel onze content op je eigen socials en in je eigen familie/vriendengroepen als je waardeert wat wij maken. Veel dank daarvoor, jouw steun (en bijdrage) zorgt voor de voortgang, kwaliteit en een groter bereik van LuMens.

LuMens #6 Henk Fransen Zelfgenezend vermogen en de kosmische krachten daarachter

Ferdinand gaat het gesprek aan met Henk Fransen, een autoriteit op het gebied van het zelfgenezend vermogen. Hij informeert mensen hierover via zijn vele boeken, trainingen, interviews en workshops. Daarnaast publiceert hij blogs en artikelen op zijn website en geeft hij regelmatig online cursussen over hoe wij bijvoorbeeld door onze trilling te verhogen elk aspect van ons leven naar een hoger plan kunnen tillen om sterk te staan in de uitdagingen van deze tijd.

Henk is in 1985 afgestudeerd als arts. Na zijn studie werkte hij onder andere in ziekenhuizen in Afrika en India. Terug in Nederland begeleide hij ruim 30 jaar lang mensen met kanker. Ze leerden hem veel over de enorme herstelkracht van lichaam en geest. Gaandeweg begon hij te beseffen dat wat hij van mensen met kanker leerde, waardevol is voor iedereen en dat dit bovendien een substantiële bijdrage zou kunnen leveren aan preventie. Op basis van jarenlange ervaring is het hem duidelijk geworden dat het voorkomen van kanker en andere welvaartziektes makkelijker is dan het genezen ervan. Hij weet dan ook veel over preventie van ziekte zoals welke maatregelen je kunt nemen om weg te bewegen van ziekte en wat je kunt doen in de richting van een optimale gezondheid en vitaliteit.

Henk deelt zijn jarenlange kennis en ervaring in het werken met de betekenis van ziekte via de psychosomatische benadering. Hij legt uit wat psychosomatiek inhoudt en wat de kracht is van deze benadering. Hierbij kijkt hij naar de relatie tussen lichaam en geest, welke rol ziekte hierin speelt en wat de achterliggende oorzaak van een ziekte kan zijn. Deze kennis kan vervolgens worden ingezet als wegwijzer naar gezondheid. Want niet zelden blijken de symptomen daarbij een richtingaanwijzer te zijn naar je diepere levensbestemming of je zingevingsvraagstuk. Henk leert je de signalen die het lichaam afgeeft te begrijpen en ...

.....om steeds onafhankelijker/zelfstandiger te worden nodigen we je uit om verder te lezen op onze eigen website https://www.tijdboeklumens.nl/podcast Tevens kun je je daar aanmelden voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief met agenda, zo blijven we in directer en onafhankelijker contact met elkaar. 

*** Bestel het Tijdboek: haal blauwdrukken voor een nieuwe wereld in huis  https://www.tijdboeklumens.nl/bestel-een-tijdboek

LuMens is financieel afhankelijk van boekverkopen en donaties. Dank je wel voor het overwegen van jouw financiële bijdrage en/of aankoop, dat houdt LuMens draaiende. Wij ontvangen geen subsidies of staatssteun. Tevens stimuleer je met jouw bijdrage steeds betere kwaliteit en verdere verspreiding van deze geluiden. Zie https://www.tijdboeklumens.nl/doneren

Jul 28, 2022
LuMens #5 Hermine Schoneveld & Esther Landa
01:02:42

Visie voor een nieuwe wereld https://www.tijdboeklumens.nl/ 

Help mee dit kanaal te groeien om meer mensen te raken en te inspireren richting een wereld in harmonie. Download de intro-videos op onze site www.tijdboeklumens.nl/podcast en deel onze content op je eigen socials en in je eigen familie/vriendengroepen als je waardeert wat wij maken. Veel dank daarvoor, jouw steun (en bijdrage) zorgt voor de voortgang en een groter bereik van LuMens.

***

LuMens #5 Hermine Schoneveld & Esther Landa

Balanceren van vrouwelijk en mannelijk

In deze 5e Podcast van Tijdboek LuMens ontmoeten twee vrouwen elkaar: Hermine Schoneveld en Esther Landa. Met elkaar praten zij over de balans tussen het mannelijke en vrouwelijke in onze samenleving.

Hermine Schoneveld is facilitator bij WomanWise. Een vrouw die al tientallen jaren haar eigen weg gaat op het pad van sjamanisme en daarmee vele vrouwen heeft begeleid en geïnspireerd.

Esther Landa is hartredacteur en schrijver bij Tijdboek LuMens, facilitator, coach en begeleider van vrouwengroepen en ceremonies met een grote passie om stap voor stap bij te dragen aan het vergoten van het bewustzijn dat ons gaat helpen om bij te dragen aan een gezondere en evenwichtigere samenleving.

Womanwise gaat over het onderzoeken van de vrouwelijke weg, de oude wijsheden en kennis die werd doorgegeven van vrouw tot vrouw. Over verbinding met de vrouwelijke bron, haar kracht, zachtheid en liefde. Hermines levensproces is tekenend voor haar werkproces en de wijsheid die zij deelt in haar begeleiding is diep doorleefd en ervaren. Ook met haar man Bart Wiegers geeft ze inspirerende workshops en Vision Quests.

Hermine en Esther praten over de kwaliteit en het veld van vrouwen, heilige seksualiteit, de mannelijke en vrouwelijke schaduwkanten en ... ...om steeds onafhankelijker te worden van dit platform nodigen we je uit om verder te lezen op onze eigen website https://www.tijdboeklumens.nl/podcast-hermine-schoneveld  Tevens kun je je daar aanmelden voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief met   agenda, zo blijven we in directer en onafhankelijker contact met elkaar. 

Site Hermine: https://www.womanwise.nl/

Site Esther: https://estherlanda.nl/

*** Bestel het Tijdboek: haal blauwdrukken voor een nieuwe wereld in huis  https://www.tijdboeklumens.nl/bestel-een-tijdboek

LuMens is financieel afhankelijk van boekverkopen en donaties. Dank je wel voor het overwegen van jouw financiële bijdrage en/of aankoop, dat houdt LuMens draaiende. Wij ontvangen geen subsidies of staatssteun. Tevens stimuleer je met jouw bijdrage steeds betere kwaliteit en verdere verspreiding van deze geluiden. Zie https://www.tijdboeklumens.nl/doneren

Jul 14, 2022
LuMens #4 Geert Kimpen
01:02:01

Visie voor een nieuwe wereld https://www.tijdboeklumens.nl/ 

Help mee dit kanaal te groeien om meer mensen te raken en te inspireren richting een wereld in harmonie. Download de intro-videos op onze site https://www.tijdboeklumens.nl/podcast en deel onze content op je eigen socials en in je eigen familie/vriendengroepen als je waardeert wat wij maken. Veel dank daarvoor, jouw steun (en bijdrage) houdt LuMens in de lucht.

 

LuMens #4 Geert Kimpen

Let’s talk about sex…

Voor de vierde LuMens podcast belanden wij deze keer in Bodegraven waar wij op bezoek gaan bij toneelregisseur, schrijver en uitgever Geert Kimpen. In onze zoektocht naar een wereld in harmonie is de rol van seksualiteit niet te ontkennen. Hoe kan de harmonie floreren tussen partners, tussen mannen en vrouwen in het algemeen, en wat voor invloed heeft (de drang naar) seks op onze binnen- en buitenwereld? Geert is bij uitstek een aangewezen persoon om hier zijn licht op te laten schijnen. Zijn eerste roman De Kabbalist was al meteen een groot succes. Het werd in 23 landen en 15 talen uitgegeven en is al meer dan 100.000 keer verkocht. Ondertussen heeft Geert meerdere succesvolle boeken op zijn naam. Hij combineert in zijn boeken levenslessen, wijsheden uit andere culturen en inzichten over liefde en seksualiteit. Schrijven is voor Geert vooral het delen van inspiratie, troost en bezieling.

Geert groeide op in Vlaanderen waar zijn ouders een boekhandel runden in een kunstenaarswijk in Antwerpen. Zijn vader had een grote bewondering voor schrijvers. Geert mocht al jong meehelpen in de winkel en ontwikkelde dezelfde passie voor het schrijverschap, met Herman Hesse als één van zijn grootste literaire helden. Zijn katholieke jeugd, welke voor Geert een bron van inspiratie werd, leverde in eerste instantie de nodige frustratie op. Zo ging hij naar een katholieke jongensschool, in die tijd vaak een voedingsbodem voor veel leed en ellende. Het was een tegennatuurlijke situatie om tijdens de pubertijd alleen met jongens te zijn. Normale omgang met vrouwen was onmogelijk en dat...  ...om steeds onafhankelijker te worden nodigen we je uit om verder te lezen op onze website https://www.tijdboeklumens.nl/podcast-geert-kimpen

Referentie: Het meisje dat aan de oever verscheen, door Geert Kimpen: https://mail.geertkimpen.com/meisje-oever-inhoud.html

*** Bestel een Tijdboek: haal blauwdrukken voor een nieuwe wereld in huis  https://www.tijdboeklumens.nl/bestel-een-tijdboek

LuMens is financieel afhankelijk van boekverkopen en donaties. Dank je wel voor het overwegen van jouw financiële bijdrage en/of aankoop, dat maakt LuMens mogelijk want wij ontvangen geen subsidies of staatssteun.

Jun 30, 2022
LuMens #3 Hans Stolp
01:29:52

De weg tussen Lucifer en Ahriman

Voor de derde editie van de LuMens podcast reizen we af naar Bilthoven om in gesprek te gaan met pastor en auteur Hans Stolp. In onze zoektocht naar een wereld in harmonie ontkomen we niet aan namen als Lucifer en Ahriman, in oude geschriften ook wel als de duivel en satan aangeduid. En daar heeft Hans na zijn studies en het schrijven van meer dan 60 boeken, waaronder bestsellers, wel een visie op…

Hans studeerde theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na zijn studie bestudeerde hij de psychologie van G.C. Jung en het esoterische christendom. Hij werd docent geschiedenis, maatschappijleer en godsdienst en schooldecaan in het middelbaar onderwijs. In 1978 werd hij ziekenhuispastor van het Universitair Medisch Centrum in Groningen. Daar begeleide hij kinderen en volwassen in hun laatste levensfase. Over zijn werk met zieke en stervende kinderen schreef hij de bestseller “De gouden vogel”. In 1987 begon hij als radiopastor bij de IKON. In deze periode publiceerde hij diverse boeken over spirituele thema’s waarin hij schrijft over bijna-dood-ervaringen en andere spirituele ervaringen. Begin 1994 stopte hij met het werk als radiopastor om zich volledig te kunnen richten op het esoterisch christendom. Sinds die tijd geeft hij lezingen en cursussen over dit thema. Ondertussen heeft Hans al meer dan 60 boeken geschreven.

In zijn laatste boek, Een blik op de toekomst, beschrijft hij de zeven aartsengelen die elk hun unieke impulsen aan de mensheid geven, waardoor wij continue stappen kunnen zetten op onze ontwikkelingsweg. Wat is het doel van al deze ontwikkelingen die wij op aarde, leven na leven doormaken? Het hoge doel is dat wij ooit, in de verre toekomst als Christus gelijk zullen zijn. De Christus is de bron, de schepper en het wezen van de liefde zelf. Om dat doel te bereiken dienen we steeds weer nieuwe stappen in onze geestelijke groei en ontwikkelen te zetten. De aartsengelen zijn hierbij betrokken en begeleiden ons bij deze geestelijke groei.

De kennis van de aartsengelen komt van hoge ingewijden, waaronder Johannes, Hermes, Zarathoestra en in het bijzonder Rudolf Steiner. Steiner kon visioenen en beelden van andere hoge ingewijden in heldere taal beschrijven, die past bij de manier van denken van de huidige mens. Steiner laat ons zien op welke manier er vanuit de geestelijke wereld aan de geestelijke ontwikkeling van de mens wordt gewerkt. Hij richt de schijnwerpers op de aartsengelen en laat zien hoe hun impulsen, hun energieën bepalend zijn voor ons denken en onze verdere ontwikkeling. We leven nu in het Michaëltijdperk (1979-2233) waarin groeiend contact met de geestelijke wereld mogelijk wordt. Door de impulsen van Michaël is het gordijn naar de geestelijke wereld open gegaan en worden wij langzaam wakker. Michaël wil ook dat wij de weg naar binnen maken en bewust worden van onze eigen binnenwereld en onze schaduwkanten. Alleen zo kan de mens zijn bewijszijnsziel ontwikkelen en zich dus bewust worden wie hij eigenlijk zelf is.

Verder hebben we te maken met de twee krachten Lucifer en Ahriman, die in de bijbel de duivel en satan worden genoemd. Deze krachten trekken aan ons en willen ons meeslepen. Lucifer, de Lichtdrager is degene die ons het geschenk van de vrijheid geeft maar ons ook verleidt tot egoïsme, fanatisme en een zekere zweverigheid, allemaal om het eigen belang te dienen. Ahriman is degene die ons verleidt tot materialisme, hebzucht en een geestloos denken. Aan Ahriman danken wij technologische ontwikkelingen maar ook het transhumanisme. Hij wil ons verleiden om alleen maar aards te denken (God bestaat niet en dood is dood). Lucifer is inmiddels over zijn hoogtepunt heen, terwijl Ahriman op dit moment juist veel succes boekt.

Onze weggestopte gevoelens en impulsen noemt Steiner onze dubbelganger, vergelijkbaar met wat Jung onze schaduw noemt. Deze tijd vraagt van ons om die negatieve krachten onder ogen te zien en te overwinnen. Dit kan door ons te richten op hogere krachten die in onze ziel leven. Maar ook met hulp vanuit de geestelijke wereld. Je bewust worden en dankbaar zijn voor die hulp, activeert hogere krachten van vertrouwen en overgave in onze ziel en vermindert daardoor onze angst.

Hans spreekt verder over de weg van het midden. We denken nog steeds in het schema van goed en kwaad, terwijl wij eigenlijk te maken hebben met twee kwaden. Het is dat denken van goed en kwaad, dat steeds vaker tot ruzies, conflicten, polarisatie en oorlog leidt. Willen we conflicten en burgeroorlogen voorkomen moeten wij denken in het schema van twee kwaden en het goede als de weg van het midden tussen die beiden. We kunnen dus kiezen voor een gouden middenweg:

 

Lucifer

Overgevoelig

Arrogant

Sentimenteel

Verspilzucht

Overmoed

Impulsief

Jonge mensen

Idealisme

Hogere noodzaak

Mystiek

Spontaniteit

Kwaliteit

Haat

Warmte

Roem

Te dichtbij

Verticaal

Erotische beleving

Praatziek

Vrouwen

Astraallichaam

. Ahriman

Afgestompt

Onderworpen

Onverschillig

Gierigheid

Lafheid

Conservatisme

Oude mensen

Realisme

Alles is toeval

Wetenschap

Geremdheid

Kwantiteit

Angst

Koude

Anonimiteit

Afstandelijk

Horizontaal

Pornografie

Zwijgzaam

Mannen

Etherlichaam

 

De weg van Christus is de weg tussen beide uitersten door, de weg van het midden.

 

Bron tabel: http://dichterbijdanooit.com/

Lezing Triptych tempels: https://youtu.be/VZuK72eQGwA

Site Hans Stolp: http://www.hansstolp.nl/index.php/nl/

Nieuwste boek Hans Stolp: https://www.bruna.nl/boeken/een-blik-op-de-toekomst-9789020218893

 

*** Bestel een Tijdboek voor verdere verdieping en verwondering: https://www.tijdboeklumens.nl/bestel-een-tijdboek

 

 

 

 

Jun 16, 2022
LuMens #2 Juno Burger
01:38:14
Visie voor een nieuwe wereld
www.tijdboeklumens.nl Help ons mee om dit kanaal te groeien om meer mensen te raken en te inspireren richting een wereld in harmonie. Download de intro-videos op onze site https://www.tijdboeklumens.nl/podcast en deel onze content op je eigen socials en in je eigen familie/vriendengroepen als je waardeert wat wij maken. Veel dank daarvoor, jouw steun (en bijdrage) maakt ons werk mogelijk. LuMens #2 Juno Burger
Hoe word je de meest krachtige versie van jezelf? In deze tweede LuMens podcast gaat Ferdinand in gesprek met Juno Burger. ‘Het hoogste wat je kunt worden is jezelf’, gaf prof. dr. Bob de Wit aan in de vorige aflevering, en voegde daar aan toe dat verbinden met je intuïtie essentieel is. Maar hoe dan? We reizen hiervoor naar Noordwijk aan Zee en ontmoeten we Juno, een ervaringsdeskundige bij uitstek (en dat straalt hij uit). Hij heeft zijn leven gewijd aan de zoektocht naar bewustzijn en compassie. Hij is autodidact en geboren met een sensitiviteit voor subtiele energie. Dit houdt in dat Juno dingen in een ruimte kan zien die er jaren geleden zijn gebeurd. Hij heeft duizenden huizen en mensen energetisch gereinigd en daarmee een schat aan ervaringen opgedaan. Juno kiest voor de weg van het compassievolle hart, en door zijn sensitiviteit en ervaring leeft en manifesteert hij zijn gedachtengoed. Zijn aangeboren gevoeligheid heeft hem aangezet om te leren er zo mee om te gaan dat het hem niet hindert. Door alles wat zich in ontmoetingen aandient bewust te ervaren en te omarmen heeft hij zijn systeem getraind om zijn gevoeligheid optimaal te benutten en tegelijkertijd niets van wat hij ervaart vast te houden. Zo is hij in de loop der jaren steeds meer beschikbaar geworden voor de diversiteit van het leven zelf. Juno is de bedenker van ‘The Invitation’. Het idee ontstond aan het begin van de coronacrisis als antwoord op de ontstane chaos in de wereld. Door alle maatregelen werden mensen geconfronteerd met zowel de individuele als collectieve schaduwen. Het begon met een Facebookgroep waar zich direct honderden deelnemers aanmelden. Inmiddels is het uitgegroeid tot een community van bijna 10.000 leden en is er sinds kort ook zijn gelijknamige boek. Schaduwen zijn delen van onszelf die vaak te pijnlijk en traumatisch zijn om onder ogen te zien. Maar deze schaduwzijden leiden ondertussen onbewust wel een eigen leven. Het was de Zwitserse psychiater Carl Jung die deze onbewuste aspecten schaduwen noemde. Ze zijn vergeten of verborgen geraakt en afgedaald in het onderbewuste. Toch spelen ze een onmiskenbare rol in de realiteit die wij creëren. Zolang wij onze schaduwen niet in het licht zetten, ze zien voor wat ze zijn en integreren, worden ze in ons bestaan als toxische belasting ervaren. Zolang de schaduwen onbewust blijven zien we ze ook steeds weer terugkomen in onze creatie.Juno nodigt je uit om op een radicaal andere wijze met je ervaringswereld om te gaan. Met een verrassende eenvoud verschaf je jezelf toegang tot de intelligentie van je compassievolle hart en leer je je energiesysteem te ontladen en opnieuw te voeden. Wanneer je de energetische wetmatigheden kent, kun je bewust met een situatie omgaan en raak je niet meer zo snel getriggerd. Op deze manier zet je jezelf terug op een plek van authentieke kracht. In deze staat van zijn heb je onbegrensde toegang tot helderheid, energie en flow. Het zet je in beweging en draagt oplossingen aan die je met je mind nooit had kunnen bedenken.Want vanuit de mind is een dergelijke aanpak vrijwel niet te bevatten, omdat ‘iets laten zijn’ nu precies is wat de mind niet kan. Het idee achter The Invitation is dan ook om begrenzingen, conditioneringen, oordelen en overtuigingen van de mind aan te kijken en zelfs te leren waarderen zonder deze op de oude manier te bekrachtigen. Het biedt je een radicaal andere manier om het leven te ervaren in alle dagelijkse facetten. Je doet dit door jezelf toegang te verschaffen tot je compassievolle hart, een plek in je bewustzijn waar alles precies tegenovergesteld werkt als in de mind. Want de mind is altijd gepolariseerd terwijl het compassievolle hart zetelt in eenheid en inclusiviteit.Met een compassievol hart kun je de oneindige diversiteit van het leven bewust ervaren en volledig laten zijn zoals die is, zonder het te willen veranderen. En als niets meer hoeft te veranderen, dan verandert alles. Door te aanvaarden wie je bent, wordt je iemand anders. Juno heeft vertrouwen in de toekomst. Doordat het in de wereld steeds intenser wordt, ontstaat vanzelf de noodzaak om de schaduwkanten onder ogen te zien, te erkennen en niet meer af te wijzen. Door zowel de schaduwzijde als de lichte kant volledig te integreren kun je een waarachtig en compleet mens worden. 
Voor meer informatie, zie https://www.junoburger.com/the-invitation/ Voor informatie over de opnamelocatie, zie https://moonsfarm.nl/  
Jun 02, 2022
LuMens #1 Prof. dr. Bob de Wit
01:24:15

Visie voor een nieuwe wereld

www.tijdboeklumens.nl

 

Help ons mee om dit kanaal te groeien om meer mensen te raken en te inspireren richting een wereld in harmonie. Download de intro-video op onze site www.tijdboeklumens.nl/podcast en deel onze content op je eigen socials en in je eigen familie/vriendengroepen. Veel dank daarvoor, jouw steun (en bijdage) maakt ons werk mogelijk.

 

LuMens #1 Prof. dr. Bob de Wit:

Wat is de sleutel tot een wereld in harmonie?

Ferdinand van der Neut gaat in deze eerste aflevering van de LuMens podcast in gesprek met professor Bob de Wit. De Wit is hoogleraar Strategisch leiderschap, verbonden aan de Nyenrode Business Universiteit en auteur van meerdere strategieboeken die in meer dan 70 landen worden uitgegeven. Geboren en opgegroeid in Rotterdam probeerde hij al jong de toekomst te begrijpen. Nadat hij het ouderlijk huis verliet en psychologie ging studeren begon hij een zoektocht naar zijn toekomst wat uiteindelijk de toekomst bleek te zijn: visie en strategie dus. Hij ontwikkelde een zintuig voor het herkennen van signalen die de toekomst zouden gaan bepalen en zag dat overeenkomstige patronen zich steeds opnieuw, als natuurwetten, herhalen.

De Wit heeft het druk sinds zijn, in december 2020, verschenen boek Society 4.0. Hij is een veelgevraagde spreker, wordt regelmatig geïnterviewd en schreef in navolging op zijn succesvolle boek samen met Roel Wolfert ‘Gids Regio 4.0’. Deze gids is bedoeld voor burgers, ondernemers en maatschappelijke organisaties die een autonome regionale samenleving willen bouwen.

Prof. De Wit ziet de plannen van het World Economic Forum als een onvermijdelijk en terugkerend fenomeen aangezien wij aan het einde van het industriële tijdperk zitten. Op dit moment begeven wij ons in een transitie op weg naar een digitale samenleving. De koers die het World Economic Forum heeft ingezet met de Great Reset is echter een weg van ondemocratisch bestuur. Society 4.0 geeft een ander perspectief, en beschrijft een samenleving waarin de burgers en hun belangen centraal staan en waarbij regio’s de basis gaan vormen van een burgersamenlevering. Door de technologische ontwikkelingen is het mogelijk om primaire levensbehoefte zoals voedsel, energie, onderwijs en gezondheid, weer decentraal te gaan produceren en verhandelen. Hierdoor is schaalgrootte die nodig was in de industriële samenleving met massaproductie steeds minder relevant geworden. Het is dan wel zaak dat burgers hun handen uit de mouwen gaan steken om zelf een ideale, lokaal gestuurde wereld vorm te geven.

In deze podcast gaat hij onder andere in op vragen over succes en tegenslag, goed en slecht, macht en geld, democratie en rechtstaat, vrijheid van meningsuiting en censuur, spiritualiteit en intuïtie. Ook verteld hij over wat, en wie hem hebben geïnspireerd en over de crisis die volgens De Wit eerst erger gaat worden omdat de oude systemen nu in elkaar storten. Het kapitalisme en de huidige rechtstaat zijn failliet. Verder gaat hij dieper in over het gedachtengoed van Society 4.0 en hoe wij met elkaar kunnen gaan werken aan een menselijkere samenleving. Wij leven in een tijd die de geschiedenisboeken gaat halen en  het goede nieuws is dat wij uiteindelijk op een hoger niveau zullen komen wat betreft de essentie van menszijn en geluk. Een filosofische boodschap die De Wit nog mee geeft: het hoogste wat je kunt worden is jezelf.

Kijk voor meer informatie op https://www.tijdboeklumens.nl/ en https://society4th.org/

 

May 19, 2022